Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Protipozarni Tema .... Ta Elektrika Mizerna !! Help Me Please - Klikni zde pro originální téma
Kadafi
Cus Lidi,
Myslim ze uz jsem tady cetl jak to nekdo resil, atak teda k moji otazce :

Uz jste asi cetli o skrince kterou vyrabim a mam tam 250W sodik.,2x EURO2 vetrak .. to je cela elektrika .. Venku ze skrine mam prilepenyho PSA a tam je vsechno napojeny,ale muj zajem je o svetlo .. z vybojky vede kabel na takovou kovovou desticku kde je starter a vsechno,je to i uzemneny atak..Mam ji od LACCA ,no commercial hehe ... ale me zajima, ponevadz starter mam ve skrini jestli by mohl vyhoret nebo chytnout ? Muze se to stat ? jaky opatreni mam kdyztak udelat, okolo jsem to obalil alobalem,jako steny,drevo na kterym to lezi atak .... ale nejake lepsi napady ?? Diky !!!!
Co ho treba dat do plechove nadobky (jako od bonbonu nebo tak) a uzavrit ho tam nebo potrebuje vetrat ?? Diky !!!!
skywalker1
zdrawim mam dotaz ale ne k tematu,za jak dlouho ti prislo svetlo od lacca?ja sem si ho objednal ve stredu tak by me zajimalo kdy mi to asi tak prijde jo a mel uz si to postaveny????
Kadafi
Objednal jsem si komplet kamo a prislo mi tak do tejdne,privez mi ho az do Prahy.Presne uz si to nepamatuju,ale mel sem ho myslim do tejdne !! !!
James
Zdar jsem teoretik ale mozná by bylo lepší elektroinstalaci nedávat do skříně vůbec-----dřevo rádo hoříí.Potom se tu probiraly tepelné pojistky ja bych do toho hodil jeste ochranu přepětí a tak-------jistič-----------proudovej chránič.Celý to zadělat třeba do kejsu od pc a dat tam pro jistotu jestě větráček a myslym,že je po paranoie z požáru---------snad

At se daříí
Kadafi
Jenom abych te ujistil, skrin mam z Fasadovyho Polystyrenu !!!:-))

Vybojka sice vytvari velky horko,ale ne 20cm od toho,hodne velky horko je tak na 4-6cm... ale tady u toho nevim no,mozna to vyvedu ven uvidim !! kdyztak jesli ma nekdo dalsi napady ?
janiiis
Rozhodně bych veškerou elektriku vyvedl ze skříně. Viz můj thread... I když mám elektriku na skříni, tak si pořád nejsem jistej a mám z toho takovou požární paranoiu (zvlášť když nejsem několik dní doma). Proto plánuju tu desku s kondíkem a startérem nacpat do case od compu a malým větráčkem ofukovat...
James
::-)
Kadafi
janiis and all : no mluvil jsem s lacem a on mi dobre poradil : nacap celou tu desku do protipozarni skrinky ... coz je dost dobrej napad a muzes to mit i uvnitr skrine, a kdyz naaaaahodou dojde ke zkratu a vyhori to nic se nestane ... protoze to shori uvnitr ty skrinky !!! dobry ne ???

ale jinak mi rikal (sazim ze tech svetel neprodal pomalu) ze to jeste nikdy nikomu neshorelo !!!! tak ted tohle ,, vetrak na vybojku a sem uuuplne klidnej !!!! :sun: :sun:
protoze :flamer: ja na nej :fuckoff:
janiiis
kadafi: no jasně. Já to dělám to jen pro svůj vlastní klid... A propó - že se to ještě nikomu nestalo? Asi ne, ale všechno je jednou poprvý a nechci, aby to byl zrovna můj vlastní byt...
Kadafi
Janiis : Prave hele vis co : je lepsi do toho dat o par korun vic ,poradne to zabezpecit,nic neuspechat a pak muzes jet v klidku ... kdyz treba pojedes na dovolenou nemusis mit strach ze vyhoris !!!

Od vybojky bys vyhoret nemel,leda ze bys treba dal papir 5CM od toho,ale od toho starteru bys mohl no !!! lepsi poradne zabezpecit !!!
Doufam ze to newgrowers pomuze kdyz si to tady prectou !!!
Deda Mraz
Kadafi: Tak si k potenciálně nebezpečným částem jakou je třeba tlumivka dej zmíněné tepelné pojistky (á 15 Kč) a máš jistotu, že při zvýšení teploty dojde k vypnutí napájení... Připojení vyžaduje jen dva kousky el. čokolády, ale je třeba si uvědomit, že kovový povrch pojistky je živý (pod proudem) a podle toho se zařídit - zabránit dotyku s uzemněnými částmi zapojení.
Kadafi
Deda : Diky za radu, nejsem elektrikar a ponevadz jsem jako malej vytvarel svy prvni lampicky a dostal slupku jako svina moc se k tomu nehrnu a nerozumim tomu :-))

rikal jsem ze mam komplet, ale tam uz cokolady jsou , od vybojky, uzemneni na desticku cokoladou atak ... to je vono ?
hugozlesa
kadafi: mrkni ke me na skrinku, cely to davam ven do rozvadecu
intruder.stk
Chtěl jsem se jenom zeptat jestli je normalní že mi tlumivka hřeje jako prase
luckyBOB
doporucu jako janis celou aparaturu (elektro) narvad do skrine od PC ..je tam zdroj na vetracky a ofukovanim se to jeste vylepsi...
hugozlesa
citace:
Původní příspěvek od MrVoslik
kadafi nerikal nekdo tady ze ten polystrien je nehorlavej ? nemas se ceho bat :D


Ten polystyren nehorlavej je, ten se jenom roztece teplem, jenze jestli vedle toho postavi papirovou krabici s redidlama a projistotu na to kanystr s benzinem, ci uplne nejlepe kanystr s palivem Aerosynth (5 litru doma mam :-) ), tak mu to udela libovej ohnostroj.
Kadafi
Prave Hugo, je pravda ze polystyren se roztece, ale vsude jsou koberce, opodal obrovska knihovna atak,hele radsi to pojistim nez vyhorim !!!ted delam libovou skrinkum koupil jsem umelou do ktery udelam diry, a pridam PC vetrak na 12v ... Potom delam dalsi krabici do ktery to vlozim a ta je cela slepovana z AZBESTU ... udelam o tom thread kdyby se chtel nekdo pojistit jako ja !!!!
Deda Mraz
Kadafi: nechci ti kazit radost, ale Azbest je potenciálně karcinogenní a již dlouho hygienickými normami zakázaný materiál... :eek:
hugozlesa
kadafi: tak tak, azbest je mozna horsi nez vyhoret.... ja mam ted rozvadec ve kterem mam jistice.

tlumivku a hodiny dam do plechovy krabice a jedine co zbyva a je nebezpecne je teplo vybojky....

jinak vsechno uzemeno 4mm2 dratem...
Kadafi
To si kluci delate srandu ???? takze to tam dat nemuzu ??? Kurvaaaaa
Deda Mraz
Kadafi: no dát to tam můžeš, pokud ti nevadí rakovina respiračího ústrojí... :satan: Ne vážně, Azbest tam nedávej, je to svinstvo.
Kadafi
Sakra ok ,tak to dam ven a do toho tu desku no

ale fakt diky ze ste me upozornili


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma