Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Kolikrat presazovat? - Klikni zde pro originální téma
Flipmode
Tahle otazka me napadala potom, co jsem tady cetl prispevek od jednoho borce s tim, ze po kazdym presazeni mu kyti vyjedou o kus nahoru.

Moc se mi to nezdalo, ale vyzkousel jsem. Vzdycky jsem sadil do malejch umelohmotnejch kvetinacku na vyklicei a zakoreneni a potom jsem to hodil do 10L kyblu, kde to bylo uz do konce zivota kytek.

Ted, tuto sezonu, jsem hodil kyti nejprve z malych kvetinacku do vetsich, cca. 3l a teprve potom co koreny prorostly, jsem je hodil do 10l kyblu. Vysledek je asi o 30% vyssi a mohutnejsi kytky nez minulou sezonu pri pouziti stejnych podminek, hnojiv a prakticky stejne hline. Tezko rict jestli to je tim, ale pri puvodnim sazeni (rovnou do 10l) jsem mel koreny asi od 3/4 kyble, ted mam koreny da se rict od vrchu kyble (viz. obr).

Mate nekdo s timto podobnym zkusenosti? Kolikrat myslite, ze je nejlepsi presadit (kytky se samozrejme vzdy po presazeni trosicku zpomali v rustu)?
Flipmode
No, ja si myslim jestli treba koreny v mensi nadobe netrpi nedostatkem prostoru a po vlozeni do nadoby vetsi se rozjedou. Vede me k tomu ta myslenka, ze ma prvni sklizen byla prakticky identicka jako druha a pri prvni jsem mel nejvyssi kyti cca. 40cm, pri druhy sklizni jsem mel kyti 1m. Jedinym podstatnym rozdilem byla velikost kvetinacu - i pri 1. a 2. jsem 1x presazoval. Ale pri prvni jsem mel cca. 3.5l kvetinace, pro druhe 10l kyble.
work
nejlepsi je presadit maximalne jednou kdyz presazujes casto tak kytka pak dostava sok a nekdy se s toho nevzpamatuje.moje skusenost
Flipmode
work: Nesouhlasim. Pokud je kytka dost silna a Ty dost opatrny, vzdycky se chytne. Zastavi se sice na den, dva v rustu, ale pak vyjede s oto vetsi silou. A jak pisu vyse - kytky mam cca. o 20-30cm vetsi nez ve stejnou dobu minulou sklizen. Stejna semena, stejna hnojiva, stejne podminky. S jedinym rozdilem - predtim jsem presazoval 1x, tuto sklizen 2x.
Phyrius
Napadá mě, že to může být jen zdání,že kytky po přesazení rostou rychleji. Přece jen,když nemaji dostatek místa pro kořeny,tak zpomalují svůj růst a po přesazení do většího květníku se opět rozjedou naplnou... takže to může být jen takový klamný efekt. Každopádně je nejlepší přesazovat co nejméně! A to si můžeš přečíst téměř všude... každej odborník Ti tohle řekne. Tak na tom asi něco bude,ne? :p:

Neměl bys kyti zbytečně stresovat:D
Phyrius
Já osobně nechávám kyti docela dlouho rozrůstat a můžu říct, že při sklizni mezi kořenama jen těžko hledám hlínu.. :D Takže prostor vyplněn celej a bez přerušování... Ale nic proti vaší teorii. A jestli to máte potvrzený i praxí... neberu vám to, každej si pěstí jak uzná a votom to je :p:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma