Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Ptate se proc je Marihuana nelegalni?! - Klikni zde pro originální téma
GREEEN
asi jo ..obsahla reakce co? =))
hYp3r
citace:
Původní příspěvek od Expresion
Stat muze kontrolovat vyrobu alkoholu,ale tezko travy ...ta se da defakto nasadit uplne vsude a nikdo ti nemuze rict..je to tvoje trava a musis odvest dan.Kdezto kdyz mas njakou tu palirnu na alkohol tak vas stat muze tak zdanit kdyz na to prijde,ze budete muset prodat posledni trenky...
A proc je v Holadsku trava legalni? Duvod je jednoduchy.V nizozemsku je nejvetsi pristav na svete tj. hodne namorniku a namornici je narod sam o sobe a v piti alkoholu dokaze vklidu konkurovat Rusakum...Takze dira v rozpoctu je zacelena...
Co s toho vyplyva? Serte na marihuanu a chlastejne pivo nebo nas stat to ekonomicky trosku neda :D !

Myslite ,ze ma uvaha je spravna?


Mno neco na tvy uvaze asi bude... :c)

Ale marihuana nemusi byt hned legalizovana...
Stacila by dekriminalizace...

Vzdyt stat by mohl vydelavat na prodeji licenci pro pestovani konopi a dalsich pro prodej jen ve vymezenych prostorach (coffeeshop)

Tim padem by se dira po danich z alkoholu zahojila...

btw: vznikaly by i novy pracovni prilezitosti

A ti co huli a nechlastaji tak stejne nezacnou chlastat... :c)
PiosOne
a těch ušetřených penízků za léčbu alkoholiků
Taker
Hmm, je to zajímavej názor. Jinak nevíte někdo jestli na tý naší kulatý planetce existuje země kde je chlast zakázanej a naopak hulení je plně legální jako chleba? (jestliže fakt taková země existuje tak bych jí tipnul někam do Asie)
Hicks
2 Expresion:

Alláh asi poznal co je lepší :smoker: .
V hashi s arabákama souhlasim. A vlastně v mnoha dalších věcech (nemyslim tim teroristický útoky!!!)
pad
ještěr k uplnýmu začátku, souhlasim s tebou ve většině věcí (asi nás zhulence napadaj stejný pičoviny :P), ale spíš než pro vyvracení bych rád napsal pár slov k doplnění. Taková maličkost v průzkumu (slyšel sem to v rádiu, tak nevim) zjistila, že 80% 18-ti letých českých štramáků a štramaček dohnala svůj život ke konzumaci marihuany, alébrž co říká průzkum dál je, že 3% z nich se pustila do tvrdšího a to je takový to procento jako homoklády. Ty s legalizací šoupaní do (_I_) problém nemaj, ale přesto sou braný jako okraj společnosti. Myslim si, že společnost stejně nedokáže unýst 80% svý nadějný generation next jakožto okrajovou menšinu, takže řešení přichází v jediný věci -novele zákona o dekriminalizaci pěstování, což by mně osobně docela stačilo :P Sme přeci jen malá země, kerá chce bejt aspoň tak velká jako huby lidí, co v ní žijou, takže naše pořád tak nějak "zpátečnická" vláda by měla udělat nějakej krok dopředu, začíná to pomalu jako by se češi začínali bát světa, ale bejvalo tomu naopak ... no jelikož si vychutnávám krásný high Santa Marii, tak nechám historii historií a svoje slova tam necham sní ... pro ted
Doufám, že sem tak nějak přes zelenou blokádu pochopil, vo co se vlastně v tomhle threadu snažíš, ńo a jestli ne, tak kritiku snášim velice dobře ... peace :smoker:
Scheezi
2Expresion:Tvá úvaha je zcela v pořádku.Soudruhovi Špidlovi by stačilo spočítat následující:množství lidí ochotných koupit ganju za cca 150-250Kc/g(určitě by jich bylo několik set tisíc) a na druhou stranu náklady na pěstování(cca 30Kc/g).Lze dojít k docela zajímavým částkám.Vím,že to není tak jednoduché,ale v globále to smysl má.Škoda,že Špidla nečte GROWER.
Jste si jistý?
Špidla, přiznej se! Děláš si prdel, nebo jsi, kdo jsi?
Taker
Jó Špidlo dobrej fórek, a když už si tu: Co ta dekriminalizace ty prdéé
zmrskank
to expres. hmmm presto ze je to zajimava uvaha si myslim ze nasi zakonodarci takhle nepremejslej a ze to nejni ten pravej duvod. Oni to vidi z jinyho pohledu. neberou travu jako vsedni vec ktera ti nemuze ublizit-krome rakoviny krku,plic a fseho co pride do styku s kourem. nevidi ji bohuzel ani jako superuzitecnou rostlinku ktera mimo to ze dela lidi veselejsimi, zajimavejsimi a nevsednimi, je ohrome uzitecna jako lek (viz mast,obklady...) , ktera by mohla zachranit plno dreva diky tomu ze se z ni da delat papir , provazy, latky...-ale to je uz technicka no. Je to od nich troch i drzost ze zakazujou pestovat tudle rostlinku(vyuzivanou mnoho tisic let), protoze podle me ma kazdej pravo vyuzivat dary prirody. Je to zvlastni spolecnost ta ve ktere zijeme. Bohuzel jim nahravaji ty ruzni dealeri ktery v tom vidi akorat prachy a fsechno to kurvi. kdo o tu kytku stoji ,taxi ji vypestuje. kdo chce bejt "sfetovanej" taxi ji koupi- bohuzel. Skoda ze v nasich koncinach neroste ganja plane- by me zajimalo jak by to ty vocasi v modrejch cepickach resily.
Vždyť já jsem také pro dekriminalizaci! Půlku mé zahrádky tvoří konopí, loni jsem od přítele poslance (nebudu ho raději jmenovat) dostal velmi kvalitní a hezké řízky, on říkal že je to venkovní "skunk". Skoro každý večer si dávám alespoň jednoho jointa, a to když jsem doma i na cestách. Předminulý týden jsem byl na oficiální návštěvě ve Velké Británii a s Tonym Blairem jsme ochutnávali jeho marihuanu. On si jí prý nepěstuje, neboť si myslí, že je to velké riziko, tak kupuje marihuanu od dealerů. Musím vám říci, že s intoxikovanými politky se mnohem lépe debatuje a domlouvá. Nějak jsem se rozepsal, loučím se s vámi a držím vám palce!
Brzy nashledanou

Vladimír Špidla
Scheezi
Drobátko jsem pokouřil a nevěřím vlastním očím.
marceloid
pokiaľ viem, tak zákon porušíš vtedy, ked niekoho poškodíš, ale tým že kúrim nikoho epoškodzujem ani nijak neovplyvňujem. To znamená, že zakazovať nám fajčiť je obmedzovanie osobnej slobody ...................
..........KDE SME????!!!!!!!!!??????????::::::::"/"!":
cilum
2 marceloid
dobrá otázka kde sme plně s tebou souhlasím dyž užíváním ganje nikoho nepoškozuju a následkem kouření nezpůsobuji žádnou nelegální činnost tak proč je to kurva nelegální?!!!?
Pokud se ožeru tak je dost pravděpodobné že něco udělám chlast podle mě není sice zas až tak špatný ale v jádru si myslím že dyž se ožereš tak máš vymytý mozek a moc nevíš co děláš kdežto dyž se zkouřím tak nad věcma určitě víc přemýšlím a nedělám některé pičoviny které bych byl scopný udělat dyž sem na mol.
Se podívejte na nácky proč vůbec žijí vyleze to z baráku ožere se jak kurva a pak se de s někým pobit dyby hulil tak by určitě takové píčoviny nedělal (vlastně by ani nebyl náckem)
cilum
jo a tímto příspěvkem sem nechtěl nasrat všechny kaliče znám lidi kteří kalí dost a sou v pohodě (no taky do toho dost hulí že)
čím víc sem začínal hulit tak tím mín chlastám a vůbec mě to nechybí
Taker
4 cilum
Já taky občas zakalim ale vůbec si mě tim nenasral, naopak. Sám vim co chlast dokáže a určitě s tebou souhlasim. Chlast je sice fpohodě ale musí to s nim člověk umět a řek bych že drtivá většina mladých právě tohle neumí. Prostě se vožrat a jít někoho zřezat a když ne tak aspoň někde něco rozflákat.
pad
jestli si chce někdo přečíst názory lidí jenom chlastajících a nehulících proti huličům, nechť se jukne na email.cz do Diskusí (Legalizovat marihuanu ano či ne ...), tam je vopravdu dlouhatánskejch přehled všemožnejch pro a proti ganjy a chlastu, podle mě ale ve většině případů vyvolanejch jenom snaženim o vysvětlení, že to, co beru JÁ, je NEJLEPČÍ ... peace
Taker
Jo to musíme, ale pěkně mě to sere.:grrr:
Expresion: on si dělá prdel, já si dělám prdel. A netřepu se.
Ahoj, pokusím se tady stručně sdělit příčiny nelegálnosti konopí podle mého názoru.... Dají se rozdělit na ekonomické a psychologické.
Ekonomické: legalizace trávy se bojí mnoho "lobby". Jmenujme policejní, lékařskou (farmaceutickou), alkoholovou :-), většího průmyslového využívaní se bojí oděvní průmysl a jistě najdete ještě mnoho odvětví, kterým by to mohlo snížit zisky. I u policejní, páč by v případě legalizace mohli přijít o část dotací na boj proti drogám. Komorous by si teoreticky podřezával větev pod sebou, kdyby s tím veřejně souhlasil (kdo ví co si myslí opravdu).
Psychologické: Víte jaký je princip udržování poslušnosti a loajality vůči státu ? Například udržovat v obyvatelstvu stálý pocit "viny", že dělají něco nesprávného. Podobný příklad je autorský zákon a "nelegální kopírování". Další drobnost je, že i samo myšlení huliče je většinou nezávislé a toho se oni bojí. Nakonec bychom mohli zjistit, že žádnou vládu nepotřebujeme a už vůbec ne úředníky, kteří nám lezou do soukromí.
Myslím, že tvůrce zákonů vůbec nezajímá stupeň škodlivosti, že to je jenom propaganda zastírajíci pravé příčiny nelegálnosti (kterým dost lidí podlehlo i tady).
Asen_cz
proč jsem unreg ?
Dude
^^^ poměrně hezky a jednoduše shrnuto:)
100 procent souhlas - hehe by mě taky zajímalo, jak se snažej dogovej problém zlikvidovat - co by potom asi dělali, by si museli vymyslet nějakou jinou drogu...
vůbec nezáleží na konkrétní látce, tady de vo to, že tu je ten PROBLÉM a ten se musí řešit, dejte mi na rok přístup k medíím jako má establishment (vlády, lobby, ...) a udělam megaspolečenskej problém třeba z vonnejch tyčinek....
Scheezi
2 asen_cz :Trochu moc odvážné tvrdit,že žádnou vládu nepotřebujeme.
zmrskank
to scheez..máš 100% praudu. na jednu stranu je to ze zakazujou pestovani a huleni omezovani jedince, na druhou stranu nesou zodpovednost z a pripadny pozdejsi negativni vyvoj drogove situace v CR. pro ne je urcite jednodussi to zakazat, nez aby to povolili a pozdeji se zodpovidali z pripadne katastrofalni drogove situace u nas, ikdyž by temer urcite nebyla zpusobena legalitzaci. pred casem sem cet padny a rozumny argumenty (PRO legalizaci pestovani ) jednoho politika-us nevim gdo to byl a ten rikal ze kdyz si deti kupujou trafu od dealera tak se spuis dostanou k tvrdsim drogam , protoze kdo jinej by jim je mel nabidnout.kdezto kdyz si bude kazdej pestovat svy modely tak obchod s marihuanou pude do sracek, nebo alespon klesne. sice neni jisty ze by to dopadlo takhle idealne ale myslim ze legalizace pestovani by neprinesla zadny velky negativa. naopak bych nechal tresty za prodej konopi - ikdyz myslim ze je naprosta blbost zavirat cloveka kterej z blbosti prodal par g , i z toho duvodu, ze uz jenom pobyt ve vezeni stoji stat penize.

Myslim ze tadyten thread bysme mohli poslat pánu ministrovi.
Alver
Legalizace je na jednu stranu v pohode, ale ma a cernou strankou:mad:
Ta dobra je: Samozrejme travka na kazdym rohu, cofee shopy, zadne schovavani, snad by se i rostlinky nekradly, papirky zdarma (?)...
Ta cerna:
umite se predstavit, jak by to vypadalo? Byste sli po meste, treba pres namko, na lavickach totalne vyhulena mladez (deti!!), vsude bordel, maminky chodici okolo a nasrane se koukajici na svoje ratolesti... Ti co jedou ve tvrdcim by vedli manifestace nebo jak se tomu rika, ze kdyz trava, tak proc ne piko heroin trip MDMA atd. => vetsi bordel. Verim i v to, ze vetsina lidi, co huli, by prestala, protoze by je to nebavilo (chut zakazeneho ovoce) a postupne by prechazeli na tvrdci drogy (opet chut zakazeneho ovoce).

Tak o tom chvilinku premyslejte... Prece jsme cesi, zname se....

pozn.: Vse neni jen z me hlavy.....
adamo
Tak to mas pravdu Alver, je celkom do pohody najst miesto, kde sa sfajcis a kde ta malokto uvidi ( trebars na zachode v nejakom podniku)
Je to adrenalin, neviem si predstavit ze by som si len tak na ulici medzi ludmi nalozil...
Alver
2 adamo.
No to (snad) nikdo... Ale jde o to, ze ti co vubec nehuli a jenom to odsuzuji, si tohleto predstavuji mnohem hure.. Proste lidstvo se boji vseho noveho, to je zname.... jenze chlastaj jak prasata a nemaj tu potrebu si zahulit. Snad kdyby se zakazal alkohol, tak by hulili... tomu verim.
PiosOne
pro legalizaci nejsem a snad ani nikdy nebudu, něco jiného ovšem ale je dekriminalizace.
Taker
Ale když už by ta legalizace byla tak by si snad nenadával, nebo jo?
PiosOne
to sice nenadával, ale stvalo by mě to. právě z těch důvodů, že bych nerad viděl děti, jak si vykuřujou rypáky. navíc taky jednou chci mít děti, takže bych je od toho rád ochránil
Taker
Jo jasně tohle bych taky nechtěl. Mě by prostě stačilo aby si lidi nad 18 let (včetně mě) mohli beztrestně pěstovat pro vlastní potřebu a svuj výpěstek beztrestně užívat. Klidně by to mohlo bejt zákonem omezený množství, třeba určitej počet kytek (20 na rodinu to se mi líbí) nebo usušený množství, to už je jedno.
A hlavně žádnej prodej, žádný dýlování, žádný vyhulený děti...
PiosOne
přesně tak. ještě bys to mohl, pokud ti je nad 18, hulit na veřejnosti. ale spíše než aby to hulení na veřejnosti bylo dovoleno, tak by mělo být tolerováno (prostě cajti uvidí podezřelé týpky na náměstí jak se vyhulují a dělají bordel, tak zasáhnou. a naopak, pár týpků, co si někde stranou v parku hulí brčko, by cajti měli přecházet v pohodě a neprudit).
adamo
Taker: moje slova, kazdy pre svoju spotrebu a nikto by nemal problemy!
Alver
Nad 18let.. jo a bude to jak s cigarama. nikde ti je neprodaj, ale nikde taky neni psano, ze nemuzes kourit, pokud jsi pod.... A kdo dokaze, co je pro tvou potrebu??, napr. Nekomu staci fajfka na den a nekdo 10 speku..... neda se to urcit....
adamo
Tak to by mal kazdy nosit pri sebe preukaz, v ktorom by bolo od doktora napisane kto kolko zvladne...
len tak uvazujem...
PiosOne
anebo průkaz člena groweru a tím by bylo vše jasné
Alver
Nebo tak... Tim je to vyreseno....;o)
adamo
Presne tak, iba pre clenov Groweru!!! K+
Taker
Tak to by se mi taky líbilo mít svůj Grower průkaz a na ten beztrestně pěstovat a hulit. Fakt zajímavá myšlenka
Alver
Ha, chtel bych videt jeji design
Taker
No tak místo fotky by byl aktuální avatárek, místo ména nick, místo roku narození datum registrace ap. Ale hlavně ganja listy na pozadí, bez toho by to nebylo ono.
adamo
A preukazi by mohly mat svoju ucinnost aj v Europe, ked chodim s fotrom ku moru na dovolenku... tam by sa to velmi hodilo (aspon prevoz cez hranice)..
PiosOne
ganja listy jako hologramy proti padělání, jojo to bude nářez.
slevy v grow a cofee shopech budou samozdřejmostí. stejně tak převoz několika špeků a sazenic přes hranice. vstup do VIP salónků a spousta dalších prominentních věcí -> už se nemůžu dočkat.
PiosOne
rád bych, ale nejsem viktor k.
Alver
ha a jeste nejakej titul k tomu....
PiosOne
ten ostrov "svobody" je ale zamořen samými požírači bigmaců, takže nevím nevím jestli bych do toho šel :)
Taker
Paráda takže znova otevříno
No já bych to viděl takle, jenom co se složíme na novej server tak začneme dělat sbírku na ten náš vostrof :) Pravda, bude nám to trvat asi drobet dýl ale to by bylo abysme si jednou nezaložili svuj Grower stát se svýma Grower průkazama. Jo a už teď si zamlouvám místo v radě starších poněvadž (když to přežiju) budu jeden z nejstarších...:D
PiosOne
ale ta Grower průkazka by nemusela bejt marná, na grower party by se dala použít jako visačka
Taker
No jako navrhli sme si jí docela pěkně, úplně jí vidim před sebou. No sice sem na moc grower partyech (?) ještě nebyl (sakra teď když nad tim přemejšlim tak vlastně na žádnej :D) ale průkazku bych si pro zichr pořídil a doma bych si jí pěkně vystavil :). Jenom pořád nevim kdo by si to fšechno vzal nastarost, hmm.
PiosOne
asi to necháme na nejbližší g.party. tam to celé navrhnem a domluvíme co a jak
Tonda Maděra
Díky THC vždy přemýšlím o věcech které by se dali změnit, proto děkuji za každou chvíli kdy mohu takto přemýšlet:-)
pad
no a do hulení můžeme ještě chlastat plzeň a složíme se na novej, lepší stát hehe :smoker:
Alver
Porad kecate a kecate a sbirka nikde... :D
Taker
4 Expresion :frog: :frog: :frog:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma