Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
LED-Skříň-test - Klikni zde pro originální téma
lSlUlPl
Neberte to osobně ale mam dojem,že jsem neviděl žádnej konečnej výsledek led pěstování,proto jsem se rozhod pro vlastní foto serial.
Charakteristika pěstírny:BOX 40x60x40cm
Lampa 80xLEDčervené 4cd 60° 640nm
2xLED Bílá 10cd
1x Zářivka coolwhite 8w
lSlUlPl
Lampa
hYp3r
zdar...muzes plz postnout presnou specifikaci tech LEDek?
k cemu tam mas ty dve bily?
neni 80 cervenych trochu malo? sam jich mam 200 s touhle vlnovou delkou, ale vysledky jsou zatim neuspokojivy...
lSlUlPl
Takze dalsi fota lampy.Ty dve bily jsem tam dal jen tak protoze jsem je zrovna mel.
Jinak specifikace tam je napsana nebo co jeste chces vedet jestli cenu dones me je kamos.Jo postupne budu pridavat dnes me dones dalsich 20.Jo taky mam dojem ze 80 je malo aspon na soucastnej stav lampy nejdriv zkusim jak to roste a co to dela az budu met tech diod tak 300 udelam pojezd pak jsem frknu obrazek jak to myslim
lSlUlPl
A takhle vypadaj rizky stary asi ctyri dny pod lampou budu se snazit sem tech fotek dat vic ale nejak me to hazi errory no snad to vyjde
lSlUlPl
Takhle to vypada kdyz sviti jak zarivka tak LED.Jinak rizky jsou 4x Jack Flash.
lindemannos
noo nevim nevim přečetl sem všechno co šlo a teď abych to zkusil zas já.. brzo se ozvu a podám o tom výsledky...
hexamin
to isiuipi
ook drzim prsty ja sa v tom vobec nevyzam ale naco tam mas tu 8w coolwhite ziarivku??
Deda Mraz
hYp3r má recht, 80 LED takové specifikace je hodně málo. Poroste ti to spíš o chloupeček líp než se samotnou zářivkou, ale na čtyři rostlinky by to chtělo fakt minimálně čtyřnásobný počet diod...je pravda že nemám v tomto ohledu žádné praktické zkušenosti, ale myslím, že tato skutečnost je zřejmá už jen z toho, jaký světelný tok může poskytnout jedna dioda. I když jsou v porovnání s jakýmkoli jiným světelným zdrojem daleko efektivnější, 4,8W vyzářeného výkonu je prostě nedostatečné na jakékoliv rozumné pěstění (i s tou 8W zářivkou).
Je mi líto, že ti nemůžu napsat pozitivnější komentář, ale taková je podle mě realita :(
hi-chu
dokaze mi nekdo rict kolik W (yW?)z usporne zarivky bude ve vhodnem pomeru k xW v cervenych LEDkach?
nak nevim z jakych cisel si to poskladat

priklad aby bylo jasny co zjistiuju:
Mas 100xRED LED, k tomu je vhodne mit ?xBLUE LED coz se vyrovna usporce o ?? W ( napr. 100xRED : (10xBlue / 20W usporka) )
hi-chu
rozhodne moc drzim palce

doufam ze ti to pojede a ze nam hlavne poradne popises sve zkusenosti

ja osobne si pod tim planuju zkusit minimalne nakou exotickou kyticku, jen tak venku na okne pro srandu
hi-chu
2 Hexamin

viz na co sem se ptal ja
COOLWHITE je tam pro doplneni spektra o bile (modre) svetlo :O) jako nahrada za drahe modre LEDky bych rekl

ani ty bile LEDky tam nejsou marny
lSlUlPl
To Hexamin:Ta zarivka je tam kuli modrymu svetlu zatim jeste nemam modry diody ale budou

To Deda mraz:Jo je me jasny ze jich je malo ale chtel jsem to zkusit nosi me je kamos celkem pravydelne takze pocet se bude neustale zvetsovat uz ted jich mam o 20 vic az budu met naladu tak je pridam ale stejne to nebude ono dokud ta lampa bude met takovou stacionarni koncepci nebo jich musi bejt aspon tech 1200.Az jich bude asi zhruba 400 i s modrejma pak je dam do pasu vzdy v jedny lajne 5 cervenejch a 1 modrou dam to na kolejnice a budu je prejizdet ze strany na stranu a pak se uvidi.Jeste mozna pridam nejaky IR a UV-B
lSlUlPl
Jo a 4 kytky jsem tam fouk jen tak.Mozna z nich udelam takovej malej SCroG a budu sledovat jestli je to v dosvitu LED lepsi nebo stejny jako pod zarivkou/nedejboze horsi/.A co se tyce tech IR a UV diod nejsem si jistej /spis jsem skeptickej/jestli tam vubec k necemu budou nazory se na to dost ruznej ale cert vi.Ty IR by mohli napomoct odparovani z listu a prijimani novejch zivin korenama ale to je jen takova soukroma teorie.A UV-B no proste nevim v prirode je a roste to,ale jsou v ni i panelaky a nemam pocit ze by to kvuli nim rostlo lip.Mozna budou produkovat vic pryskirice jako ochranu ale to je zas soukroma teorie/UV filter/.
hexamin
to isiuipi
diky za info a podavaj hlasenia dalej diky za ne
a ako je to zo spotrebou nemyslim teoreticku ale skutocnu straty na trafrafe...
Deda Mraz
lSlUlPl: tak v tom případě proč ne?... Jenom bych se na vyprd na ty IR-diody, ty už podle mě kytka nijak nevnímá. IR by mohlo napomoci odparu, ale to bychom museli hovořit o IR světle vlnové délky v řádu tisíců nm a ne o diodách s vlnovými délkami okolo 800 nm určených pro dálková ovládání... Nebo se pletu? UV by naopak mělo být prospěšné (pro nás, ne pro kytku :)), ale bál bych se vzhledem k charakteru LED diod o zdraví rostlin. Mám tím na mysli úzký vyzařovací úhel s poměrně značnou intenzitou vyzařovaného světla, který by mohl působit rostlině lokální popálení namísto celkové zvýšené produkce pryskyřice, která byla požadována... Jistým řešením by snad mohlo být oslepení čočky LED (to je vlastně skoro celé to plastové pouzdro) pomocí jemného smirkového papíru nebo chemickou cestou například ponořením do toluenu nebo jiného rozpouštědla.
lindemannos
sem udělal takovej mini pokus :punk: uvidíme jak to dopadne Kytka (Skunk) stáří 4dny no a svítim na to 80led červený a 10žlutý a 10zelený akorát sem blbej asi brzo dokoupim ty Modrý sem na ně zapoměl :-( jo a je to Hydro..
lindemannos
Tak mi k tomu kdyžtak napište co by ste přidaly Atd atd jinak ještě nejde to moc vidět ale je tam i větráček na 12v z Pc takže mi tahle bedýnka udržuje teplotu stálou !! 24,5 stupně a po vypnutí a večer okolo 19-20. myslim že na to že sem to sesmolil včéra v 23:30 je to dobrá pěstírnička a hlavně Dobře maskovaná :-) (repro bedna)
Deda Mraz
citace:
...a 10zelený ...

Fakt nechápu, kde to vázne...
Jinak ale K+ za praktický experiment.
lindemannos
pro deda Mraz:
A deset zelených sorry moje zhulenost nezná mezí... :-)))
lindemannos
do budoucna bude víc reportů...
Deda Mraz
lindemannos: ne to nebylo o gramatice, ale o tom, že zelené LED jsou při pěstování asi tak platné, jako mrtvému zimník... Kytky prostě zelené světlo nevnímají, je to logické už z toho, že se samy jeví jako zelené - zelené světlo nepohlcují, ale odrážejí. Takže pokud to chceš mít barevnější z estetických důvodů...proč ne?, ale jinak jsou ty zelené diody opravdu k ničemu (leda bys je měl na samostaný spínač a používal je pro pozorování kytek v noci, to by jim totiž vůbec nevadilo).
lindemannos
Aha tak dík to sem fakt nevěděl sem mislel že vnímaj světla RGB ... noo nic tak koupim radči ty modrý tim nic nezkazim...
lSlUlPl
Konecne jsem si nasel cas a dam sem nejaky fotky jsou porizeny asi priblizne v 10 dnu rustu nechal jsem tam jen dve kytky protoze geometrie lampy byla lepsi jen na dve.Vcera jsem pridal dalsich 70 cervenych diod a udelal test s IR diodama.IR diody jsou smd a je jich asi 150 vykon presne nevim.Udelal jsem takovej mensi testik ale nevim jak moc je prukaznej.Svitil jsem IR lampou na teplomer ze zvdalenosti asi 6 cm a teplota se zvedla o 4 stupne.IR lampu jsem dal nad kytku 5 den rustu kytka je vetsi a zdravejsi ale muze to bejt jen nahoda chce to vic testu.
lSlUlPl
Takhle vypada IR lampa kdyz je zhasnuta a kdyz sviti
lSlUlPl
Dale jsem modifikoval normalni lampu
lSlUlPl
Potom se me jeste nekdo ptal na zapojeni je v podstate takovyhle ale obcas to nevyjde takle hezky a musi se to tahnout kuli jedny diode treba az na druhou stranu.Jinak odpory mam dva druhy 70 diod jede prez 200 ohmu coz je asi 20 mA a dalsich 70 jsem trosku prizavil a dal odpor 150 ohmu coz je asi 26 m A uvidime jestli to vydrzej a nebudou odchazet.Jinak se musim priznat ze kytky nemaj takovou peci jako by si zaslouzili dvakrat jsem je musel previst v mrazu a jednou jsem dokonce pich kolo tak to bylo na dyl mam taky dojem ze by si zalouzili presadit protoze v takhle malejch kvetinaccich rychle vyschnou zvlast ta co je pod IR.Takze je obcas zaleju opravdu v nejvissi cas.Coz jim moc nesvedci no snad se polepsim.

To lindemannos:Rekni me prosim nejaky parametri tech diod co pouzivas a obcas dej foto jak to roste at mam srovnani
mR_nEo
Fakt velmi pekna skrinka. Uz se moc tesim co z toho vyroste a vyzkousime to ;).
Deda Mraz
lSlUlPl: he he, pěkná IR lampička, ale jenom upřesním pro ostatní, aby si nemysleli, že to ve skutečnosti takhle hezky svítí...takhle lehce do modra a hlavně viditelně to lze nafotit jen digiťákem (máš 2MPix?). IR záření je jinak lidskému oku neviditelné. Pokus. Podívejte se do vysílací diody na vašem dálkovém ovládání, vidíte něco, když mačkáte tlačítka? Jinak stále si myslím, že IR nemá pro pěstování význam, ale rád se nechám v budoucnu přesvědčit o opaku :)
lSlUlPl
Hele u tehlech IR diod to videt je malo sice ale je i lidske oko ma moznost videt v IR spektru sice znacne omezene ale ma.Jo a jinak Kdyz jsem ty kytky rizkoval meli obe priblizne stejne a to kolem 3 cm po deseti dnech ma ta bez IR 5 cm a ta s IR 10.Ale rikam muze to bejt nahoda.Ted zkusim presunout tu IR lampu na tu druhou a uvideme jestli nastane zlepseni.Jinak ve skrini je za chodu stala teplota asi 25 C.Kdyz posvitim na kytku dostavam se na 28 C az 29 C coz je podle me idealni pro rust.Samo ze bych si tam klidne moch pritopit necim jinym mozna i s lepsi ucinosti nez maj ty IR diody ale chci to met cely z diod jeste ty modry a rozjedu to ciste diodove.V dobe kvetu chci zkusit UV B ale jeste jsem nesehnal spravny diody.
n1cer
nebylo by mozno soupnout dalsi fotky? jsem na to zvedavej :)
mydena
Moc dobrý nápad,Gumho!Zkouším to taky.Má to logiku a konec konců SIUIPI dokumentoval krásnýma fotečkama-taky pochvala.Zatím jsem u navrhování plošného spoje.Budu ale kombinovat pouze modré led se sodíkem.Červených se zatím vzdám,protože identické spektrum má již zmíněný sodík.Navíc v pěstírně potřebuji 28 st.Celsia a v chladném období LED diody pěstírnu "nevytopí".Mimo jiné odtahové ventilátory udělají taky své,proto volím kombinaci sodík+modré led.
mydena
To ISIUIPI:Máš to pěkné,sice s těma IR diodama se přikláním k názoru Deda Mraz,ale třeba opravdu dopomáhají kytičkám k růstu-nevím.Ještě bych Tě chtěl upozornit na to sériové zapojení LED.Pokud se odpálí jedna jediná LED je problém:Přestanou svítit i ostatní diody. Doporučil bych z vlastní /a nejen z vlastní/ zkušenosti použít zdroj z počítače.Utáhne bez problémů i 200-300W.Snad se vyrábějí i vyšší watází,ale to jen moje domněnka.Záleží kolik z něj chceš maximálně dostat. Starší 200wattové lze koupit cca za 300KČ.
lSlUlPl
No ja nevim jak jsi to pochopil ale ja mam zdroj z pocitace zapojeny je to po ctyrech takze kdyz jedna prestane svitit tak me vypadne max jeden block kterej ma 4 diody.a co se tyce tech IR diod zkusil jsem to dat nad kytku cislo 2 a hned zacala rust rychlejc mozna by stejnou sluzbu udelala ta tlumivka na zarivku kdybych ji soup dovnit skrine,az jsem priste dam fotky tak poznate houby protoze jsem je mirne zastip aby byli priblizne stejny.
lSlUlPl
A na kombinaci sodik modry LED bych se vykaslal a radsi tam dal jednu zarivku cool white.
mydena
To ISIUIPI:Aha,tak teď už chápu.Ale tu tlumivku bych dovnitř skříně asi nedával.Je tam poměrně vlhko a časem by začla korodovat i když je natřená barvou.Navíc zářivka cool white nemá takovou ekonomickou účinnost /poměr wattáž-světlo/jako modré LED.To je ovšem jen můj názor.Je třeba experimentovat.
WhiTe
já už taky dost dlouho přemejšlim o LEDkách, zdá se mi to jako opravdu zajímavé řešení. Mám v hlavě vymyšlenou nějakou kombinaci červených diod a spořivek, ale proč vlastně píšu :) ...
Napadlo mě, jelikož světlo z LED diod je dost usměrněné do jednoho bodu, že kdyby se vzalo plexisklo zahřálo se a jakoby se "polámalo" aby vznikly nerovnosti, který by se umístilo pod ten LED panel, tak by se světlo z diod líp rozprostřelo a pro ty kiti by to bylo určitě příjemnější.
Nevýhoda je ta, že budou nějaký ztráty :(
mydena
Možná by bylo lepší,kdybys vyrobil plexisklo na míru,třeba o síle cca 8mm,navrtal do něj slepé díry do hloubky cca 4mm /stačí/a do těch děr "nasadil" LEDky.Je to dost přesná práce pokud bys měl LEDky osazené na tišťáku,ale stálo by to za to.Světlo by se "rozložilo" mnohem lépe a stejnosměrně.Navíc by to vypadalo mnohem efektivněji,nez "pokroucené" plexi od nahřívání.Nebylo by na škodu také zhotovit tzv. rastrování,pokud mi rozumíš.Rastrování je např.na zářivkových krytech-vrypy, co vypadají jako mřížka.Rozkládají světlo.
lSlUlPl
To Mydena:To sice jo ale pomer cena zarivky+vykon a pomer cena diod+vykon je podle me vitez zarivka ale mozna kecam radsi to obcihni a dej vedet.A k ty tlumivce je me celkem jedno jestli zrezne,kamos me prinese novou v tom neni problem a stejne mam dojem ze by ji to slo dost pomalu protoze je celkem huste natrena a slusne topi.
To White:Ty hele to je na delsi diskusi musis met diody s co nejvetsim uhlem ja mam 60 rozostrit je muzes tak ze je zabrousis do roviny a vylestis,ale startis na intenzite a nic to neprosviti.Je lepsi s nima nic nedelat a dat je hustejc stejne tu kytku nemas nalepenou primo na diodach a i pri vzdalenosti 2 cm to pomerne hezky splyne.Jestli jsi teda mel na mysli tohle??To plexisklo se slepejma dirama by treba bylo dobry ale byla by to hrozna mrdacka protoze by jsi je musel jeste lestit aby nebyli tak velky straty zas tak moc to totiz nesviti a ani malou stratu si nemuzes dovolit.
Jo a nejaky fotky dovalim az bude trocha casu.Stejne zatim neni videt moc velka zmena pod tema 70 to rostlo fakt bidne pod 150 uz je to lepsi ale mam je tam teprv par dni.Zejtra snad pribude dalsich 100 az 150 diod podle toho jak se kamos zasnazi.
mydena
To ISIUIPI:Jo,s tou tlumivkou máš asi pravdu-bude jí to trvat poměrně dlouho,než zrezne pokud je hustě natřená.Já mam právě takové s dost chabým nátěrem.Ty poměry zjistím a pak dám vědět.Ještě se přesně podívám na spektrum,vlnovou délku cool white a porovnám s led 5 BLU 3000.
lSlUlPl
Nazdarek lidi tak jsem tu s pokracovanim.Dnes jsem pridal dalsich 120 LED diod takze jsem na 270.Lampa vypada takhle.Takze lampa ma ted dohromady asi 16 W.
lSlUlPl
No a tady je par fotek jak kytka vypada.Dnes jsem na 30 dnu rustu ale ze zacatku to slo dost ztuha 80 led nic moc,pod tema 150 se to uz celkem zacalo rozjizdet,ted testnu na par dni tech 270.Pak to trosku protrham mezitim vyrobim pletivo na SCroG prepnu 12/12 a uvidime.Rek bych ze na hlinu to neni zas tak spatny ale ted me sere ze jsem byl ze zacatku linej a nevyrobil malinkej bublerek.S hlinou nemam moc zkusenosti a stve me na ni ta rychlost regulace hnojiv.
A zaverem prozbycka dosel me Pythamin a nemam zrovna volnejch 400 na dalsi davku nenasel by se dobrodej co by me tak 50 ml poslal za rozumnou cenu na dobirku cekal bych ze tak 100+ postovny by to mohlo spravit ne??Pripadnej zajemce PM
lSlUlPl
Jo a az me budete nekdo neco priste odpovidat tak nemusite psat zadny iSiUiPi nebo ISIUIPI proste napiste jen SUP chtel jsem takovej nick ale uz byl zabranej.
xOOm
Ta skrinka je fakt dobra, az bude poradne funkcni tak usetri spoustu penez. takovou si urcite musim udelat :punk:
Deda Mraz
Takže Supe :), chtěl jsem ti jenom poradit, až budeš příště fotit rozsvícenou lampu, že by bylo fajn udělat fotku typu "jak to osvětlí můj pokojíček" apod. Viděl jsem takovou foto na OG a jsem si jist, že by to každého odradilo od příspěvků jako "vykašli se na to" atp.
mR_nEo
JJ, vypada to cim dal lip a lip. Za chvili z toho bude velkovyrobna ;). Uz uplne vydim ty lepivy palice. Az to budeme testovat, tak abych si zaridil potom aspon dva dny volno, abych se z toho byl schopnej dostat :bravo:
Gibkiou-Sun
:))) Grass je v nas!!
manton
supe nejsem žádnej elektronickej odborník.... teda našel jsem si červenou LEDku na netu: 10uA 2,5V 60° vlnové délky jsou tam tři 700,600,45nm, průměr 5mm cena za jednu cca1Kč. Pak tam máš údaj CD co to znamená ? nejlepší by bylo kdyby jsem ti mohl poslat staženou dokumentaci (3 str.) k té diodě... já se v tom moc nevyznám.
manton
Hmm... to jsem zapoměl ... chtěl bych vědět jestli by se dala ta LEDka použít.
lSlUlPl
Cau tak jsem to nechal mesic rust ted jsem udelal mrizku na SCroG a prepinam 12/12 tak uvidime jak to pujde.Sehnal jsem dalsich 70 LED tak je tam casem pridam.
lSlUlPl
To Manton:No mam dojem ze ty vlnovy dylky nebudou moc dobry v cerveny by se to melo pohybovat asi nekde od 640 do takovejch 680 nm,ale mozna kecam nekde ma nascanovanej graf fotosyntezy,tak ja ho nekde vyskrabnu a dam ho sem.Ten dokument me posli na e mail :email-sup-@seznam.cz CD znamena candela jednotka intenzity jedna svicka jinak takhle 1 cd odpovídá vyzařovanému
výkonu 1/683 W do jednotkového prostorového úhlu.Je to dost divna jednotka na predstavu.No a jestli jeste pridame ze je za jednu KC tak to asi nebude to pravy no ale posli dokument a ja se na to mrknu treba jsi kap na super zdroj LED ale spis by se cena mela pohybovat od 7 do 15 kc.
Killdarian
Čau Supi perfektní dokumentace, jen by me zajimal přirustek tak při 100 LEDkách? Jen tak přibližně. Bylo to aspoň poznat?.... Asi se do toho dám. Jo a jak si ty ledky zapojoval. To je vsechno rucní práce?? Jak dlouho ti to trvalo? Dík za odpoved a mas u me K
lSlUlPl
Cau tak po me nekdo chtel ten graf fotosintezy tak tady je.Byl u toho jeste clanek o fotosinteze tak vam ho muzu poslat jestli chcete pisou tam ze vstrebavana je vlnova delka mezi 400 az 500 nm a mezi 600 az 700 nm.Jako uplne idealni se zda v modre 440 nm+480nm a v cervene 640nm+675nm.Tu modrou me dava vcelku v klidu ta zarivka v cervenym jsem na tom asi na 650nm protoze jsem zvedl proud do diod.
No a k tem 100 diodam narust je ale bude to tak na jednu kytku a takovou miniskrinku.Mohla by to bejt docela pekna okrasa kdyz si ji das na stul a budes si uklidnovat nervy pohledem na kytku i to cerveny svetlo je takovy fajn.
Jinak nejdulezitejsi je chlorofil A,jsou ho tam 3/4.Takze na zaver idealni diody jsou 440nm a 675nm.Mozna bych pridal jeste par 500nm aby se kytka chranila a nedochazelo k excitaci kysliku ale u diod bych se toho nejak moc nebal.
lSlUlPl
Tak tadyje par fotek z 15 dne 12/12.Kytka zacina pomalu narazet do palic nejsou to sice zadny mackove ale cas ukaze jestli ma LED dioda sance ja si porad myslim ze ma.Jinak v soucastny dobe jich tam je 270.Jsem linej pridat dalsich 80 ale uz se na to chystam.Byl bych rad kdyby se k tomu vyjadril nejakej 70w nebo 150w sodikar nejlip co petuje v hline,ale i hydrar bude fajn a nebo se vyjadrete kdo chcete.Dik
lSlUlPl
A no jeste jednu takovou mirne orosenou.
attaker
fakt parada tie prve fotky vyzerato ako z futuristickeho filmu..
n.i.t.r.a.m
Supe, nevadí nikomu že rozkládáš tu vesmirnou loĎ co u vás spadla ??
Co když budou marŤánci ledky ještě potřebovat ?!?!
Bude to hulení ztravitelné pro pozemšťany ???
Jinak to u tebe vypadá celkem slučně, jen ten světelný výkon byl (je?) asi trochu malej.
Jakou máš plochu toho pletiva ?
A dopříště nás doufám překvapíš nějakým futuristickým řešením bubblérku ni ?
So Grow Up Sup !
lSlUlPl
Ne zatim to nikomu nevadi.snad je uz potrebovat nebudou.No jestli to bude stravitelny to budes moct posoudit sam jestli neco vypestuju tak ti urcite neco dodam.Kdybych nedal byla by to sprostarna kdyz je to z tvoji matky.A ten vykon malej skutecne je dofam ze se to casem zlepsi chtelo by jich to tak 1200.A spis 660nm nez 640 nm.Ale rikam je to jen takovej pokus.A velikost pletiva je 36x32cm
opicka
Je to celkem v poho.Kytky vypadají moc pekne.Pod sedumdesatkou jsem to mel trosku vetsi,ale zalezi predevsim na genetice.Tento tvuj prispevek je primo vedecka prace a myslim si ,ze vysledek at uz bude jakykoliv bude uspech.Chtel bych taky skrin s led a proto cekam jak ti to dopadne-palicky rozhodnou cus Opicka
lSlUlPl
Ok dik no uvidime.Dnes jsem pridal dalsich 80 LED,ale nemel jsem fotak takze foto jak to osvetli muj pokojicek se odklada .Celkem jich je teda 350.Vykon lampy asi 18.5 W.Jestli budu pridavat dalsi diody tak uz asi jen 660 nm skoda jen ze jsem nikde nevidel zadny s rozumnym vykonem za rozumnej peniz.
TheEnd
Podle me maji LED velkou budousnost akorat by to chtelo aby vykoumali diody s jeste vetsi svitivosti aby jich tam nemuselo bejt takovy moooc velky mnozstvi.
mala spotreba,velmi presne spektrum,zkoro zadne ztraty atd. jaky jiny zdroj svetla vam muze toto poskytnout??
hexamin
ak mozem poradit pozrite si og je tam o tomto probleme ceeelkom dost popisane a zaver je este nie mozno neskor (lepsie diodky)
JK
fakt hustý. k+
Killdarian
Kurva, na takoveto hlasky je snad komentar ke karmne. Tak prosimvas nezasirejte takovimato picovinkama takove zajimave tema, jako je toto. Dík
The X
No to je setsakra dobrej plan moje rodina setri proudem kde muze a tohle by bylo reseni mel jsem v planu jinou akci ale ted si asi pockam jak ti to klapne.Nechces dodat dalsi fotky preci jenom to uz mas 30 dni na kvetu a neco by si to zaslouzilo?Ne ze bych chtel prudit to jen moje zvedavost.
opicka
Killdariane pis slusne a neprud!!!!!
lSlUlPl
Cau lidi tak tady mate par fotek z 25 dne kvetu + - 2 dny nejsem si jistej nejak na to nemam moc casu.
Jinak jsem si zkusil koupit par LED typ L-15 LRC 1cd 660 nm svitej docela hezky ale maj dost malej uhel takze je to chce dat hustejc nez mam ted ja a to je 1 na cm2 ale cena 1.5 Kc neni tak spatna mozna jich na dalsi diodovy kolo par prikoupim.Tak zatim zdar
The X
Super dik za fota.Kolik by jsi tak odhadoval ze z toho bude susenyho g??
virgill
led maji budoucnost to je jiste. myslym si ze by se efektivneji vyuzily kdyby svitily i z jinych uhlu ze stran ze spoda a pod. (aby pak kytka ale poznala kde je nahopre a dole (-: ) nebo treba udelat nekolik mensich panelu led a nad kazdej kvet zavesit jeden tak a podobne.....
lSlUlPl
Tak tady jsem vyhrabal jeste jednu fotku primo ze skrinky kde je malinko videt ze svitim i z jinejch uhlu.
A gramaz tezko odhadnout ale mam pocit ze kdyz to hodne dobre pujde mohlo by to hodit tak 20g
lSlUlPl
Cau buhuzel nemam fotak.Tak jen tak informativne zatim to roste celkem dobre teda na diody.Trochu jsem to prosvetlil a zacinam flushovat.A snazim se sehnat fotak.
hexamin
gratuljem vyzera to ze sa dari
viaaaaac foto a potom taky celkovy dojem z tohto pestovania pls
fakt ma tesi ze to ide
Dr. Lecter
Je to kokotina! Preštuduj si niečo o tých svetlách a zamysli sa nad tým a garantujem ti, že tvoje LED-ky zahodíš aj s rukami. Cool white tiež neni výhra, radšej použi Daylight (väčší podiel modrej). Alebo chceš vypestovať dlhé riedke konáriky?
Dr. Lecter
to Hugila
Mňa nič nesere, som nadmieru spokojný, ale farbu spektra treba prispôsobiť potrebám rastliny. Ale na druhej strane je fakt, že červená dióda nemusí vytvárať červené svetlo, ono môže byť len farbené červeným plastom, v ktorom je zdroj uzatvorený. Prajem veľa úspechov....
Killdarian
To doktor:Asi by sis měl prostudovat trochu o ledkách, než tady začneš kritizovat.Fakt, že ledka vytváří červené světlo není asi tím, že má červený obal jelikož tyto tipy vysocesvítivých LEDek mají ten plas okolo bílý. A červené světlo je dané přesnou vlnovou délkou(potřebnou pro pěstění).

Jen tak dál Supi. Určitě nepolevuj ve svojem bádání. Protože trpělivost a bádání palice přináší. :-))
lSlUlPl
Cauec tak tu mate dalsi fota z asi tak 50 dne kvetu
lSlUlPl
A jeste jsem tu vyhrab jednu z vrchu
pan houba
jen tak dál jen tak dál
lSlUlPl
Tak jsem dneska vzal macetu a sel jsem tu dzungli sklidit.Ne ze bych byl moc pro vstup do unie ale podtal jsem ji presne 1 s po vstupu.Udelal jsem fotodokumentaci.Trosku to sparacuju roztridim nasusim zvazim udelam nejakej zaver a kopnu to sem ale opravdu nemam moc casu tak nevim presne kdy.Jinak byla priblizne 30 na rustu a 60 dni na kvetu.Zatim se mejte faj.
pilka
no pekne ti to vyrostlo, ja to mel nakonec doma na stole, tak to taky uz sklidim.. sem na to zvedavej.. zatim zdar, kubas!
FuckeNick
Nemyslim si ze by tech ledek bylo potreba tolik.Zalezi na tom jakou maji svitivost.Co vim tak se prodavaji Ultra sFitive,ktere maji switivost 4000 pri 660nm za 15kc,samozrejmne jsou i s vyzsi switivosti napr. 7500 ale u tech se cena hybe kolem 65kc.Nechci podkopavat hYp3r..ovu autoritu ale mam za to ze diody s mensi svitivosti nez prave 4000 nema smysl kupovat.Dioda se svitivosti kolem 1300 stoji 7kc a se svitivosti 4000 15.....kazdy si to dokaze propocitat co je lepsi:)
hexamin
to fucken
hod sem link na tie diodky prosim ta
no a dolezity a velmi dolezity ja aj uhol do akeho svietia ze
Deda Mraz
FuckeNick: taky by mě hodně zajímalo, odkaď a hlavně z kdy máš ty ceny. Tyhle ceny totiž odpovídají situaci na trhu asi tak před dvěma lety...
FuckeNick
No pred dvema tydny sem ty diody kupoval u nas v Shopu(zlin elcoma).Jake jsou presne ceny v elekto katalogach nevim.Co se ulhlu tyce nemyslim si ze by na tom nejak seslo...osobne mam diody pripajene serioparalelne na dratkach(jo,je ta makacka to tak napajet,ale muzes si to kolem kytky defuckto omotat:)...takze si u kazde diody individualne muzu nastavit uhel-samozrejme nesmi to byt bodovky!!A taky dejte majzla na napajeni melo by tam lezt stoprocentni pocet voltu...pak diody sviti jak maji s proudem je to podobny.Ja osobne mel doma jen 24V trafo.....tak sem zapojil 12 diod seriove a zbytek paralelne,abych si je neupalil.Kdo nechce vychazovat goldy za trafko a ma k tomu prostredky tak muze pospajet seriove 115 diod,teoriticky by to mohl napoji na 230V ale ten odber je zbytecne velky....a prave odber je to co vas asi zajima.Jo a pro ty zvas co bydli v TsidZaku...napadlo vas dat si ty vase krabice s napajeni do sklepa?U nas se odebrane amperhodiny deli mezi vsechny bydlici:)
G-man
>to FuckeNick< Tam bych nakupoval jen v nouzi nejvetsi. Ma to tam docela predrazene. Jestli jsi ze Zlina tak doporucuji Official elektronic. Jestli se neprestehovali tak sidli v arealu Svitu, az v zadu u Sparu. (kdyztak zkus zlate stranky)Cislo budovy nevim uz jsem tam asi rok nebyl. Ale delal tam takovy ochotny typek. No a co nema obedna. Mozna bys nektere veci nakoupil v Praglu nebo Brne lacinej, ale urcite je o dost lacinejsi nez kdez nakupoval.
Mr. Plow
To lindemannos: to s tou skříňkou v repráku je fakt totálně vychytaný nápad. Mám takovou starou vyhrkanou asi 60 cm vysokou a 30 cm širokou a teď ji konečně pořádně využiju.
PeeTee
pekne:-)
Storm
tak jak to dopadlo?Kolik suchýho?
výsledný shrnutí.....
Zoidberg Dr.
pekny, akorat mi pripada, zes dal mriz pozde (nebo brzy pepnul). mas to malo zahusteny......
W3m3n0
Na www.ges.cz maj ted vyprodej supersvitivejch diod tak hurá na ně
1.ondras
Chci se jenom zeptat, myslíte si, že rostlinky porostou pod světlem z LEDek?Já si to nedokážu představit.Rostliny potřebují plné sluneční záření, které lze nahradit speciální zářivkou nebo sodíkovou lampou, ale LED svítí pouze monotóním světlem o jedné vlnové délce.
Může mi to někdo vysvětlit???
fernetman
VYsvwetlim ti to tak, nejdriv si precti vsechny thready o ledkach tady na grower.cz a pak budes patrit mezi zasvecene, zhrnu to, kytky nepotrebujou plne slunecni svetlo z celeho spektra vyuzivaj jenom 430-470 nm a 640-680 nm coz je modra a cevena. Podrobnosti si precti, je tu o tom tady hafo.
Deda Mraz
fernetman: souhlas, jenom upřesním, že kytka ne že by využívala z celého spektra jen 430-470 a 640-680nm, ale tyhle vlnové délky jsou pro ni nejúčinnější a stačí jí. Po kytku je světlo jen energie, která se zachycuje různými pigmenty, z nichž nejdůležitější jsou chlorofyly (a,b). Z rozdílných barev světla však chlorofyly absorbují energii s různou účinností, zelenou složku například odrážejí zcela a proto je zelené světlo pro kytky tzv. neviditelné. Vědci účinnost různých vlnových délek na fotosyntézu změřili a zakreslili do grafu. Z něho pak vyplývá, že nejúčinněji probíhá fotosyntéza při absorpci záření právě na těch vln. délkách kolem 430nm a 660-690nm. Důležité je i to, že na rozhraních těchto intervalů účinnost fotosyntézy velice strmě klesá a tak třeba červené světlo na 610nm už má jedenkrát horší účinnost než 660nm. Ty grafy a spousta dalších informací o LEDkách jsou v tomhle threadu, četli jste to vůbec někdo? Denův thread je podle mě tady o LEDkách nejobsáhlejší, tak ho taky zkoukněte, pokud se o ně zajímáte...
fernetman
to Deda Mraz: ty uz to beres moc do podrobnosti, myslim, ze tohle vse se uz zde nekolikrat rozebiralo a snad je kazdej schopen si to najit, my jsme se to s tim svetlem a vlnovejma dylkama dokonce ucili ve skole.
aspect
našel sem tu výprodej všeho možnýho elektronickýho a dole na stránce sou led diody, červený od 50 ks za 6,- a 7000 mcd .) .Modrý sem našel taky,(ty se k týhle stránce nevztahujou),8000 mcd ale chtěli za ně 24, za kus!

http://www.sc-elektronic.cz/soubory/akce.htm

http://www2.webpark.cz/diody/modre/
aspect
ted už by jen chtělo vodhadnout kolik těch červených a modrých ledek je potřeba na všechny 4 strany a strop a v jakým poměru by vuči sobě měly bejt--vycházím z ůdaju předešlyho příspěvku :)

co myslíte?to je strašná pousta ledek mnohem víc jak 2000 kusů :) mnohem
fernetman
pekny no, ale u tech ledek neni napsano jakou maj vlnovou delku, a se 7 cd nebudou zrovna to nejvhodnejsi, protoze 660 nm se s takovou svitivosti zatim nedelaj, takze ja odhaduju ze to sou tak 630 nm a to je pro nas out

sorry, ze zas jebu, ale ja sem takovej a to co sem napsal je fakt
Zoidberg
Mnoho otázek může vyřešit stránka http://www.ledgrowlights.com/
Jde o komeční prodej pěstepních LED svítidel. Radí tu mimo jiné používat 10-20W červených a 1-2W modrých na čtvereční stopu.
danito
zdarek, prave sem se zaregistroval, zacinam,zajima me problematika cervenych LED , presneji v kombinaci s usporkou - modry LED sou fakt drahy, usporka to resi celkem dobre, mam z dovozu LED diodovy pasy zapojeny mno po maly uprave primo do 220V , bohuzel nemam fotak takze zatim nic , ale vypada to skvele, mam ale dost nizkej perinak a kytky se jaksi hrejou a lehce schnou takze diodama jen prisvicuju - zapnu to rucne kdyz prijdu domu- usporka je v hodinach nemam zatim cas resit vetrani atd. nicmene ty diodovy pasy jsou k dispozici, kdybyste nekdo neco podobnyho schanel - v jednom pasu je 51 vysocesvitivych cervenych LED, momentalne mam zapojenejch cca 7 pasu paralelne a je to na oslepnuti jeste k tomu kdyz to blika tema 50 Hz ze site ...
Killdarian
Tak se můžete kouknout jak si to krasne pádí pod LEDkama.
http://www.growwithleds.com/plantpictures.htm

Doufam že se Maharashimu povede jeho pokus s ledkama. Ma mou plnou podporu a jestli to zvladne tak by to byl fakt převrat.

to danito: Jen tak dal! Cim vic lidi to bude skouset tim driv to nedkdo dokope k dokonalosti:-)
Let it GROW up.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma