Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Kytička? - Klikni zde pro originální téma
Vcera jsem dostal od kamose jendu kytku podle fotek, sorry za kvalitu ale ten muj fotak, radsi pomlcim, rikal ze je divna porat leze jenom do vejsky ze ji nechce tak mi ji dal, mozna to taky poznate podle fotek(ten zeleny flek). Myslim ze by sni neco aj mohlo bejt, chtel bych se zeptat na vas nazor popřipade rady jak s ni udelat aspon peknejsi kytku. Mam ji ve ehm nesmejte se v velke papirove bedne od monitoru v54xš44xd48. S 100W žarovkou(je to delany na kolene:))
Deda Mraz
Tahle kytička se táhne do výšky a je to zřejmě následek špatného nebo nedostatečného osvětlení - ta rostlina se táhne za světlem. Jestli ji měl tvůj kámoš taky pod obyčejnou žárovkou, tak se není čemu divit, každopádně s wolframovou žárovkou (to je ta obyčejná) tomu rozhodně nepomůžeš. Minimálně si kup tzv. "spořivku", tedy fluorescenční trubici (zářivku) v kompaktním provedení.
Krychle
2 shikanze

citace:

Minimálně si kup tzv. "spořivku", tedy fluorescenční trubici (zářivku) v kompaktním provedení.

Jojo, Deda Mraz ma pravdu. pod obycejnou zarovkou nic nevypestujes. ma nevhodny svetelny spektrum a proto se ti ta kytka tak vytahla. taky hodne topi, pac vetsinu elektriny, ktera do ni jde, da na vyrobu tepla. na rust f pohodje staci usporne zarovky a na kvet si porid sodik( sodikovou vybojku), v tvem pripade asi 70w. sodik ma vybornou cenu za lumen a vetsi ucinnost, co se tyce premeny elektriny na svetlo.

Zdar:rolleyes:
mno a 70W musim mit vetrak a pod. ????
mno a to je prave problem
mam trocha netolerantni rodice a ty tri vetracky by nejakej hluk delaly:-(
kukluxx
Kamos pestuje pod 70W ve skrini, ma tam ctyri kyticky, ma to bez ventilace a taky to funguje.
Tutti Frutti
a niekto pestuje pod 11W a tiez to funguje :flick: ... otazka je, ci to ma zmysel, pretoze kazde ukratenie kytiz o nieco - a hlavne najdolezitejsie faktory pre zivot (voda, vetranie, svetlo) - sa na kytke prejavi (male paldy, pomaly rast, pomale kvitnutie, velkost, celkove zdravie,...) takze zaklady rozhodne musia dostat, setrit sa da na CO2, kvalite hnojiv, velkosti priestoru apod., ale na vetrani, svetle apod. by sa nemalo, ergo aj na 70W je dobre mat vetrak, daju sa kupit slabsie tiche (cca 20-30dB) alebo hlasite a vykonne a utesnit :wink:
Womitor
ak mas netolerantnych rodicov preco ti dovolili pestovat ganju? ganja im nevadi a vetraky by im vadili? alebo nevedia ani o ganji? tak to uz je ina vec..sorry...:)
galen
Ja pestju pod 150 sodikem (viz. link dole) vetram jenom otevrenou skrini a jede to jak silene, ale ona ta lampa (teda spis ten kodenzator - myslim) dela taky hluk ... podle mne kdyz chces good kyti, tak pujde ze skrine i nejakej ten lomoz ... :)
Womitor

oni nevedi ani vo te kytce...........
Deda Mraz
Tak hele, pokud vážně chceš ve svých podmínkách pěstit nějaký ten mini indoor, tak bych ti poradil koupit minimálně jeden ultratichý 12V ventilátor do zdroje (viz třeba tento odkaz). Když použiješ jenom jeden ventilátor, je jasné, že druhý otvor pro cirkulaci vzduchu bude jen pasivní. Doporučuji alespoň dva. Cena je od 70 Kč do dvou set a orientuj se podle hodnot akustického tlaku (udávají v tom hluk), to jsou ty hodnoty v dBA. Určitým vodítkem mohou být i otáčky, větráky s 2000 ot./min bývají zpravidla tišší (a pochopitelně taky méně výkoné) než třeba 3500 ot./min. Osvětlovat to můžeš jen zářivkami, ale zainvestoval bych a koupil si těleso na nejnovější generaci trubic (to jsou ty ultratenké), které dávají vynikající měrný světelný výkon (lm/W) - dokonce vyšší než slabé sodíky (do 70W). Při koupi samotné trubice (nebo trubic - větší počet trubic třeba i stejného výkonu je vždycky lepší, protože můžeš kombinovat typy s různými barvami světla) bych se být tebou poohlédl po takovém typu, který bude vyzařovat světlo převážně v červené části spektra, tím se co nejvíce přiblížíš světlu sodíkové výbojky.
Diky dedecku mrazicku .............. jako podekovani: K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma