Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Ne a ne se vyklubat - Klikni zde pro originální téma
Soptiiik
Mám takový blbý problém ... pěstuju poprví tak sem čekl že hned z toho nebude dvoumetrová kytička ale zasekl jsem se už na začátku ...
před týdnem jsem dal semínka naklíčit ..asi 15 do vaty po TÝDNU!! se oběvily na dvou malinkatý klíčky tak 3mm proto jsem je přezadil každý zvlášt do kvetináče a poctive zalívám ostatní jsem dal do společné krabice se zeminou jestli se třeba něco neujme a zatím ani prd ..
ty dvě nejnadějnější se ještě nevyklubaly zhlíny .. jsou to sice dva dny ale doufal jsem že uvidim alespon neco ty ostatní to samí...
tak mám ted už den daný dalších 10 v toaletáku a nektery v ty kosmetický vatě jednou mi docela solidně vychli tak jsem je hned zalil ale přesto zatím nevipadají že by moc klíčili

co jsem tu četl tak za den by měli bejt naklíčný a do pár dnů už by mela být videt rostlinka .. sem fakt tak levej nebo čim by to mohlo bejt už nějak nemám páru ..

Dík za jakýkoli rady :o)

Sopti
Flipmode
Zdravim Te. Problemu muze byt hned nekolik. Spise rada do budoucna:
Dej semena rovnou do hliny, vata je na prd, navic seminka vyklici v prirozenym prostredi a nasledne je muzes bez poruseni korenu, v podstate v tom samym prostredi presadit.

A ted k akutalnimu Tvemu problemu. Vidim to na mozny problem bud se svetlem nebo teplem. Me se stalo, ze jsem zasadil semena a tyden mi nic nevyklicilo (mel jsem je skoro ve tme). Pak jsem to hodil pod lampu a behem 24 hodin mi vyklicilo vsech 11. S teplem by to bylo aktualni pokud bys to mel v chladnejsim miste nez takovejch 20, ale to myslim nemas. Seminkam vyhovuje radeji tepleji (25+) a hodne svetla,at vedi kam maji rust.

A pokud by nepomohlo ani tohle, vyhod semena a dej vedet.Neco bych Ti poslal.
Soptiiik
Právě že jsem na ně předtím svítil jak divej abych vyhnal teplotu tak na 32 stupnu .. nekde jsem tu četl, že by se na ně svítit nemělo tak ted jsou ve tmě ale u topení mají tepla podle mě tak akorát .. fakt je že asi chci moc vidět po dvou dnech už stoneček, lístečky ale docela mě zarazil ten týden .. mužu je zkusit (ty co dávám ted klíčit) ale to asi bude k ničemu .. každopádně dík za radu hold to chce VYTRVAT :o)

BTW teda to je rychlost odpovedi ani se človek nenaděje a už je tu nějaká fakt supr ten Grower.cz :)
chobot
Cau,

hele podle kolektivniho vedomi groweru je idealni klicit mezi dvema tlustsima vrstvama mokryho hajzlpapiru (viz FAQ). Ja to tak delam pri normalni pokojovy teplote (podle mne i moc velky vedro muze skodit) a klici to v pohode. Sviceni je podle mne na nic, seminka normalne taky klici pod zemi kde je tma, ne? Dulezity je abys to nemel uplne pod vodou a soucasne ti ten hajzlpapir nesmi nikdy vyschnout.

Kvalitni seminka normalne klici behem nekolika (1-3) dnu, ale klidne to muze bejt i ten tejden. Dej si ale pozor na nasledujici: Kdyz ty nakliceny seminka zasadis do ty hliny tak je nedavej moc hluboko (max 1cm) a hlinu na seminko jen tak lehce nasyp at je co nejvzdusnejsi. Nezalejvej to zbytecne moc staci obcas par mililitru. Seminko musi mit moznost dychat, nikdy se ti nesmi stat, ze se ti ta hlina promeni v bahno, paxe ti to seminko udusi a nevyklici. Sam sem udelal stejnou chybu kdyz sem zacinal. Jinak je pravda, ze mala kyticka se objevi tak 2-5 dni po zasazeni nalicenyho seminka do hliny.

At ti to roste!
Soptiiik
Tak jsem je zase kontroloval holky moje ...
dal jsem krabici (ma je v krabici od nejakejch botek by tam nešlo svetlo) rovnou na topeni protože ta voda byla docela studena na dotyk i když na ně stříkám rozprašovačem vlažnou .. snad jim to pomuže jedno z 10 už prasklo .. jak se říká nemusí pršet ztačí když .. praskaj semínka a klíčej a pak rostou .. no ehm alespon neco ..

zkusim ty semínka trochu odhrábnout jemě aby se tedy nedusilidal jsem jim ted do krabice teploměr tak snad budu moct kontrolovat tu teplotu ..

díky za typ :)
Soptiiik
Zabral jsem mamině víčka vod nějaký tatarky bo co to je .. narval jsem tam ty kulatý vatičky co se používaj na pleť
no pár semínek ještě mám tak to kdyžtak zkusím s talířkama :)
každopádně trochu se na tu pudu podívám jestli se nedusí chudinky
Soptiiik
Tak jsem je mršky vyfotil nejdřív ty co se nevylouply prostě krabice hlíny
Soptiiik
a tady jsou ty moje naděje .. to zelený v kvetináči je po ohrnutí trochy hlíny jen my neříkejte že je to nějakej sajrajt :)

a to druhý pohled jak to mám ted na druhý nevidím a první semínko je přikrytý troškou hlány .. no snad uvidíme ..
Soptiiik
tak jsem zjistil že používat na klíčení toaleták je špatnej nápad .. i naše stará frigidní profesorka vydrží vlhká dýl ..
mám to umístěný sice na topení ale i tak po třech hodinách skoro sucho zato kosmetiský vatičky se držej skvele už seminka vipadaj že by mohly klíčit tzn. už praskaj .. alespon vím pro příště
fakt je že toaleták je dobrej tak akorát pro zadek tak do nej nebudu dávat milouškou kytišku
Flipmode
chobot: Mozna podle kolektivniho vedomi groweru je idealni davat je mezi papir, ale treba podle Overgrow je idealni hlina. Z my vlastni zkusenosti je lepsi rovnou hlina a to vyrazne ! Bezpochyby to je pro rostlinku nejsetrnejsi. Souhlasim ale s tim, ze seminka musi byt dana max. 1cm do hliny.

A jeste - svetlo na to bezesporu vliv ma. Seminka vyklici i ve tme, ale rostlinky se tahaji za svetlem. A jak pisu nahore vlastni zkusenost - tyden nic, pak par hodin pod 400W a vsechny semena vyklicila, coz je podle me dost jasny "dukaz" meho tvrzeni.Ale tot pouze muj nazor, ja jsem to tak delal, delam a delat budu.
chobot
Flipmode: No, mozna ze je hlina stejne dobra. Hajzlpapir ma tu vyhodu, ze se muzes kdykoliv podivat co se stim seminkem deje, kdezto do hliny nevidis. Ja osobne mam s hajzlpapirem vynikajici zkusenost, klicivost skoro 100% a klicek se objevi beham nekolika dnu.

Svetlo rozhodne nema vliv na tu pocatecni fazi kliceni kdy seminko praskne a vyleze z nej klicek (t.j. dokud je ja mam na hajzlpapiru). Je mozny, ze to svetlo muze urcyhlit vykouknuti roslinky ze zeme, kdyz sazis rovnou do hliny, protoze v ty dobe uz jsou venku delozni listky a muze zacit probihat fotosynteza. Ale trvam na tom, ze svitit na jeste nenakliceny seminko je naprd.

A nemohlo k tomu u tebe taky prispet, ze pod 400W je o neco vetsi teplo?

Soptik: Tak to nedavej na topeni - paxe nediv, ze ti to vyschne. Pokojova teplota je uplne postacujici, normalne to staci zalejt jednou denne.
Soptiiik
no fakt je ten že v dnešních dnech pokud už je den tzn. udajně tam někde nad těma vánicema a mlhou je udajně sluníčko, tak se k rostlince dostane svetla minimum .. no jo hold v lete je svetla vice tak ja jim budu dosvecovat zatim mam jen obyčejnou lampičku ale v přírodě se taky netahaj za sodíkovou výbojkou ... no já jim tím topením právě vynahrazuju nedostatek tepla co by měly ze zářivky .. takový 400W asi topí docela obstojne .. ¨
tak já jdu namontovat světlo

Díky za příspěvky :)
Soptiiik
Tak mi na kvetináčky svítí 60W obyčejná žárovka, prostě jsem přenesl lampičku z pracovního stolu, sice se to nemuže rovnat nějakejma 400W sodíku ale světlo to je
lepší než nic :)
Soptiiik
Tak to vipadá že rostlinky měly málo vody .. tak jsem se bál abych je nepřelil, že jsem jen trochu na ně šplíchl rozprašovačem a když jsem dnes přišel vipadala zemina jak kus pouště ..
takže jsou nabumbaný a snad se za chvíli budou na ten svet usmívat

hold občas to chce trochu odvahy a nebyt tak moc opatrný .. no kdybych byl tak asi vubec nezkoušim pestovat :)
Soptiiik
Já to mám pod touhle chcíplotinou protože sodík bude až zítra takže do tý doby jsem si řekl, že bude lepší alespon nějaký svetlo, neplánuju že bych vypestoval dvoumetrový macky pod lampičkou :)
Flipmode
Soptiiik: Hele, semena muzes mit i ve vode a vyklici Ti. Tim chci rict, ze je lepsi je ze zacatku radeji prelivat nez nechat v suchu...
Flipmode
chobot: jasan, v papiru to urcite taky pujde. Ja mam s hlinou stejne zkusenosti jako Ty s papirem (prakticky 100% klicivost), takze menit nebudu a Ty asi tez ne :-)

A jak pises se svetlem - presne tak. Uplne na tu pocatecni fazi to vliv nema, ale jakmile seminko pukne, taha se kytka za svetlem, takze uz to opodstatneni ma, predevsim pokud je v hline. A samozrejme, ze k tomu prispelo i teplo pod 400W, coz ostatne pisu uz v prvni odpovedi - je nutne teplo i svetlo. Ale pri mym kliceni problem nebyl v teple - ja jsem to mel v teple, ale ve tme, takze si myslim, ze to svetlo melo konkretne v mym pripade velky vliv.
Soptiiik
Ty jo pánové tak s tím osvetlením to bude zajímavý .. nejak jsem nevedel co pořidit .. jak se to zapojuje dá se sehnat neco uz sestavenyho nebo tam musim nejak pajet tu tlumivku a kondík a starter jako je v FAQu ? já sem na tohle levej... Tady na Groveru jsem nenasel nic co bych byl schopen pochopit nevíte o necem i s obrázkama od vyndání z krabice az po zapojeni nad kytičkama ?
Soptiiik
Takže dneska to je druhej tejden co jsem to daval vyklíčit tedka je vše zasazený dve nejnadejnejsi v samostatnejch kvetinacich a vipada to ze se tam neco deje ale nad zem jeste nevylezly no budu jim každou noc zpivat snad z toho neuschnou ale vylezou

ostatni jsem narval do společné krabice s hlinou snad se alespn neco ujme ... teda po dvou tejdnech pekne impotentní mršky to jsou ...
luckyBOB
hele kamo no nevim jestli ti to pod tou 60 vyleze mozna jo ale nic moc to bude. spis to dej nekam kde sviti slunko skoro celej den a do tepla a zalivej. Ale tu 400 si taky muzes koupit =)
ebist
no mam stejnej problém mohl by mi negdo darovat
seed
testovní wzorek
Soptiiik
ebist: chce se to poptat nejlépe kámošů, když né přímo oni tak alespon snad nejaký jejich známí má zásobu semínek ... více se poptat a připomínat "at na to určite ale fakt urcite nezapomenou" :)
asi projedu seznam kamosu snad nekdo bude mit trosku potentnejsi mrsky ...
Přeju ti mnoho zdaru při schánení .. je to vlastne ten prvni krucek :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma