Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 07.11.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Informace severomoravské policie
Zpravodajství ČTK | 6.11.2003 | 13:47 | rubrika: Právo a krimi - Olomoucký kraj | autor: SRD

Sedmnáctiletého mladíka ze Zlatých Hor na Jesenicku stíhá policie kvůli nedovolené výrobě a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Ze zatím nezjištěného zdroje získal letos v červenci třílitrovou sklenici s drceným konopím. Drogu přechovával ve svém pokoji a údajně ji používal jen pro vlastní potřebu. Na případ policii upozornili rodiče mladíka.

srd snm
________________________________________________________________________

Kolínský soud s pěstiteli marihuany byl odročen na 25. listopadu
Zpravodajství ČTK | 6.11.2003 | 14:02 | rubrika: Právo a krimi - Středočeský kraj | autor: JT


KOLÍN 6. listopadu (ČTK) - Hlavní líčení se skupinou údajných pěstitelů marihuany dnes kolínský soud odročil kvůli výslechu dalších svědků na 25. listopadu. Z osmi obžalovaných dnes do soudní síně dorazilo šest lidí, jeden se omluvil, další je souzen jako uprchlý.

U soudu dnes vypovídali dva svědci prohlídky v domě ve Vranově na Brněnsku, v jehož sklepě dvojice mladých lidí podle obžaloby pěstovala konopí. Svědek uvedl, že dům pronajal prostřednictvím realitní kanceláře obžalované Simoně Soukupové na půl roku za měsíční nájem 15.000 korun. Při asi čtyřhodinové prohlídce podle něj našli policisté v prádelně tři veliké nádoby s asi 120 půlmetrovými rostlinami. V místnosti bylo odsávání, světla, čerpadla, teploměry, termostaty a chemikálie, které tam nechali přivézt nájemníci, řekl svědek.

Podobně hovořil i druhý svědek, kterého jako souseda vranovských nájemníků přizvala policie k prohlídce.

Další svědek vypověděl, že se nechal najmout na hlídání domu ve Velkých Hamrech na Liberecku, kde údajně obžalovaní také pěstovali konopí. Jeho výpověď se ale proti přípravnému řízení rozcházela. Zatímco tehdy vypověděl, že slíbenou mzdu 10.000 korun měl dostat "po sklizni", dnes u soudu tvrdil, že o pěstování konopí v domě nevěděl. Dům prý hlídal proto, aby ho někdo nevykradl.

Sedm mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 27 let obžaloba viní z nedovolené výroby a distribuce omamných a psychotropních látek. Jsou podezřelí z toho, že v rodinných domcích po celé České republice minimálně od roku 2001 pěstovali a prodávali konopí. Policie je zadržela loni v březnu.

Podle obžaloby si skupina ke své činnosti vybírala nenápadné domy na Brněnsku, Strakonicku, Lounsku nebo Kolínsku. Drogu pěstovala ve speciálních pěstírnách s řízeným osvětlením, zavlažováním i vytápěním. Marihuana údajně obsahovala více návykových látek než je zvykem u klasicky pěstovaného konopí.

Marihuanu podle policie pachatelé prodávali po celé republice a spolu s ní prý nabízeli i drogu extáze.

Jaroslava Tůmová hj
________________________________________________________________________

Soud s osmičlennou skupinou obžalovanou z pěstování marihuany
Zpravodajství ČTK | 6.11.2003 | 13:43 | rubrika: Právo a krimi - Středočeský kraj | autor: JT

KOLÍN, 25. listopadu 2003

09:00, Okresní soud, jednací síň č. 6, Kmochova 144

Pokračuje hlavní líčení s osmičlennou skupinou lidí, obžalovaných z pěstitování marihuany. Sedm mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 27 let obžaloba viní z nedovolené výroby a distribuce omamných a psychotropních látek. Jsou podezřelí, že v rodinných domcích po celé republice minimálně od roku 2001 pěstovali a prodávali konopí. Policie je zadržela loni v březnu.

Zdroj: soudce Jiří Kruml

ČTK
________________________________________________________________________

Soud s pěstiteli marihuany odročili
Mladá fronta DNES | 7.11.2003 | rubrika: Střední Čechy | strana: 2 | autor: (ČTK, vob)

Kolín - Další svědci vypovídali včera u soudu v Kolíně v případu pěstitelů marihuany. Skupina mladých lidí měla ve velkém pěstovat marihuanu a tu potom prodávat.
Z osmi obžalovaných jich do soudní síně dorazilo jen šest - jeden se omluvil, další je souzen jako uprchlý. Před soudcem vypovídali dva svědci prohlídky v domě ve Vranově na Brněnsku, v jehož sklepě se měla nacházet jedna z pěstíren. Svědek uvedl, že dům pronajal prostřednictvím realitní kanceláře obžalované Simoně Soukupové na půl roku za měsíční nájem 15 tisíc korun. Při asi čtyřhodinové prohlídce podle něj našli policisté v prádelně tři veliké nádoby se 120 půlmetrovými rostlinami. V místnosti bylo také odsávání, světla, čerpadla, teploměry, termostaty a chemikálie, které tam nechali přivézt nájemníci.
Podobně hovořil i druhý svědek, kterého jako souseda vranovských nájemníků přizvala policie k prohlídce. Muž vypověděl, že se nechal najmout na hlídání domu ve Velkých Hamrech na Liberecku, kde údajně obžalovaní také pěstovali konopí. Jeho výpověď se ale rozcházela s výpovědí z přípravného řízení. Zatímco tehdy uvedl, že slíbenou mzdu 10 tisíc korun měl dostat "po sklizni", včera u soudu tvrdil, že o pěstování konopí v domě nevěděl. Dům prý hlídal proto, aby ho někdo nevykradl. Výslechem dalších svědků bude soud pokračovat 25. listopadu.
Sedm mužů a jednu ženu ve věku od 25 do 27 let obžaloba viní z nedovolené výroby a distribuce omamných a psychotropních látek. Jsou podezřelí z toho, že v rodinných domcích od roku 2001 pěstovali a prodávali konopí. Policie je zadržela loni v březnu.
Podle obžaloby si skupina ke své činnosti vybírala nenápadné domy na Kolínsku, Brněnsku, Strakonicku nebo Lounsku. O konopí pečovala ve speciálních pěstírnách. Marihuana údajně obsahovala více návykových látek než je zvykem u klasicky pěstovaného konopí. Prodávali ji pak po celé republice a spolu s ní prý nabízeli i drogu extáze.
________________________________________________________________________

Na trhu s drogami se často objevují náhražky
Právo | 7.11.2003 | rubrika: Jižní Morava | strana: 13 | autor: Petr Knötig

Přestože je mezi narkomany v Jihomoravském kraji nejoblíbenější drogou stále pervitin a taneční tablety extáze, objevují se na trhu i falešné náhražky a anabolika.

Náhražky jsou především za extázi a tvoří ji vitamíny, které někteří podvodníci vydávají za extázi. Na trhu se objevily i tablety s anaboliky, které dealer také vydával za extázi. Tablety anabolik byly označené trojúhelníkem a v současné době je zkoumá policie. "Tablety s anaboliky s trojúhelníkem jsou novinkou mezi náhražkami. Zatím je zkoumáme a nemáme podrobný rozpis složení. Pokud však nebudou obsahovat halucinogenní nebo omamné látky, tak prodejce nelze stíhat za prodej drog. Je to podvod na zákazníky, kteří však trestní oznámení asi nepodají," uvedl policejní rada Miroslav Vojanec z jihomoravské policejní správy. Podle něj se na jižní Moravě stále daří výrobcům i dealerům pervitinu, protože vyrobit jej není náročné a nevyžaduje to ani žádné chemické znalosti. Nejvíce výroben pervitinu je v Brně, kde se letos policii podařilo už víc než 40 varen odhalit a zrušit. Hodně se pervitin vyrábí iv okolí Brna, na Břeclavsku a Hodonínsku. "Je to dáno koncentrací lidí, kteří drogy užívají. Brno je absolutně na špičce, ale hodně výrobců a konzumentů je i na Břeclavsku a Hodonínsku. Nejméně narkomanů je na Vyškovsku a Blanensku. Celkem jsme v Jihomoravském kraji za prvních 9 měsíců letošního roku vyšetřovali 427 případů spojených s nedovolenou výrobou a prodejem drog. Počet případů je podobný jako loni," doplnil Vojanec. Podle policie je v jednotlivých krajích obliba drog různá, a to podle toho, jaké je složení obyvatel. Na Žďársku je velmi oblíbená marihuana, která tam má ideální klimatické podmínky pro pěstování. V Brně a okolí zase pervitin a na venkově jsou navíc oblíbené lysohlávky, které jsou na podzim velmi časté na loukách. Policisty nejvíce trápí užívání drog u řidičů, protože halucinogenní a omamné látky snižují rozpoznávací schopnosti a nelze je při silniční kontrole odhalit. Navíc vydrží v těle déle než alkohol. "S marihuanou se dostane do kontaktu asi 70 procent lidí a z toho 40 procent u ní zůstane. Přitom velká část z těchto uživatelů jsou řidiči, kteří tak ohrožují sebe a okolí," poznamenal Vojanec.

Ceny drog v Jihomoravském kraji

pervitin 1000 Kč/g
heroin 1000 Kč/g
extáze 100-200 Kč/g
kokain od 2000 Kč/g
marihuana 15-30 Kč/joint
________________________________________________________________________

V reklamách na Korunní jsou pole marihuany
Lidové noviny | 7.11.2003 | rubrika: Domov | strana: 5 | autor: kut

PRAHA - Je čtvrtého listopadu a diváci před televizními obrazovkami se z reklamy dozvídají, že je 80. výročí od narození loutkáře Matěje Kopeckého VI. Na tom by nebylo nic divného, kdyby miliony diváckých očí právě nehleděly na detail listu marihuany a poté dokonce i na celé marihuanové pole, v němž vesele tančí dvě loutky. Stejný reklamní spot se už na obrazovkách objevil 25. července. Tehdy byl ale doprovázen upozorněním na Festival v trávě, který se koná každý rok v Bechyni. Účelem těchto spotů je přitom propagace minerální vody Korunní. Používání motivů marihuany v reklamě je sporné a nelíbí se ani odborníkům. Marihuana je totiž podle českých zákonů považována za drogu a už držení jejího množství, které je "větší než malé", je trestné. "Jestliže u nás platí zákaz marihuany, pak nesmí být ani v reklamě. Reklama musí být společensky odpovědná, a to reklama s marihuanou určitě není," soudí Jiří Mikeš, prezident Asociace komunikačních agentur.

U protidrogové kampaně by to bylo únosné

Stejný názor má i ředitel Rady pro reklamu, která na obsah reklam dohlíží a posuzuje stížnosti. "V žádném případě to není v pořádku, marihuana je zakázaná droga, a proto se v reklamě nesmí používat," uvedl Zdeněk Roubal. Podle odborníků na reklamu je užití motivů marihuany v reklamě možné jen v případě protidrogové kampaně. "Například kdyby motivem bylo lidem ukázat, že marihuana dělá z lidí loutky, pak by ten spot byl v pořádku," říká Mikeš. Marihuana ovšem nevadí vedení společnosti Karlovarská Korunní kyselka. "Nevadí nám to, vždyť já ani nevím, jak marihuana vypadá. Já nepoznám, jestli je to marihuana nebo nějaké klacky. Já jsem v reklamě viděl divadlo," říká ředitel společnosti Ferdinand Křivánek. Kampaň na Korunní, při níž každý den běží v televizi jiné spoty, zajišťuje agentura Tanagra. Ta už byla jednou pokárána za červencový spot na Korunní, kde bylo připomenuto výročí upálení Mistra Jana Husa. Byl přitom zobrazen chlapec opékající špekáček. Někteří lidé považovali tuto reklamu za nevkusnou a podali stížnost. "Tanagru jsme napomenuli," řekl Roubal. Na užití marihuany v reklamě ještě Rada pro reklamu stížnost nedostala. "Tímto bychom se ovšem nezabývali my, ale živnostenský úřad,"tvrdí Roubal.
________________________________________________________________________

Udali ho rodiče
Blesk | 7.11.2003 | rubrika: Morava/Slezsko | strana: 4 | autor: (tom)

ZLATÉ HORY - Od rodičů se policisté dozvěděli, že mladík (17) ze Zlatých Hor na Jesenicku holduje kouření marihuany. Matka s otcem se na syna zlobili, že jim krade a rozprodává věci z bytu. Dali souhlas s jeho trestním stíháním a policistům odevzdali čtyřlitrovou láhev se 40 gramy drceného konopí. Po čase se jim nezdárného syna zželelo a z jeho stíhání za krádež upustili. V případě drogového deliktu to však již udělat nemohli.
________________________________________________________________________

EXPRES
Blesk | 7.11.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 5

Vezli drogy

ROZVADOV (ben) Ve svém autě převáželi přes přechod v Rozvadově na Tachovsku dva muži (23, 24) 26 gramů marihuany a 13,5 gramu hašiše. Byli obviněni z nedovolené výroby a držení omaných látek
________________________________________________________________________

Policisté zadrželi u hranic mladíka s drogou
Listy Jindřichohradecka | 6.11.2003 | rubrika: Jindřichohradecko | strana: 15 | autor: (pol, nov)

AKTUÁLNĚ Z OKRESU
Maříž - Policisté zahájili trestní stíhání jedenadvacetiletého muže z Tábora, kterého policejní hlídka zadržela po nedovoleném překročení hranice ve směru z Rakouska. Muž jel v místě u Slavonic na jízdním kole a hlídka, která ho kontrolovala, zjistila, že má u sebe dva sáčky s marihuanou.

Region| Jižní Čechy
________________________________________________________________________

Úrodu ze skleníku sklidila mladému pěstiteli policie
Listy Strakonicka | 6.11.2003 | rubrika: Strakonicko | strana: 15 | autor: JAN BĚHAVÝ

Zahorčice - Třiadvacetiletý mladík z malé obce u Lnář čelí trestnímu stíhání. Policisté je viní z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Mladému muži se totiž podařilo "vypiplat" ve skleníku marihuanu "v množství větším než malém".
"Pravděpodobně od začátku května do 29. srpna vypěstoval na zahradě rodinného domu za účelem výroby a distribuce drog nejméně 56 rostlin konopí. Uvedené rostliny dosahovaly výšky od 75 do 260 centimetrů," řekla tisková mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková. Expertizou bylo zjištěno, že využitelná suchá drť vážila 504,1 gramů. Z takového množství by se dalo udělat zhruba pět set kusů cigaret, každá za cenu od 50 do 100 korun.
"V současné šetříme, jestli muž drogu distribuoval," dodala mluvčí. Mladík na polici vypověděl, že marihuanu pěstoval pro vlastní potřebu. Drogu si dokonce vařil i v mléce pro dosažení lepšího účinku.
Za poslední dva týdny je to druhý případ nedovoleného pěstování na Strakonicku. Koncem října zajistili policisté v Cehnicích jedenáct rostlin konopí s využitelnou suchou drtí o hmotnosti 18,7 gramů.

Region| Jižní Čechy
________________________________________________________________________

Hašiš měl i v ponožkách
Plzeňský deník | 6.11.2003 | rubrika: Plzeňský a Karlovarský kraj | strana: 15 | autor: PETR JEŽEK

Rozvadov - S drogami ukrytými na různých místech osobního auta si poradili rozvadovští celníci. Dva mladí muži z Příbrami jsou už stíháni za nedovolenou výrobu a držení drog. Toyotu Yaris si na přechodu vytypoval psovod speciálně vycvičeného psa. Když mladíci ve věku 23 a 24 let prohlásili, že nemají nic k proclení, pes lehce prozkoumal jejich auto. "Upozornil na podezřelou látku u táhla ruční brzdy. V sáčcích byly tmavé hranolky," popsala mluvčí celníků Jitka Blahutová. Prvotní rozbory ukázaly na hašiš. "Sáčky byly v boční kapse tašky nebo ve čtyřech ponožkách," upřesnila. Dohromady našli šestadvacet gramů marihuany, třináct a půl gramu hašiše, tabletu extáze a tři semínka marihuany. Muži jsou stíháni na svobodě.
________________________________________________________________________

Dealer zásoboval extází technoparty
Zlínské noviny | 6.11.2003 | rubrika: Titulní strana | strana: 1 | autor: Jana Fuksová

Uherskohradišťsko * Dosud největší případ distribuce drog na Uherskohradišťsku vyšetřují tamní kriminalisté. Před několika dny našli u čtyřiadvacetiletého muže devadesát tablet oblíbené taneční drogy extáze. "Tak velké množství jsme tady skutečně ještě nezaznamenali. Zatím máme vyslechnuto deset svědků, ale těch, kteří od něj drogu získali, budou desítky," prozradil jeden z vyšetřovatelů, který chtěl zůstat v anonymitě.
Mladého muže sledovali kriminalisté delší dobu. Minimálně půl roku drogy nakupoval a pak je distribuoval svým známým na technoparty pořádaných v uherskohradišťském regionu nebo Brně. Policisté mají dokonce podezření, že extázi dodával i čtrnáctiletým školákům. Teď je ve vazbě a za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů mu hrozí maximálně dvanáctileté vězení.
Extáze je i v tomto regionu nejoblíbenější drogou hned za marihuanou. Za jednu tabletu zaplatí uživatelé obvykle dvě stě korun. Středoškolsky vzdělaný nezaměstnaný dealer, který je v částečném invalidním důchodu, tak na jedné tabletě mohl vydělat až sto padesát korun. Sám extázi konzumoval jen občas. "Domníváme se, že tento muž byl jakýmsi prostředníkem, který se na prodeji snažil profitovat. Drogu nakupoval i prodával sám," upřesnil Milan Syrovátka, zástupce ředitele pro neuniformovanou policii.
Obchodu s drogami se podle statistik na Uherskohradišťsku daří stále víc. Zatímco v loňském roce stíhali policisté sedmadvacet osob, letos už jich bylo jedenapadesát.Ve vazbě je například čtyřiadvacetiletý muž, který doma vyráběl a distribuoval pervitin. "V loňském roce byl zase zadržen šestnáctiletý mladík, který prodával pervitin na Uherskobrodsku," doplnila mluvčí policie Jitka Zámečníková.
Nelze to však podle policistů připisovat pouze zvýšení drogové kriminality, ale i aktivnější práci specialistů. "Mezi takové lidi se přesto proniká velmi obtížně. Nelze si myslet, že náš člověk přijde na diskotéku a chytne distributora za ruku. Rozkrýt takovou činnost je velice obtížné," dodal Syrovátka.

»Domníváme se, že tento muž byl jakýmsi prostředníkem, který se na prodeji snažil profitovat. Drogu nakupoval i prodával sám.«
Milan Syrovátka, zástupce ředitele pro neuniformovanou policii
________________________________________________________________________

Policisté chytili dealera pervitinu
Mladá fronta DNES | 7.11.2003 | rubrika: Kraj Liberecký | strana: 1 | autor: (frk)

Semily - Stokrát prodal podle semilských kriminalistů devatenáctiletý dealer z Jilemnicka pervitin narkomanům, kterým ještě nebylo ani osmnáct let. Mladíka zadrželi policisté. Počet případů i obětí možná ještě vzroste.
"Mladík prodával drogu pervitin ještě ani ne osmnáctiletým lidem po celém území bývalého semilského okresu. Zatím se nám podařilo zjistit, že látku dodával asi deseti narkomanům," upřesnila tisková mluvčí semilské policie Soňa Šídová. Vyšetřování muže, jenž obchodoval s drogami bezmála dva roky, však ještě není u konce. "Možná narazíme na další jeho oběti."
"Obchodníka jsme již obvinili z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. V současné době je ve vazbě," upřesnila mluvčí.
Kriminalisté během vyšetřování současně narazili na další trestnou činnost dealera. "Vykrádal chalupy. Z toho získával další peníze na pervitin. Někdy dokonce drogu vyměňoval za odcizené věci. Sám je narkoman. Z toho vyplývá, proč potřeboval peníze na další dávky," poznamenala k případu policistka.
Devatenáctiletému mladíkovi za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů hrozí odnětí svobody od dvou do deseti let. "Možná výše trestu ještě není jistá, protože musíme zjistit další okolnosti případu," dodala mluvčí.
Dealera se kriminalistům podařilo chytit v rámci nadregionální akce Pila. V její síti uvázl před časem další muž z Trutnovska, který prodával v okolí Semil stejnou drogu.
________________________________________________________________________

Odhalili varnu pervitinu
Právo | 7.11.2003 | rubrika: Severní Morava a Slezsko | strana: 12 | autor: (kij)

HAVÍŘOV - Ve středu večer si políčili havířovští kriminalisté na jeden byt na sídlišti v ulici Šípkové v Havířově-Šumbarku. "V průběhu domovní prohlídky odhalili varnu na výrobu pervitinu," sdělila Právu policejní mluvčí Zlatuše Viačková. V bytě policisté zadrželi třicetiletou ženu a čtyřiadvacetiletého mladíka. Oba jsou konzumenty této drogy. "Policejní rada je obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení drog," uvedla Viačková.
________________________________________________________________________

Naletěli na falešnou extázi
Blesk | 7.11.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 6 | autor: (mh)

JIŽNÍ MORAVA - "Dáš si éčko? Koleso? Koláče?" tyto a podobné jiné výrazy důvěrně znají mladí tanečníci, kteří chtějí na parketu vydržet co nejdéle. Prodejci jim tímto způsobem nabízejí taneční drogu známou jako extáze. Ceny sice nejsou nijak závratné, ale když se místo pravé taneční drogy nabídne neškodná vitamínová bobule, dá se na tom slušně vydělat. "Případů prodeje falešných tanečních drog jsme zaznamenali víc. Naposledy i na jedné velké party v jihomoravském kraji," prozradil Blesku policejní rada Miroslav Vojanec z krajské policejní správy v Brně. Neznámý prodejce, se kterým by si to nejeden tanečník rád vyřídil ručně, si přišel odhadem na několik desítek tisíc korun. Extáze se obvykle prodává v cenách od 150 do 250 korun za tabletu.
________________________________________________________________________

Recidivista přidal ke krádežím drogy
Vysočina - noviny Jihlavska | 6.11.2003 | rubrika: Jihlavsko | strana: 4 | autor: Ivan Polák

odsouzení

Jihlava * Starý známý zloděj se včera představil jihlavskému soudu poprvé také jako "perníkář". Recidivista Tomáš Ondráček si k obvyklým krádežím a podvodům přidal pervitin, který sám užíval i nabízel nejméně třem nezletilým děvčatům.
Peníze na drogy si opatřoval krádežemi a k poslední "šňůře" vloupání do firem, domů a vozidel svedl dva pomocníky s dosud čistým trestním rejstříkem. Ačkoliv má Tomáš Ondráček teprve dvacet čtyři roků, od své zletilosti stihl již několik odsouzení za krádeže a podvody. "Zatím není nejmenší důvod věřit tomu, že se napraví, a proto v tomto případě převažuje hledisko generální prevence, tedy ochrany společnosti před tímto pachatelem," prohlásil žalobce Miroslav Novák.
Od ledna do května letošního roku navštívili Tomáš Ondráček, Miloslav Wasserbauer a Michal Hečka nebo sám Ondráček či různě složené dvojice z tohoto trojlístku objekty a vozidla na několika místech Jihlavska, například v Bítovčicích, Rančířově, Jestřebí, Puklicích a Jihlavě. Brali autobaterie, motorovou naftu, oděvy, doklady, nářadí i peníze a v jednom případě nepohrdli ani motorovou sekačkou na trávu a mikrovlnnou troubou. Celkem si tak přišli bezmála na 50 tisíc korun. Ondráčkovi nebránilo v krádežích ani podmínečné odsouzení za stejný trestný čin v květnu minulého roku.
Toho nejhoršího se však dopustil Tomáš Ondráček sám. V loňském prosinci poskytl nejméně deset dávek pervitinu tehdy šestnáctileté dívce, která dosud nic podobného nezkoušela a vlastnoručně ji také vpíchl drogu do žíly. Pervitin měl opakovaně podat i dalším dvěma sedmnáctiletým dívkám, které se nejprve přiznaly, ale potom vše odvolaly, takže soud nepovažoval tuto skutečnost za dostatečně prokázanou. "Pořád mu říkám, ať za těmi kluky nechodí, ale to je marné. Rodiče už nemá a já na něj nestačím," plakala po vynesení rozsudku babička Tomáše Ondráčka Anna Šupová. Soud poslal Ondráčka na tři roky do věznice s ostrahou, ačkoliv horní hranice trestní sazby dosahuje v tomto případě deseti let. Jeho společníci, kteří drogy na svědomí nemají, dostali díky své dosavadní bezúhonnosti tresty ve výši osm a deset měsíců vězení s podmínečným odkladem na zkušební dobu jednoho a půl, respektive jednoho roku. "Vy byste tady vůbec neměli být," prohlásil předseda senátu Vladimír Sova na adresu Wasserbauera a Hečky. "Vezměte si ponaučení a vystupte z toho vlaku, dokud je čas. Střídat vězení s krátkými pobyty na svobodě je cesta do pekla," dodal.
Rozsudek dosud nenabyl právní moci a Tomáš Ondráček zvažuje, zda proti němu podá odvolání.
gunman
Ku.va, to sú neskutoční choboti s tou Korunnou... a navyše nepoznajú trestný zákon a prílohy. Marihuana (zakázaná látka) je podľa zákonnej definície "usušené vrcholové časti rastlín rodu Cannabis", takže neexistuje nič také ako "list marihuany". Boha jeho, to zakážeme ružu šípovú (má tŕne) a nebude sa smieť zobrazovať???
deno
reklama na korunní...
co když je to průmka? takovejch polí je tu X a když je to v TV, tak je to trestný/nevhodný/dovíco?
Je to normální demagogie....
blueberka
když lidi chtěj, tak si najdou něco špatnýho na čemkoli ... kdyby nechtěli, tak v těch listech viděj klidně pampelišku a neviděj v tom problém nebo si vymyslí, že to je průmyslový či něco podobnýho, ale je to jen spekulace - stejně jako to, že se v té reklamě objevily "normální" kytky ... Jenže problém je v tom, že to je ta "špatná marihuana, která se řadí do tvrdejch drog" - jak už uvedl Bambulion ...
... a vůbec pochybuju, že by si to ta firma, která ty spoty dělá nezařídila po právnické stránce tak, že je nenapadnutelná ... Prakticky na žádnou reklamu nemůže nikdo říct ani slovo, protože to mají všechno doložený, tak že jim opravdu (skoro) nikdo nic nemůže ...
Dude
^^^ borůvka: souhlas - dyť to sou jenom nějaký rostliny, ta analogie je asi tak průhledná, jako kdyby tam byl záběr na žitný pole a oni řekli, že to propaguje LSD... - co to je za keci - konopí nemusí být nutně "marihuanou" - jestli by se něčim ty pitomci měli zabejvat, tak podsunovánim lidem, že když vychlastáš flašku vodky a vyhulíš karton Peter, tak budeš "IN":rolleyes:
Taker
Hmm, takže už ani mák, žitný pole, konopnej lísteček... - kam až to asi může dojít?
plexis
vasilek: šanci má, ale až tahle generace mladých lidí co se setkává se zelím běžně bude rozhodovat o důležitých věcech (zákonech ap.) a na to si ještě pár let počkáme.
Taker
Abych do tý doby už nebyl pod drnem a někdo si nepěstoval legálně na mě.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma