Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Soud:Pytel Marihuany je malé množství - Klikni zde pro originální téma
Hellboy
Ja uz to tvrdim nekolik let a ty jelimani na to prijdou az ted :)

Soud: Pytel marihuany je malé množství


Mít doma tři čtvrtě kilogramu marihuany není trestný čin. Tímto verdiktem šokoval plzeňský krajský soudce Tomáš Bouček tvůrce protidrogového zákona. Legislativci v roce 1999 vytvořili paragraf, podle kterého je možné stíhat toho, kdo drží drogu v množství větším než malém. Za to jim hrozí až pětileté vězení.

Policisté zmatení tímto vágním kritériem ihned vydali vlastní pravidla. "Ta dodnes platí," uvedla mluvčí policejního prezidia Lucie Uhlířová.

Proti je i Komorous
Podle nich se stává pachatelem už ten člověk, u kterého policisté najdou 15 gramů konopí.

"Je pravdou, že interní policejní předpis nemůže být pro soudy závazný, přesto mi tento soudní verdikt překvapil, nesouhlasím s ním a za svou praxi jsem se s ničím podobným nesetkal," prohlásil šéf národní protidrogové centrály Jiří Komorous.

Žalobce postavil před soud pětadvacetiletého Karla Holmana za to, že u něj policisté při domovní prohlídce našli tři čtvrtě kilogramu konopí.

Soudce: Není důkaz, že drogy dával dál
Holman měl dokonce na krku nejpřísnější drogový paragraf, který má políčeno především na výrobce, dealery a mezinárodní drogové mafie. Soud tuto obžalobu roztrhal na kusy.

"Chyběl jakýkoliv důkaz o tom, že by obžalovaný dal někomu jedinou cigaretu marihuany nebo že by ji sám vypěstoval. Nakonec se senát usnesl na tom, že ani paragraf postihující pouhé držení drog nelze v tomto případě použít," řekl Bouček.

Holman byl silným kuřákem marihuany. "Já jsem našel rostoucí konopí na poli nedaleko Šťáhlav u Plzně. Nevím, komu to patřilo, ale rostliny jsem sklidil. Zřejmě jsem někoho obral. Tak jsme se předzásobil na celý rok," řekl před soudem Holman.

Tisíc jointů bych neubalil, tvrdil žalovaný
Nelíbil se mu ani znalecký posudek, podle kterého by ze zbaveného konopí bylo možné ubalit tisíc cigaret marihuany.

"Neměl jsem to ještě vytříděné. Listy a stonky rostlin jsou nepoužitelné. Kvalitní marihuanu lze získat pouze z okvětních lístků. Odhaduji, že to je zhruba třetina z celého zabaveného množství," vysvětloval soudu Holman.

Pro soud z tohoto pohledu nebylo ani tři čtvrtě kilogramu marihuany pro osobní potřebu množstvím větším než malým.

"Navíc jsme tímto verdiktem chtěli zohlednit, že jiná společenská nebezpečnost je u marihuany a jiná například u heroinu či pervitinu," vysvětlil Bouček, proč zastavil trestní stíhání Holmana a předal celou záležitost k projednání přestupkové komisi na radnici druhého plzeňského obvodu.

Státní zástupkyně se proti rozhodnutí plzeňského krajského soudu odvolala a tak se celá kauza ještě ocitne u Vrchního soudu.

:bong: :bong: :bong: :bong: :bong: :bong: :devil: :devil:

Část policejní směrnice aneb, kde končí malé množství drogy

heroin - 0,15 g (pět dávek po 30 mg)
pervitin - 0,50 g (deset dávek po 50 mg)
kokain - 0,25 g (pět dávek po 30 mg)
LSD - 10 tripů
extáze - 10 tablet
konopí - 15 g (deset dávek po 1,5 g)

Pokud policisté takovéto množství u člověka najdou, obviní ho z trestného činu, za což mu hrozí dvouleté vězení. Při několikanásobně větším množství je trestní sazba dokonce až pět let vězení.
Iryss
To se člověk musí opravdu od srdce zasmát. :)
Taker
Zajímavý je, že ste se nikdo nepozastavil nad tim že on vlastně to konopí někomu (z nás) ukrad. Je sice možný že to takle uved schválně aby to měl u soudu snažší ale bejt to moje políčko tak bych mu přál tu největší sazbu dobytkovi. Jinak ten soudce mě fakt překvapil. Posílám na dálku K+ panu Tomáši Boučkovi.
Správnej rozsudek a plně s nim souhlasim. Cajti jsou gumy, ty by zhulili i kořeny. K+ soudci Boučkovi
Yarreck
Vcera me a moje kamarady chytly svestky v aute jak hulime. Prohledali nas a pak auto. Naasli u kazdyho neco. Ale celkove to nebylo vic jak 3g,myslim... Vlastne to byla jen jedna velka siska neokatrovana.. Zabavili fajku a to huleni,zapsali si obcanky a pak rekli at jdeme pryc,auto nechame tam a ze si pro nej muzeme dojit az druhej den rano..
Yarreck
Jeste sem napisu v pristich dnech jak postupovali. Zapomnel jsem jeste dodat ze pozil i ridic,ze nam je vsem nad 18 let,nemame zatim v rejstriku zadny zapis a prohledavali nas i auto dvakrt. Prvne nas prohledali normalni statni a pak prijeli dalsi policajti v cernejch mundurech a tvarili se o neco inteligentneji... Aaach jo.. Si snad mysleli prvner ze jsme nejaci dealeri nebo co,vubexc nechaúpou ze si nekdo muze jit zahulit a pak si vykladat s prateli a proste si odpocnout u prijemne hudby,v teple,pokurovat a debatit... mno nic,jeste napisu co a jak bylo..
Yarreck
Davejte bacha a hulte kde mate lepsi rozhled a vidite kdo k vam jde..
Taker
4 Yarreck
Ty vole tak to je docela psycho, když vás nahulený prohledávali 'cajti. Bych měl asi srdce v gatích. Tak ať to dobře dopadne a zase napiš jak to de dál.
Yarreck
Jasne ze to bylo udani! To jsou takovy ty horlivy domovnice.. Nemuze spat tak cumi z okna co a jak a vidi ctyri vysmatyy ufony v aute tak zavola gumy. Je to tak,musime si to bohuzel priznat..
Taker
To je neuvěřitelný jaký můžou bejt lidi svině. Počkej, ale vono se jim to jednou vymstí kurvám.
R. N. Marley
Jojo, na kamose nedavno prijeli benga, at prej je pusti dovnitr. Von je vyfuckoval s tim, ze nemaj papir na domovni prohlidku tak zas odjeli. Ale je jasny, ze uz ho maj v merku... Duvod? Sousedka nemela co delat, tak ho udala, ze prej tam vari pernik nebo co.
Taker
A co teda popravdě má? Počítám že má asi nejspíš nějakou skříňku ne?
R. N. Marley
Jo skrinku. Slo o to, ze zrovna vypestoval Ak-47 a tak ti, kdo od nej odchazeli nevypadali nejlip. Proto ten pernik...
Yarreck
Kazdopadne ja jeste pridam neco do mlejna..
Yarreck
Tak zatim se nic nedeje,zadnej dopis neprisel a asi se uz nic nebude dit...
Yarreck
Ale tak me vlastne zajima,kdyby se vseobecne neco resilo,tak jak?
hjok
Fuck off floyd
satansmaster
no ja nevim. mam z toho pesteni in celkem stihu. reaktor vrci a ja treba ani nejsem doma. kdyz to bylo out tak bych se k tomu proste nehlasil a po legraci. mam svoje kyti celkem rad a tak s tou stihou bojuju ale neni to lehky.sousedi jsou kurvy!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma