Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba skříně - watáž??? Help - Klikni zde pro originální téma
koffe
Zdravím všechny pěstitele. Vím že tu co se týče rozměru skříně a watáže bylo již hodně témat ale přesto bych potřeboval poradit. Již mám postavenou skříň 90x60x170. Jde mi o to jestli bych mohl do tohoto rozměru dát 600W. Vím že většina z vás by hned namítla že je to blbost a že stačí 250w. Chtěl bych vědět jestli by se to dalo zvládnout a jestli by to mělo nějáký efekt. Nebojím se že bych to neuchladil. Už mám skoro vyrobenej větrací systém 8x183m3 což jsem asi dost přepískl ale na stranu druhou to můj homemade filtrační systém dost zbrzdí a taky jsem tu někde četl čím víc větrání tím líp. Taky bych chtěl použít cooltube která by měla nezávislý okruh do druhé místnosti. Bojím se aby se kytí nepálily třeba od světla nebo tak něják. No prostě nemám zkušenosti a nerad bych na začátku šlápl vedle. Finance pro mě nejsou až takový problém a jestli jsem někdy přemýšlel že jsem závyslý na trávě tak na pěstováni jsem už na 100% a to teprve začínám:crazy: Předem díky za rady a ještě bych chtěl dodat že po dvouměsíčním pročítání tohoto fóra musím konstatovat že je to nejlepší fórum na které jsem kdy narazil. Nemyslím co se týče tématu ale co se týče lidí.
robos
2 koffe:

ja si myslim, ze na zaciatok je 600W, vela. Na 600W si myslim treba skusenosti vacsie, je to iba moj nazor, osobne som pod 600W nepestoval, ale samozrejme vysledny produkt musi stat zato:). A s tym rozmerom skrine ti neviem poradit, mozno niekto skusenejsi:wink:
pitko
koffe : 600W to už je fakt pecka:frog:

600W pokryje - 120 x 120cm ,efekt. dosah max.100cm a hreje jak ,,prase,,:D
otázne je že či to uchladiš do tých 30°C , a akú tam budeš mať vlhlosť.
Rozhodne budeš potrebovať cooltube
Máš síce vetrací systém 8x 183m3 tak to by malo stačiť:D ,ale bliži sa jar , leto... a aj mimo skrine začne stúpať teplota...
a ten hluk keď to všetko zapneš...
ak niesú financie problém,dal by som tam jednu MH400w na rast a potom by som sa rozhodol buď 400w ,alebo 600w sodík.

peace :pimp:
dlouhán
Pro tyhle rozmery se primo nabizi 400W. Je to podle me akorat a jak rika robos, bez zkusenosti bych si v tak male skrini se sestikilem moc nehral:) Efekt by dle meho byl stejne zanedbatelny, jestli vubec...
Začátek, nezačátek, to je fuk, 600w je super, ale budeš to tam mít přepálený a abys na takhle malym prosoru využil tuhle watáž, tak možná 1-2 kytky stylem bush - vyšší křoví ..

Fotka pro insipraci - tady má týpek na OG 2 šestikila taky v mini pěstírně ..
robos
2 imyou:

je to len na pestovatelovy ci sa do toho pusti, treba mat odvahu na 600W:sun:
koffe
Díky za rady. Je pravda že na růst určitě zvolím 400W. Zrovna od imyou jsem četl všechny jeho seriály a sám jsi psal že když jsi měl lampy 60cm nad kytí tak začaly čloutnout. Jaký bych tedy měl mít rozestup aby to bylo v pohodě? Nebo je to otázka růstu a když jsou kytky pěkně rozkvetlé snesou víc světla? Je pravda že v létě to bude asi trochu problém. Mám byt na západ a ke čtvrté hodině je tam pěknej hic. Na stranu druhou budu mít skříň v předsíni takže by to mohlo být v poho. Uvidíme.
No u 600w to záleží na odtahu, teplotě, ale zpočátku třebas 80 a pak standard 50-60 a posled 14-21 dni klidně 40-45 cm, když máš odtah .. 400w je fukt nejlepší volba pro takhle malej room ..
dracikdt
ja by som bral daku 400W, ale ako chces. prave som vo vystavbe
koffe
Asi máte pravdu. Tu skříň mám v předsíni cca 2x2m která později bude hermeticky uzavřená kvůli co2 z kvasinek (aby mi to neunikalo). Teploty se od začátku dost bojim a stejně tam podle mýho názoru budu muset dát asi klimatizaci. Půjdu do 400W a uvidim co to bude dělat. Když tak bych to šestikilo si potom mohl půjčit od kámoše a dát ho na konec kvetení třeba jenom na jeden nebo dva týdny a uvidim.
Wowek
nejsem příliš znalý ale píšeš že peníze nejsou problem .....
a když sou prachy tak si prostě schystej větší skřín a můžeš mít i 600W
jak řek imyou 600W je super takže bejt tebou tak za pár korun zvětšim skřínku a pak tamšoupnu 600W....
koffe
Kdyby to nebyl problém tak skříň by větší byla. Když bohužel ale neni místo tak s tím nic nenadělám :-( A když si představim že předělávám skříň tak mi z toho leze husí kůže. S kámošem jsme to montovali asi osm hodin a ještě neni zdaleka hotovo.... Ale o to větší radost :-))))
koffe
2 pitko

Co se týče hluku nemyslím že by to hlučelo. Hluk se nesčítá ale odvozuje od nejhlučnějšího zdroje. Tyhle 220W ventilátory mě velmi překvapily svojí hlučností (mám u pc ve stejném rozměru na 12V a jsou o dost hlasitější i když podle specifikace by tak nemělo být) a taky mám vymyšlený velmi důsledný odhlučňovací systém. Uvidím až to zapojím. Rozhodně ale když se podívám na growshopy tak za ventilátor a filtr bych vyhodil 4 táci a já takhle za 3 mám 3x výkonější systém a to se vyplatí :-))) (otázka je jak to pojede v praxi)
pitko
koffe :
Jasne, prax všetko ukáže. V mojom prípade mam growbox v samostanom ,,pokoji, a aj napriek tomu som musel dvere utesniť tesniacou páskou na okna. Jak kôli pachu, tak aj kôli hluku, síce slabému,ale predsa. A to mám len 4 ventilátory na odtah.
Istota je istota a to je pokoj hneď vedľa predsieni a návštevám by som to asi ťažko vysvetloval:D Nikto si to nevšimol,ale ja som ten slabý hukot proste počul.
Skrátka nech ti to šlape ako si praješ:D
peace:pimp:
koffe
2 pitko - Snad to vyjde. Pevně v to doufám :p:

2 all - Neporadili by jste mi kolik květníků či kytek by podle vás bylo do týhle skříně nejlepší?? Pojedu drip. Původně jsem uvažoval o šesti 30cmx30cm květníkách. Dneska jsem objížděl hornbachy atd... a hrůza. Nic nemaj. Akorát 18x18 ale to by vycházelo na 15 a to je určitě blbost protože to jsem nemusel dělat vysoký 170cm. Imyou psal dvě kytky tak prosím napište taky svůj názor. (nakonec si ty květníky snad budu dělat sám na míru)

Potom ješťe co si myslíte o odrazový fólii. V hornbachu prodávaji 100x90 za 330,- což je nehoráznost abych dal za vylepení skříně 2200,- Zajímalo by mě jestli jsou v tom nějáké drastické rozdíly oproti fóliím z growshopů.

Díky
koffe
Help. Nikdo neporadí???
blek
Folie černo bílá světlovzduchovlhkotěsnástojí 35,-Kč za M2 Maj ji tady ve speciální nabídce . V g-shopech neni o moc dražší.Prodává se asi 2 nebo 4 metrová šířka.Folii doporučuju dodá tvé skříňce laboratorní vzhled a je to podle mě velmi praktický a hygienicky dobře zvládnutelný vnitřní povrch. Podle těch tvej rozměrů (tý tvý skříně) bych tam taky dal klidně jen dvě kyti a nechal je hezky košatět.
Hodně zdaru, neuhul se :mutant:
dlouhán
Jo! Ale napis jesli pofachcis bio, nebo hydro. 60x90 cm? Ja pojedu v podobnych rozmerech 3x 20l bubblery. Nekdo by tam ale klidne fiknul i 15 kytek.... individualni zalezitost. Pocet kytek bych ale zas tak neresil. Neco tam pleskni a vse ukaze prvni zkusenost.
Hodne zdaru priteli!
koffe
2 dlouhán - To jsi mě trochu zmátl asi hydro. Drip systém.

Když pojedu jen dvě kytky nebudu potom ošizen na výnosu? Slyšel jsem že z jedné kytí je tak 20-40g což u šesti by se mohlo blížit 200g a u 2? To by jedna mohla potom mít třeba 70,80g? To by mě zajímalo jaký je ve skutečnosti rozdíl mezi tou fólií z hornbachu za 330,- a touhle za 35,- Jsou to pěkný zloději. Když jsem chtěl kanistr tak za něj chtěli 49,- to se mi zdálo moc a tak jsem koupil s destilkou dost podobnej za 35,- :-)))
luckyBOB
kup so z hydro...cz
je dobra a levna..
a s tyma g: cim vic kytek tam das tak budou mit mensi prostor na rozkvet a na listy. pokud je budes necim profukovat tak to bude OK
dlouhán
S tou folii a tema g ma luckyBOB recht. Dyz ma kyti prostor, vyda i za 3. Ale - nechci te nejak odrazovat - ty gecka bych si napoprve moc nemaloval. Muj prvni indoor vynesl 50g pod 250W lampou, coz je mene nez 1/3 toho co de:rolleyes:
koffe
2 dlouhán - V poho, dělám to pro zábavu a ne pro zisk :-))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma