Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
materiál na fajku - Klikni zde pro originální téma
Pepiča
Ja si myslim že hlina.
Pepiča
Nejdřiv jsem hulil ze železné potom z dřevěné a teď
z hliněné fajky.
Ta hliněná se mě zdá nejlepší.Stejně lepší je vlastně
Joint.A co vy ?
travnicek
Myslim, ze slukna je stejne nejlepsi, ale musi byt z kvalitniho dreva. Nesmi se vypalovat, aby ti nekazilo chut.
konart
Hulil jsem už z dýmek z různých materiálů, dřevo, hlína, keramika, sklo, kov, ale podle mě je nejlepší kamenná dýmka. Dýmka broušená z černého jemného mramoru v sobě skrývá určité tajemno, je příjemná do ruky, dobře chladí a dobře se čistí.
Jointy hulím vyjímečně, nevychutnám si dost dobře matroš. Papírek udělá svý, ale né, že bych je zavrhoval, v určitých situacích mají své kouzlo.
pan dan
SKLO. Sklo je inertni a amorfni. Kazi to jeho krehkost, ale nevypaluje se jako drevo, nestipe se (kdyz mate dobry sklo) jako keramika a kdyz mate potrebny chemikalie tak ho dokazete nadherne vycistit a vymejt.

DREVO: tvrdy drevo, ktery vydrzi. Tresen, visen, mozna buk. Ale driv nebo pozdejc se vypali.

KOV: Ocel je dobra, ale nesmi se cistit agresivni chemkou. Reaguje, oxiduje. Je lepsi nez drevo. Hlinik je svinstvo.

HLINA: Na chilum je gut, jen je dost krehka. Odlitavaj z ni obcas supinky, mozna jsem se nesetkal se spravnou hlinou.

KAMEN: Tady opravdu nevim, ale myslim, ze kdyz to nebude slida nebo opuka, tak to pujde. Ale chce to nereaktivni mineraly, ten mramor je asi idealni.

Ja osobne pouzivam bud sklicko (sklenena spicka na cigara z polskyho trhu), nebo handmade drevenou fajfku utocenou na parodii na soustruh se zapustenym kotlem ze sifonovy/slehackovy :wink: bombicky
Pepiča
Souhlasím s tebou (konart).Kamená fajka je lepší možná
ještě než hliněná,ta hlína je hodně křehká,není tak tvrdá jako ten kámen.

Sklo je taky dobrý,ale snadno se rozbije a je vidět jak se rychle špiní.

S tím dřevem to je taky pravda, že se dřiv nebo později
propálí.

Každej ten materiál má nějakou svou vlastnost a svoje
PRO a PROTI i ten Joint, kterej je zase vo něčem jinym.
Seeder
Ja jsem si ted udelal dymku z rohoviny, pekne obrousil, zahladil (dutej kravskej roh) a do tohoto korpusu sem nasadil osoustruzenou visnovou vetev s kotlikem :) vypada pekne a hlavne taky pekne funguje :smoker:

______
seeder.
blou
Zajimalo by me proc si myslis,ze hlinik je k pouziti na slukovku shit.Mam slukovku nekolik let,na ocelove,chromovane trubicce je hlinikovej kotel a sem s ni na 100%spokojenej.Mam ji hrozne rad a nevymenil bych ji za nic na svete.

CorWin
Na opuku pozor, jako materiál na fajky je velice moc dobrá.
Kamarád má fajfky z opuky, od jednoho týpka, který šlukny vyrábí jak na běžícím pásu. Ale pozor, to jsou dokonalý umělecký díla!
Viděli jste snad fajku v podobě psa, co má na hlavě kotel, z ocasu taháš a v mordě má táhlodirku? Viděl jsem ještě pár exponátů a jeden lepší než druhej.

Takže pozor opuku nezatracovat a zvesela používat na výrobu fajek.


Roman Dirda
Já teda osobně nejradši kouřím z vodníka z pálené(asi i glazované nebo jak se tomu říká když se to leskne)keramiky,ovšem nejsylovější je rozhodně šlukovka ze zdřevnatělého stonku konopí.Řeknete si možná,že tento materiál je měkký a bude se opalovat!Opak je ovšem pravdou,pokud byla kytka dostatečně velká a tudíž stonek úplně zdřevnatělý.Kamosh takovou měl 2 roky a kouřil z ní pořád a kdyby ji neztratil má ji dodnes(i když po 2 letech opálená už byla,ale snesitelně).
pan dan
to blou:
Mam taky hlinikovou fajfku, nekazi se, je v pohode. Ale s tou tepelnou kapacitou je to horsi a hlavne, hlinik se uklada v mozku. Rozpousti se v kyselim prostredi (imho i v puse). Je fakt, ze zatim se nejakyho skladovani aluminia nebojim, ale kdyz kov, tak ocel od 13ky nahoru. Zeby naroky?

Dobra beru zpet to, co jsem rek o hliniku. Je to spis osobni zalezitost :)

ad opuka: aha, jestli opuka neni kamen, kterej vystavenej vyssi teplote puka, tak jsem se splet... Jeden znamej myho znamyho dela kamenny fajfky z nejaky (mozna) opuky ze Statu, prej to delali leta indiani... takze SORRYYY :rolleyes:
Ender
Mhm.....dostal jsem od pritelkyne vodnicku ze skla k vanocum...pekne v pouzdyrku... Da se takova sklenena nechat vyvarit ve vode? Nepraskne?
Dik
Koblihostrom
zdravím Ender jestli jí budeš vyvařovat,tak ti zcela jistě praskne,zkus raději nějakou chemku.alkohol atd.zdravím,podle mě je jedno z čeho je fajfka vyrobená,teda myslím tím z jakýho dřeva.Já když udělám fajfku,dám do kotle kov,aby se to nepálilo,a pak to vydrží navěky.Stačí uříznout kousek z nějaký nereztrubky,a vložit do kotle,pozor musíte ten kotel udělat tak,že tu trubku tam opatrně zaklepete kladívkem.Otvor pro trubku nesmí být moc velký,to vám pak už nepomůže ani lepidlo,já dělám fajfky teď z bambusu,a jsou skvělý,je to něco na způsob indiánskýho kalumetu,a výborně se přes to zhuluje.Ve skle jsem taktéž kapánek pokročil,jo tak trochu se lidi šťouráte v mým koníčku,za tu dobu co mě chytlo dělání lufek jsem jich udělal takových 500 dřevo,5000 sklo,a nějaká ta hlína,ale nemám pec,tak je problém s vypalováním.Nějak se mi to doma hromadilo,tak jsem začal prodávat,a už mi začíná koníček lést krkem,nestihám vyrábět skleněnky,zásobuji pár místních čajoven,a obchůdků
Já mám železnou.
weedpolis
Já mám faju ze železa, která se dá smontovat do podoby lisohlávky.Je to pohoda, kotel mě vábec nepálí.
Ibuprofen
Zajímalo by mě jakej je nejlepší materiál na fajku. Včera jsem byl koupit šlukovku, ale nevím jestli se nemůže něco z těch materiálů (mosaz, nerez, barvený dřevo ...) uvolňovat. Nejlepší je asi sklo ale... Tak jestli někdo víte že se uvolňuje nějaký svinstvo při žehu, tak dejte vědět. Nechci si přece plíce plnit nějakým svistvem.
deno
hele.. já sem strojař a vim, že ze všech ušlechtilejch slitin se nic neuvolňuje - jakákoli ocel je na fáju parádní. Ale... - v zimě voser, lepí a v létě voser.. pálí. Takže klasika dřevěná.... neboj... - dříf buesh mít rakovinu z něčeho jinýho než z žehnutý fáji :D
Fawkes
no myslim ze ta faja muze byt ze vseho akorat ne z mekyho dreva :) To se pali az zhori ... no a pak to to skonci v plicich :)
ale neradsi sklo :)
funkydub
hele nejlepší je dřevěná, materiálem musí být kořenovice bruyard. polotovary se dají zakoupit v Praze v Království dýmek pana Hingara.
Kvetak
Já dělal z násady na kladivo, ale to asi bude taky napustěny co? To mě nenapadlo, ale zase bude to nasáklý jen na povrchu a stěně se řeže, brousí, takže zas až tak hrozný to nebude ne? Ale napadlo mě co pak celou fajku "naložit" do extraktu z rostlin=>extrhovat s lihem a pak jí tam na den namocit, vyndat nechat vyschnout (jinak uhorite :)), mno voňavá dýmka...

Zatim mě napadá jenom levandule, mno skořice, hřebíček, ale z těch nevim esli se do lihu exhtrahuje.
Budu muset najít fajenu...
AgeOf
Mno ja ty powiem ako som prvu fajku robil ja...
presne tak isto nasada z kladiva ale je dost na pixu. dam ty radu ako robit klavitne a dobre fajky alebo chyvasi.Zozenies si kus drewa samozrejme kvalitneho... Navrtas si vrtakom aspon takou 10 a viac dierku ako na kotol tak isto na chyvas.Potom navrtas dirku na spodok teda ako na cast cez ktoru vdychujes.... to tak 5/6 ale zalezi na tebe.Chyvas potom navrtas z druhej strany vrtakom o 2 mensim ako kotol.Rozmery a hlabky musis urobit sam podla vlasneho uvazenia.A teraz to najdvolezitejsie najprv ty powiem pre fajku potom pre chyvas.Fajku musis z vrchu trosku nabrusit asi tak na 5 cm ale tak aby sa ty to neodtrhlo potom to upevny do vrtacky tou castou odpil vsak pred tym zvysnu cast materialu a trosku to okresaj.Zapny vrtacku najlepsie su velke krydlove ale tie asi nemas ak sa ty da nastav rychlost tak do 250 otacko a zber si pilnik s hrotom.Potom prikladaj pilnik hrotom k drevu a tavruj si fajku ako xes na zaver vyhlad smirglom a fajku mas zo vsym vsude za 30 minut ak si zrucny hotovu a pomerne dobru.Pri chyvase platy to iste ibaze nenapylis/nenabrusis 5cm ale na uchytenie jedoducho pouzijes srob ktory upevnis do vrtacky a mas to.Uz si len vyber drevo....
Hyena
No, já sem taky strojař. Před týdnem sem si koupil mosaznou trubičku, páč mi učarovaly vodnice, pod vodou stočený do šroubovice :) Mosaz má proti sklu lepší tepelnou vodivost, takže čhoud valící se do mé tlamy bude krásně chladivý:bandit:

Jen potřebuju do prde** jemnej písek, abych tu trubku vohnul a vona se nesplácla:)

Jen kotel asi udělám z hliníku. A samozřejmě skleněnou flašku
Ibuprofen
Jemnej písek seženeš ve stavebninách - vem si pitlíček. Jinak opravdu BEST je kámen. Mám doma jednu z Mexika a je NEJ NEJ NEJ.
jaydee
paradny thread :) ...

ja som svoju prvu fajku robil z mosadze ...

postupoval som dost podobne, ako to popisoval Ageof ... ale s tym, ze som to robil na sustruhu ...

inak sosacik som robil tiez z mosadze, ale kedze je to kov, tak sa mi s tym pracovalo daleko lepsie, ako s drevom .. aj ked mam v plane nieco drevene vyrobit ..

inak Hyena ... ako to vyzera s tou srobounicou pod vodou ?? .. neviem si to dost dobre predstavit, ale tiez mam rad vodnasky, co dobre chladia :) ...
Ja sem si ji udelal z keramiky a je to celkem vpoho
Hyena
Vono železo je skoro stejný... Lepší by byla keramika, ale potřebuju je třeba někdy rozdělit a vyčistit... takže závit. Kámoši si ve Škodofce (MB) dělali fáji z uřízlý sifo bombičky, na kterou napájeli mosaz trubičku...
Zkoušel sem to hulit s nima, ale chce to rukavice, páč je to teplýýýýýýý :)
lordWilliam
Já si myslím že nejlepsí je dřevo, je to přece jen takovej tradiční materiál na výrobu těchto pomůcek :-°)
shwit
neni to sice dymka,ale da se pres to hulit na sucho,ale i pres vodu
1.obr.cela dymka (jestlli se to tak da nazvat)
2.obr.dolni cast se da odsroubovat a naplnit vodou
3.obr.kotel je pekne velkej:satan:
koles
zajmavý zařízení, podle velikosti ale asi vcelku nemobilní (kolik to váží?). chce to mít velkou kapsu...
budvar
hehe, mne to docela hodne pripomina syfon od umyvadla :)
mydena
Já si vyrábím fajfky,šlukovky z třešňového dřeva.Nejlepší jakou jsem kdy vyrobil byla z jalovce.Můžeš vyrábět i z břízy, která má nemoc.Projevuje se to výrustkama ve tvaru takových boulí.V tomto místě je dřevo velmi tvrdé a neprohořívá tolik.
Každou fajfku vymažeš medem a postupně zakuřuješ.Až oběvíš hmotu připomínající smalt či glazuru,nemusíš už vymazávat.Fajfka by měla být zakouřená a neměla by více prohořívat a tudíž kazit chuť kouřené pochutiny.
Dle mého názoru je velice vhodným materiálem rovněž keramika a porcelán.O skle nemluvě.
jestedman
jasne drevo je dobry, ale s nejakym klackem z lesa nebo vareckou to moc dobry nebude. co takhle santal. mozna vzit nohu od mahagonovyho stolu :)
iboy
Dobrý sou dubový kořeny, ty co koukaj nad zem. Dřevo je pěkně tvrdý takže neprohořívá.A fakt nejlepší jsou takový ty samorosty. To sou teprv fáji...
CarloSSS
Já nejraději dělám vodní dýmky z chemického skla ze školy!!!Mám zbírku nejrůznějších spirál a velkých sklel!!!Taky rád hulím z obrovské dřevěné indiánské faji ze které jsem hulil s Brazilskýma indiánama čaras a ganjenu!!!Ta má ale průtah, že byste nechápali!!!Dobře to čistí!Ale jinak raději motám mistrálky v průběhu dne a semtam si dám sklíčko, ale jedině Skunu!!!Má to skvělou chuť a skope to jako prase!
koles
->budvar: daleko od pravdy nebudesh :)
Mr.goldie
zdarec....
už jsem udělal nepočítaně šlukovčiček....z násad...z železa...z cilindru od lustru..z pet láhvý a brček... ale prostě brko je brko:)
pokud mám hovořit o fajfkách..jednoznačně dřevo:D
při práci voní a dáváš svejma rukama dřevu tvar..tloušťku atd:)
je to skvělá práce tvořit fajfky nožem..
shwit
daji se pouzit i bombicky do sifonu.trocu se uriznou,navrtaj a mala prirucni rozkladaci fajfka je na svete
bubo
fajky sux :) najlepsi je kybl
Selassie
Dělám fajfky ze všeho co se mi dostane do ruky, naposled jsem dělal hlavičku ze švestky a jako chladič 120 cm dlouhou hliníkovou trubičku zkroucenou do tří závitů.
Ale upřednostňuju dřevo a ruční práci :o)
FlickerBird
citace:
Původní příspěvek od Koblihostrom
zdravím Ender jestli jí budeš vyvařovat,tak ti zcela jistě praskne,zkus raději nějakou chemku.alkohol atd........

imho blbost... pokud se bude rovnoměrně zahřívat a není z nějakého šitového bublinkového skla tak by rozhodně prasknout neměla, pokud vydrží ohřev při hulení vydrží i vaření
laboratorní sklo by mělo vydržet teplotní skoky do 100°C bez problémů
jaman
ja mám svoju dobru staru petersonku ,tj super kvalitna drevena fajka a som s nou velmi spokojný..vydrží vela ale musí aj oddychovať...
FlickerBird
dnešní pokus o výrobu skleněnky ze zkumavky nad plynovým sporákem skončil fiaskem, bez kahanu to nejde...
nějakou hezkou bych si chtěl vyrobit, dopouručje se tu tvrdé dřevo, můžu použít buk? nechce se mi jít krást strom :)
ještě zajímavé by mohly být kotle ze syntetiky, dělal jsem pokusy s matlaninou z roztoku křemičitanu sodného, koloidního oxidu křemičitého a oxidu zinečnatého, má to hrubší pěnovitou strukturu a výbornou tepelnou izolaci, akorát trochu měkčí
FlickerBird
:D bohužel letlampa po haluzi pořízená ve šrotu má vadné těsnění... kdosi mi doporučoval do ní nalít místo benzínu aceton, pak je použitelná na sklo >:] zkusím ten buk, a kotel nějaký vypalovaný z křemičitanu, uvidíme... ještě přemýšlím o vrbě jako přídavném tělu, je to měkké dřevo a mě celkem hezky vonící.. no, uvidíme, času mám že envím co s ním
Selassie
maharada: třešeň ti praskla ? Měl jsi jí opravdu vyschlou ? Na fajfky to chce tak alespoň pět let a naporcovaný na menší kousky.
FlickerBird
moje několikadenní prácička, ještě není hotová, ale skoro.. materiál buk, ten lístek má být šalvěj
Selassie
Ja bych to videl s tim drevem asi takhle:

1. Bruyer - Nejvyssi zapalna teplota, neutralni chut.
2. Ovocne dreviny, svestka na prvnim miste, dale tresen, visen atd...
3. Exoticke dreviny - eben (spatne se s nim pracuje), mahagon, atd, atd...
4. Briza
5. Buk - ale zpocatku je hodne citit
6. Dub - neni tolik citit, ale tezko se s nim dela.

Jinak kamen je super, ale nepodarilo a nedari se mi sehnat vrtak, kterym by sel nejak normalne vrtat.
Pokud mate nekdo zkusenost, budu moc a moc vdecny za kazdou radu.

Sklo je taky bezva, ale zatim mi sklenenka nevydrzela dyl jak 14 dni :o(

Zelezo mi prijde taky dobry, obzvlast anticorro.
Nemuzu se nejak donutit verit hliniku, maximalne tak nejaky prvky, ktery neprijdou do primeho kontaktu s vysokou teplotou.

No a ted nove zkousim orech Tanqua, vypada jako slonovina a je pekne tvrdej. Pokud to nekoho zajima da se najit bud jako tagua, nebo jako vegetable ivory.
lysina
ja mam nejrači joint protoze vsechny tyhlety veci jak se jednou pouzijou tak zacnou smrdet..
dodo.b
Zdravim
Tak ja som sa vcera vybral do lesa zo psom:D.Samozrejme brko vo vrecku:D a tak pekne zmastenej som sa prechadzal a zrazu som zakopol o klat dreva,kopla ma muza a hned som videl ze z nej urobim faju:).Hned som pribehol domov a zacal pracovat.Sory ale neviem ake je to drevo.A fotky tiez niesu kvalitne.Uz mala svoju premieru,je krasne citit vonu dreva.
Don PEDROS
no šlukovek mám docela dost a musim říct že u mě vede kámen a hned potom kov. nejvíc srandy s fajfkama jsem si ale užil když jsem je dával dohromady z věcí nakradených ve škole (převážne skleněný věci na chemii a fyziku)- joo základka to byly časy :D
jednou jsem si třeba domů přines takovou větvenou trubičku- tak jsem ohnul konce nahoru a dalo se to buď nabít jako šlukovka nebo se tam zastrčilo brčko (nebo čtyři :D )
lysina
ve škole sem si udal takovou malou fajdu z mědi..vypada luxusne akorat se za chvili rospali tak ze se neda drzet v ruce,ale kdzy se to da do količku tak to je ok


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma