Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Je svět iluze? - Klikni zde pro originální téma
Era
Tento thread nechť shromažďuje důkazy o neexistenci světa:

Vážení kolegové, dovolte, abych se s vámi podělil o transcendentní zážitek dokazující diskontinualitu a virtuálnost světa:
Vlastnil jsem jistý čas mobilní telefon Siemens C25. Kdo tento telefon zná, ví, že baterie je pod deklíkem, který má nahoře 2 zobáčky, kterými se zahákne do zbytku mobilu, a dole pružný placatý ohyb, kterým se dekl zacvakne aby držel. Jednou, když mě tento mobil opravdu zlobil, jsem s ním, coby neperspektivním, mrštil o koberec (o zem) a při tom došlo k ulomení jednoho z těch horních zobáčků. I po té byl mobil ještě několik týdnů používán, jenže ten dekl od baterky nahoře u ulomeného zobáčku trošičku odstával.
Pak jsem dostal na opravu jinou C25, která měla dekl baterky neporušen. Když jsem asi za 2 týdny chtěl ze 2 telefonů udělat jeden, našel jsem jeden deklík neporušený, ale ten druhý, prisám bohu, ten neměl ulomený ten vrchní zobáček, ale to spodní pružné pérko!!! Záměna vyloučena. Prostě defekt se z jedné oblasti hmoty přesunul do jiného místa. Považuji to za chybu mého mozku - tvůrce světa - prostě mutace v Matrixu. Nevím co k tomu dál říct. Ale určitě mě to nepřekvapuje, jen se zvyšuje můj nadhled nad "reálným světem"...

Máte někdo podobný zážitek?
Fawkes
Tak to je dost mazec :) To se mi eště nestalo ale mám jiný psycha ... občas - poslední dobou tak 3 do měsíce se mi stane že du nebo něco dělám a nejednou si uvědomím jak kdybych tu věc už jednou dělal nebo ji už prožil nebo se vrátil v čase ... je fakt zvláštní nevim čim to je ale stávalo se mi to už dříve eště než sem nečadil ...
Eggze
Fawkes: jj, to jsou hustý zážitky, taky se mi občas stane. Nejvíc to bylo znatelný, ale když jsem měl první mlíko, všechno mi připadalo jako prožitý, jako jednou viděný a díky tomu se mi odstartoval slušnej trip :)

Era: poslední dobou nad takovýma věcma taky přemejšlim a taknějak mi připadá, že si ten svět opravdu tvořim já, respektive moje podvědomí. Totiž všechno co prožívám mi připadá až příliš reálný na to aby to byla realita :))
Taker
4 Fawkes&Eggze
Jasně, myslim že tohle se stává každýmu, a mám jednu teorii jak to vysvětlit. Prostě podobná situace se vám někdy zdála ve snu, ale ten sen ste samozřejmě zapomněli, no a pak když se do daný situace dostanete v "normálním" světě tak vám to připadá že už se to někdy stalo, prostě mozek to vyhodnotí jako již zažitou skutečnost. Já sem na tohle přišel jednou čistě náhodou, když sem si taky říkal, sakra tohle sem už někdy zažil a pak, nevim proč, sem si vybavil asi tejden starej sen a bylo to přesně podle něj. (asi fakt chyba v Matrixu či co)

4 Era
Zajímavý, třeba tady nakonec společně odhalíme dosud neodhalený(viz. muj podpis).
Invisible
A jak chcete definovat existenci? A jestliže je svět iluze, cožpak iluze neexistuje? I kdyby jenom formou představy. A není to všechno jenom relativní? Co když i lidi v našich snech nebo představách žijou vlastním životem a mají podobný myšlenky a domněnky o neexistenci jejich světa, jaký tady právě probíráte? A kdyby to tak bylo, jak si můžeme bejt jistý, že nás si taky někdo jenom nevymejšlí?... A sakra, nějak jsem se do toho zamotal. Ale neni to jedno?
drinker hulič
no ja zas kdyz byl malej, tak mel (a stale mam!) jeden takovej modelarskej casopis (ani nevim kde uz sem ho vzal) a tam je nabidka stovek ruznych modylku, od letadel po vojacky z ruznych valek, aj auta tam sou. no proste totalne vychytanej pres deset let starej casak. uz ho mam trochu zmasakrovanej ale to nevadi. mam ho rad. asi ho dneska odpoledne budu hledat. no a v tom casaku vzdycky kdyz sem si ho prohlizel, tak sem si byl jistej, ze ten obrazek tam predtim vubec nebyl. no nato kolikrat sem tenhle casak prolistoval (na modelovani sem levej, zustal sem u prohlizeni, ackoliv nejaky modely uz hotovy mam, ale delal sem to jako malej s otcem) sem vzdycky zjistil ze tam ty obrazky jako pribyvaj... no to je asi tak vsecko.
Realita - trochu opitá
zdá se mi
a ten člověk, jo sem to já
ještě jednu dá si
Bože! nemůžou nikde na světě
existovat tak krásný vlasy
jako měla ona...
jak voněly, i když šampónem
a hnedka po ní jsem je měl na ní
nejradši.
ačkoliv bydlí hned za mým domem
vidět se už nechceme...
To já když něco hledám, tak si buď: nemůžu vzpomenout, kam jsem to dal, nebo to numůžu najít vůbec. Jako kdyby to zmizelo.
A stavu deja vu se mi stávají docela často. Fakt nepříkemný.
blek
Von ten náš mozek asi vážně ví všechno co se stalo a stane ale kdybysme to věděli i my tak bysme už nikam nesměřovali a jen čekali až se to stane.Tím pádem by se ten božskej systém zhroutil.Anebo je to kravina.
Womitor
Hosi toto su dost drsne halusky, ktore sa nedaju len tak jednoducho vysvetlit, ale jedno viem: Druhy rok studujem filizofiu a ti typci, ktory rozmyslali nad takymi vecami ako napr. transcendentno, podstata sveta, dobro... neboli uplne normalni ludia, ako my, ale dostavali sa do stavov ktore my nemozeme ani pochopit ale hlavne rozmyslali nadcasovo a to chce sakra zamyslenie a dlhu drinu toto dosiahnut. Teda to je moj nazor.
Kto to pozna, vie o com hovorim: napr.: Fenomenologia.
cantrell
tvoja skusenost ma neudivuje mne sa to tiez stalo....aj ked si uz nepamatam kedy ale stalo!!!Raz som mal pisat pisomku z biologie a profka nie a nie prijst!!!A tak sa mi v jednej chvili zableslo pamatou ze ide po schodoch a ze prave ide otvorit dvere od nasej triedy a ono sa to v tej chvili aj stalo.A to uz niekolkokrat!!!to je ako MATRIX.Bud som vyplod fantazie tohto tamveho sveta alebo pochadzam z virtualnej reality-z Matrixu.
Taker
4 Krychle&blek
Jó tohle už sou hodně drsný myšlenky. Myslim že bysme asi čuměli kdybysme zjistili co fšechno ftý svý makovici máme. Ale ten nápad nebo spíš myšlenka že náš mozek je vlastně středem vesmíru a fšechno ostatní se odehrává kolem něj je hodně zajímavá.
Dost zajímavej je článek Vesmír jako hologram, je to drobet delší text, ale opravdu to stojí za to si to přečíst.
wali(t)
no taky pridam 1HUstorku do mlyna.sel sem jednou wecir z knajpy(ahoj drinker)dom,fsecko bylo jasny a zretelny,jen hodinky NE&NE zaostrit.at sem je dawal xichtu jakchtel,furt sem videl jen rozmazanou svitici(zelene)smouhu.az doma mi doslo ze zadny nenosim.kis
kozin'
Takze realita hovorite? realita je vlaste bytie ci? co je to bytie? bytie je myslenie! myslim teda som! preco dokazem mysliet? lebo mam vyvinuty mozog a asi bude existovat nieco ako dusa,energia "ci" , alebo nieco podobne. Avsak samotna energia (ta moja dusa) nie je schopna v tej nasej realite existovat=mysliet! teda myslenie je kombinacia duchovneho(energie or nieco podobne,nieco duchovne) a mozgu. Lenze mozog sa sklada z atomov. A ako je mozne ze zoskupenim niektorych atomov sa vytvori bunka(nieco zive!!!)??? a zoskupenim buniek sa vytvori tkanivo a zoskupenim tkaniv sa vytvory organ atd. PODSTATA je ze vsetko sa sklada z atomov a nas mozog ako sucast okoliteho bytia(okolitej reality) je tiez z atomov. Preto si myslim ze ked si uvedomime ze vsetky tie zmyslove pozitky , ktorimi sme opajany ako : cuch , sluch , hmat , chut , zrak su uplne nerealne a my sami si ich vytvarame na zaklade niektorych vlastnosti atomov! Z toho vypliva ze :NEEXISTUJE REALITA(alebo ten svet ak chcete) na kt. sa okolo seba pozerame. Tu PRAVU REALITU by sme mali vnimat tym nasim duchovnym , nasim rozumovym a nie zmyslovym vnimanim. urcite by sme ju nemali vnimat ZRAKOM!!!Pretoze farba je len vlastnost atomov odrazat svetlo=> ze ak by existovala nejaka ina rasa mohli by si mysliet ze napr. nasa cervane je biela a naopak. Ak teda zacneme svet vnimat nezmyslovo = rozumovo mozeme si uvedomit co je realita => mozeme ju pochopit , pretoze telo a snim aj vsetky vone , chute atd. sa raz rozplinie a umrie , lenze ta skutocna realita , to SKUTOCNE POZNANIE tu ostane aj po smrti a bude vecne!!! Na tieto myslienky som prisiel skombinovanim vsetkytch mojich doterajsich poznatkov o svete a kedze mam len 17 rokov a dufam ze este na vela veci pridem. Vdaka tomu ze som si uvedomil toto (mozno sa mylim ale som na to dost namotany) UZ NEHULIM 2 MESIACE!!! Pretoze sa chcem dozit vysokeho veku a hulenie je len NEPODSTATNA sucast zmysloveho opojenia kt. ma zbavuje tej pravej moznosti pochopit svet!!!!!
Robie
pokud jsme fakt v matrixu nebo něčem ¨třeba i vzdáleně podobnym....tak si myslim, že se do toho dá nějakym způsobem nevědomě nabourat drogama...konkrétně hulenim..a některejma třeba ještě víc....vy to snad nevidíte?
MATRIX!!! ake si to urobis, take to mas, alebo Realita na zelanie. nieco tu fakt smrdi, nieco nie je s Realitou v poriadku! tieto slova som si davnejsie hovoril dost casto, to co sa dialo proste nemohla byt len tak nahoda. bolo obdobie kedy sa mi "paranormalne javy" diali bezne.
iba najvecsie paradoxy matrixu co sa mi stali:
1. v tom case sme obcas s kamaratmi dali tripa, ziadne kvanta, len po tretine, maximalne polovicu kazdy.
a vtedy to zacalo. nas prvy trip bol "Kocur", fakt kvalitka, ked som bol pod vplyvom, narastli mi macacie tlapy, pazure, stal sa zo mna kocur, uzil som si ten pocit.
ale odvtedy trvalo asi rok a pol, ze kdekolvek som sa pohol, zjavovali sa okolo mna macky a pozorne ma pozorovali a ja ich, mal som pocit ze spolu komunikujeme. v zivote sa mi do cesty nepriplietlo a nevidel som tolko maciek ako pocas toho asi roka a pol. potom to viacmenej prestalo. ale dodnes mam taky zvlastny pocit ked sa na mna zapozera nejaka macka.
2. Sushi - japonske jedlo z ryze a ryb.
boli sme traja u kamarata na byte, rozdelili sme si 1 trip (Kocur alebo Hoffman). hulili sme. zabava v plnom prude, asi o polnoci sme sa nejak zacali bavit o jedle Sushi.... potom sme sa bavili o dalsich veciach, pocuvali hudbu....
asi o 00:30 sme zapli televizor - nemecku VIVU a uz to islo!!! - moderator v studiu nieco melie o Sushi, rozhadzuje po studiu ryzu a ryby z umelej hmoty!!! brali sme to ako samozrejmest - trip sa s nami hraje....
asi o 1:00 v noci otvorili sme okna aby sa vetralo (panelak uprostred sidliska v bratislave) a kamarat zacal z okna na 11. poschodi kricat na cele sidlisko: "Fetaaacii, kde steee, co robiiteee, preco este nespiiteee...?" proste sranda....
asi o 2:30 sme sa rozhodli s kamosom ist na intrak, rozlucili sme sa s tretim kamosom a jeho frajerkou a sli prec....len co sme vysli z panelaku, zrazili sme sa s partiou styroch-piatich bratislavskych narkomanov, typicki heroinisti - sede vychudnute postavy, skleneny prazdny pohlad.... jak sme toto uvideli zacali sme sa s kamosom rehotat na plnu hubu a robit si z fetakov srandu. hoci sme boli len dvaja a ich 4-5, radsej nas obisli....trip sa s nami hraje, povedali sme si. ale to este nie je vsetko...
....cestou peso na intrak zacal padat nadherny purpurovy-cerveno-modry dazd, my sami sme svetielkovali zltozeleno, nadhera, pri tom si nas obzeralo stado maciek a ja som absolutne nevedel kde sa nachadzam a ci to este je planeta Zem....
....ale dosli sme stastne na intrak asi o 03:00, trip uz koncil, tak ze zahulime, ale zapli sme najskor radio... a tam moderator keca a keca...ako jedol posledne Sushi a ako sa robi Sushi!!!....to uz bolo fakt moc, tak sme hned volali kamosovi....a on nam zase hovori o tom, ako v tom momente kedy sa ozval nas telefon, spadla mu zo steny policka, rozbilo zrkadlo a vsetko co bola na policke je teraz po zemi....a ako je to vlastne docerta mozne, ze sa s nami rozprava, ked snura od telefonu vobec nie je zastrcena v stene!!!??? mi na to len: samozrejme, ved sme na tripe...
a takychto podobnych zazitkov sme zazili hromady...

tak, a teraz ma niekto presvedcte, ze pevna Realita existuje....
drinker hulič
ty vole a co se divis kdyz zeres tripy ;) kdybys je nezral tak v pevne realite pro sushi neni mista!!!!!
ja vim je to lakavy rikat si ty voole uz vim ze realita neni ted uz me jenom zazvoni mobil a ozve se nejakej hlas. jeee ale to sem si vzpomnel ze takhle sme jednou´zahulili (resp. ja zahulil, kamos tam byl s holkou a ta to nema rada, me tehdejsi to nevadilo) a prave kecame u vody na matrix a na to jak sou vsude ti agenti, no proste prdel ale dostali sme se v uvahach daleko a ted uz jako urcite musi zazvonit telefon, tak sem kamose tajne prozvonil a v prvni chvili se fakt lekl ze uz mu volaji ONI!!!! je to prdel, ale radsi uz nehulte...
jo a chtel sem puvodne rict ze je to blbost :beer: dame radsi pivko. anebo dve. anebo sest treba. anebo ubalime. anebo neubalime. ale jo, ubalime. a nebo dame sest pivek. anebo sestkrat ubalime a dame sest pivek. anebo se vubec nehnu z baraku. aneno bych si rad dal cigo, kdybych mel...
Tajné
cantrell: Já myslim že to neni matrix ale telepatie. Já sem jednou viděl co bude k vobědu. :)
Tajné
Taker: o tom Aspectov? experimentu sem už slyšel, ale bez t?h filozofických úvah. Zajímavý. T?eba ty vyšší úrovn? co všechno spojujou jsou t?eba astrální (a vyšší) úrovn?.
Taker
Jo jo je to hodně zajímavý. Fšechno je jeden velkej hologram, jenom se v něm vyznat a to by se potom začly dít věci.
blek
TAKER: Dík za článek, fakt zajímavý.Vědecký potvrzení mystických pravd. Takže ano, svět je iluze.Můžeme létat měnit se ve zvířata,nikdy nezemřít.Stačí chtít a umět.
Taker
4 blek
Teď už jenom schází zjistit jak tohle fšechno dokázat. Chtělo by to nějakej návod jak vobejít tuhle "realitu", jelikož takový věci nás ve škole nenaučili.
blek
TAKER Chce to víc odříkání,dřiny a vůle než je potřeba na osvojení násobilky. A taky se asi budeš muset vzdát světa ve kterém žiješ teď, a trochu se zbláznit.Nemůžu ale nic moc poradit , protože o tom vím prd. Jestli si nečet tak zkus toho Castanědu-Učení dona Juana.Technik je víc,ale ze všech jde tak trochu strach.A strach je silnej protivník.
Robie
bleku jak se prosimtě jmenuje přesně ten spisovatel a ta kniha??
cosmos
Taker dobrej článek :) zrovna čtu po druhý Castanedu a začínám mít strach, že techniky v jeho knihách fungujou...a chápu, že tomu hodně lidí nechce věřit, protože je pohodlnější a bezpečnější vnímat svět ,jak nás naučili, než se ztratit v neznámu...
prdow
jo tak super, nejsu v tom sam: nebo jo??

jedna story: cekam na komose, v hlave me bahaji myslenky sami od sebe a predtavuju si jak prijizdi v trolejbusu. po nejakych minutach opravdu kamos prijizdi. Jede v trolejaku presne jak sem si myslel. V predstavach sem mu mel zamavat, ne ze bych se ridil tim co me napada,ale kdyz sem to chtel udelat tak ani sem se nepohnul a z trolejaku spadli vidle/ elektrika nazadu/ Dyz sem s kamem pak mluvil tak rilak ze zrovna kdyz me chtel i on zamavat tak to spadlo :)

mno pred tim treba dyz sem jel nekolikrat autem za trolejakem, tak sem se dival nahoru jak skacou jiskry a hodnekrat seme stalo ze sadly.. to je jedna vec co me napadla momentalne, je toho vic,ale nic nemeni na tom, ze kdyz me neco rika : bude to takto, takt to pokazdy tak dopadne, i ze snu si pamtuju urcite zazitky co se pak staly... je to chaoz a ce to hodne byt v klidu a take hodne veci omezit, i to hulo, po par letech huleni sem mel tyden pauzu a ty sny co sem mel byly silene realny!
blek
Robie Carlos Castaneda - Učení dona Juana
V téhle knize jde o osvojení základních technik změny reality prostřednictvím přírodních drog, aspoň si to tak nějak pamatuju.
Cosmos si piš že fungujou,přečti taky Carlos Castaneda - Umění snít .Tam sou techniky,který se daj zkoušet.
Robie
jsem si vzpomněl, co se mi jednou stalo, když sem byl sám doma...přišel jsem do kuchyně a tam vařila rychlovarná konvice a docela na bomby(máme takovou tu s tim podstavcem)a byla v něm a vypínač byl vyplej a přitom vařila..ale pozor...předtim nebyla zastrčená v tom podstavci, ale jenom byla na něm kolmo než má bejt...a tohle se stalo...tak jsem jí sundal a dal zase kolmo...pak sem si dělal něco k jídlu u stolu a najednou slyšim, že se zase vaří ta voda, ale ne že bych ze začátku slyšel šumení a pak bublání, jak se pomalu vaří..ne...prostě najednou se to začlo vařit, bublat jak prase úplně stejně jako předtim byla v tom podstavci, vyplej vypínač a vařila!! Tuhle věc dodneška nechápu. Zkoušel jsem to i zopakovat, aby se to stalo zase...zkoušel jsem navodit úplně stejnou situaci, kdy přicházim do kuchyně a jak si dělám to jídlo , ale už se to nestalo...dá se tohle snad nějak logicky vysvětlit?! nedá!! tak co to potom je?!
Tajné
haluz
Taker
4 blek
Jo díky, Castaneda znám ale ještě sem od něj nic nečet, takže se pokusim něco sehnat. Ikdyž pravda je že se toho taky trochu bojim, myslim toho hraní si s touhle "skutečností", člověk nikdy neví co se může přihodit...
PiosOne
tak tady od toho Castanedy něco hoďte, ať je večer co číst :)
cosmos
blek já vím Umění snít sem zrovna dočet(jeden "sen" mě donutil se k němu vrátit)...
PiosOne dobrá:) pár ukázek z knihy C.Castanedy Kolo času

Lidské bytosti milují, když se jim říká, co mají dělat. Ale ještě raději se pohádají a neudělají to, co jim bylo řečeno. A tak se vždy zapletou do nenávisti k tomu, kdo jim to řekl první.

Obyčejný človek se příliš zabývá tim, že chce mít rád lidi, nebo že chce, aby lidé měli rádi jeho. Bojovník má prostě rád, taqk to je. Má rád toho nebo to, co chce, ksakru.

To nejhorší, co se nám může přihodit, je to, že zemřeme. A protože je to náš nezměnitelný osud, jsme vlastně svobodni. Ten, kdo už všechno ztratil, se nemá čeho bát.



:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Taker
4 cosmos
Díky za ukázky. Mě nejvíc zaujala ta poslední o tý smrti, to by si měl každej člověk uvědomit a pak by se nám všem žilo mnohem líp.
cosmos
Taker není zač. Našel sem Castanedu na netu http://garage.spider.cz/odkaz_nagualu/kolo_casu/

http://garage.spider.cz/magicke_pohyby/

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
PiosOne
cosmos: díky moc, jdu na to
leveller
ve tři hodiny ráno se sama od sebe spustila televize a nešla vypnout jinak než vytažením šňůry ze zásuvky.Už nefunguje a je mi to celkem jedno,co mi ale jedno neni je to,že druhej den vyhořel zdroj u compu a umřelo auto půl kilometru od domu,když jsem se vracel ze šichty kde jsem byl svejma nadřízenejma donucenej vybrat dva lidi co se propustěj:eek: a jen tak na okraj.. v průběhu těchto 48 žumpoidních hodin se mi udělal na bradě hnusnej ... pupínek?:rolleyes:
jestli teda jo...tak ať jde takovejhle hologram do hajzlu...
Tajné
leveller: No tak tomu tedy rikam den blbec!
Taker
4 leveller
Hologram jeden blbej... Ale zase neni jistý zda by se v takovým hologramu děly věci tak nějak samovolně anebo by je muselo něco ovládat/vytvářet.
blueberka
mě samotné se nic takhle neobvyklýho nepřihodilo, ale před hodně rokama se stalo jedné slečně z mé blízkosti, že se v noci vzbudila a na balkóně uviděla postavu, jak se na ni dívá ... ta postava byla dobře rozeznatelná, v normálním oblečení apod., ale neznala ji ... za chvíli se ji podařily zavřít oči, když je znovu otevřela postava tam už nebyla ... ráno to řekla matce, které i vše popsala .. ta ji řekla, že se den před tím zabil v autě kamarád jejího přítele a že vypadal úplně stejně, jak popisovala tu postavu na balkóně. ...
Takovejhle příběhů je spousty, nevyjímaje návštěvama černejch postav v pokoji a na co velmi nerada vzpomínám, kdy se mamka jednu noc vzbudila asi o půl čtvrté a další den se dozvěděla, že umřel děda - o půl čtvrté ...
Nedokážu si tohle všechno nijak vysvětlit ...
blueberka
třeba :wink: , je spousta takovejhle příběhů, který si člověk nedokáže v normálním světě představit a přesto se staly ...
Dude
"normální svět" je ta největší iluze;)
Skreko
Wow, za zivot. Mne sa takisto stavaju take fuckt divne, veci, az tomu nerozumiem. Raz som doma nakompe nainstaloval take trochu piratske pripojenie na net za 5 sk telefonnych poplatkof za hodinu, a po pol hodine mi nadobro odisiel modem. Skusal som cokolvek, rozmontovat komp, skusit kable... ale modem bol uplne odpraveny. vecer siel fotrik na net a ja som vedel. ze ak mu to nepojde, rozkrajama. Xcel sa pripojit, vyhlasilo mu to chybu. Ze preco to nejde. Tak som siel skontrolovat telefonne kable co idu do modema, ze su akoze zle zapojene, aj ked boli dobre, aj phone isiel a strasne som si prial ("Boze, keby to slo") , aby to slo. Dotkol som sa kablof a povedal ze su OK, nech to skusi znova, aj ked som na 300% vedel, ze to nepojde. Kurva, ono to SLO !!! Pri takyxto situation rozmyslam o existention Boha.
Skreko
Fu, ja sa trochu bojim len tak as hrat s realitof, lebo sice neni dokonala ani nic podobneho, ale boli casy, kedy som sa zaujimal o magiu, astralne cestovanie apod. a potom sa zacali diat za veci + divna schyza, tak som na to zabudol, vratil som as do reality a citim sa ovela lepsie, ak ked paranormalne javy sa deju stale a kazdemu.
Napr. este jeden:
Kupil som si novu DVD romku, zasunul ju do kompu, poriadne zastrcil kable, najumperoval, ale nesla. Otvoril som komp, este raz poriadne skontroloval a pritlacil kable, skontroloval jumper, ale nesla. Ok, zavolal som kamossovi, odbornikovi na hardware, ze mam najprf skontrolovat jumper. ja ze nebudem uz otvarat komp, to som 2x kontroloval. Hustil domna 15 min, a ja cely nasraty, xcel som mu dokazat, ze som to skontroloval som otvoril bednu a - kurva, na vlastne oci som videl 1 cm povitiahnuty kabel. Zastrcil som a islo.
Vie to niekto vysvetlit?
Nevie!
Dodnes som vdacni tomu kamosovi, ze ma prinutil otvorrit bednu, aj ked nechapem, ako sa to mohlo samo povytiahnut. Chyba v matrixe?
ze predtym robilo tu samu chybu, ale kabel vyzeral (aj na zrak, aj na hmat) ok???

Peace
Lora
zajimave poctenicko.deja vu jsme probirali v psychologii ve skole.to zazivam pomerne casto.nekdy se mi stava,ze vim,co bude nasledovat a dokazu dopredu popsat situaci,jak se vyvine.mivam sny na pokracovani(nejvyssi pocet 3noci za sebou,presne kde minule skoncil,pokracuje).driv jsem mivala jeden sen(od malicka),ktery se mi casto opakoval.ale frekvence se snizovala az vymizel vlastne uplne.pamatuji si dobre,o cem to bylo, jen se to skoro neda popsat slovy,to se musi "prozit".ale kdyz si na nej vzpomenu,tak mi telem okamzite projede ten skaredeprijemnoneprijemny pocit,s kterym jsem se vzdy probudila-sen koncil vzdy tim,ze jsem vedela,ze ted musim umrit(bracha na me hodil polstar pri stlani,jenze ja se v ten moment hrozne zmensila a ten polstar na me pada jako nej.velikansky balvan...),ale vzdy jsem se v tom momente probudila,takze jsem nikdy nevidela sama sebe umirat,jen ten stin toho polstare.(v podstate stejny pocit,jako kdyz jednou na me bracha vytahl nuz a ja si byla jista,ze bodne.nebranila jsem se,neuhybala...jen jsem si chtela vychutnat ten pocit,ktery jeste neznam az do konce)driv jsme s jednim kamaradem mivali takove "filozoficke nocni vecirky".on mival temer stejny sen,ktery se mu taky takto stale opakoval.ted jsem si vzpomnela,ze mam doma schovany jeden dopis,ktery jsem psala kamaradovi do krimu.byla jsem tehdy dost bobobokem a snazila jsem se vlastne sama sobe objasnit,co je to realita.no,dospela jsem jen k tomu,ze jsem se v tom naprosto zamotala.no a nejnovejsi zazitek,ktery se sem hodi...hmmm.jo.mozna tento.mela jsem kamaradku.uz par let jsme nebyly v kontaktu(driv jsme spolu pracovaly na psychiatrii :)).pred rokem zemrela(ve 27letech,ja jsem vzdycky rikavala,ze az mi bude 27let,tak chci a proste urcite zemru...asi se toho nejak chytla :mad: ).nebyla jsem ani na pohrbu,neb jsem tou dobou bydlela az u Makedonie.Tady v AUS jsme nejprve cestovali a ja jednou po ranu vylezu z auta a premyslim tak nad mym snem.-videla jsem tu kamaradku-Susi,jak projizdi kolem me v aute.zamavala mi a pousmala se.ja stojim dal mlcky na ulici a vubec nechapu,co dela u nas ve meste,spis dokonce v cz,neb byla od jinud.-poznacila jsem si datum.az jsme se zabydleli,tak jsem volala jedne kamaradce a ptala se,kdy Susi umrela.bylo to presne pred rokem,kdy se mi zdal ten sen.that's all.
Robie
ty woe tak to sou hustárny....už konečně čtu toho Castanedu a každýmu ho doporučuju je to hodně dobrý, co dobrý, nic lepšího sem v životě nečet :)
Skreko
Ja zajtra bezim do kniznice pre toho Castenadu, dufam ze to v celoslovenskej kniznici - matica slovenska budu kurva mat :bounce:
Dude
tak začni vod začátku - Učení Dona Juana je první, tam se to teprf rozjíždí...
blek
No jasně do propasti zatím neskákat a durman radši nežrat. Ale tu jeho směs do dýmky bych možná risknul.
Lora
tak dekuji,kolego Bambulion/e,za objasneni.takze to cteni taky doporucuji.ovsem musim dohnat ten zbytek...pamatuji se,ze to se mi moc good cetlo.byla jsem chvilemi u toho sice pri.... ,ale ja bych do toho sla hned.to muze byt velmi zajimave!
Skreko
Verili by ste tomu, ze v CELOSLOVENSKEJ kniznici maju iba jedno dielo od castenady, a ja ze fpoho, pocitam, si a kurva oni to stratili!!! V celoslovenskej kniznici! V zozname je ale je pri nej poznamka - stratena. Neviete niekto kde by som to zohnal (najlepsie Uceni dona Juana), najlepsie na nete.
Fawkes
Sorry asi sem to prehlid ale muze mi nekdo rict kdo je ten Castenada (je mi jasny ze spisovatel :) ale o cem píše) ... docela me to zajima ....
Robie
už jste někdo vyzkoušel některou věc z Cesty do Ixtlanu třeba? Já jsem se k tomu ještě nedostal, ale jsem zvědavej, jak se to potvrdí, tak se asi vyšinu :-)))
cosmos
to Robie snění funguje ale najít ruce je těžký, bud sem je neměl a kdyz měl a uvědomil si, že je to sen ,tak sem se většinou vzbudil...nejak víc se mi nechce psát...sned jen, že sem zkoušel projít zdí a ono to nešlo, naštvalo mě to a vzbudil sem se:):):)
:vampire: :angel:
Robie
já jsem snění už taky zkoušel...jednu celou noc sem viděl ruce, ale ne moc zřetelně a když sem na ně zapomněl, tak sem se zas k nim potom vrátil, prostě celou noc sem na ně myslel, ani nevim jak je to možný, ale naky zvláštní účinky to nemělo bych řek....asi to chce fakt hodně tréninku...
cosmos
trénink to chce:) zvlaštní je chůze síly...myslím tím jít a koukat do blba(ne běhat ve tmě:mutant:) a soustředit se jen na dívání, nemyslet,ale nesnažit se nemyslet...to se dá cvičit skoro pořád, chůze, pak není namáhavá...
Robie
jak jako jít a čumět do blba? já sem právě chtěl jít v noci do lesa a lítat tam jak Carlos :-))))) tak nic no :-))))
Alver
Realita skodi...
Skreko
Ludia, prosim, kde by som zohnal toho Castenadu?
Skreko
Ludia, ak ma nekto scanner, ci by mit o nemohol poslat mailom, alebo ciste teoreticky ak to niekto ma a uz to davno precital, ci by to neposlal na dobierku, alebo ci niekto nevie kde to zohnat.

Peace & Love & Thanks & :-) & :bounce:
blueberka
u nás maj jeho dílka normálně v knihovně - samozřejmě, že půjčený, ale to si počkám ... nemá to třeba nějakej tvůj známej nebo tak? .. určitě od někoho půjčit.. nebo úplně poslední možnost je koupit, ale je to "zbytečný" - je to na Tobě :)
Skreko
Aj by som to kupil, znami to nemaj, pojdem na obchudzku po vsetkych knihkupectvach v nasom meste, dufam ze to najdem, aj ked vto moc neverim, lebo tam mavaju vacsinou len uplne nove knizky.
blueberka
přinejhorším si to objednat přes net, ale to poštovný je celkem zabiják :/
Skreko
Asi hej, ale cez amazon.com by som sa nedoplatil :-(
blueberka
myslela jsem třeba přes nějakej slovenskej internetovej obchod ... u nás je třeba Vltava (pokud můžu dělat reklamu) a tam Castanedu mají ... myslím, že je možný to poslat i na Slovensko, ale samozřejmě to poštovný ... :/
kiwano
Co bych k tomuhle dodal dejavu už asi z nás zažil každý ale není proč se vlastně znepokojovat já to beru jako hru prostě ten zapalovač v té kapse najdu a nebo né i když jsem si byl na 100% jistý že jsem si ho tam dal a hlavně když jsem zhulenej -- asi to bude v palicích
Taker
Parádně si tenhle thread vrátil do původních kolejí, už to tady moc "Castanedovalo"... (ale nic proti němu - chraňbůch)
jo taky něco přihodím když si se rozepsal *kiwano* dejavu zažívám v poslední době dost často
nevím čím to. Uvedu příklad... jdu do obchodu a řeknu si o skleňenku pak jí to najednou
upadne když mi to podává, najednou co se stane čumím jak debil a nevím čím to že sem to už
někde viděl ale to není všechno je toho víc, když se z někým bavím atd.

Stává se to někomu taky tak často, nebo jen svátečně?
edamaslo
Moc ste me potesili s timto threadem...

Jak bych to vzal od zacatku? Uz vim...

Asi v 12 letech sem prozil 3 tydeni nocni peklo. Noc co noc sem videl u postele 2 cerne odene postavi a vzdy kdyz sem zavrel oci tak sem citil ukrutny tlak na prsou... stale veci a veci.... vzdy kdyz jsem se jiz malem nadechl tak ten tlak se z dvojnasobil... Jednu dobu jsem spal i s bejzbolkou... Kdyz sem to nemohl vydrzet tak sem vbehl na balkon naseho rodineho domku a co sem nevidel, ty postavi byli dole v ulici. Mno abych to skratil na tohle obdobi nerad vzpominam...
-->2-3rocky pauza
Dalsi etapa zacala asi v 15(zacalo sek poradne kalit znate to). Klasicky: "Hele tohle sem zazil... " Mno mel sem z toho srandicky... Ale kdyz to bylo tak 2-5 za mesic tak se me to prestavalo libit;"(
-->2 - 3rocky pauza
Mno a od tech 18 mam tendenci veci z budoucna prozivat ve snech... Nejhorsi je ze nevim jestli se to stane za 2 dny nebo za rok... Vetsinou to poznam tak 10s pred tou udalosti a vybavim si celej sen... vim co se stane... nekdy to je sranda, ale jinak to leze na makovici...

Posledni dobou si rad uzivam pohudky tak si dam jednu dymku + dobre caj(Puer) pustim hudbu a premyslim, nebo kreslim po zdi v pokoji... Clovek si uvedoje veci jako nikdy jindy...

Tot vse... Aspon vam je jasno ze v tom nejste sami:]
Skreko
Huh, v kniznici to stratili, v knihkupectvach to nemaj, v ezotherickej predajni mi povedali ze to budu mat f cajovni, tam mi povedali ze to budu mat v ezoterickej predajni alebo knihkupectve :-(

Peace
Skreko
Pardon za Castenadu, teraz k veci. Aj mne sa stava ze na sen si spomeniem az tesne pred udalostou. F poslednom case som skusal astralne cestovat, ale na to treba aspon 2 tyzdnovy trening, kym sa uvolnim a dostanem do tranzu. Asi po tyzdni treningu som upadol do lucidneho snu, fuckt krasna krajina, vedel som ze som v sne ale fsetko som si potom pametal, ako by som to normalne zazil, ked si sen uvedomite je to parada a hlavne si to pametate. A robite si co xcete. Ja som lietal po tej nadhernej krajinke, hodil som sa do potoka a tiekol som az k utesu cez vodopad do mora (a dychal som aj pod vodou, resp. som nikdy nedychal) a pocul som hudbu, ako ked som scadeny. Fuckt relax, prajem zazit.
LuB
Tiež sa mi stáva ten pocit, že toto som už videla, toto sa stalo a viem presne čo bude ďalej... sú to vždy úplne blbosti ale je to zaujímavé
Tiež som mala obdobia keď sa mi niečo snívalo a ráno som vedela, že presne toto sa stane. A potom som už iba čumela keď sa to naozaj stalo. Nemuselo to byť hneď v ten deň, ale stalo sa.
prdow
budte radi ze se neplni moje sny, ani trosku .. . :)
Skreko
Ani mne as sni neplnia a tiez som rad, inak by bol na svete fuckt bordel.

Peace
zmrskank
to fawkez : jak mas ten pocit ze si uz stejnou nebo podobnou situaci zazil tak to je normalni- rika se tomu de ja vu myslim a ma to asi kazdej-neni to hulenim.ale je to fuck zvlasni pocit ze?? svet myslenek a pocitu je opravdu zajimavej .
edamaslo
lidicky myslide ze je mozek ve skutecnosti natolik vykonny ze by dokazal videt do budoucnosti? jako ze by doslo ke "skratu" a jel by chvilinku na plny vykon? A pote by v podstate skousel vsechny kombinace ktere se stanou a vybral nejpravdepodobnejsu? a tu by se nam nako pokousel zdelit(deza-vi)? :confused:
zmrskank
vize budoucnosti?? kazdopadne moji babicce se stala pred léty dost divna vec. uvolnete se a ctete: Moje babicka mela kdysi jednu hrozne dobrou kamaradku. Byly opravdove pritelkyne. Jednou v noci se probudila z hrozneho snu. Zdalo se ji ze se ona nejlepsi kamaradka zabila v aute. chvili to rozdejchavala a pak klidne usla. Rano zazvonil telefon. Na druhym konci dratu byl prislusnik VB ktery ji oznamil ze jeji kamaradka mela autonehodu a je mrtva.
Lora
to zmrskank:
moje teta ma podobne zazitky.kdyz mi je vyklada,tak mam velmi zvlastni pocity...
Skreko
Dokaz ze "realita" je iluzia: V kniha Psychotropny samanizmus od myslim DeKorneho sa pise ze serotonin, dolezita latka v mozgu, je analogiou DMT, takze nasa vnimana realita je vlastne serotoninova halucinacia.

Peace
žbrk
k deja vu: možná fakt existuje něco jako transpersonální realita nebo kolektivní nevědomí nebo jak, tedy jakási superrealita, která obsahuje naprosto všechny informace o všem, co se stalo, co se stane, ale taky to co se nikdy nestalo, ale stát se mohlo, teda přesnějc v naší realitě se to nestalo, ale někde úplně jinde jo. Různý nekonečný kombinace skutečnosti. A každej z nás má za určitejch podmínek do týhle superreality přístup, třeba při po LSD nebo při meditaci a deja vu by právě moh bejt jeden z těch sponntáních pohledů do ní. Nevim, možná jen tak pseudointelektuálsky melu...
Kyng
No nebudu tady filosofovat nad dejavu, nebo o tom jak funguje mozek. Budu Vám vyprávět příhodu, která se mi stala o víkendu a podporuje původní Erův objev.

V sobotu sem přines ke kámošovi disk, že si u něj vypálim nějaký fotky ze Silvíka. Adresář s fotkama sem překopíroval, disk vyjmul a zasunul u kámoše. Ještě u sebe sem při kopírování koukal na monitor - opravdu se zkopírovalo asi 80 fotek, JENŽE, u kámoše už adresář na disku nebyl. Našli sme jen soubor fotky.něco o velikosti 32kb. Zdá se, že poslední dobou nám v Matrixu řádí nějaký nepěkný vir a královsky se u toho baví.
Taker
4 Kyng
Něco podobnýho se mi jednou taky stalo, ale zklamu tě, chyba v Matrixu to nebyla. Bylo to jenom zasratý čtecí zařízení a na jinym kompu mi to už fachalo normálně, ale byl sem z toho prve taky difživej.
Ale nechci ti rozhodně touhle mojí příhodou kazit ten tvuj dojem.
zmrskank
to kyng....na 99% to byla chyba techniky.
steve
jedeme se učit do Mexica kdo má zájem.:)
BaBiBo
To ste vsichni tak zblbli Matrixem, nebo co?

BTW kdyz jsem pred par lety videl poprvy jednicku, tak me to okamzite prastilo do mozgu: sakra, tohle je presne to, co si myslim :-)

Ale taky se mi stalo dost zajimavejch veci. Treba nekdy kolem patnacti let se mi zdalo (nekolik noci) o pohrbu - jakasi seda mistnost, uprostred cerna rakev se zlatym krizkem nahore, vsude okolo plno bilych kytek, svicky a jinak nikde nikdo. Byl jsem z toho pekne vysranej a porad si presne vybavuju, jak to vypadalo. Hmm, jinak si mozna casem vzpomneu jeste na neco, tak to sem postnu. Ted se mi nejak nechce myslet.

Peace!
BaBiBo
Clanek "Co je realita a co je iluze?":

http://osho.tady.info/webzine/article.php?sid=56

Pokud je to owtopic, smazat a zarvat bububu!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma