Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 06.11.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Uherskohradišťští policisté zadrželi distributora extáze
Zpravodajství ČTK | 5.11.2003 | 16:17 | rubrika: Právo a krimi - Zlínský kraj | autor: KOZ

UHERSKÉ HRADIŠTĚ 5. listopadu (ČTK) - Uherskohradišťští policisté zadrželi pětadvacetiletého muže, který je podezřelý z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Údajně nakupoval od neznámé osoby extázi a prodával ji i mladistvým. V jednom případě dokonce nezletilé čtrnáctileté dívce, informoval dnes novináře náměstek ředitele uherskohradišťské policie Milan Syrovátka.

U podezřelého nezaměstnaného invalidního důchodce, kterého uherskohradišťský okresní soud poslal do vazby, našli policisté po zadržení a domovní prohlídce 90 tablet extáze. Muž prý jednu tabletu prodával za 200 korun. Výroba jedné tablety stojí podle policistů asi jedno euro (32 korun).

Odběratele hledal muž hlavně na diskotékách a technoparty nejen ve svém okolí, ale také v Brně a na jiných místech. Vybíral si je především mezi známými. "Policisté monitorovali jeho počínání asi tři měsíce. Trestnou činnost páchal zhruba půl roku," uvedla policejní mluvčí Jitka Zámečníková. Hrozí mu osm až 12 let vězení.

Podle Syrovátky se počet lidí vyšetřovaných kvůli užívání drog na Uherskohradišťsku zvýšil. "Loni jsme vyšetřovali 27 a letos 51 osob," upřesnil. Připomněl, že trestné činnosti se dopouští již člověk, který vlastní jednu cigaretu marihuany. Několik podezřelých s ukrytou marihuanou zadrželi policisté též při přechodu česko-slovenské hranice.

Ladislav Koželuha snm
________________________________________________________________________

Invalida prodával tablety extáze
Mladá fronta DNES | 6.11.2003 | rubrika: Východní Morava | strana: 1 | autor: MAREK TVRDOŇ

Je to největší nález tohoto druhu, jaký jsme tu kdy měli, říkají policisté z Hradiště

Uherské Hradiště - Taneční droga extáze získává na Slovácku stále větší popularitu. Aktuálně to potvrdili kriminalisté z Uherského Hradiště, kteří kvůli distribuci této drogy zadrželi pětadvacetiletého invalidního důchodce z Uherskohradišťska. Při domovní prohlídce u něj objevili devadesát tabletek extáze. "Je to největší nález tohoto druhu, jaký jsme tu kdy měli," konstatoval zástupce velitele uherskohradišťské policie Milan Syrovátka.
Vyšetřovatelé potvrdili, že zadržený muž extázi přechovával a distribuoval, sám ji ale nevyráběl. Nakupoval ji ve velkém, svůj zdroj ale neprozradil. Podle kriminalistů extázi prokazatelně prodal desítkám osob, nejmladší mělo být pouhých čtrnáct let. Odbyt nacházel na diskotékách, tanečních zábavách a technoparty v okrese.
Vyšetřovatelé se domnívají, že invalidní důchodce měl ve skutečnosti mnohem víc odběratelů. "Podezříváme zadrženého, že jezdil extázi prodávat i do Brna," konstatoval policista pracující na případu. Pětadvacetiletý distributor ze Slovácka momentálně pobývá ve vazební věznici. Je obviněný z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, hrozí mu až dvanáct let vězení. Extázi prodával minimálně půl roku, pravděpodobně ještě déle. Kriminalisté ho zadrželi před týdnem. "Podezřívali jsme ho, že extázi distribuuje. Delší dobu jsme sbírali informace a sledovali ho," uvedli policisté. Pětadvacetiletý invalidní důchodce je letos na Uherskohradišťsku už jednapadesátou osobou obviněnou v souvislosti s výrobou, distribucí nebo přechováváním drog. Loni jich bylo jen sedmadvacet. Rozrůstá se v regionu obliba drog, nebo se projevuje existence speciálního policejního týmu? "Nedá se to jednoznačně říct, statistiky mohou klamat. Prokázat takovou trestnou činnost je obtížné, chce to i trochu policejního štěstíčka," říká zástupce uherskohradišťského policejního ředitele Milan Syrovátka.
Podle policistů patří mezi nejoblíbenější drogy v regionu marihuana, pervitin a právě extáze. Rostoucí oblibu extáze mezi klienty potvrdila letos v červenci i vedoucí kontaktního centra Charáč v Uherském Hradišti Pavla Šuranská. Extáze je v poslední době na trhu k dostání v tekuté podobě, ale i v klasické formě tabletek, ale s přísadou halucinogenů.
"Taková nečekaná halucinace může v psychice nadělat hodně nepořádku. Člověk spolkne pilulku v domnění, že je to čistá extáze, a najednou uvidí pochodovat buben," upozornil šéf kontaktního protidrogového centra Haus ve Zlíně Jiří Klement. Tabletka klasické extáze se podle odborníků prodává na černém trhu za sto padesát až dvě stě korun.

Extáze

* oslabuje vnímání člověka
* zpomaluje motoriku
* výroba jedné tabletky stojí jedno euro
* nákupní cena je 90 - 100 korun, prodejní cena je 150 - 200 korun
* do Česka se nejčastěji dováží z Holandska
________________________________________________________________________

Z celého kraje DNES
Mladá fronta DNES | 6.11.2003 | rubrika: Střední Čechy | strana: 1
Dnes se děje

Kolín
Pokračuje soud s pěstiteli marihuany
Od 9.00 pokračuje u okresního soudu hlavní líčení s osmičlennou skupinou pěstitelů marihuany.
(ČTK)
________________________________________________________________________

V Nizozemsku patří ke studiu někdy i tráva
Hospodářské noviny | 6.11.2003 | rubrika: Kariéra - Kariéra Start | strana: 15 | autor: Aleš Vlk

Říká se, že Amsterodam není Nizozemsko. Něco pravdy na tom bude. Abych byl upřímný, získal jsem dojem, že mnoho studentů, které jsem v Amsterodamu potkal, zde volí studium spíše kvůli městu samotnému a jeho atmosféře než kvůli studijnímu zájmu. Tím ale nechci říci, že by amsterodamské školy nebyly dobré. Naopak - všem je vřele doporučuji.

Do Amsterodamu se jezdí za atmosférou

Kde lze v Amsterodamu studovat? Kromě neuniverzitních vysokých škol, takzvaných hogenscholen, které lze přirovnat třeba k našim vyšším odborným školám či bývalým anglickým polytechnikám, jsou v Amsterodamu dvě velké univerzity - Universiteit van Amsterdam a Vrije Universiteit. Říká se, že na Vrije Universiteit chodí spíše studenti mladší, svědomitější, pilnější, co bydlí u rodičů a chtějí mít školu rychle za sebou. Naproti tomu na Universiteit van Amsterdam je průměrný věk studentů vyšší, moc se do školy nehrnou, chtějí se bavit a s ukončením studia nespěchají.
Důvodem rozdílného přístupu mohou ale být podle mého názoru i adresy obou univerzit v Amsterodamu. Vrije Universiteit je umístěna mimo historický střed a všechny její budovy jsou blízko u sebe. Na Universiteit van Amsterdam má každá fakulta svoji budovu a ty se většinou nacházejí ve středu města. Jedna z nich dokonce ve velmi těsné blízkosti slavné čtvrti červených luceren známé pod anglickým ekvivalentem Red Light District.
Každopádně se ten, kdo si vybere jakékoliv studium v Amsterodamu, nemusí bát, že by se nudil. Téměř není dne, kdy by se na některých kolejích či ve známých klubech nekonala party, narozeninová oslava či nějaká hudební produkce. Amsterodam sám o sobě skýtá mnoho kulturních a jiných zážitků a je zárukou toho, že si v něm každý něco najde. Ne nadarmo se říká, že "v Rotterdamu se peníze vydělávají, zatímco do Amsterodamu se jezdí utrácet".
Vím, o čem mluvím. Na Právnické fakultě Universiteit van Amsterdam jsem strávil dva trimestry a bydlel na kolejích.
Pravdou ale je, že kdo si hodlá všímat především knih a studijních materiálů, nalezne velmi dobré podmínky. Hlavní univerzitní knihovna je například otevřena i v sobotu a v neděli a kromě zkouškového období se nemusíte bát, že by byla obsazená. Má dostatečné množství především anglicky psané studijní literatury. Počítačové centrum v samém středu města je kromě všedních dnů otevřeno i o víkendech. Kamarádka z oboru sociologie na Filozofické fakultě UK byla zase velmi nadšená úrovní a inspirativní atmosférou přednášek.
Na co si ale dát pozor? V první řadě je to nedostatek míst na kolejích. Jde o obrovský problém a jeho řešení je spíš v nedohlednu. Cesta k nalezení ubytování se sice vždycky nějak najde, ale může to chvilku trvat a nabídka ubytování také nemusí každému vyhovovat. Prvním studentem, kterého jsem při svém příjezdu do Amsterodamu potkal, byl mladičký Ital, který se mě opakovaně ptal: "Nevíš o nějakém ubytování?" Bohužel jsem nevěděl a byl jsem jen rád, že v mém případě bylo vše předem zařízeno.
Další věcí je vyřizování pracovního povolení, na které jako studenti máte nárok. Ale k tomu je nutno mít povolení k přechodnému pobytu od cizinecké policie a také číslo sociálního pojištění, které vám vydá příslušný finanční úřad. Jeho vydání může trvat až několik měsíců. Nedejte se ale odbýt. Já sám jsem cestu z cizinecké policie na finanční úřad a nazpátek absolvoval šestkrát. A nakonec se podařilo. Teď mluvím o oficiální práci. Dá se samozřejmě pracovat i načerno, ale situace se v posledních letech trochu "zhoršila". Mohou za to recese, zvýšená nezaměstnanost, přísnější kontroly, vysoké pokuty a tak dále.

Enschede je poněkud provinční

Jako v jiném světě se ocitnete, když přijedete studovat na Twente Universiteit. Tak jsem strávil téměř celý rok v období 1999 až 2000 a v doktorandském studijním programu pokračuji vlastně dodnes. Velmi mladá technická vysoká škola se nachází v blízkosti německých hranic dvě hodiny jízdy vlakem od Amsterodamu. Je položená v přírodě na půlce cesty mezi městy Enschede a Hengelo. Tato škola je velmi netypická, protože jako jediná v Nizozemsku má skutečný campus. Další její zvláštností je, že sama sebe nazývá podnikající či podnikatelskou univerzitou.
Díky své poloze je pravým rájem pro ty, kteří mají rádi sport. Univerzitní budovy jsou obklopeny lesem, hřišti na fotbal, pozemní hokej a korfbal. Univerzita je takovým malým městečkem, které má svůj obchod s potravinami, holiče, sportovní prodejnu, knihovnu, mateřskou školu a koleje. V samém centru campusu se pak nachází víceúčelová sportovní hala.
Můžete se stát členy mnoha sportovních oddílů od volejbalu, fotbalu, basketbalu přes lední hokej, bruslení či šerm. Také je možné jen tak chodit cvičit do posilovny, plavat, běhat nebo se projíždět na kole. Co však obzvlášť stojí za pozornost, je čas oběda mezi dvanáctou a třináctou hodinou. Pravidelně potkáte v lese běžce, posilovna a fitness jsou plné a učitelé, někdy i se svými studenty, hrají fotbal či volejbal. Sportování místo oběda jsem vyzkoušel sám a není to vůbec špatné.
Technické zaměření školy s sebou přináší jednu nesmírnou výhodu. Na všech kolejích je možno se připojit k internetu a univerzita dokonce svým studentům poskytuje zvýhodněnou cenu na koupi počítače. Kromě toho je místní počítačová síť jednou z nejrychlejších v Evropě. V důsledku toho se ovšem o některé místní studenty začala zajímat policie v souvislosti s nelegálním přenosem obrovského množství dat. Jeden představitel univerzity, myslím, že to byl člen kolegia rektora, to lapidárně glosoval: "Kvalitní a rychlá počítačová síť má nejen své výhody, ale skýtá také určitá nebezpečí." Od poloviny letošního roku se lze na celém území campusu připojit k internetu bezdrátově, a to rychlostí až dvěstěkrát vyšší než u připojení analogového.
Zatímco někteří považují klid a pomalejší životní rytmus provinční univerzity ve Twente za její výhodu, pro jiné je to nejnudnější místo na světě. "Není tady vůbec co dělat", "Za zábavou se tu dá jít jen na náměstí", "Je to tak hrozně odtržené a provinční" - to jsou pouze některé z názorů, které jsem stačil vyslechnout při svém pobytu v Enschede. Od cizinců i nizozemských studentů. Na druhou stranu ale musím dodat, že v loňském roce se v anketě časopisu Elsevier umístila Twente Universiteit na čelném místě žebříčku míst, kde jsou studenti nejvíce spokojeni. Tak tedy nevím.
Každopádně je v porovnání s Amsterodamem Enschede daleko méně mezinárodní. To se samozřejmě týká především počtu zahraničních studentů a obyvatel obecně. Zahraniční studenti, ať studují v Amsterodamu či v Enschede, ovšem mají některé problémy společné. A to zvláště ti mladší, kteří přijíždějí přes Sokrata studovat pouze na jeden či dva semestry. "Hele, jdeš dneska odpoledne na přednášku?" "Ne, nejdu, nemám čas. Musím sehnat trávu na večer na party." "Tak to jo, to je jasný, večer se uvidíme."
Tím ale vůbec nechci říci, že by bylo obtížné si marihuanu ať v Amsterodamu či v Enschede pořídit. Spíše chci naznačit, že různí studenti mají různé priority.

Nizozemské vysoké školy v číslech
14 univerzit včetně Open University

- 171 700 studentů
60 HBO (profesně zaměřené vysoké školy)

- 315 000 studentů
Více než 650 mezinárodních studijních programů vyučovaných v angličtině

Každý rok studuje v Nizozemsku kolem 13 000 zahraničních studentů (70 % z Evropy, 13 % z Afriky, 10 % z Asie)

Užitečné adresy:
www.uva.nl
www.utwente.nl
www.nuffic.nl
www.holland.com
www.hollandnews.nl
www.learndutch.org
www.cbss.nl/en
www.holandsko.cz
www.netherlandsembassy.cz
________________________________________________________________________

Tráva nebude, hlásil Horváth
Blesk | 6.11.2003 | rubrika: Sport | strana: 16 | autor: (om)

AMSTERDAM - Devět teplických fotbalistů vyvezlo na pohárový zápas do Nizozemska i manželky a přítelkyně. Tedy - každý jen jednu. V Amsterdamu na letišti se odehrálo loučení. Ženy jely do krásného Haagu, chlapi do nezajímavého Rotterdamu.
"Jsou kousek od nás, žádná tráva a hašiš nebude," spiklenecky se usmíval Pavel Horváth. Den předtím ve studiu Ligy mistrů do televize zase žertoval, že vyrazí v Rotterdamu na »kaufy«. Co ale hráči opravdu dělají?
"První den je to jen o ubytování a tréninku. Den utkání, to bývá děsná nuda. V Kaiserslauternu jsme opravdu vyrazili do města a osvědčilo se to. Tak proč to v Rotterdamu nezopakovat? Ale žádný velký nákupy neplánujeme," ujistil Horváth.
Kam hráči zamíří? Útočník Jan Rezek měl jasno. "Chtěl bych zajít někam do katedrály. Přimluvit se u toho tam nahoře, aby to pro nás dobře dopadlo."
________________________________________________________________________

Policisté zadrželi zloděje luxusních aut
Berounský deník | 5.11.2003 | rubrika: Střední Čechy | strana: 22 | autor: (spa)

Kladensko - Razii zaměřenou na zloděje automobilů pořádají v těchto dnech středočeští policisté.
Akce již přinesla první ovoce, zatčeno a obviněno bylo šest osob z Kladenska.
Při prohlídkách v garážích a vrakovištích nalezli policisté čtyři auta pocházející z trestné činnosti, u jednoho z pachatelů zajistili dokonce marihuanu.
"Zaměřovali se na vozidla značek Ford, Mercedes a Renault. Způsobili škodu za více než dva miliony korun," uvedla mluvčí středočeských policistů Soňa Budská.
Razie se koná v několika středočeských městech a v Praze. Účastní se jí desítky středočeských a pražských policistů plus zásahová jednotka.

Region| Střední Čechy
________________________________________________________________________

V rámci evakuace hledali policisté ve škole drogy
Berounský deník | 5.11.2003 | rubrika: Střední Čechy | strana: 22 | autor: (ps)

Kladno - Ve Střední odborné škole, Středním odborném učilišti a Učilišti v Dubské ulici v Kladně se uskutečnila netradiční akce. Vedení školy si chtělo prověřit, zde se v areálu této vzdělávací instituce nenachází drogy. Proto se domluvilo s policií a během vyhlášeného planého poplachu, kdy měli žáci za úkol se shromáždit v tělocvičně, policisté se speciálně vycvičeným psem prohledali všechny třídy a šatny.
"Pouze v jedné skříňce byly nalezeny zbytky marihuany, jinak pes žádné drogy neobjevil. To mě velice těší," sdělil ředitel školy Jiří Růžek, který byl jedním z iniciátorů této akce.
Uvedl, že při kontrolách byl vždy přítomen jeden ze zástupců prohledávaných tříd. Se cvičným poplachem byli ráno seznámeni jen učitelé. O připravovaném záměru věděli pouze ředitel školy, zástupkyně ředitele pro teoretickou výuku Libuše Sušická a výchovný poradce.

Region| Střední Čechy
________________________________________________________________________

Na protidrogovou besedu měli učitelé vstup zakázán
Plzeňský deník | 5.11.2003 | rubrika: Plzeňský a Karlovarský kraj | strana: 13 | autor: LUCIE BALAŠTÍKOVÁ

Sokolov - Do klubovny sokolovské sporotovní haly, kde se pro studenty ze středních škol z celého kraje konala protidrogová beseda s pracovnicí karlovarského kontaktního centra Andreou Černou, včera učitelé nesměli. Jen tak totiž mohli žáci zahodit zábrany a zeptat se na to, co je zajímá.
Studenti se dozvěděli o jednotlivých stadiích vzniku drogové závislosti, znacích, podle nichž poznají uživatele drog, a prohlédli si kufřík s napodobeninami jednotlivých návykových látek. Preventistka jim vysvětlila, proč marihuanu považují odborníci za startovací drogu možné závislosti. Mohli si rovněž vyzkoušet test na přítomnost návykových látek v krvi.
Povídání se konalo v rámci projektu Nad vysokou sítí aneb Kdo si hraje, nezlobí, který organizuje Integrovaná střední škola technická a ekonomická v Sokolově. Akce, jež je součástí krajského preventivního programu boje proti sociálně patologickým jevům dětí a mládeže, se zúčastnili studenti z pořádající školy, Královského Poříčí, Chebu, Ostrova a Lokte.

Region| Západní Čechy
Publikováno| Plzeňský deník; Plzeňský a Karlovarský kraj; 13
Publikováno| Domažlický deník; Plzeňský a Karlovarský kraj; 13
Publikováno| Klatovský deník; Plzeňský a Karlovarský kraj; 13
Publikováno| Rokycanský deník; Plzeňský a Karlovarský kraj; 13
Publikováno| Tachovský deník; Plzeňský a Karlovarský kraj; 13
________________________________________________________________________

Drogy pronikly i na Rakovnicko
Rakovnický deník | 5.11.2003 | rubrika: Rakovnicko | strana: 17 | autor: (les)

Rakovnicko - NEDROG, centrum protidrogové prevence, pořádá pravidelné besedy s rodiči školáků, tedy rodičů té nejohroženější skupiny dětí, která by mohla snadno podlehnout kouzlu drog.
"Rakovnicko je svým způsobem specifický okres, jsou zde jen dvě malá města a děti tak snadno nepodléhají trendům velkoměst. Přesto mezi školáky i studenty je již mnoho těch, kteří s drogou experimentovali a někteří z nich dokonce podlehli závislosti," uvedl jednu z besed Jiří Cafourek za NEDROG.
"Ještě více než městské děti jsou v poslední době na Rakovnicku ohroženy děti venkovské, které se znají od malička důvěřují si, podporují se a sdružují se v partách," upozorňoval na opomíjenou skutečnost Cafourek.
Podle průzkumu a práce streetworkerů organizace NEDROG je mezi školáky a studenty nejvíce rozšířena tzv. lehká droga marihuana. "Zařazení této drogy pod název lehká je dost zavádějící. My toto označení nepoužíváme. Jde o nebezpečnou drogu. Její účinky jsou podceňovány a zlehčovány," zdůraznil Cafourek.
Dále se mezi dětmi a mládeží rozšiřují syntetické tzv. taneční drogy. "K nejvyhledávanějším patří extáze, která dočasně navozuje pocit euforie a svobody. Musím upozornit, že hlavně v kombinaci s alkoholem je velice nebezpečná," připomenul rodičům přednášející. "Pervitin je na Rakovnicku rozšířen méně než třeba v Kladně či Berouně. Ale právě z těchto měst se k nám dostává. Děti, které tam jezdí do škol či za zábavou, přebírají problémy a návyky tamních. Závislost na heroinu v našem regionu řešíme u individuálních případů," uzavřel výčet nejznámějších drog na Rakovnicku Cafourek.

Region| Střední Čechy
________________________________________________________________________

EXTÁZOVÝ BYZNYS...V PĚTI KROCÍCH
Esquire | 31.10.2003 | rubrika: Esquire MIX | strana: 22

RYCHLÉ PILULE

Kdo tvrdí, že co je nezákonné, je také strašně složité, nemá pravdu. Taková výroba a pašování extáze jsou vlastně jednoduché.

1. TOVÁRNA
Většina extáze v Evropě přijde na svět v ilegálních továrnách v Holandsku. Po sérii razií Holanďané ale výrobu stále častěji přesunují do Polska, Čech (my nejsme tak oblíbení, protože nemáme moře, po kterém by se daly pilule odvézt) a dále na východ. V tom se byznys s extází podobá jakémukoli jinému. Potřebujete v podstatě pouze suroviny pro výrobu (seženete v Holandsku skoro legálně), partu všehoschopných chemiků (seženete před každou vysokou školou) a tabletovací a balicí zařízení (seženete bez problémů od výrobce na fiktivní firmu na výrobu vitaminů). Ve chvíli, kdy extáze opouští vaši továrnu, stála výroba jedné pilulky nějakých 15 korun (v Holandsku) i méně (pokud je z východní části Evropy).

2. PŘEPRAVA
To je trochu problém: Tablety extáze jsou ve velkých baleních těžké a neskladné. Pašují se tedy hlavně po moři nebo letecky -především do USA, ale i Velké Británie. Pašování do USA má pod kontrolou ruská nebo židovská mafie. K nám, obyčejným Východoevropanům, se většinou dostanou pilulky druhou osvědčenou cestou - po zemi. U kokainu tak oblíbené polykačství u pilulek příliš nefunguje právě kvůli jejich neskladnosti. Zvláštní je, že se podle dostupných materiálů příliš nepraktikuje pašování extáze v prášku a následné "tabletování na místě určení". V okamžiku, kdy droga překročí naše hranice, má už jedna pilulka hodnotu až 100 korun, někdy i více. Záleží na tom, jaké si dohodnete ceny a zda jste velkoodběratel, nebo chlapík, který si chce pašováním jednorázově přilepšit.

3. VYMYŠLENÍ ZNAČKY
Lidé, kteří extáze kupují, se orientují podle značky vyražené na jedné straně. Je důležité, abyste buď měli dobrou a zapamatovatelnou značku vlastní, nebo jste napodobili nějakou, která je právě na trhu a je oblíbená. V roce 2000 to byly třeba Mitsubishi, podle znaku ve tvaru tří diamantů. Kdybyste tehdy prodávali místo extáze acylpiryn s logem japonské automobilky, každému by to bylo jedno. V těchto kruzích se na copyright nikdy moc nehrálo a stále nehraje.

4. NALEZENÍ "DISTRIBUTORA"
Je důležité rychle najít pokud možno jednoho spolehlivého odběratele. Důvod je prostý. Mezi čím více lidí drogu rozhodíte, tím těžší budete mít hlídání vašich peněz v případě, že dáváte na své zboží kredit. Pravda ale je, že pokud se váš distributor nechá se zbožím chytit, jste najednou bez peněz. Distributor musí nutně znát prostředí a mít své vhodné kanály. Vhodné proto, že extáze se neprodává na stejných místech a stejným lidem jako hašiš na jedné straně, nebo heroin na straně druhé.
Distributor většinou pilulky pouští dál svým pěšákům za nějakých 100 až 150 korun, záleží na kvalitě a množství.

5. SOBOTNÍ VEČER
Člověk, který si pilulku z vaší továrny v sobotu večer před nějakou house party koupí, za ni zaplatí asi 200, možná i 250 korun či ještě o trochu víc. Kupuje si ji proto, že se těší na příjemné účinky substance jménem MDMA, která je v extázi tradičně obsažena. Vězte, že pokud bude mít štěstí, jeho tableta bude obsahovat maximálně 50 procent MDMA. Zbytek připadá na amfetaminy, kofein, různé jiné laciné stimulanty, či prostě jen laciné náhražky. Vy budete v tu chvíli někde zapíjet radost z toho, že vás nechytli - pokud vás nechytli. A budete mít za co - váš čistý zisk z jedné tablety (nezdaněný, ale ani "nevypraný") v té chvíli bude kolem 80 korun.
________________________________________________________________________

HUSTÉ RADY
Esquire | 31.10.2003 | rubrika: Stará dobrá ruční práce | strana: 68

Hojnost spermatu je znakem zdravého reprodukčního systému. Navíc, kromě blahodárných účinků na vaše ego, dlouhá a kvalitní ejakulace logicky prodlužuje trvání orgasmu. Následující rady vám možná ne všechny tak úplně sednou, ale přinejmenším dvě tři z nich byste si mohli vzít k srdci, nebo aspoň k varlatům, a pokusit se udělat něco pro své spermie.

1. Přestaňte kouřit: Kuřáci mají o 22 procent nižší hustotu spermatu než nekuřáci a jejich penisy jsou prokazatelně menší.

2. Nepřehřívejte se: Vaše varlata nejsou umístěna vně těla jen tak pro parádu. Potřebují si udržovat o několik stupňů nižší teplotu než zbytek organismu. Sundejte tedy těsné a teplé spodní prádlo, které vám vaši výbavu zbytečně přehřívá. Zkuste například, pokud je to jen trochu možné, spát v noci úplně nazí.

3. Nezkoušejte jen drogy: Zatímco určité drogy, jako marihuana, mohou zabránit produkci spermatu, jiné, jako testosteronová terapie, ji mohou naopak pozvednout. Tak ale fungují také některé přírodní látky, které jsou obsažené v obilninách, ořeších, vejcích, mléku a masu; nebo třeba i vitamin E.

4. Začněte zdravě jist: Věřte tomu, nebo ne, ale správná dieta, založená na proteinech, zelenině, obilninách a minimálním příjmu tuků, velmi ovlivní produkci spermatu.

5. Trochu omezte sex a masturbaci: Je to úplně jednoduché: čím častěji ejakulujete, tím méně husté bude vaše semeno. Pokud provozujete sex každý den, nebo ještě hůř, pokud snad masturbujete, až vám z toho ruka dřevění, šance na to, že vaše semeno bude zdravé a hutné, rapidně klesají.

6. Méně alkoholu: Démon alkohol ovlivňuje funkci vašich jater, což způsobuje velký nárůst estrogenu v těle. To má samozřejmě vliv i na produkci spermatu, protože se ve vás bude hromadit místo testosteronu estrogen. K dlouhodobě negativním účinkům stačí i dvě piva denně, tak se nad tím dnes cestou do hospody zamyslete.
________________________________________________________________________

O marihuaně, dětské prostituci a nemoci
Instinkt | 6.11.2003 | rubrika: Zatrženo | strana: 18 | autor: OTÁZKY POLOŽIL A ODPOVĚDI Z KONTEXTU VYTRHAL PAVEL TRAUB

PRESŠOU S JIŘÍM KOLÁŘEM, POLICEJNÍM PREZIDENTEM

* Prý rád kouříte marihuanu.

Ano, to je pravda...
(BBC)

* A co na to ministr Gross? Asi z toho moc velkou radost nemá...

Pane redaktore, tak teď jste mi nahrál na smeč...
(BBC)

* To jako že vaše hulení schvaluje?

Samozřejmě!
(BBC)

* On sám snad taky kouří trávu?

Pořád...
(BBC)

* Když nad tím teď přemýšlím, máte pravdu, někdy to je na něm dost vidět. Pojďme teď už ale k aféře s dětskou prostitucí. Podle některých pramenů jsou do ní zapleteni i policisté. Je to pravda?

Ano, mohu to potvrdit. Je to tak.
(BBC)

* Takže vy o tom víte?

Jasně!
(BBC)

* Snad nechcete říct, že to schvalujete? To už je skoro stejné, jako byste s těmi dětmi sám spal...

Víte, já musím...
(BBC)

* Cože? Vy? Opravdu si užíváte s desetiletými dětmi?

Přesně tak. Přiznávám...
(BBC)

* Teď už začínám chápat váš gigantický zátah po bordelech... Chtěli jste si všichni pořádně užít, co...

Máte pravdu...
(BBC)

* Kdy jste s tím vy sám vlastně začal?

Zhruba před pěti lety nebo čtyřmi, já to neodhadnu...
(BBC)

* A co Gross? Ten to ví?

Samozřejmě.
(BBC)

* Že on sám navštěvuje bordely, je notoricky známé, ale že by byl na děti?

Já bych neřekl.
(BBC)

* Ne? Tak co ho rajcuje? Koně?

To ne...
(BBC)

* Staří lidé?

Ne...
(BBC)

* Tak co? Čím nejlépe ukojí své pudy?

Mrtvolou!
(BBC)

* Tak to je těžký kalibr. Vy sám ale prý musíte na čas s radovánkami přestat. Proč?

Infekce...
(BBC)

* Víte už, o co přesně jde?

Já v současné době mám k dispozici první výsledky.
(BBC)

* A je to zlé?

Hodně...
(BBC)
________________________________________________________________________

V Třebíči odhalili varnu pervitinu, čtyři muži už skončili ve vazbě
Mladá fronta DNES | 6.11.2003 | rubrika: Vysočina | strana: 1 | autor: MICHAELA ŠIMOVÁ

Třebíč - Varnu pervitinu, jaká nemá na Třebíčsku obdoby, nedávno odhalili kriminalisté přímo v Třebíči. Na výrobce a distributory podnikli zátah zdejší kriminalisté společně s Národní protidrogovou centrálou. Při domovních prohlídkách u čtyř členů organizované skupiny objevili policisté zařízení i přípravky na výrobu drogy.
Kvůli podezření z trestného činu nedovolené výroby a šíření toxikomanie skončili ve vazbě čtyři muži. Hrozí jim až deset let vězení. „Muži prodávali vyrobenou drogu nejvíce na Třebíčsku a Jihlavsku,“ přiblížil třebíčský policejní mluvčí Karel Neumann s tím, že jeden zadržený pochází z Jihlavska, ostatní z Třebíčska.
Zadržení muži ve věku od 25 do 36 let vařili i prodávali pervitin od začátku letošního roku. „Jedna výrobna se našla v garáži. Druhá v jiném objektu,“ zmínil se Neumann s tím, že v Třebíči dosud žádná takto velká organizovaná skupina v minulosti nepůsobila.
Podle jihlavské policejní mluvčí Jaroslavy Slavíkové se vyskytují podobně velké skupiny v kraji velice zřídka. „V Jihlavě nebyla odhalena v poslední době žádná výrobna drog,“ řekla.
Pervitin je přitom na Vysočině nejrozšířenější tvrdou drogou, která se aplikuje injekčně. Jeho výroba není podle narkomanů složitá, stačí k ní určité léky, které se dají koupit v lékárně. Gram pervitinu stojí tisíc korun, pro méně závislého člověka vystačí na deset dávek.
„Začínal jsem s marjánkou a pak bylo jen otázkou času, kdy si začnu píchat perník. Teda pervitin. Heroin je míň dostupnej, perník se dá pořídit jednodušeji. Když znáte lidi, co ho vaří, není problém. A vaří si ho doma dost lidí,“ popsal devatenáctiletý narkoman.
Pracovníci třebíčského kontaktního centra drogových závislostí upozorňovali již v polovině roku na obrovský nárůst vyměněných injekčních stříkaček. Zatímco za celý loňský rok jich v K centru vyměnili 1700, letos už je to pět tisíc.
Může tu být tedy souvislost s čerstvě objevenou varnou pervitinu? „Částečně ano. Ale neznamená to, že po odhalení varny počet výrazně klesne. Spotřeba drog obecně roste. Navíc se u nás vyměňují injekční stříkačky zprostředkovaně,“ reagoval vedoucí K centra Jaroslav Žák, podle něhož je jen dobře, že se kriminalistům podařilo velkou výrobnu odhalit.
________________________________________________________________________

Policie zlikvidovala laboratoř na výrobu pervitinu
Olomoucký den | 5.11.2003 | rubrika: Z Moravy a Slezska | strana: 6 | autor: (čtk)

zdařilý zásah

Brno * Kriminalisté v Brně zlikvidovali laboratoř na výrobu pervitinu. Podle policie v ní za uplynulých pět měsíců vznikly drogy za 400 tisíc korun. Laboratoř měl v jednom z bytů v Brně-Králově Poli třiatřicetiletý muž. Nyní mu hrozí až pět let vězení, řekla mluvčí policie Jana Šípková.
Společně s mužem policisté v bytě zadrželi i jeho třicetiletého komplice, jenž k výrobě pervitinu sháněl léčiva. Při domovní prohlídce kriminalisté dále našli větší množství laboratorního skla a sloučenin, z nichž lze vyrobit asi 10 gramů drogy.
Gram pervitinu se přitom na brněnském drogovém trhu prodává přibližně za tisíc korun. Policie ročně v jihomoravské metropoli zlikviduje 35 až 40 laboratoří na výrobu drog. "V posledním případě pátráme po dalších spolupracovnících zadrženého. Výrobce drog i jeho komplice jsme již obvinili z nedovolené výroby a držení drog," dodala Šípková.
________________________________________________________________________

OPIUM LIDSTVA
Esquire | 31.10.2003 | rubrika: Esquire TIMEOUT - Něco do huby - Opium | strana: 94 | autor: KAREL RAUŠER

MAKOVÁ PANENKA

Pokud chcete vyhrát válku, nikdy nezkoušejte vyzvat Čínu, říkalo se kdysi. Jednak je jich moc a jednak všichni kouří opium. Asi na tom něco bylo. Že by to opium?

Klidně si to řekneme hned na začátku. Kdybyste si opium chtěli někde koupit a zakouřit si ho, jako že to nedoporučujeme ani omylem, protože byste mohli taky velmi špatně skončit, budete mít velké problémy ho sehnat. Na černém trhu se v podstatě nevyskytuje a pokud ano, tak v okruhu lidí, které asi nikdy nechcete poznat - tedy jestli by vás poznali oni.
Sem tam můžete na opium narazit v malém množství i mimo Prahu, ale zde jde spíše o amatérské pokusy, po nichž vám bude maximálně tak strašně zle.

JAK NAKUPOVAT
Jdete-li po opiu, vězte, že nejvíc je ho v Afghánistánu. Bez ohledu na to, zda téhle zemi šéfují Talibanci, nebo kmenoví šéfové, opia jsou tam všude mraky. Dnes to není úplně bezpečná oblast na cestování, ale každopádně je to země, v níž se bez problémů zkouříte do němoty za vynaložení minimálního úsilí. Jediné, co opravdu musíte, je dávat si pozor na to, abyste nekupovali opium od policistů či jejich kámošů. V takovém případě se stane následující - zaplatíte za zakoupené opium, přijdete o zakoupené opium a pak, pokud budete mít, opravdu velké štěstí, zaplatíte horentní sumu na úplatcích, abyste se dostali z vězení relativně nepoškození. Na druhou stranu jsou známy případy lidí, kteří kupovali opium přímo od pákistánských celníků. My ostatní menší hazardéři je obdivujeme za jejich statečnost i za to, že jsou stále naživu, a nehodláme to rozhodně zkoušet. Obecně platí, že se nevyplácí opium a drogy vůbec kupovat v oblastech s příliš velkou koncentrací turistů. Velmi pravděpodobně budete napáleni, což je ta nejméně nepříjemná varianta. Samotné opium vypadá jako asfalt a prodává se po gramových kouscích. Váží se dost tradičně na váhách se závažími (pokud tedy váš dealer příliš nespěchá do 21. století) a kouří se z dýmek. Ty čínské bývají dřevěné, v Pákistánu používají složitější dýmky s permanentním plamenem a v Thajsku můžete narazit na buvolí kost. Právě ze Zlatého trojúhelníku (hraniční oblast mezi Thajskem, Laosem a Barmou) a z pákistánsko-afghánského pomezí dnes pochází většina produkce opia.

OPIOVÍ DĚDCI
Je známá věc, že právě v těchto oblastech můžete narazit na lidi, kteří s opiem vycházejí docela dobře. Jak to dělají, není jisté. Opium je totiž, stejně jako další drogy na jeho bázi, dost brutálně návykové. Udává se, že v problémech jste, když ho vykouříte víc než 4 gramy denně po dobu více než několika dnů. Pak se začnou jistá nervová zakončení ve vašem tele obalovat částmi opia a v okamžiku, kdy jich ve vašem tele není dost, začnou z toho být nervózní. A pak máte najednou pocit, že vás opustila přítelkyně, vyhodili vás z práce a ještě k tomu se vaše tělo chová, jako by chytilo čtyři chřipky najednou. Prostě, kariéra opiového dědka rozhodně není pro vás to pravé.

POKUD SE NECÍTÍTE...
I když nechcete opium kouřit, stále je to docela zábavná image. Koneckonců takovou opiovou dýmku si můžete dát doma na zeď a budete vypadat hodně zcestovale (no každopádně lépe, než když si dáte na' stenu injekční stříkačku, byť je to vlastně to samé). Pokud vám tedy cestování za opiem nestojí za námahu, stále si můžete domů pořídit opiovou dýmku a budete vypadat jako frajer. Zkuste to. Dá se sehnat třeba na www.siamshop.cz.
________________________________________________________________________

Drogy pronikly i na Rakovnicko
Rakovnický deník | 5.11.2003 | rubrika: Rakovnicko | strana: 17 | autor: (les)

Rakovnicko - NEDROG, centrum protidrogové prevence, pořádá pravidelné besedy s rodiči školáků, tedy rodičů té nejohroženější skupiny dětí, která by mohla snadno podlehnout kouzlu drog.
"Rakovnicko je svým způsobem specifický okres, jsou zde jen dvě malá města a děti tak snadno nepodléhají trendům velkoměst. Přesto mezi školáky i studenty je již mnoho těch, kteří s drogou experimentovali a někteří z nich dokonce podlehli závislosti," uvedl jednu z besed Jiří Cafourek za NEDROG.
"Ještě více než městské děti jsou v poslední době na Rakovnicku ohroženy děti venkovské, které se znají od malička důvěřují si, podporují se a sdružují se v partách," upozorňoval na opomíjenou skutečnost Cafourek.
Podle průzkumu a práce streetworkerů organizace NEDROG je mezi školáky a studenty nejvíce rozšířena tzv. lehká droga marihuana. "Zařazení této drogy pod název lehká je dost zavádějící. My toto označení nepoužíváme. Jde o nebezpečnou drogu. Její účinky jsou podceňovány a zlehčovány," zdůraznil Cafourek.
Dále se mezi dětmi a mládeží rozšiřují syntetické tzv. taneční drogy. "K nejvyhledávanějším patří extáze, která dočasně navozuje pocit euforie a svobody. Musím upozornit, že hlavně v kombinaci s alkoholem je velice nebezpečná," připomenul rodičům přednášející. "Pervitin je na Rakovnicku rozšířen méně než třeba v Kladně či Berouně. Ale právě z těchto měst se k nám dostává. Děti, které tam jezdí do škol či za zábavou, přebírají problémy a návyky tamních. Závislost na heroinu v našem regionu řešíme u individuálních případů," uzavřel výčet nejznámějších drog na Rakovnicku Cafourek.
________________________________________________________________________

AI obvinila Thajsko z mimosoudních poprav při protidrogové válce
Zpravodajství ČTK | 5.11.2003 | 18:20 | rubrika: Právo a krimi - Asie, Austrálie | autor: LCM

BANGKOK 5. listopadu (ČTK) - Thajská vláda zřejmě vědomě přehlížela či přímo nařídila vraždy více než 2000 podezřelých obchodníků s narkotiky, aby zajistila úspěch své letošní protidrogové kampaně v zemi. Informovala o tom dnes organizace Amnesty International (AI).

Podle AI vláda premiéra Tchaksina Šinavatry slíbila vyšetřit smrt 2245 lidí, které povětšinou zabili "neznámí útočníci" v průběhu devadesátidenní protidrogové akce zahájené v únoru, ale dosud nenechala nikoho zatknout.

Premiér několikrát opakoval, že policie žádné mimosoudní popravy neprováděla a že většina dotyčných se stala obětí války mezi zločineckými gangy. Asi padesátka prý zahynula při přestřelkách s policisty.

Thajsko spolu s Barmou a Laosem tvoří nechvalně proslulý Zlatý trojúhelník - oblast, z níž evropští a američtí drogoví dealeři a narkomani odebírají velké množství drog.
________________________________________________________________________

Itálie se stává kuřáckou velmocí
Frekvence 1 | 5.11.2003 | 18:00 | pořad: Rozhlasové noviny

redaktorka
--------------------
Itálie se stává kuřáckou velmocí. Mladé lidi neodrazuje od cigaret ani jejich zdražování ani omezování tabákové reklamy.

Eva ZIMOVÁ, redaktorka
--------------------
Podle italských průzkumů, které předložili nejlepší italští lékaři, je situace alarmující. K cigaretě se totiž uchyluje čím dál tím více mladých lidí. Věková hranice se tak posunula až do školních lavic. Nejvíce problémů s kouřením mají hyperaktivní děti. Pro ně se stává cigareta drogou, bez které nejsou schopny udržet pozornost.
________________________________________________________________________

Pergnerová k soudu nepřišla
Blesk | 6.11.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 5 | autor: (sta)

PRAHA - Ta Tereza! Zase nepřišla. Odvolací soud, který měl znovu projednat její obvinění z distribuce drog, se nekonal. Bývalá moderátorka Pergnerová ale opět nepřevzala obsílku. Zmizela a nikdo neví, kde je.
Státní zástupkyně požadovala pro Terezu Pergnerovou rok vězení s podmínkou na dva až tři roky. Podle soudců ale nebyl skutek distribuce drog Pergnerové u soudu prokázán. Proto ji obžaloby zprostil. Vinu ale měl kvůli odvolání státní zástupkyně projednat Městský soud v Praze. "Doručení obsílky nebylo vykázáno. Obžalovaná se nedostavila. Jednání odročuji na neurčito," řekl včera v soudní síni předseda senátu Jaroslav Cihlář.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma