Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
destilka,demivoda a jine h2o like - Klikni zde pro originální téma
PiosOne
b3tl: tvé úvahy jsou podle mě správné (taky jsme s tím nápadem koketoval). ale problém bude v tom, že destilka stojí podstatně více než voda z kohoutku a i kdyby to dělalo měsíčně jenom pár stovek, tak si myslím, že přínos destilky na finální výnos bude ekonomický. to už bych ty prachy raději vrazil do elektřiny za větší watáž a tam už rozdíly ve výnosu znát určitě budou. druhá věc by byla, pokud bys k takové vodě měl přístup zdarma, ale i tak tahat desítky litrů destilky domů by se mi věru nechtělo :)
PiosOne
anebo už bych spíše použil neprelivou neslazenou vodu (co třeb ekonomické 5l balení ?). v té přece nějaké minerály, stop.prvky apd. jsou.
PiosOne
realist: no já nevím, ale 5l stojí tuším kolem 30kč a 5l destilky stojí podle mě více, nebo ne?
Deda Mraz
Chcete-li levnou "destilku" a nebydlíte-li právě na Mostecku, můžete použít vodu získanou rozpuštěním čistého sněhu. Stejně dobrá je i voda dešťová. Stolní minerální neperlivé vody bych nedoporučoval, právě pro jejich dost vysoký obsah různých minerálů (hlavně asi sodíku). Ono ani člověk by to neměl s jejich konzumací přehánět. Co se týče stopových prvků, tak je obsahuje většina kombinovaných vícesložkových hnojiv typu Krystalon a navíc podstatou těchto látek je, že užitečné pro metabolismus rostliny jsou právě jen ve "stopové" koncentraci, při jejich nahromadění už naopak působí na rostlinu škodlivě až toxicky.
Jinak voda z kohoutku by měla po celé republice více méně vyhovovat, po 24hodinách volného stání z ní dokonce vyprchá i všechen chlór. Problémy může způsobit snad jen přílišná tvrdost vody v některých oblastech (potřeba změřit papírky z drogerie), která může omezit příjem živin kořeny.
Deda Mraz
BohouR: máš pravdu, ale srážková voda je při dopadu na zem ještě stále neporovnatelně čistší, než poté co cestou do řeky smyje ten sajrajt z ovzduší usazený na zemi. A i tak je po poměrně rychlých (tj. hrubých) úpravách, spočívajících více méně v mechanickém odstředění a chemické dezinfekci, vhodná dokonce k pití... Jak jsem napsal, mimo oblasti s vysloveně znečištěným ovzduším bych se o kvalitu dešťové vody nebál.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma