Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
umisteni vybojky - Klikni zde pro originální téma
Krychle
2 pan.sele
jak uz psal E_D, tak tu snizenou zivotnost vybojky nepostrehnes, kdyz ji za ten rok a pul vymenis. rozhodne nehrozi, ze ji znicit za jednu sklizen, to ne.. a ty vybojky by se nicim lisit nemely, jenom treba vnitrnim usporadanim, aby se nenicily tim zavesenim. jinak zadna vyrazna zmena, pac by to jinak nebyla HPS ;)
zdar
viridis
NIc se nedeje - akorat trochu vice prizhavis kontakty v objimce (teplo 100upa nahoru a jako na potvoru zrovna na objimku), takze se muze stat (a stava se), ze spatne kontakti a obcas budes muset ty kontakty prihnout (nejsou-li s pruzinami), aby spravne kontaktily. K odepsani lampy diky spatnymu-vyzihanymu kontaktu uz jsem si takhle pomohl.
cookie
sorry za moju neznalost(sak som predsa len zenska:-)),ale chapem to dobre,ze budem musiet vybojku po roku a pol pestovania vymenit?ja mam sodik OSRAM Son-T 250W.to mam tiez po takej dobe vymenit?
chobot
cookie: Jo, doporucuje se to. Vybojka se svicenim opotrebovava, klesa svetelny vykon a meni se vyzarovane spektrum (k horsimu).

viz. treba:
http://grower.cz/forum/showthre...s=&threadid=933

chobot
Flipmode
Jak jsem videl, existuji i special zarivky, ktere se daji dat kolmo dolu - jejich tvar je jiny nez u "klasicke" HPS - ta je dlouha, rovna, zatimco svisla je kratsi a vice podobna klasicke zarovce. Je k tomu i special stinidlo.

Myslim, ze se nic moc nestane, kdyz das HPS kolmo, ale podle meho nazoru se ti snizi svetelna plocha. Pokud si k tomu neudelas special stinitko...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma