Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Cererit - Klikni zde pro originální téma
R0[kEt
cuz lidi,
vcera sem s tatou prd stedrovecerni veceri v hospode probirali kyti a von rikal ze je nejaky hnojivo CERERIT,stoji to prej kurevsky malo a je to prej fakt dobry.:afro: nevite neco vo tom?dix R.
Krychle
hele,
cererit je hnojivo urceny ke hnojeni travniku. takovy maly bily kulicky. jestli uvazujes o tom, ze by jsi tim treba uplne nahodou chtel hnojit kyti, tak na to rovnou zapomen. na konopi se to zrovna nehodi. z levnych hnojiv bych ti doporucil Vuxal Super na rust a OBM na kvet. jo a nebo Kristalon rust a Kristalon plod a kvet.
a jinak se tu poradne podivej, pac o hnojivech je tu psano opravdu hodne.
zdar:)
R0[kEt
nejsem uplny newbie:o) todle me jenom zaujalo...
ebist
nejlepší je krystalon start o potom roste jeko kráva nebo suspenze cereritu kristalonu a je ště hořčíku<dáš do vody smícháš a máš hnědou sračku to to potom v přiměřeném množství zaleješ a máš to
jo hele ještě bych koupil <b>semínka<b>
ebist
bílou sračku
sorry
robos
2ebist:

mozno si povedal otcovi, ci nepozna nejake dobre hnojivo na travu a on ti povedal Cererit:), delam si prdel:D:D:D
Krychle
CERERIT
Popis hnojiva, obsah živin, rizikové látky, forma a rozpustnost
Cererit je bezchloridové třísložkové dusíkato-fosforečno-draselné hnojivo se stopovými prvky určené k zejména k výživě ovoce, zeleniny a okrasných rostlin. Obsahuje v průměru 7% dusíku, 11% fosforečnanu rozpustného ve 2% kyselině citrónové jako P2O5 a 9% draslíku jako K2O. Cererit jsou světle šedé granule o velikosti 1 až 5 mm.

celkový obsah dusíku v % N ..................................................... min. 6,9
fosfor rozpustný ve 2 % kyselině citrónové jako P2O5 v % ... min. 11,9
fosfor rozpustný ve vodě jako P2O5 v % ................................... min. 6,5
celkový obsah vodourozpustného draslíku K2O v % ........... min. 9
celkový obsah hořčíku v MgO v % ............................................ min. 1,0
celkový obsah živin N-P-K v % .................................................. min. 30,1
celkový obsah bóru v % ............................................................. min. 0,03 - 0,09
celkový obsah molibdenu v % .................................................. min. 0,003 - 0,009
celkový obsah mědi v ................................................................. min. 0,004 - 0,012
celkový obsah zinku v % ............................................................ min. 0,008 - 0,024
chloridy jako Cl v % .................................................................... max. 1,0
vlhkost v %.................................................................................... max. 1,5
zrnitost složení

částice 1 až 5 mm v % ............................................. 90,0
částice pod 1 mm v % ............................................. 3,0
částice nad 10 mm v % ........................................... 0
rizikové látky

kadmium méně než 50 mg/kg hnojiva V P2O5
olovo méně než 15 mg/kg hnojiva
rtuť méně než 1 mg/kg hnojiva
arsen méně než 10 mg/kg hnojiva
chrom méně než 150 mg/kg hnojiva


Rozsah a způsob použití
Cererit se používá pro základní hnojení při přípravě půdy před setím nebo sázením zeleniny a u trvalých kultur při jarní aplikaci. Používá se na všech typech a druzích půd s vyrovnanou zásobou živin. Konkrétní dávky hnojiva se stanovují podle nároků plodin na základní dávku dusíku. Doporučené dávky hnojiva udržují půdu v dobrém výživném stavu.



Doporučené dávkování
bobuloviny 300 - 1000 g/10 m2
květiny 100 - 300 g/10 m2
peckoviny 300 - 500 g/10 m2
jádroviny 500 - 600 g/10 m2
brambory 300 - 500 g/10 m2
plodová zelenina 400 - 600 g/10 m2
kořenová zelenina 200 - 600 g/10 m2
košťáloviny 400 - 1000 g/10 m2




Upozornění
Tyto údaje jsou pouze informativní. Pro konkrétní plodiny je vhodné upřesnit dávky a jejich případné dělení s využitím platných normativů při zohlednění hnojení statkovými hnojivy a vlivu předplodin, nebo objektivních diagnostických postupů. Uvedené doporučené dávkování nezbavuje uživatele odpovědnosti za dodržování směrnice č. 69/1986 Sb. Hygienické předpisy, kterými se mění a doplňuje směrnice č. 50/1978 Sb., Hygienické předpisy o cizorodých látkách v poživatinách, ve znění směrnice č. 63/1984 Sb. Hygienické předpisy. Prodejce neručí za škody způsobené nesprávným použitím hnojiva.



Pokyny pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci
Cererit může ohrozit zdraví. Prach působí dráždivě až leptavě na pokožku a sliznici, a proto je třeba snížit prašnost na minimum. Při práci použijte ochranné pracovní prostředky k ochraně kůže a očí (pracovní rukavice, brýle a protiprašný respirátor. Při práci nejezte, nepijte a nekuřte. Po práci si umyjte ruce vodou a mýdlem, kůži rukou ošetřete reparačním krémem. Chraňte před dětmi a nepovolanými osobami.



První pomoc
Zasažení očí - co nejrychleji a nejdůkladněji vyplachovat oba spojivkové vaky proudem čisté vody.
Požití - vypít bezprostředně po požití 0,5 l vlažné vody a vyhledat lékaře.
Zasažení pokožky - rychle opláchnout dostatečným množstvím vody, později důkladně ale bez velkého mechanického dráždění omýt vodou a mýdlem, odložit zasažený oděv.

Ve všech těžších případech, při požití nebo zasažení očí vždy vyhledat lékařskou pomoc.



Podmínky skladování
Při skladování hnojiv se musí dodržovat následující pokyny:
hnojiva uskladnit odděleně na hromadách do maximální výše 6 metrů, od sebe vzdálených minimálně 2 metry nebo v odděleních (boxech).
hromady i oddělení (boxy) musí být označeny názvem hnojiva.
balená hnojiva se skladují ve skladech v pytlích uložených na sebe do výše maximálně 1,5 metru, nebo na paletách do výše maximálně 3,5 metru.
zajistit, aby nedošlo ke smísení hnojiva s jinými látkami.
průběžně vést dokladovou evidenci o příjmu, výdeji a množství skladovaných hnojiv.
podmínky skladování hnojiva jsou dány vyhláškou 274/98.
Při skladování i aplikaci nesmí dojít hnojivem k ohrožování veřejných zdrojů vod včetně vod povrchových.



Přeprava a balení, přepravní rizika
Hnojivo je dodáváno v PE pytlích po 50 kg. Chránit před zvlhnutím. Zabránit vniku hnojiva do kanalizace, povrchových i spodních vod. Znehodnocuje zdroje pitné vody. Nepodléhá předpisu ADR/RID.



Likvidace obalu
Obaly se po důkladném vyčistění odevzdávají do separovaného sběru.



Doba použitelnosti
18 měsíců od data výroby při dodržení podmínek skladování. Datum výroby a číslo výrobní šarže dle dodacího listu.



Zákonné normy týkající se průmyslových hnojiv
Zákon 147/1996 Sb.: o rostlinolékařské péči a změnách některých souvisejících zákonů. Zákon 156/1998, 308/2000 Sb.: o hnojivech, pomocných půdních látkách, pomocných rostlinných přípravcích a substrátech a o agrochemickém zkoušení zemědělských půd (zákon o hnojivech). Zákon 157/1998 Sb.: o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně dalších zákonů. Vyhláška 474/2000 Sb.: Ministerstva zemědělství o stanovení požadavků na hnojiva. Vyhláška 273/1998,475/2000 Sb.: Ministerstva zemědělství o odběrech a chemických rozborech hnojiv. Vyhláška 274/1998,476/2000 Sb.: Ministerstva zemědělství o skladování a způsobu používání hnojiv. Vyhláška 275/1998, 477/2000 Sb.: Ministerstva zemědělství o agrochemickém zkoušení zemědělských půd a zjišťování půdních vlastností lesních pozemků. Vyhláška 302/1998 Sb.: Ministerstva životního prostředí, kterou se stanoví bližší podmínky odborné způsobilosti a postup při jejím ověřování, postup prokazování zdravotní způsobilosti, postup při udělování a odnímání autorizace, seznam vybraných nebezpečných látek a přípravků, jejichž dovoz a vývoz je možný pouze se souhlasem Ministerstva životního prostředí, obsah žádosti o dovoz a vývoz a způsob a podrobnosti vedení evidence a oznamování nebezpečných chemických látek a přípravků (autorizace).
Rybyčkař
Cererit,pod lampy nato zapomen uvolnuje to nejaké srače a mužeš to snadno přepisknout,ale na vene je po O.K ja so stim hnojil a bylo to vcelku gut!
Deda Mraz
Krychle: z toho, co jsi sem postnul vyplývá, že cererit je docela dobré kombinované (NPK) hnojivo. Asi tak na úrovni Krystalonu, řekl bych, rozhodně nic proti němu.

Rybyčkař: pod lampou to můžeš velice snadno přepísknout s jakýmkoli hnojivem, to není záležitostí cereritu a o těch sráčích: každé hnojivo musí splňovat zákonné normy, předepisující maximální povolená množství jedů a tak je taky všichni výrobci na obalu uvádějí.
Krychle
2 Deda Mraz
to sice je, ale dost neprakticka je ta jeho zrnitost ->1-5mm.:( to je pro okamzite vstrebani hnojiva trochu spatna hodnota. nevim, jestli jsi jim nekdy hnojil travnik, ale cererit neni jako Kristalon. Kristalon se rozpusti ve vode a teprve pak se jim zaliva. Cererit je na tom jinak. nejdrive se rovnomerne rozsype na travnik a pak se zaleje travnik vodou nebo se pocka na dest. Kristalon se rozpusti okamzite, ale cererit pozvolna. Cererit je dobre hnojivo na travnik, vydrzi tam dlouho, ale pro nase vyuziti se mi zda nevhodny..
zdar:)
Deda Mraz
Krychle: vím, jak vypadá Cererit, taky jsem s ním párkrát hnojil na zahrádce, i když přiznám se, že o jeho použití na trávníky jsem neslyšel (trávník určitě potřebuje daleko jiný poměr NPK, hlavně tedy ve prospěch N). Myslím, že právě tak jako rozhodíš Cererit na záhonek nebo trávník, je možné ho položit i shora na hlínu v květináči, nebo jej přimíchat do substrátu. Samozřejmě dávkování dle návodu. Do hydra by šel zřejmě ještě více nadrtit, ale uznávám jeho nevhodnost pro hydroponii. No a pro outdoor si myslím, že je to stejně dobré hnojivo jako jiné běžněji používané značky. No hele, nepíšu to jako že Cererit je špička v chemickém hnojení, ale chtěl jsem reagovat na názory bezdůvodně ho zatracující málem do pekla...
Krychle
2 Deda Mraz
samozrejme to jde, jak pises. ale ten Cererit je z hlediska flexibility hnojeni podle meho nevhodny. a pro hydroponii vubec. do hydroponie patri rozhodne hnojiva tekuta..:rolleyes:
pro outdoor samorejme pouzit jde. ja pouzivam Kristalon.:) uz kvuli tomu, ze se rozpusti a muzu s tim zalivat. jako nevhodny do hliny jsem do povazoval na indoor.. ale jak kazdy uzna za vhodne, co?:)

peace:girl:
Hellboy
Sorry krychle, respektuji te jako dobreho pestitele, ale tentokrat delas dosti suvereni zavery o necem, o cemz ocividne moc nevis....

1. Cererit je urcite vhodny tak max. na venek a to hlavne u kytek, ktere nemame cas a moznost tak casto navstevovat....
rozhodne se nejedna o hnojivo na travu, ale o univerzalni komb. hnojivo na zeleninu a okrasne rostl.+konifery, ktere potrebuji spis vice P+K. Travnik je nejvetsi zrout Nka a pouzivaji se na nej hnojiva az 40-10-10...
Na rustovou fazi z granul. hnojiv spise doporucuji NPK, ma vetsi obsah Nka...

2. Cererit popr. NPKacko nebo i jine gran. hnojivo je dobre na podzim ci na jare zapracovat do zeme ve spojeni s org. hnojivem -nejlepe se mi osvedcili sloni sracky - mam je ze ZOO.... Ma to tak cas se pekne rozlozit do zeminy...
Hnojivo pak muzeme v podobe granul nahazet mezi kytky, kdyz je nemuzeme dele navstevovat a kazdejc desticek neco splachne - na vzduchu toto hnojivo, ale bohuzel celkem rychle oxiduje a ztraci ucinost
Nejlepsi ( a to sme jich testovali hafooo, vcetne krystalonu) vynosy sou z kombinace sloni sracky (popr. jine sracky jako v rustu konske ci kravske... v kvetu guano ci slepicince atd...) + advanced hydro (bohuzel jen tak max. 2x do mesice, pac castekrat se do divociny nedostanu, k tomu trochu boosteru jako napr. algastim)+npk a cererit....
Je to proste dobra pomoc na guerilla farming...

Tento rok chci zkusit nejake origos granule z growshopu na venek... ale hlavni vyhoda NPKcka a cereritu je levna cena - tagze tak na 20 kytek muzu pouzit kliido 5 kilo... A nemusim byt tak vystihovany, ze to bylo napicu az mi to v divocine nakej cuuraak vycooruje...

:rocket:

P.S. jeste se na rust dost osvedcilo organicky Nkovi hnojifo z masokostni moucky - takovej bilej srackoprasek, ted si nevzpomenu jak se to jmenovalo...
:devil: tak zatim cus...
Krychle
2 Hellboy

ok, ok..zamyslel jsem se nad tim, jak pises, ze je to hnojivo pro kytky, ktere nemame moznost casto navstevovat..mas pravdu..bral jsem to zrejme ze sveho vlastniho pohledu..cererit jsem pouzival jen na travnik a kytky jsem jim nikdy nehnojil a tak ho nemuzu posoudit..:rolleyes:
pokud ale mas moznot za kytkama treba jednou ci dvakrat za 14 dni dojet, tak je podle meho nazoru lepsi zamichat hnojivo do zalivky..Kristalon start, Vuxal, v kvetu OBM a Krist. plod a kvet apod..tyhle hnojiva ma narozdil od cereritu vyzkouseno daleko vice lidi a proto mi prisly jako rozumnejsi volba..tot muj nazor..:)
jestli mas ale cererit vyzkouseny a muzes ho doporucit, tak to je dobra zprava..pokud ti vyhovuje, tak si myslim, ze uz nema smysl se tady prit o tom, jestli je dobry nebo ne..
"Každému, co jeho jest.."
i kdyz se mi velkej pytel cereritu vali v garazi, stejne asi zustanu u tech Kristalonu a Vuxalu..:rejp:

:)Peace:)
ja pouzivam cererit v takovy modry umnelohmotny lahvy..pisou jedno vicko za ctrnact dni ja davam pul vicka za tyden ..kytky to lepe vstrebaji
telnet
Cererit nieje zlé hnojivo jedno z najlepších lebo obsahuje najviac Mikroelementárnych a Makroelemenárnych prvko,,, to je dobrá volba,,, ludia čo sa v hnojivách neviznaju a pozeraju jekalmu ktorá ked hovorý že to je holandské je to úplne najlepšie klame,,, lebo každé hnojivo obsahuje to isté a látky v Cererite sú vo všetkich dostupných formách,,,


Ak nikto čítal reklamu v novinách na nejaké hnojivo alebo vidí rozdiel že rast a kvet v hnojive nieje odobrník iba mudrlant !!!
Každé hnojivo je skoro to isté,,, a hnojivá s rastovím prvkom sú s vyžším podielom N (dusíka) lebo ten podporuje rast


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma