Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Tma před skizní - dozrávání ve tmě , poslední 2dny tmy ?? - Klikni zde pro originální téma
RadekS
Zajímalo by mě, jakej je váš názor na snižování délky dne před sklizní.
Dočetl sem se tu, že se 14 dní před sklizní snižuje den na 9 hodin a týden před sklizní na 6 hodin den. A dokonce na posledních pár dní 24 hodin tma. Prý to urychlí dozrání a zvýší produkci pryskyřice.
Ale někdo zase píše, že na posledních pár dní zapne den na 24 hodin, že palice jestě více dorostou.
Co si o tomhe myslíte a jestli s tím máte dobrý zkušenosti. A taky mě zajímá těch posledních pár dní. Dát jim tmu nebo světlo a na kolik dní.
Díky za vaše názory.
Dude
Ed Rosenthal v jednej knížce psal, že by se konopí mělo sklízet ráno - než do něj začne prát sluníčko - s přibývajicim sluncem THC malinko (MALINKO!!!!) degraduje a přes noc se zase malinko (MALINKO!!!!) "regeneruje" - takže klidně bych nechal tak 24h, ale víc mi přijde moc...
jo, a jestli zase budou nějaký nevěřící tomáši - tak se naseru a dam sem naskenovanej graf;)
ooPs
Jmenuju se Tomas a kamosi mi rikaj Neverici :). Ne, ja Ti verim, ale ten graf by me celkem zajimal (pokud ti to neda moc prace), jen pro predstavu kolik je to "malinko"...
Dude
hele tady máš teda ten grafík - je tam křivka potence u jedný kytky -ˇvšimni si dvou křížků, který jsou ve stejnym dnu (osa x dni, osa y potence) - ten horní křížek nad křivkou je sklízenej ráno, ten křížek pod křivkou večer....
myslim, že je to celkem gut tip, přinejmenšim tim nic nezkazíč:)
Lemarc
2 Realist and all :D

;) o vytváření "pryskyřice" jako obranného mechanismu proti světlu je mnoho diskusí, žádná podložená

IMHO vidím to jednodušeji:
pokud kytce zhasnete, ta má ve tmě tendenci rychleji dozrát, z jednoho prostého důvodu : myslí si že se blíží konec léta:) a chce dozrát kvůli zachování rodu ... jde only o přežití
RadekS
Tak s tim poslednim dnem tmy je to jasny.
A co to zkracovani periody dne ??? Tyden pred sklizni dat jen 6hod dne. Co si o tom myslite ???
HashShit
Kytka hodí víc THC , když jí např: NEzaleješ dva dny pred sklizni. Kdyz ji svitis min i vic
rajce
Jedna mala perlicka........ nevsim si nekdo z vas, ze kyti smrdej daleko vic rano nez vecer?????????? respektive mne vzdycky rano smrdel barak, ale za dopoledne se to vyvetralo a vecer to nebylo cejtit ani bez rymy!!!!!!:)
lSlUlPl
A nebylo to tim ze jsis na to zvyknul??
Yarreck
2 all:

Ja sem nedavno slysel takovou zajimavost,sice je vuci kytce dost drasticka a pokud ji mate radi a vazite si ji tak ji to neudelate,ale zminit to tu musim..! Par dni pred sklizni ji parkrat pobodat spendlikem do stonku kolem palek.. Kytka na to zareaguje tim,ze zacne tvorit plno pryskyrice aby rany zacelila.. Takhle nam narodi plno novych krystalu.. Ale neprehanet..! Do kazdy vetve v kvetu bodnout max 3x a uz to neopakovat,jen jednou at kyti neprijde zbytecne o moc zivin..!!! A nebudte brutalni,prece jen je to zivy tvor ten nas zeleny mazlicek..!
jožka
chtěl bych se vás zeptat... chlapík říkal že vždycky nechává dojít kytky ve tmě... jako že je asi nechá uzrát... dá jim ten týden bez vody... a na týden je tam ještě nechá s vyplím světlem...
NO NEVÍM... tak je stly to někdo tak děláte a máte s tím dobrou zkušenost... nebo na opak... ta se prosím podělte...
ještě zkusím ale hledat :D_:D
Serano
no........zvičajne sa dávajú dozrieť do tmy. Nezalievať ju môžeš aj dlhšie (somozrejme že nie mesiac). Také 1 týždeň pred prechodom do tmy a 1 týždeň v tme.
UdL
Zkoušel někdo třeba ve finále režim 6/18 a pak třeba na 1-2 dny tmu?
Killdarian
To Igipop: Proč????? Protože poze jak tvdís ty ZBYTECNYM experimentovanim se dochazi na lepsi a vychytanejsi zpusoby a napady, takze jentak dal....experimentujte vsichni.
Muzes se sice drzet jen vyslapanych cesticek, ale nejaka ta inovace urcite neni na skodu. Takže ostatni jen tak dal.
olda
doporučujou to Greenhouse seeds na svej stránkách u WW , nikde jinde a u jinejch odrůd jsem se s tím nesetkal . ( nesvítit , zalejvat asi ano )
aaaaa
slyšel sem taky to nezalévání tak 7-10dnů před sklizní přý kvuli pryskiřici!jen experimenujte!!
INDIAflower
tyzden pred zberom nepolievam a svietim tak 18h rastlina na obranu proti vyschnutiu vypusta priskiricu ktoru mame vseci tak radi!!!!
Deda Mraz
Tak to já příjem vody ovlivnit nemůžu (hydro), ale kytkám jsem před sklizní začal postupně zkracovat denní fázi až na pouhých šest hodin a pak jsem je na tři dny nechal v úplné tmě a jako určitě jsem nic nepokazil, kytky byly nádherně oblepené a zdravé. Další sklizeň to určitě udělám stejně.
jožka
sakra... teď jste my nasadily brouka do hlavy... ale vyzkouším to...
nechám je nějakej den pěkně ve tmě :D_:D
UdL
Deda Mraz: Já uvažuju o něčem podobným. Děláš v týhle fázi flushing?

Já že bych dal poslední tejden 6/18 a pak na 2-3 dny totál tmu a pouze čistou vodu...
Deda Mraz
Udl: samo, jasně že dělám flushing. Čistou vodu jsem jim dal týden před sklizní a měnil jsem ji ob dva dny.
StoneBud
hromada lidi na OG dela experimenty se zatemnenim pred sklizni....prej ze sebe kytka vyda i to posledni, zpotrebuje ziviny,coz zrychluje flushing, oblepi se pryskou a pry ma kvuli tme vetsi obsah THC
StoneBud
jsou teorie, ze THC pusobici jako obrana pred svetlem a horkem v prubehu dne degraduje, tagze je lepsi sklizet po ranu ci tme :) nevim jestli to je ofsem pravda
ruzena
Kluci ja osobne zacinam na periode 16/8 a koncim na 8/16, Tak 14 dni nehnojim a poradne proleju cistou vodou pak necham pri final periode kyti tak tyden proschnout a pak zalepim vrsek kvetinace a tyden to mam(nekdy jen par dni ) povesene paldama dolu .Koren je nahore a tak to cele pekne zraje i schne.
Growie
to deda mraz> mam taky hydro a ted budu kocit...udelal to same, protoze me to taky napadlo. budu svitit 3x 6hodin a 2dny tmu. Ale pak nevim jestli na 1 den rozvitit nebo ne. Mozna by to bylo lepsi, aby se ty latky premenili na to co potrebujem a zaroven to na nich trochu zatvrdne.. co myslite?
Deda Mraz
Growie: THC vlivem světla a tepla degraduje, i když tyto podmínky samy o sobě (vysoká teplota a hodně světla) vedou rostlinu k produkci pryskyřice - THC. Proto bych nerozsvěcel, aby se už jednou vytvořené THC neznehodnocovalo. Pro nejvyšší obsah účinných látek se v outdooru doporučuje sklízet rostliny ráno, převedeme-li to do indooru, znamená to sklízet po fázi tmy... Stejně tak sušení by mělo probíhat ve tmě a za působení ne příliš vysokých teplot.
Nicméně klidně můžeš udělat pokus, půl osazenstva vyndej a na druhou půlku tam nech ještě ten jeden den svítit a uvidíš, jestli půjde něco poznat...
zMazánek
for Growie:No já si nemyslím že bys to měl pak ještě rozsvěcet.Já to teda dělám skoro stejně jako Děda Mráz(akorát tu absolutní tmu nechávám ještě o pár dní déle cca.týden)Někde jsem myslím četl že kytka má totiž největší potenci právě po noci(ráno)a ne v poledne když na ní praží.Takže já bych to rozhodně nerozsvěcel !
Dělej že je noc a pak na ně vlítni:)
Growie
:frog: ok udelam hokus pokus, budu sklizet na 2x. Napred na ne vlitnu az se probudej z delsiho spanku a seriznu jenom vrsky. A spodky udelam metodou ze je necham dele vyspat a pak jeste zapnu na den slunce. to jsem na to zvedavej, uz ted kolem toho chodim a slintam... :crazy:
jožka
jojo... taky jsem to tak nějak udělal.... dvě kytky jsem zklidil... a zbytek nechám dozrát ve tmě... uvidím :D
Serano
Tieto veci už mám odskúšané a velmy ich doporučujem tím čo pestujú doma. Mesiac zatemňovať, posledné 2 týždne ich nechať v úplnej tme bez vody. A potom zklidit. 12/12 je idealny, ale ide to i na 6/18
Growie
..hotovo, sklizeno. Udelal jsem to tak ze jsem je nechal posledni tejden pouze o vode a svitu 10hodin. A posledni den jsem je nechal opalovat 10hodin bez vody. Dalsi den jsem je nechal ve tme a odpoledne jsem na ne vlitnul :frog: spodky jsem nechal a jeste je prepnul na 12/12 aby dojely. viz. galery

myslim ze po tom 10 hodinovim osvitu nic vic nenarostlo, ale ztvdlo. A ty posledni 2 dny bez vody se projevily tak, ze kyti zacalo o trochu vic lepit.. :bravo:

jupii !
jestedman
K+ nadherny kytiz, ted jeste porovnej vrsek a spodek, viz.- prisp. 19
jumpp
hej mam takovej dotazek a co kdyz ji vytrhnu za deniho svetla a potom ji i skorenem a trochou valu necham v platenym pytli(myslim zavazanej ten koren abby se nesypala zbytecne ta hlina) a povesim ji do cladny tmavy mistnosti kdyz tam bude mit tmu a zbytek toho valu a koren nebude produkovat take vic pryskyrice je to podobny jako kdyz ma noc nebo snad ne poradte diky
Sinuhet
Vsichni maji dotazy, ale nikdo to proste neni ochoten zkusit. Tak sakra vezmu dve kytky jednu takhle potrapim, druhou necham normalne a pak to porovnam o zjisteni se podelim.
Sinuhet
Vsichni vymysleji zoufale metody jak tam nahnat jeste vice potence a pak si to strasne redite tabakem, protoze se to neda hulit. :-)
wolverin
:))) to s tym tabakom bola JEBA! to mas pravdu, vsetci chcu mat co najsilnejsie modely ale ked sa ide hulit tak vela ludi by to len riedila tabakom...... a tie metody na dosiahnutie vacsej sily rastliny - kaslat na klince, spendliky, oparovanie korenov a pod.... treba zakupit dobre semiacka a starat sa o rastliny a potom vam dorastie taka rastlina do ktorej nemusis pichat nic a ani ju uvarit vo vriacej vode aby bola silna. moja metoda a zatial funguje :)
zMazánek
Nejlepší na zvýšenou tvorbu pryskyřice je silnější lampa.Je to odskoušený a funguje to
:) :)
humus flusus
Lidi proc se dava 2dny pred kosou tma?
Mr. Knorr
tma je nedostatek svetla... nedostatek svetla je podzim... podzim je dozravani palic a cekani na smrt.


EDIT: nemyslel sem nedostatek svetla, ale zkracovani fotoperiody
humus flusus
Jasne....ale vlastne....ty tu kytku utlumis ne?Chapal bych,ze treba 2dny tmy a pak Roznout na 3hodiny a kosa....
Mr.MEN
Tma je na stres. Čím víc vystresuješ kytku, tím se bude víc bránit a podle všeho začne produkovat víc pryskyřice aby se ubránila tomu co má přijít. Proto se dává tma.
Řekl bych že z fotoperiodou už to nic společného nemá.

Někdo to dělá někdo ne je to na vás. Ale když je tma tak kytky už nezrají. Minulí grow jsem měl kytky ve tmě týden protože jsem na ně neměl čas. Ale byli mooc obalené.:) Zase se mi zbíhají sliny.
humus flusus
Men rikas jde to poznat na rostlinach?Myslim ta tma?
Krychle
tma je tam proto, ze kytka pres noc vytvari pryskyrici..tim nejsou mysleny ucinne latky, ale samotna pryskyrice..ta pres den vlivem tepla vysycha a koncentruje se, ucinnych latek neubyva (nebereme-li v potaz ztraty oxidaci apod.), ale objem pryskyrice se zmensuje, pres noc se opet vytvori cerstva - proto se pouziva tma par dni pred kosou;)
jestli to je poznat nebo ne to at uz posoudi kazdej sam
humus flusus
Bezva to jsem chtel slyset,dik moc....a je doporucene 2dny?to je otazka?
Krychle
to uz zalezi na kazdem growerovi, nikdo samozrejme nikdy nemeril, o kolik se mnozstvi pryskyrice zvetsi a zda vubec;)
ale normalne se to ty dva dny nechava, nekdo jen jeden, nekdo zas posledni dny sviti, nekomu je to jedno, atd..:D
humus flusus
Tak jim dam 2dny tmy a pak aspon na 3h roznu a bude.....
Hanz23
citace:
Původní příspěvek od humus flusus
Tak jim dam 2dny tmy a pak aspon na 3h roznu a bude.....


A jak to dopadlo ? :D
biely
a čo by sa stalo keby sa fotoperióda najskor zmení na 6-18 na celý týžden, a prostredie kde rastie sa schladí dajme tomu o 5 stupnou a potom upadne do 2 dnovej tmy a † ???
Hlava
citace:
Původní příspěvek od humus flusus
Lidi proc se dava 2dny pred kosou tma?


Hledej , téma sem spojil , biely , neptej se na takový kraviny to nebude nikdo zkoušet , jestli ty jo tak se o tom poděl , jinak jak trapit kytku pred sklizní je tady cely téma http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=10045 , čau Hlava

PS: jinak dva dny tmy nakonec fungujou super , nevypinejte ale ventilaci a ofuky ,HOWK
Smart
Zdravím,budu brzo sklízet,nevím kde jsem na to narazil,ale udajně když nechám květiny pár dnů ve tmě tak se víc obalí pryskyřicí. Co je na tom pravdy?
Mr.MEN
Čus určo už to tu někde je. Ale řekl bych že z určitostí ti na to nikdo neodpoví.
Já osobně to dělám, ale spíš jen pro to abych se připravil na sklizeň. Nevím jestli to má nějaký účinek kdo ví. :D Ale pokuď máš čas nijak to neuškodí. :)
Ruprecht
hojas, kdysi sem zkoušel a výsledek jsem nepoznal, ale třeba seš fšímavější..
tuffgong1
Jen tak mě napadá... V zelených částech rostliny je po noci zvýšené množství dusičnanů (při zvýšeném množství se běžně stahuje zelenina z prodeje jelikož dusičnany snižují schopnost hemoglobinu vázat kyslík). Tzn. po 2 dnech tmy musí být ta kytka dusičnanů plná.
Buď bych se na tu tmu vyprdnul úplně (stejně zatím nikdo realně nepotvrdil, že to pomáhá) a nebo po těch 2 dnech tmi aspoň na pár hodin rozsvítit aby měla rostlina čas dusičnany zpracovat.

Teď je ovšem otázkou, zdali se dusičnany mohou vstřebávat kouřením a nebo jen pojídáním rostliny. Pokud dusičnany zůstávají v popelu, tak to pak nemá cenu řešit, ale pokud se kouřením do těla dostávají, tak to je pak docela k zamyšlení.
Je tu někdo kdo ví jak se to doopravdy má ?
breakbeat
ja tmu nedavam nikdy a nikdy jsem nedaval ba naopak jim davam 24h nonstop pred kosou slunko... kdyz se mrknu na palice tak se mi zdaji za svetla vic osypany nez v noci.... pryskyrice za svetla vyleti ven, zacnou vic vonet a logicky mi teda prijde ze z nich takhle dostanu uplny maximum...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma