Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Moja prvá a vďaka Vám... - Klikni zde pro originální téma
MaurosBros
V mojom druhom príspevku sa už môžem aj niečím pochváliť, no aj Vás samozrejme zahrnúť otázkami. Takže toto je moja 37 dňová láska... :love:
Chcem sa spýtať: mal by som ostrihať tie velké listy? Sú fakt velké a bránia prenikaniu svetla k spodným poschodiam.
MaurosBros
... a ďalšia otázka: Prečítal som toho tuna o zaštipovani dosť. Ak si to slovo "zaštípnutí" prekladám správne, nejde o štiepenie ako také, ale o jednoduché odfiknutie vršku rastlinky a to asi v 1/3. Je to tak? Kde by som mal ten vršok podla Vás odrezať? (Stále som na 18/6)
Lemarc
..... zatím nic nestříhej, kytka potřebuje fotosyntetizovat a to činí jak známo pomocí listů ....

teď v růstu se spíš snaž zelenou hmotu maximalizovat
chobot
Pod jakym to mas svetlem?

Rozhodne zadny listi nestrihej, to ma smysl, az v qetu, kdyz se objevi palice. Na zastipnuti uz je to asi zrale, dela se to opravdu tak, ze jen odfiknes vrsek kyticky. Nemusi to bejt v jedny tretine, zalezi na tom, jak chces mit kytku vysokou. Byt tebou bych ufik jen ten uplnej vrsek.

chobot
MaurosBros
Jo, tak som ufikol len ten vŕšok... Snáď sa mi to teraz rozvetví.

A mám to zatial pod úspornou žiarivkou Philips 23W. Je to vidno? Je to úbohe?
robos
2 MaurosBros: co je to za model? nejaky skancur? :D
MaurosBros
Nazdar roboš,
neviem čo to je, je to len semienko z hulenia - to najväčšie a najflakatejšie... Snáď bude dobré.

Realista-Metalista: Tá wattáž bola nasadená kvôli neznalosti, potom som objavil grower (pred mesiacom) a kúpil som sodík 150w, ale samozrejme som nekupil tlmivku a štartér. Keď som sa dozvedel, že mi treba aj to, tak som zaplakal nad cenou a teda radšej pozháňam, no cez sviatky asi ťažko.
A teda nie je to pokus pre radosť, ale je to "moja prvá" a radosť chcem mať hlavne pri hulení :O)
MaurosBros
Maruško,
jo, myslel som FIM, ale dočítal som sa o tejto technike až keď som mal vonku asi 5 poschodí (viď. obr. č. 1) což je asi neskoro. Dočítal som sa, že sa zastriháva, keď je vidno už tretie, je tak?
tillo
2MaurosBros: par krat zastrihnes a ozije, ale chcelo by to nejaky ten sodicek:)
MaurosBros
Bambulion,
vidíš dobre, sú tam len bigar listy a vetvičky len rastú.. pomaly, ale isto. Díky za radu.

Tilli, zastrihol som a trošku to na tom ufiknutom mieste sčernalo... dúfam, že sa to časom spraví.
MaurosBros
Apropó, len tak medzi rečou, poradí mi nejaký skúsenec skúsený čo to asi je? Hnojil som len 2x Kristalonom v rozpätí asi dvoch týždňov. Po predvčerajšom pohnojení sa to ukázalo. Ale môže to byť aj pH, nie??
luckyBOB
hmm.. co tam mas za pudu? chjo..podelanej kristalon...:(
ewan
Muze to bejt pH, asi ale vis, ze je lepsi, kdyz nechas vodu pred zalitim tak den odstaat. Ale snad ti nekdo poradii viic.
S tim zastrihaavanim listuu, kdyz kyti jeste nevetví a nemaa zadny ramena, je celkem zbytecny strihat listy, jakmile ale zacne a ramena hodi par listu a nejakej fakt zavazi svetlu dostat se do spodní casti kyti, pryc s nim. Pro jemnejsi a mirumilovnejsi duse doporucuji udelat napr ze 7mi listu 4list- proste prostrihat list samotnej. Ja u prvniho inda zastrihaval listy hodne, hlavne ve vegetacni fazi po rozvetveni do prepnuti (pri odfiknuti listu se sila rustu jakoby premistila do nejblizsich listu) , pri kvetení uz min (pri odfiknuti listu se rust paldy jakoby zpomalil, proto jsem zavazejici listy jen prostrihaval) a dost se mi to osvedcilo.
Kyti jsou ale hodne odolny, a az bude ta tvoje starsi, tak na ni muzes trochu zaexperimentovat a zjistis sam, co ji nejvic vyhovuje.
Hodne stesti
MaurosBros
Dnes som kvôli tej kvetinke v nepohode. Spálil som jej lístok, pretože som mal svetlo príliš nízko. Nevadí, ale mrzí ma to.

ewan a maruška,
pH by som si strašne rád otestoval, ale lakmusové papieriky zháňam od kedy som dal klíčiť semienko. Jedna tetka z chovateľskeho obchodu mi to dokonca špecialne objednávala, no márne. Ja fakt už neviem odkial to mam zohnať. A ewan, nemysli si, že som začal pestovať bez toho, aby som čítal celý tento server, voda mi stojí aj dva dni pokial ňou zalejem.

Sufane,
ako sa Ti to podarilo? Osramky asi lepšie svietia ako Philipsky (žartujem). Idem asi niečo skúsiť s tými lístkami. Neodstrihnem ich celé, len preriedim...
Neskôr napíšem a pripojím fotočku.
luckyBOB
jaky si myslite ze je nejlepsi svetlo do matkarny???ale po pravde :)
MaurosBros
Neviem čo ma príspevok luckyBOB-a spoločné s touto diskusiou, ale nevadí, hlavne, že dostal odpoveď.
MaurosBros
sufan,
tak som dočasne dokúpil ešte jednu 23W. Neskôr to celé bude svietiť v matkarne. Píšeš, že to máš v boxe? V akom boxe? A ešte jedna otázka. Zalievam to výdatne, ale každý druhý deň. Nechcem, aby mi to chytilo pleseň. Tá hlina totiž na druhý deň ešte nie je vôbec suchá, skôr naopak. Stačí to takto, alebo nemám mať obavy a polievať každý deň?
work
mas to spalene ja mnel jaden list co nejbliz vybojky skousel se kam az muzou rust aby se pak nepalily a udelalo mi to to sami
luckyBOB
ale notak to byl jen takovy doplnujici dotaz...jo jinak dik....jen jestli je tu nekdo kdo by me poradil jaky presne zarivky a zakolik mam koupit. Pls PM...diky predem a nezloptese ze sem se sem tak VPRcnul
Locki23
MaurosBros: Neprehnojils to? Pro kytku tyhle velikosti by v podstate nemelo bejt jeste potreba hnojit, protoze by ji melo stacit co je v substratu, pokud jsi pouzil beznej substrat s keramzitem jak to tak vypada z fotek.

Druha vec co me napadla, jestli se Ti na tom nerozjizdi plisen - co vetrani a vlhkost?

Treti vec - vypada to z ty fotky jen jako lokalni, na jinejch listech to nevidim...vyjma ty zminovany plisne - nepokapal jsi tenhle list necim, nebo jsi ho jinak neposkodil, jestli je to teda jen ta lokalni zalezitost?
MaurosBros
Jo Locki, bola to len lokálna záležitosť...
Kadafi
Rekni mi cim hnojis ?jak se menuje pripravek, a jak jsi hnojil od zacatku, ja zacinam, porad mi prosim, jako od kteryho dne si zacal hnojit,jak casto atak !!! diky !!!!
MaurosBros
Bratia Česi,
ako by ste preložili do slovenčiny slovo "palice"? Ja osobne ako PALICA, ale prečo to tak nazývate, keď su to šišky - kvety a nie palice. Vysvetlite prosim, pretože aj keď mám korene v Čechách toto mi nedáva zmysel a naozaj som sa v začiatkoch musel pozastaviť na niektorých výrazoch.

P.S.: nič proti češtine, pekný jazyk, mám ho rád
PiosOne
mauros: protože ty velké šišky vypadají jako palice. vy snad nemáte ve slovenštině žádné slovo, kterým pojmenováváte více věcí? stejně tak palice může znamenat "hlava" (a to tuším i na slovensku, takže tady máš hned jeden případ)
jestedman
palice je botanickej název květenstvý, stejný to je mám dojem třeba u kukuřice
MaurosBros
Kukuřice má palici??? Myslíš tým struky?

PiosOne,
máš pravdu, palice je hovorovo hlava... ked som bol mensi, táta sa ma niekedy pýtal, čo mám v tej svojej palici...
Takže od teraz si dávam do súvislosti palice=hlávka=vŕšok (rastlinky)=šicha

Koniec jazykového kurzu :o))
PiosOne
mauros: myslel tím botanický název typu květenství
jinak já spíš než palice používám slovo "palda" protože po její konzumaci mě občas postihne "halda" :)
MaurosBros
Czesc Bratia Česi (a spol.),

jeden malý dotaz. V našej chudobnej krajine nemáme tolko zboží jako Vy a teda ešte som nikde nevidel tie take trubice, čo používate na odťah vzduchu z cooltube. Všimol som si, že sú to flexibilné trubice (to čo som napísal?) a zrejme nejaké plastové. Kde to zoženiem?

Dziękuję
MaurosBros
... a kedy už nebudem "Nový člen"??? Veď o chvilku aj úrodu pozbieram a furt som Nový?
PiosOne
mauros: ty roury seženeš v prodejnách vzduchotechniky, nebo v baumaxu a bauhasu (a neříkej že u vás nic takovýho nemáte :) )
stálý člen budeš až tuším s 50 příspěvky
KytkA
Nechces hodit naky fotaz ? :) A piosi ty hrajes WarZonu? Nebo ten Bauhaus te napadl jen tak? Ale ty fotaaaz bych docela privital.Jo a mas drsnyho avatara :sun:
PiosOne
kytka: jaký fotaz? těch rour? těch tady je v pěstírnách spousta :)
warzonu nehraju, jenom jsem ty roury v bauhausu viděl (anebo to byl baumax? jeden z nich to byl určitě).
ad. avatar -> díky, je to z lítání v Himálájích
KytkA
aha :) heh no ja je zatim nevidel..asi musim vic hledat..a ty si byl nekdy v Himalajich ? Ja bych tam docela jel...ale zatim si vystacim s Alpama..myslim na lyzovani heh padak musi bejt sranda,ale ja bych to nikdy nedelal pac mam hruuuuzu z vejsek,ted me nak vypadlo jak se tomu rika :p:
PiosOne
kytka: zkus se podívat sem http://hydroponieplus.cz/inshop/ sekce Ventilační potrubí.
v Himálájích jsem ještě nelítal, je to fotka kolegy lítače, jako avatárek vypadá celkem OK, tak jsem si ji tam dal, jinak říká se tomu paragliding,a le někdy když čekáš na správné počasí, tak se tomu taky říká parawaiting :)
MaurosBros
PiosOne,
to je to, ze ani bauhaus tu nemame, ale skusim v baumaxe...
MaurosBros
All:
Je toto hermafrodit? Tie podlhovaste male telieska v tvare rugbyovej lopty su gule? Alebo su to len nerozvinuté kvietočky? Nevyskytujú sa na všetkých paliciach, ale niekde áno.
MaurosBros
Ahojte,
prosím vás, su toto hermafroditi? Tie male telieska v tvare rugbyovej šišky, to su gule? Nie je to pri každej palici, len niekde...
MaurosBros
aj tu...
MaurosBros
aj tu...
MaurosBros
Vie niekto prečo som bol presunutý do Indoor Galerie? Kvôli fotočkám, ktore tu mám? Zdá sa mi, že tuna to už nik nečíta a ja občas čakám na radu. Zbytočne ma admini nútia založiť novu diskusiu opäť v Indoor pestovaní, kde dostanem odpovede na moje otázky omnoho skôr. A robím to nerád, pretože niesom z tých, že každý dotaz - nová diskusia ako poniektorí...
Tutti Frutti
kamo galerka je najnavstevovanejsie miesto na G ;) bud rad ze ta sem presunuli... inak ano, vyzera to ze mas hermousa, ale nedam za to gule pod noz :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma