Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Jsou semínka legální / sú semena legálne? - Klikni zde pro originální téma
robos
nazdar,
mam jdenu otazku,sú semena legálne?
vdaka:bandit:
dioda
Já si myslim že jo.Poukd se s nima nechlubíš,že budeš pěstovat.Dyť se prodávaj,jako ptačí zob...A můžeš říct,že seš jejich zběratel.Tak asi taghle:Dyš je "nebudeš" sázet(jinak by sis je nekupoval:-) )tak ti nikdo nic nemůže.Teda myslim
robos
diki,ale prosim ja som ten thread,tiez cital,cchcel by som nieco naviac
diki a peace please
radim ti precitat trestny zakonnik. Paragraf 185. aspon myslim. Cital som to nadavno a .... ved sa dozvies
ale nie. Semena su legalne iba do tej miery, ak ich nemas na vyrobu omamnych latok. V najhorsom pripade si kupis andulku a povies ze to ona rada :-}
Taker
Řek bych že fšechno začne bejt trestným činem/přestupkem v momentě kdy semínko zasadíš do země, tím se vlastně stáváš výrobcem omamných látek a jedů (nebo jak sou ty hovadiny v zákoně).
Ale je to strašnej nesmysl to takle brát...

A myslim že když u tebe najdou nějakou trávu a ještě u sebe budeš mít semínka tak že ti je taky zabaví (andulka-neandulka)
pakor
Semienka mam pre andulku a travicku pre kravicku :) viac vam poviem az v pritomnosti mojho pravneho zastupcu.

Semienka su legalne.
gunman
chlapci, v trestnom zákone sa píše, že marihuanou sa rozumejú "...usušené vrcholové časti rastliny rodu Canabis..." alebo tak nejako. Takže aj keď vám nájdu rastliny na koreni, tak to môže byť maximálne príprava na trestný čin a to vám ešte musia dokázať!! že ste mali v úmysle tie šišky sušiť. Samotné pestovanie Canabisu (teoreticky) nie je trestné...
pakor
Gunman:
Aj na pestovanie technickeho konope potrebujes povolenie takze ak ho nemas a najdu ti ho tak ta nejaka pokutka zrejme neminie. Okrem toho by ti odmerali THC v rastlinach a ak by presiahlo urcite %(dost male neviem presne) tak by ti asi pripli k pokute aj nejaku podmienku.Tie semienka by mali byt OK ale seedsbanku by som si tiez neotvoril.(vyklad prava atd.)
gunman
to je jasné, ale ja hovorím o rozdiele medzi trestným činom a priestupkom, resp. o možnej obhajobe... Ja sa im len tak ľahko nedám, kurvám...
pakor
ani ja :)
Taker
Tušim že ten zakázanej obsah THC v kytce je jen 0,3 % :(
robos
hej, len 0,3% z toho sa nikdy nesfajcis:)
a diki vsetkym, ktory sa zapojili
Jo semínka jsou legální, protože NEOBSAHUJÍ THC.
c8809
to Pakor:

Musím s tebou nesouhlasit, že na pěstování technického konopí potřebuješ potvrzení. Není to pravda! Povolení potřebuješ jen když to pěstuješ v opravdu velkém množství (myslím, že je to 100m2). Prostuduj si stránky www.konopa.cz, tyto stránky se zabývají pěstováním tech. konopí pro ty, kteří si chcou legálně vypěstovat pár rostlin tech. konopí.
Zdravicko, seminka sami o sobe THC neobsahuji, ale jejich slupky ano. To je malo znama skutecnost a podle me tam toho THC ani moc neni. Ja osobne seminka povazuju za legalni, ale presne nam to asi nepovi nikdo.
Hyena
Semena se přidávaly do směsi semen pro ptáky... třeba papoušky.
Takže legální to bylo. Nebo si toho nikdo nevšim, ale to je spíš kravina.
virgill
semana sou stopro legal staci rict ze je ma na pestovani technickyho konopi. jedinej zpusob jak dokazou ze to neni technicky konopi ze spachaj trestnej cin a zasadej to. v tom pripode se vymluvim ze me to technicky konopi muselo zmutovat na No1, WW, jherer nebo co to bude.... (-:
walkinginspace
zaujimave. super. v amerike to je jednoznacne nelegalne---akekolvek semena cannabis, ktore su schopne klicenie, su nelegalne. Aj ked jedine co robia je ze to beru z posty a hovoria nono. Ine je ale, ze po pestpovani idu sialenymi prostriedkami (napriklad zistuju teplotne anomalie z helikopter a tak, pakovia)
walkinginspace
citace:
Původní příspěvek od system
ale nie. Semena su legalne iba do tej miery, ak ich nemas na vyrobu omamnych latok. V najhorsom pripade si kupis andulku a povies ze to ona rada :-}


No, nie je to tak inde vo svete. V Amerike su zakazane akekolvek konopne semena schopne zivota. Ak ich chces mat ako krmivo, maju byt nejako (neviem ako) znicene, aby nemohlo z nich nic vyrast. Ale ak to jasne nie je napisane v zakone ze "semena toho a toho", tak potom to je ok.
pildo
myslim ze ked das semena pod ultrazvuk alebo dake ine ziarenia tak je z nich uz len to zradlo pre andulku
Stifa
Tak to mas pravdu nikdo to nevie presne presne ale podla mna su semienka legalne.
pildo
ked chytili kamosa, tak mal aj grip kde mal asi 100 semien.ho chcela prokuratorka obzalovat este aj z vyrobi navykovej latky ci ako ale sudca ju vysmial
executor
Slibuji, ze si prectu zakony a budu se tím zabývat.......co nám kdo může, obsah THC atd atd. Zjistim to. SLIBUJU!!!:bong:
felipe
rek bych ze vsechno s obsahem vetsim jak 0.3 je ilegalni. V Bernu (Svycarsko) byly jednu dobu problemy stim ze obsah THC u rizku prodavanejch v shopech byl vic jak 0.3% THC :)
HootieRat
Kdyby to bylo legální, proč by to celníci posílali zpět? Na druhou stranu semínkama se preče nemůžeš zhulit. To je jako odsoudit někoho za pirátství, protože si koupil vypalovačku.
felipe
HootieRat: jojo hezkej priklad, jenomze piratskej software neni povazovan za tak spolecensky nebezpecnej jako hulo...

ale bacha!!! vypaleny software muze poskodit vas pocitac! :D kam se na nej hrabe vase osobni blbost!!! :D :D
HootieRat
citace:
Původní příspěvek od felipe
HootieRat: jojo hezkej priklad, jenomze piratskej software neni povazovan za tak spolecensky nebezpecnej jako hulo...

ale bacha!!! vypaleny software muze poskodit vas pocitac! :D kam se na nej hrabe vase osobni blbost!!! :D :D

Máš recht!
Thcsmoker
Hrozí nějakej problém když mi semínka ukradli na hranicích z dopisu? Od kamarádky mi došel rozbalenej dopis z NL a K2 tam nebyly :-(
chuck53
No ja sem mel kdysi papouska a ten byl ve voliere kde byl na dne pisek a hlina...no jako tam teho rostlo docela dost..kdyz to tam vsecko padalo a klicilo..ja si myslim ze semena jsou legalni...i kdyz nevim kdyz jich budes mit doma 1 000 000 na nejaký olej..ale muzes treba rict ze to mas pro papouska na 10let:-D
StoneBud
huhu
Hurley
takže muže mi nekdo na 100% řict jak to s temi semínky je?Když mi třeba sestřenice přiveze z holandska semínka a nedejbože by jí třeba chytli muže z toho neco mít? (Už vidim jak mi tady 10 lidí napiše že z toho nic mít nemuže a že se ma vymluvit že to ma pro andulku....ale tyhle kecy si nechte ja to chci vedet na 100% )
cz_Pacik
Ja si myslim ze semena sou legalni, protoze (jak uz tady nekolikrat je) se prodavaj i normalne ve zveraci pro papousky. Ja sem to driv taky kupoval.
cz_Pacik :
jenze to jelegalni, technicke konopi
Hurley
citace:
Původní příspěvek od Bishop
ty si pestoval kytky ze semen z technickyho? :D:D:D jak to chutná? :D
Jinak co vim tak je prodej semen ilegal protože je to šíření výroby drog...přes hranice si taky nemužeš převezt legalne semena tak to asi bude ilegal...:satan:


aha tak diky no :) ale snad to nebude zase tak horky kvuli 10ti semínkum :)
Joint-SR
2executor > ako si uspel s citanim tych zakonov ? :-) nasiel si tam odpovede ?
Inac tiez by som fakt rad vedel ci su semena ilegal alebo aj keby neboli co mi vlasne mozu za ich drzanie mal by som napr 50 semien kvalitnych odrod ... zavriet ma za to nemozu to je asi jasne ale tak nemozu mi dako cilou mocou natlacit podmienku alebo ako to je ?
Joint-SR >
jsi na slovensku, takze to mas o dost krutejsi nez tady v CR.
Semena jsou vec urcena k vzrobe drogy.
PEACE
Joint-SR
no jasne to chapem ale este to neni droga .... a fakt je to shit na slovensku strasne tu po tom idu robia moc tlaky kdezto v CR je o dost menej pocut o problemoch s fyzlami koli par gramom
nemlate mne, ale seminka jsou tgz Prekusitor {za boha nevim jak se to pise} Je to stejne, jako treba efedrin plus zarizeni na vareni, a zakon k tomu tak pristupuje.
Jeste to neni droga, ale je to urceno na jeji vyrobu...
Dude
praxer - bych si dovolil oponovat - seminka imho prekursor nejsou ;)
Dude>
konzultoval jsem to na drogove poradne.
Bohuzel jsou za to povazovana. DP kontaktovala pravnika...
Je to na <> ale je to fakt takt
Joint-SR
2 praxer Takze je to tresne ? myslim drzanie semein ich kupovanie ...
+
ludia neviete potom na akom principe funguju v zahraniciach banki so semenami ... ? nemyslim len holandsko
Evildoer
Tomu bych neveril proste v tech seminkach nesmi bejt vetsi obsah thc jak 0,3 % takze i mlada kiticka i (slechtena odruda) by byla legalni kdyz by mela do 0,3% rozumime si ;)
virgill
Evildoer furt je tu rozdil sr x cr u nas ano ale na slovensku spis ne
MangoMan
Semena jsou legální,stejně jako rostliny co maj obsah 0,3% THC,jen ti zabavěj rostliny nebo ty semínky,dokud nezjistěj procento omamné látky,jinak semena jsou legální převážet,taky jsem je z holandu převážel,a na hranicích to nikomu nevadilo,možná to bylo tim že je neviděli:),ale stejně je max zabavěj,tot vše,žádný průser,ani zápis.
van blade
tady máte odpověď na otázku "jsou semínka marihuany legální?"

http://www.novinky.cz/krimi/vysokos...3735_s4t76.html

btw pěkná kyti na fotce.. přečíst poslední větu..až 5 let..
Hurley
citace:
Původní příspěvek od van blade
tady máte odpověď na otázku "jsou semínka marihuany legální?"

http://www.novinky.cz/krimi/vysokos...3735_s4t76.html

btw pěkná kyti na fotce.. přečíst poslední větu..až 5 let..


pochopil sem z toho spravně že i semenika jsou teda nelagalni?
MangoMan
Tak to je na hovno,dyt z toho není marihuana,dokud to neudělá první listy,nebo ne?Jinak je to jen semeno
Euforia
Tenhle případ ale posuzuje prodej ne držení, nikdo tam přece neobviňuje ty, co od něj kupovali. Mě spíš zajímá co se mi stane, když mi doma najdou pět feminizovaných semínek Power Plantu v originálním balení od Dutch Passion, kde mě prodejce ujišťuje o germination power a o high THC content.???? Osobně si myslim, že by to skončilo domluvoou a zabavením ale stále čekám co na to říká executor
Exceptional
Co by se stalo? Nic. Pokud jim nereknes, co si z toho chtel udelat, tak si muzou tvrdit co chteji, ale soud jim to nesezere. Na rozboru v tom zadny THC nenajdou, takze budou mit smulu. Neco jinyho je, pokud bys jim priznal, ze si z toho chtel vypestovat - trestny cin ve fazi pripravy, avsak hodnocen stejnou trestni sazbou, jako by bylo dilo dokonano.

K tomu clanku na novinkach - tam jde spis o to, ze si tim slusne privydelal (bud to priznal, nebo maji svedky, ci sami zkusili fingovane nakoupit predstirajic zajem), pokud ne, tak to jsou jen jejich odhady, ktery jsou opet u soudu k nicemu - alespon co se tyce presne castky, kterou tim ziskal. Jde tam ale spis o to, ze kazdej zisk musi bejt zdanenej a on ten svuj nezdanil, plus pokud jsem dobre cetl, tak tam k tomu daval i navod = trestny cin a to uz je horsi.
Espado
Cau amigos
Studoval jsem to jiz delsi dobu i s pravnikem. Jeste v CR nebyl pripad, kdy by za semena nekoho soudili a odsoudili. Zakon nic takoveho nezakazuje a jestli se podivate na stranky Sensi Seeds - ti primo uvadi ze vsechno mohou legalne posilat i do CR.
Myslim, ze policajti pouze zvolili metodu zastrasovani jako vzdy.
Hawke
Trestným činem je až samotné zasazení semínka do země za účelem "výroby" (=rozuměj pěstování) omamných látek. Aspoň teda podle mě...
Mír:)
Espado
Tak zasazeni mozna, ale obchodovani je free.
Lampick
No ja bych rekl ze v CR je DRZENI semen vicemene legalni(neslysel jsem o nikom ze by drzeni semen nejak resili)
Navic pokud vim tak neni problem nechat si poslat legalne seeds do CR ze zaranici (coz pokud vim neplati napr.u cerstvych nebo susenych houbicek).
Myslim si ze spis tento typek doplatil na tom ze s nima docela dost kseftoval (prece jenom nezdanenych 300tis. uz tam nahore asi nekoho musi trosku stvat)
Tot ale jen MUJ nazor tak pokud o tom nekdo vite vice nez ja taxe rad priucim
Takže pokud mám semínka doma, nic se neděje, ale pokud je budu někde ve větším množství prodávat, tak to už je trestné.Tak to je v pohodě.
lasko666
Ja si myslim ze seeds su na 100% legal inaq by sa nedali kupit v growshopoch takze sa nemame coho bat som si uz aj objednal :D
angelo97
su legalne...ja som v prahe kupil flasticku vodky a vnutri bolo asi 20 semienok mary jane.....inak ked uz sme pri tom myslite ze sa to da zasadit????nevadi ze to bolo namozene vo vodke???:D:D
lidičky na dnu nato sem se ptal a říkali že semínka sou legalni protože neobsahujou thc
stevie
tak ze pokial si objednam z NL semienka tak mi nepridu domov aj s protidrogovim hej? :D
freakout
presne to by som chcel vediet.tu na slovensku normalne si možem objednat semena na NL???
St3wk0
A načo budeš objednávať z NL keď sa dajú objednať zo slovenských growshopov a cena je taká istá ako v hocijakej holandskej seedbanke. Viem teraz minimálne o dvoch growshopoch, ktoré predávajú semená a ani nemusím pozerať google. Ja som objednával z jedného slovenského growshopu a v pohode mi prišli domov. Takže áno dá sa normálne objednať semená a prídu Vám domov. Prišli do pár dní neviem už presne koľko to bolo ale nebolo to desať dní a ani 2 dni niečo medzi tým :D
http://www.greenlabelseeds.cz/
Jaguar
Pááni,seed bank v česku?To jsem nevěděl,takže usuzuju že držení a prodej i šlechtěných semen je od novýho roku legální?teoreticky:takže mužu prodávat semena třeba na aukru?diky
jahaha
citace:
Původní příspěvek od aero1
http://www.greenlabelseeds.cz/


mas s tou seedbankou zkusenosti?
ne. jen sem uvedl jak sem ji objevil,ale je to pod palcem konopi je lek nepletu li se tak bych v tom neviděl problem.
tripy1
Zdravim groweři, semínka jsou nelegální protože je zákon bere jako prekursor (výchozí látka, částice nebo chmecká sloučenina z níž vzniká chemickou přeměnou výsledný produkt) z anglického slova precursor v češtině "předchůdce" a na to nám zákon říká:

§ 283

Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy

(1) Kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabídne,
zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatří nebo pro jiného
přechovává omamnou nebo psychotropní látku, přípravek obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursor nebo jed, bude potrestán
odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

Takže myslím že s novým zákonem který už určuje větší než malé množství je objednání semínek ze seeds banky horší neš mít u sebe 6 gramů. To je smutný.
Lampick
citace:
Původní příspěvek od tripy1
Zdravim groweři, semínka jsou nelegální protože je zákon bere jako prekursor (výchozí látka, částice nebo chmecká sloučenina z níž vzniká chemickou přeměnou výsledný produkt) z anglického slova precursor v češtině "předchůdce" a na to nám zákon říká:

§ 283

Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy

(1) Kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabídne,
zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatří nebo pro jiného
přechovává omamnou nebo psychotropní látku, přípravek obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursor nebo jed, bude potrestán
odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

Takže myslím že s novým zákonem který už určuje větší než malé množství je objednání semínek ze seeds banky horší neš mít u sebe 6 gramů. To je smutný.


Pokud se nepletu, tak ten zákon o prekuzorech platí už pěkných pár (desítek) let. Ale (naštěstí) jsem neslyšel o tom,že by se to nějak dotýkalo naší věci, takže prosím neplaš;)
Ono se to vztahuje spíš na chemky a nádobíčko k výrobě perníku atp.
Ty přece nechceš z těch semínek pěstovat tu ošklivou drogu maruhianu,nebo snad jo?? ;) (suvenýr,dárek,léčivo)
dripER
Možná se to tu už řešílo, tak ať mě někdo nakopne. :shooter:
Je prodej semínek v growshopech legální?
Je
dripER
citace:
Původní příspěvek od vousac
Je


a nějaký "zákon" co by to vysvětloval, by nebyl?
cannaBOY
http://www.topky.sk/cl/100535/13762...liehat-kontrole
Duki
Čau, semena jsou určitě legální, ale pouze pro sběratelské účely. Mrkni se na podmínky jakékoliv seedbanky.
carlos
Nakup semen je legalni.

Prodej muze byt, ale nemusi. Tam je situace slozitejsi..

Mmch "pro sberatelske ucely" .. s tim bych byl opatrny. Nelze se tim vyvazat z odpovednosti pri prodeji. Vysetrovatele i soudci uz tohle prohlaseni berou jako vymluvu pro trestnou cinnost.
Duki
Jo, máš pravdu, že to je spíše taková ''šedá'' zóna, která není specifikována zákonem. To znamená, že tě za to nikdo nemůže pokutovat anebo odsoudit. Přece jenom e-shopy s prodejem semen jsou důkazem.

Ono pak určitě záleží na situaci, kdy si policajti třeba počkají než to zasadíš nebo sklidíš, aby pak měli důvod otravovat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma