Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Marinol - Syntetické THC - Klikni zde pro originální téma
kusher
slyšeli jste někdo něco o MARINOLu???prej je to synteticky vyráběné THC v podobě jakýchsi tablet...Nevíte o tom něco??? více info na http://www.erowid.org/ zajímal by mě na to váš názor,já osobně preferuji 100% přírodu :)
Deda Mraz
No koukám, že se k tomu asi nikdo fundovanější nevyjádří, takže tady je ta trocha, co vím já... V první řadě to prý zdaleka postrádá psychoaktivní potenciál marihuany. Aby taky ne, když je to čistě jen THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) a konopí obsahuje desítky různých forem kanabinoidů, které se v nemalé míře podílejí na jeho psychoaktivním účinku. Zároveň v porovnání s kouřením konopí má nevýhody ve způsobu užití. Užívá se totiž perorálně v podobě tablet a tak je jeho účiněk pozvolnější, nekontrolovanější než při inhalaci a také bych připomněl, že perorální užití (ústy) způsobuje, že THC vstřebaný do krevního oběhu je z velké části odbouráván játry. Naproti tomu inhalací přijatý THC je tepenným systémem dopraven s okysličenou krví rovnou do mozku, kde se díky skutečnosti, že mozek je tučný orgán a kanabinoidy se vážou na tuky, zachytí a jen část je pak odfiltrována játry. Z těchto a mnoha dalších důvodů (například absence kanabidiolu (CBD), který má nemalou zásluhu na léčebných účincích marihuany, pro které měl být vlastně Marinol náhradou...) dává mnoho pacientů, kterým byl tento lék naordinován, přednost kouření přírodního konopí. Zkrátka Amíci se zase do něčeho pustili a dopadlo to přesně tak, jak se dalo od těch prašivých psů čekat... :)
kusher
2 deda_mraz: ...á...pán je znalec :) diky,nemohl jsem to nikde najit :( jinak s tebou plně sohlasím...příroda je příroda....
Deda Mraz
Jasná páčka.
kusher
a nevis nahodou neco o chemicke uprave az po sklizni???taky sem o tom cosi slysel....
Deda Mraz
zkus tohle.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma