Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
HUMIDITA (vlhkost) Jak na to? - Klikni zde pro originální téma
delta
Takze jsem dosel do faze, kdy uz zacinam resit ˇdruhotnej´ problem humiditu (nechtel sem aby se forum menovalo stejne jako ty ostatni, proto tak divnej termin) ponevadz muj rucickovej vlhkomer mi ukazuje zazracnou hodnotu 20procent,byl sem nucenej popremejslet, jakym zpusobem.
Diky foru Mist Maker jsem si zakoupil na adrese http://www.unistar.cz/potreby/potreby_ostatni.html
svete div se
Mist Maker: ultrazvukovy zvlhcovac vzduchu s odparovanim 100ml tekutiny/h, za cenu 1197kc i s dobirkou a DPH, udaj 900 je tedy bud z minuleho roku (5procDPH), nebo nevim. Timto chci podekovat clenu Nobody4 za oziveni fora s MM.
Pri teoretickem navrhu jsem vychazel predevsim z Nobodyho postu, ze je to tezsi nez vzduch a musi to jit dolu, Jelikoz ma skrin ma nahore jeste sve rezervy, napadlo me vyuzit nezasquatovany prostor a zvlhcovac umistit prave tam. Bude pripojen na Hygrostat (mezi kytickama) a bude spinat kdyz vlhkost klesne pod pozadovanou uroveni. Rad bych jej umistil na plovak do kanystru, z kanystru povede flexosnura, primo doprostred plochy
Ventilaci (jen odtah) chci napojit na termostat s tim ze se jednou za hodinu na 15 minut poradne vyvetra (casem bych pouzil vychytanejsi periodu(1400 korun za casovace), ale zatim by to mohlo bejt lepsi nez vetrat furt.
Chci to s vama nejdriv zkonzultovat, nebude zvlhcovaci vadit, ze je v uzavreny nadobe? Je teoreticky mozny aby se nakumulovana para vytlacila do rourky sama, nebo tam musim umistit vetrak(ten by asi potreboval nasavaci otvory, kde maj bejt umisteny? maj bejt mensi aby to tim podtlakem vytlacilo paru zespoda kanystru, kdyz zrovna nebude hladina nahore?
Pro lepsi predstavu predkladam planek Made by Delta and Pasta
Za jakykoliv pripominky, navrhy tipy vam budu vdecen

Made by Delta and Pasta

Piste svy nazory

Kdyby nekomu tenhle thread vadil z duvodu opetovnosti reseni problemu, tak at se zklidni, da si speka a treba si rozmysli psat to sem

Howgh
Deda Mraz
Já bych řekl, že nějaký ventilátorek na vytlačování mlhy z nádoby s vodou budeš potřebovat, ale taky si myslím, že bude stačit opravdu velice slabý a umístil bych ho těsně na začátek tý výstupní flexoroury, tak aby foukal směrem z nádoby ven - nasával. Jinak mlha z uz zvlhčovače je studená, proto si myslím, že by se ti to převalovalo na hladině vody a postupně by se to do ní zase asi skondenzovalo... Jo a někde (nejsem si jist, jestli tady nebo na og) jsem četl o využití tohohle mlhovače na jakousi aerosolovou NFT. Prostě místo vody to dělalo mlhu z živného roztoku a ten se pak honil ventilátory v klasickém NFT rozvodu. To už by byl docela hukot, někdy bych se k tomu taky rád dopracoval, musí to mít fakt malé prostorové nároky, kořeny jsou luxusně zásobeny kyslíkem v prostředí s vysokou vlhkostí plně nasyceném živinami...co víc by si mohly přát.
delta
Nene to je nejaka mystifikace, ultrasonickej vyrobnik mlhy funguje jen kdyz ma cistou vodu, kdyz mas moc tvrdou vodu tak ji dokonce musis zmekcovat. Taky nesmi ta voda obsahovat vetsi mnozstvi alkalickej casti. Takze aby si aplikoval aeroponii timhle zpusobem, to jeste musej vedci vymyslet nejakou jinou vychytavku.

Jo tak uz mam ten zvlhcovac doma, tak sem zacal makat a muzu vam reprezent muj novy vyrobej Buojka na zvlhcovac vyrobena pomoci polystyrenu a jednoho kvetinacku (proste sem potreboval nadobku zhruba ty velikosti jako je ten MM).

Postuju i fotky...
Deda Mraz
deltakill: no máš pravdu, vzpomínám si, že se v té diskusi uvádělo, že normálním "fontánkovým" uz výrobníkem mlhy to dělat nejde, na to jsem jaksi zapomněl. Vážně už ten thread nemůžu najít, ale z prstu jsem si to nevycucal... našel jsem jeden thread na og, není to sice ten původní, ale shodou okolností tady právě zmiňují "agricultural foggers". Věc se ale má tak, že asi budou fest drahé (co si pamatuji z toho původního threadu, tak kolem 10.000).
Hellboy
No hele tu vychytafku s tou mlhou v trubkach mi ukazoval v nejakym odbornym casaku jako nejnovejsi vychytafku khamos z Growmanplains pred dvouma rokama na horach - mam pocit, ze se to menovalo rainforest .. snad


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma