Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Co nám říkají dějiny? - Klikni zde pro originální téma
Vyhozeney
Všichni jsme součástí historie a kromě toho, že se díváme do budoucna, vycházíme ze svých minulých zkušeností. Nejen svých osobních, ale i kolektivních. Na území dnešní České republiky bují život už tisíce let a za tu dobu můžeme v uplynulých dějinách najít mnoho odpovědí a celou řadu nových otázek.

Předem odmítám postulát, že dějiny se opakují. (ať už vychází z teorie cyklicky pojímaného času nebo premisy, že historikové od sebe navzájem opisují). Ovšem celá podobných řada situací, se kterými se musíme vyrovnávat dnes, byla již v minulosti s různými úspěchy řešena. Ale nejde o organizovaný mechanismus.

Myslíte, že poznání vlastní minulosti nám může pomoci od neustálého "opakování dějin", respektive stejných chyb?

Fascinují Vás dějiny nebo se jen snažíte zapomenout na protivná nazpamět naučená data ze školních lavic?

Zajímá Vás, jak "to vlastně bylo", nebo používáte dějiny jako kulisy pro vlastní úvahy o přítomnosti?

Otázek je celá řada a toto fórum by mělo přinášet nejen odpovědi, ale i jasně konstatovat naši (ne)jistotu nad tím kterým problémem.

Člověk žije v neustálém kontaktu s vlastní minulostí. Nejde mi tu o historii kouření marihuany, či požívání jiných zábávných látek. Jako jeden z growerů chci poznat pohled growerů na otázky a problémy, které mne samotného zajímají až pohlcují.
Mellian
Dějepis mě vždycky bavil. Lidi by podle mě měli znát historii lidstva. A jestli se poučíme? No nevím, řekla bych, že lidi jsou nepoučitelní. Prostě si musí natlouct hubu znovu a znovu, aby jim leckdy vůbec došlo, že dělaj hloupost.

Mě by třeba ohromně zajímalo, jak je to s pyramidami. Vědci mzarytě tvrdí, že jsou tak 4 tisíce let staré a že jsou to pouze hrobky. Ale háček je v tom, že se na nich našly stopy po velmi kyselých deštích, které tu podle geologů byly tak 8 tisíc let před Kristem. A navíc proč by si Egypťani stavěli hrobku, která je naprosto všem na očích, když trpěli chorobnou touhou svůj hrob co nejvíce ukrýt?

No je určitě více otázek z historie, které zatím nikdo uspokojivě nezodpověděl.
Mellian
4 Bohour: protože člověk je tvor od přírody zvídavý ba přímo zvědavý.....já teda rozhodně. Asi máš pravdu, že hodně věcí je zajímvých hlavně proto, že si nejsme jistí jak to ve skutečnosti bylo. Ale nemyslím si, že by to mělo upadat v zapomnění. Vždycky se najde někdo, koho hisotrie zajímá a bude ochoten ji předávat dál.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma