Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Vařit s rostlinym nebo zivocisnym tukem? - Klikni zde pro originální téma
Deda Mraz
No já bych řekl, že je otázka jestli vůbec s tzv. "rostlinnými" tuky (Rama apod.) vařit a nebo ne. Já do chemie těhle produktů nevidím, ale když vařím mlíko, tak se vždycky raději spolehnu na mlékárenské máslo. THC je rozpustné v tucích, ale jestli i v rostlinných náhražkách živočišných tuků (jediné přírodní tuky) to nevím.
Jinak při přípravě normálních jídel používám pro přímou konzumaci já osobně mlék. máslo (z důvodu chuti, raději si ho dám dvakrát méně, než mazat Ramou :)), při přípravě tepelně opracovaných pokrmů pak používám běžné rostlinné tuky či oleje (Hera, Perla apod.). Jen pro několik málo pokrmů se mi zdají tyto náhrrrrrražky :) opět z důvodu chuti nevhodné a to je například bramborová kaše (ta je s pravým máslem nesrovnatelná s tou z Ramy). Tak asi tak :smoker:

P.S. náhrrrrrrražka :D
PiosOne
vařím na rostlinných tucích, protože je to zdravější. ale na chleba apd. si dávám normální máslo, takové náhražky (Rama etc.) se snažím nekupovat a nepožívat. četl jsem, že tyhle náhražky másla nejsou zase až tak zdravé, mají nějaké negativní účinky na lidský organismus a proto ve finále vycházejí nastejno s normálním máslem. takže jejich jediná výhoda oproti máslu je v tom, že se lépe rozetírají za studena.
konopí je dině na hašišovém oleji, to je snad každýmu jasný :D
BTW: zkus máslo, mělo by zabírat, je to v podstatě surová podoba tuku z mlíka
Dude
takový medvědí mlíko by mělo bejt dobrý - mnohem tučnější než třeba kravský - molekula tohodle zabijáka je snad 20x větší než kravskýho mlíka:) - komu se podaří nějakýho medvěda podojit, ať dá vědět;)
Tajné
Dude: LOL! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
PiosOne
dude: tak to mě dostalo, a tebe asi dostane ten medvěd :)
UD
mno dystak to kozi milch je dostupny a jaxtax zdravy¨
ty umelohmotny sragory jako (RAMA a spol) bych asi nepouzival. Ani na vareni jelikoz obsahujou spoustu vody.
Galen Aldaron
No, vazne nevim, jestli Jando chces vazne neco odpovedet, nebo jestli nas jenom tak zkousis, co my jako na to.... :D
Kazdopadne tuk je tuk. Vse ( nebo aspon vse me zname) , co se oznacuje jako tuk, ma vlastnosti tuku ( tj. slozeni z mastnych kyselin, ktere na sebe vazou prave ono THC !)
Rozhodne plati, ze nejen zivocisne, ale i rostlinne tuky na sebe THC vazou!!

Nu, takze pokud chces, aby vznikle konopne maslo melo priblizne bod tani a tuhnuti jako maslo, uzij maslo ... chces - li jine teploty tani, tak uzij trebas neco jineho, trebas olej, ci jiny rostliny tuk ....

... ale pouzivat margariny ci neco podobneho na vyrobu konopneho masla je naprosto zbytecne, nerozumne a navic zbytecne ... je to proste emulze vody a tuku s ruznejma dalsima pomocnejma latkama ( aby to vse chutnalo, vonelo, vypadalo apod) ... no, a kdyz to jednou rozehrejes, tak neni vubec jiste, ze se to zase spoji v nejaky stravitelny vysledek ( nehlede na to, ze je tam az 60% vody! :)

... takze klidne vyvar ganju v olivovem oleji a pridavej do salatu a skladuj v lahvy ... ci si dej zelene sadlo se skvarkama :) ... anebo si delej co chces :)
__helios
a nebo nevař vůbec, pže vaření ŠKODÍ ZDRAVÍ
co prošlo nad 333K, to ti zdraví nepřidá, a ani tu skutečnou karmu
adamo
Asi si varil na silnom plyne a zacal sa olej spalovat... Ja varim jedine s rastlinnymi olejmy, ako tu uz bolo spomenute- Su najmenej skodlive (aspon oproti zivocisnym)...
adamo
tak je mozne ze sa vyparovali vkhke palice s toho olleja...
Krychle
No vzhledem k tomu, ze naposled jsem varil konopnou masticku, tak rozhodne tuk rostlinej. Se zivocisnym si to nejak nedokazu predstavit.
Zdar :)
gyzm0
tak da sa robit aj olej(rastlinny) z konopnych semienok, olivovy olej zohrievanim straca svoje blahodarne ucinky,takze neodporucam cize z toho plynie ze najlepsie je na varenie proste obycajne maslo(ziadne nahrady ako 'masielko' a pod.)
dumbo
je to uplne jedno, kludne thc vyskvar v bravcovom sadle, natri na chlieb s cibulou a idesss, mlieko je pre deti :teef:
já osobně na výrobu čehokoli kde je potřeba tuku používám doma vyškvařený veřpový sádlo.
Onehdá jsem se bavil s našim doktorem a ten mi doporučil jako nejzdravější alternativu k rostlinným tukům právě sádlo.
Na mastičku je dobrý a i jako médium pro rozpuštění THC je dobrý. Musí se ovšem uchovávat v chladu, poměrně rychle se kazí.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma