Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Listy, co mam delat? diky moc za radu(prilozeno foto, mrknete poradte) - Klikni zde pro originální téma
GSI
Ahoj tak tady mam par fotecek listu mych kyti. Pls poradte cim to muze byt, teda respektive, co mam delat aby tomu tak nebylo.

Jeste par detailku:

1. U prvniho obrazku - zakrouceny list. (Indica)

2. Hnednuti konecku listu a nejaka celkova deformace (Sativa)

3. Konecek listu hnedne (Indica)

4. Konecky + kraje hendozloutnou (Sativa)


DIKY
GSI :rocket:

GSI
Dalsi foto
olik
Zdar,
může to být přehnojeno, ale zkus popsat jak a v čem pěstuješ. Zálivka, hnojení, postřik ... ? A pozorně, velmi zblízka prohlédni listy ... i spodní stranu
deno
no - podle mě to bude teplotou.... takhle se deformujou listy, dyž je teplota kolem 35ti a víc... zkus to shefnout
Locki23
Jednak to bude chtit poradne odvetravat, bych rekl, protoze podle prvniho obrazku mas na zemine mozna(neni to ostry) nejaky houby, nebo plisne. Kombinace vlhka a vedra muze udelat svoje. Zaroven bych usuzoval, pokud to je tedy nejaka ta houba na zemine, ze jsi pouzil nejaky prilis kysely substrat(koupeny, zakhradnicky?) s velkym podilem drevnatych zbytku a raseliny, ktere houby destruuji a vznikle kysele latky to jeste vic posouvaji do kysela. Pak muzes mit pohnojeno jak chces, ale diky reakci pudy z ni toho kytky moc nevytahnou - pusobi to jak proti osmoze, tak to ztezuje vymenu iontu mezi rostlinou a pudou. Prvni na to dojizdi vetsinou vymena Mg iontu a nedostatek horciku delava s listy presne to, co vidim.Taaaakze dokud to jde, doporucuju presadit. Zajdi koupit substrat s co mozna nejvyssim pH. Kup si praskovany DOLOMITicky vapenec a smichej ho s tou zeminou v pomeru zhruba kilo dolomitu na 100 litru zeminy s pH kolem 6.5(nejaky takovy substrat bys mel sehnat). Jednak to pudu vyrazne obohati o horcik a velice prirozenym zpusobem to zveda pH. Je to taky mor na ty houby, ktery svoji pritomnosti menej i fyzikalni vlastnosti pudy, ktera je pak "tezka", slehava a koreny blbe dejchaji. Tuhle hlinu co Ti zbyde po presazovani taky smichej s dolomitem, prolej ji a nech ji nejakej cas odstat a pri pristi varce(budes-li pestovat v hline) ji muzes pouzit. L.
Locki23
....taaak je to tutovka(ted jsem si prohlidnul i ten posledni obrazek), ty hnedy skvrnky tahnouci se od spicek listu po okrajich k rapikum a postupne se zvetsujici na odeschlou plochu, to je typicky priznak problemu rostliny se zasobeni Mg. Vzhledem k tomu, ze myslim, ze mnou vyse uvedene problemy se zeminou jsou pricino, nepomuze Ti dohnojeni, ale jen presazeni. Dohnojenim bys jen zvedl iontovou koncentraci v pude a prijem iontu bys ztizil. Pokud z nejakych duvodu proste nemuzes presadit, alespon zeminu posypej dolomitem a zalejvej pres nej tak, aby se co nejrychleji dostal do hliny. Kup hnojivo pro listovou vyzivu, nejlip s vysokym Mg a zkus podle navodu hnojit na list. Mel bys tim zachranit alepson stredne slusnou urodu. Me to, kdyz jsem pestoval v hline, pomohlo. L.
GSI
Diky strasne moc, vypada to ze vis o cem mluvis. Teplota ve skrini je ok okolo 27 stupny pres noc 19. Hlina mela ph 6.5-7 tak nevim, namychal jsem s perlitem, zizalim trusem a substratem pro kaktusy a takove potvory (to jsem nastudoval ve FAQ), tak fakt nevim, zkusim koupit to na ty listy, a uvidime.
jeste jednou dikes.

GSI
Locki23
Jasne, trklo me to az ted...to bily je perlit...no predevcirem jsem byl asi trochu tupejsi. :)
Zkus i ten dolomit a taky bacha, nekdy to bejva i tim, ze kytky maji malo mista a zivin pro koreny. Zvlast sativy. Takovej Durban pestovanej v hline v 15l kyblu dela podobny veci uz kdyz ma kolem 60 cm, protoze je(aspon ten muj) hrozne narocnej na prostor pro koreny a objem hliny. Pak muzes mit hlinu dobrou, ale kytkja zacne odspodu odchazet.
GSI
Aaaha, ale kvetniky mam docela big (teda zatim v pomeru na velikost kytky, nejakych 7 litru) takze tim by to snad byt nemelo. A dnes jsem poprve zkusil postrikat listy hnojkou (samozrejme na listy) tak uvidime. Ted jsem musel mit kyti 3 dny ze skrine (kvuli navsteve rodicu). Dnes zase dostali svetlo a ten postrik, takze za par dnu uvidime jak se budou tvarit.

Zatim
GSI
Ahoj, tak ubehli asi tri dny a kytky jsou uz docela hodne v pohode. Proste jsem je nezalil 3 dny, nehnojil, takze dostaly oddych a ted uz jsou listy napdosto v pohode. Proste bud byly prelite, nebo prehnojene, proste chyba zacatecnika.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma