Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 30.01.2004 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Prodával drogy
Právo | 30.1.2004 | rubrika: Plzeňský kraj | strana: 11 | autor: (her)


PLZEŇ - Asi 10 gramů konopí za dva a půl tisíce korun postupně prodal 17leté dívce v jednom nočním klubu v centru Plzně 36letý dealer drog.
Jak uvedla Soňa Červená z městského policejního ředitelství, stejné množství a za stejnou cenu přenechal drogu také 18leté dívce a od 21letého mladíka inkasoval 1,5 tisíce Kč za necelých pět gramů konopí.
Za to je nyní stíhán pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
breeder
Nejvíce Čechů v amerických věznicích
Haló noviny | 30.1.2004 | rubrika: Zpravodajství | strana: 4 | autor: (čh, čtk)

PRAHA - Češi platí za své přečiny a kriminální delikty také v zahraničí, podle dostupných informací je jich nejvíce ve vězení ve Spojených státech. České ministerstvo zahraničí tam eviduje 250 Čechů. Následuje Německo se 160 případy, Itálie s 63, Slovensko se 43 a Rakousko se čtyřmi desítkami Čechů v trestní nebo vazební věznici. Ministerstvo zahraničí ale připouští, že tato čísla mohou být ještě vyšší. »Ne každý Čech v potížích se totiž obrátí na náš zastupitelský úřad,« řekla Dana Pavlousková z tiskového oddělení ministerstva. Češi se dopouštějí různých trestných činů a deliktů, například ilegální práce, převaděčství a obchodu s drogami. Čeští občané se do rozporu se zákonem dostávají nejčastěji v Evropě a USA, ale i v exotičtějších zemích, jako jsou Nizozemské Antily, Jamajka a Dominikánská republika. Například za drogy si lidé v minulosti odpykávali nepodmíněné tresty v Brazílii, Maroku, Nizozemsku, Norsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a Thajsku. Česká republika má dohody o vzájemném předávání trestaných osob s evropskými státy včetně Ruska a postsovětských zemí, sKanadou a USA. Aktuální bylo v poslední době využití dohody s Thajskem. Ministerstvo spravedlnosti nyní vyjednává o dalších smlouvách s Marokem, Hongkongem a Vietnamem. »Vše je nyní na expertní úrovni, podpis se ale zřejmě letos nestihne,« řekla mluvčí úřadu Iva Chaloupková. Ministerstvo se snaží vytypovat země, kde by českému turistovi mohl hrozit konflikt a vězení. V budoucnu by tak Česká republika mohla mít smlouvy o vzájemném předávání trestanců i s jihoamerickými zeměmi.
breeder
Drogy z věznice zřejmě nezmizí, odsouzení je užívali i na svobodě
Kladenský deník | 29.1.2004 | rubrika: Kladensko | strana: 15 | autor: (spa)

Vinařice - Do vinařické věznice se stále dostávají drogy a mobilní telefony. Tvrdí to Nina Brozová, která v úterý zastupovala stát v rozsáhlém případu pašování drog do tohoto nápravného zařízení.
Z šíření drog, léků a mobilních telefonů policie obvinila šestadvacet lidí včetně zaměstnanců zařízení. Případ je rozdělen do několika jednání, v úterý před soudem stanuli první čtyři lidé.
I přes tuto skutečnost však podle Brozové vedení jedné z největších věznic v České republice nepřijalo žádná účinná opatření, aby dalšímu šíření zakázaných látek zabránilo. "U odsouzených ve vinařické věznici se pravidelně zjišďuje, že mají v moči či krvi stopy drog a opakovaně se u nich nacházejí mobilní telefony," řekla státní zástupkyně.
Mluvčí zařízení Ivan Suchý k tomu však uvedl, že věznice opatření trvalého charakteru přijala. Připoustil ale, že se zde občas návykové látky vyskytnou. "Drogy jsou společenský problém a řada odsouzených s nimi měla problémy ještě na svobodě. Hledají cesty, jak je propašovat i sem, v čemž se jim snažíme zabránit," informoval.
Jediným skutečně účinným řešením by však podle něj bylo věznici hermeticky uzavřít. "Asi bychom to tady museli přiklopit skleněným víkem. Jinak se odsouzeným bude stále někdo snažit drogy doručit," řekl Suchý.
Odmítl však, že by se na pašování i nadále podíleli zaměstnanci věznice. "Od zahájení případu, který nyní řeší kladenský soud, žádní další zaměstnanci zařízení v problémech s drogami nefigurují," zdůraznil mluvčí.
breeder
Razie italské policie proti drogám
TV Nova | 29.1.2004 | 06:30 | pořad: Zprávy


Monika UMANOVÁ, moderátorka
--------------------
Italská policie zabavila při rozsáhlé operaci velké množství drog. Přes sto vydaných zatykačů a několik tisíc kilogramů zabaveného kokainu je zatím předběžným výsledkem této rozsáhlé akce, kterou policie zahájila proti mezinárodní síti pašeráků. Jen v Itálii bylo nasazeno přes tisíc policistů, další tisíce se do operace zapojily v Kolumbii, Venezuele, Španělsku, Holandsku, Francii a Austrálii.
breeder
Mexiko: Zatčeno 13 policistů ve spojení s hromadnou vraždou
Zpravodajství ČTK | 29.1.2004 | 17:14 | rubrika: Právo a krimi - Latin. Amerika a Karibská obl. | autor: DK

MEXIKO 29. ledna (ČTK) - Třináct příslušníků státní policie bylo dnes zadrženo v Mexiku ve spojení s vraždou nejméně 11 lidí, jejichž těla se našla zakopaná v údajném domě obchodníka s narkotiky ve městě Ciudad Juárez nedaleko hranic USA. Oznámila to agentura AP s odvoláním na mexického nejvyššího prokurátora.

Všichni policisté byli zatčeni na severu Mexika a převezeni do hlavního města. Další nejméně čtyři podezřelí jsou na útěku, upřesnil prokurátor.

První čtyři těla byla objevena o víkendu, sedm pak v pondělí. Všechny oběti jsou prý muži, z nichž někteří byli biti, mučeni a pak udušeni. Podle vyšetřovatelů se zřejmě podíleli na pašování drog a byli zabiti konkurencí. Pohřbeni byli v klidné obytné čtvrti města na dvoře domu, který zřejmě patřil jednomu z předních pašeráků drog Humbertu Santillanovi Tabaresovi. Ten byl zadržen 15. ledna na druhé straně hranice v texaském El Pasu.

Mexická policie v posledních třech letech zatkla či zabila několik předních obchodníků s narkotiky a poslední nárůst násilností spojených s drogami ve městě si vysvětluje jako důsledek mocenského boje o zaplnění jejich míst.

Mexiko patří mezi přední producenty marihuany a opia a leží na hlavní trase přepravy kolumbijského kokainu do Spojených států. Ciudad Juárez je centrem neslavně proslulého drogového kartelu již zemřelého narkobarona Amada Carrilla Fuentese. Město rovněž vešlo do povědomí vraždami stovek mladých žen, přičemž většina těchto zločinů nebyla objasněna.

dk mik
breeder
Pákistán zabavil afghánský heroin za desítky milionů dolarů
Zpravodajství ČTK | 29.1.2004 | 16:50 | rubrika: Právo a krimi - Asie, Austrálie | autor: PKT


KVÉTA (Pákistán) 29. ledna (ČTK) - Pákistánským celníkům se dnes podařilo zadržet zásilku heroinu za desítky milionů dolarů. Drogy byly ukryté v jeskyni nedaleko afghánské hranice, napsala agentura Reuters.

Jeskyně, v níž se našlo zhruba 1,6 tuny drog, se nachází v hornaté oblasti jihozápadní provincie Balúčistán, uvedl Vahídulláh Marvat z pákistánské celní správy. Heroin, který pochází ze sousedního Afghánistánu, podle něj měl velmi dobrou kvalitu a na černém trhu by jeho hodnota dosáhla desítek milionů dolarů.

Afghánistán je největším světovým producentem opia, z něhož se heroin vyrábí. Podle údajů OSN připadá na tuto zemi 77 procent světové produkce tohoto narkotika.

pkt mik
breeder
Policie zadržela v Istanbulu tunu heroinu
Právo | 30.1.2004 | rubrika: Ze zahraničí | strana: 8 | autor: (DB)

ANKARA - Tunu heroinu v hodnotě několika miliónů dolarů zadržela turecká policie v Istanbulu. Jde údajně o největší úlovek této drogy v Evropě. Zásahová jednotka objevila heroin, jenž pocházel z Afghánistánu a Pákistánu, ve sklepě malé továrny na výrobu kostkového cukru v evropské části města. Policie byla pachatelům na stopě tři měsíce. Na místě bylo zadrženo sedm lidí, mezi nimi také šéf gangu i majitel továrny.
breeder
Na internetu vznikly stránky o drogách
Zpravodajství ČTK | 29.1.2004 | 16:20 | rubrika: Sociální problémy - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: HKM


PRAHA 29. ledna (ČTK) - Informace o všem, co se týká drog, naleznou od dnešního dne děti, jejich rodiče i učitelé na nových internetových stránkách www.odrogach.cz. Školáci a studenti si na nich mohou přečíst, co znamená závislost, jaké drogy existují, jak se jim vyhnout ve škole i na diskotéce. Mají také možnost si o problémech podiskutovat. Stránky připravilo sdružení Sananim a jejich vznik financovalo ministerstvo školství.

Pro každou skupinu je vytvořen samostatný portál s vybranými informacemi. Rodičům například poradí, co mohou udělat sami, aby co nejvíce snížili riziko, že jejich dítě podlehne drogám. "Náctiletí" se dozvědí, že "absťák" po heroinu není smrtelný, že pervitin není dobrým prostředkem na zhubnutí, že i víkendové užívání drog znamená nebezpečí a že marihuanu stále ještě nekouří všichni. Vedení škol zde naleznou důležité kontakty, zákony a konkrétní návody, jak rozvíjet preventivní programy.

Organizace Sananim se věnuje prevenci a léčbě drogových závislostí 13 let. K jejím programům patří práce s uživateli přímo na ulici, provozuje denní stacionář, několik terapeutických komunit a doléčovací centrum a poskytuje informace.

hkm kar
breeder
Olomouc hostila odborníky na drogovou problematiku
Olomoucký den | 29.1.2004 | rubrika: Olomoucko | strana: 9 | autor: (end)

mezinárodní konference

Olomouc * Druhá česko-slovenská konference o prevenci drogové závislosti skončila včera v Olomouci. V jejím výboru byla rovněž rektorka Univerzity Palackého Jana Mačáková a Josef Radimecký z rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky.
"Kromě nových poznatků z výzkumu závislostí byla věnována pozornost i drogové scéně v regionech a ověřování kvality preventivních programů," uvedla Darina Skokanová, protidrogová koordinátorka Olomouckého kraje. Část včerejšího programu se zaobírala prožitkem při užití konopných drog, stejně jako životním stylem jejich uživatelů.
koles
malá otázka technického rázu: jaký má smysl, že každý článek má svůj vlastní příspěvek?

předtim mi to přišlo lepší. zdá se mi to jako zahlcování serveru zbytečným množstvím příspěvků, toť můj názor, na který mám právo
breeder
lepší ti to přijít mohlo, ale jestli chcete monitoring, tak si budete muset na čas zvyknout anebo to nečíst,
nemám teď tolik času na grafickou úpravu, jelikož se to samo neudělá a programátor nejsem,
abych si na to udělal nějakej ten skript
a také při posílání celého monitoringu na grower mám problémy, že se to pak samo nenajde a grower hází error

taky to může dělat někdo jinej, jestli se vám to nelíbí :(((((((((((((((
koles
hele nic takovýho jsem přeci neřek (že se mi to nelíbí). naopak! monitoring je velmi záslužná věc, a toho, že jí děláš, si cením... jinak to formátování snad ani řešit nemusíš: důležitý je, aby to mělo tu hlavičku (jako teď) + ten článek. pak už to stačí šoupnout do jednoho příspěvku. ale teď jsou problémy s přenosem většího objemu dat. takže konej, jak nejlíp umíš

respekt


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma