Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
pH letí pořád nahoru - Klikni zde pro originální téma
Tucnak4eva
Zdar Lidi, tak jsem konečně rozjel vysněnej setup. Mám wilmu 16xxl, hydroton a cannu hnojky. S čím mám ale obrovský problém je pH. Hydroton jsem proplachoval, 2 dny jsem ho máčel v pH 5 a teď když jsem dal vše do květináčů a rozjel to, tak mi neustále skáče pH nahoru. Připravil jsem si nádrž, 40 litrů, pH 5.7 ec 1.2

Po hodině mi prostě vylítne pH na 7.5 a nevím co s tím dělat...Stáhnu to pomocí pH Down, ale za 2 hodiny to stejný..Navíc už jsem nalil tolik tý kyseliny do nádrže, že si říkám aby to neuškodilo holkám. Nějaký rady, zkušenosti?
Metadres
A to ti to vystoupá jen tak , a nebo když zaliješ ? Joo údržba roztoku v tanku řehole xD kolikrát jsem z toho byl na prášky.
Zkalibruj pH i EC metr , jakou používáš kyselinu ? Měl jsem podobnej problém s kyselinou dusnou , strašně blbě držela pH a tak jsem začal používat jen fosforečnou kyselinu i v růstu a bylo po problému.
A když už je člověk s rozumem v koncích , tak holt o krok zpátky ... Namíchat nový roztok 😅😅
Toho lití kyseliny se nemusíš tolik bát , pokud zároveň měříš pH i EC tak si v klidu , aby to kytky ohrozilo muselo by to znatelně rozhodit EC
Tucnak4eva
Jak když zaleju? Čerpadlo jede non stop..pH metr je v pohodě...podle mě to dělá nějak ten hydroton, ale abych prostě nastavil nádrž na 5.5 a za 2 hodiny měl přes 7 to mi přijde moc. Obávám se, že namíchání novýho roztoku nepomůže..Prostě jak to projde přes ten hydroton, strašně to vystřelí..Ale co s tím? Pral jsem to, 2 dny koupal v pH 5..Už fakt nevím.
Metadres
Jo sorry já přehlédl že jedeš hydroton , no zkus snížit PH a vypnout na 2 hodiny čerpadlo , to by měli kytky zvládnout v pohodě. A uvidíš jestli ti to pH roztoku stoupá samo od sebe když jen roztok stojí v klidu.
A co máš za kyselinu? Taky od canny ? Měl jsem právě kyselinu dusnou od Canna a byla nic moc , dělalo mi to dost podobný věci co tobě ,
A taky je důležitý jakým postupem micháš roztok ? Ono se to nezdá ale pořádně rozmíchat všechno dá docela zabrat. Ono ty rozdíly v měření pH můžou být způsobeny taky tím , mám podobnej systém jako Wilma akorát 20x10l coco , nádrž na 90l a je to docela oser , už jen kvůli tomu jak malý mas přístup k tomu roztoku , proto jsem přidal malý čerpadlo navíc co míchá roztok , + mám odbočku z hlavního čerpadla že mi může taky míchat nádrž. A když míchám novou várku tak naleju všechny hnojky a kyselinu , pustím obě čerpadla na míchání a jdu na hoďku pryč a pak teprv měřím vše...
Sice nevím jakou máš kyselinu , ale zkus tu fosforečnou... Brutální rozdíl
Tucnak4eva
Používám pH minus od Biobizz. Zbylo mi tu, tak jsem to nechtěl vyhodit..Ale funguje normálně...Když jsem ten hydroton namočil, pH šlo dolů a zůstalo dole.
Metadres
Tak to je jasný pak ,... Však to je bio kyselina citronová ,.. a navíc je to dělaný na snížení pH zálivky ruční a ne hydro roztoku 😅😅 zahoď to a kup si kyselinu fosforečnou 😅 200kč a vydrží ti roky ,... Uvidíš budeš mít klid
Tucnak4eva
Fakt? A koupím tu fosforečnou někde v obyč krámu teď o víkendu? Nebo musím někam speciálně..?
Metadres
Ja objednávám přes growshop ale myslím že se používá na různý věci , a že v drogerii by se dala najít...
A btw kdyby ti ujela ruka s kyselinou a nebo ti klesalo z nějakýho důvodu pH samo a ty si ho potřeboval rychle zvýšit tak na jako pH+ se používá hydroxid sodný který se doma používá na čištění odpadů nebo vaření perníku pod názvem Krtek , s dávkováním opatrně , stačí dávkovat po 5 kuličkách na 10l postupně.
Tucnak4eva
No tak jsem objednal kyselinu fosforečnou od Canny. Ale stejně se mi to nezdá..Když jsem vypustil tank, tak jsem upravil pH na 5 a drží se to. Jakmile to ale projde přes ten hydroton, letí to nahoru. Myslíš teda, že ta kyselina fosforečná udrží to stejné pH a nepůjde to nahoru?
Metadres
Jako pořád to budeš muset hlídat průběžně , ale už budeš upravovat o desetiny jednou za pár dní , třeba ani to ne , záleží na hnojkách
Metadres
Záleží taky podle toho jak se dokázal napufrovat na správné pH ten hydroton když si to dělal tím biobizzem , minimálně bych ještě zkusil naplnit nádrž jen vodou s upraveným PH tou fosforečnou kys. a nechat protéct pořádně , klidně to takhle udělat dvakrát , proplach ničemu neuškodí , a pak teprv namíchat hnojky
Tucnak4eva
Tak kyselinu mám doma, upravil jsem pH na 5, raději méně po mých zkušenostech..Pustil jsem čerpadlo a opět to pH vyletělo. Takhle jsem to opakoval už 3x, ec už mám kolem 1 a to tam nemám ani hnojky..Vždycky to prostě vyletí. Ještě si říkám, že prostě vyndám všechny ty květináče, vysypu hydroton a zkusím napufrovat ještě v té kyselině. Už z toho doslova šílím. Že já nešel prostě do kokosu.
Plantaznick
Resenim je RO voda, ma minimalni puffracni schopnost, coz muzu jako akvarista potvrdit. Obycejna kohoutkova je napuffrovana, tam se ti to ph vzdycky vrati k puvodni hodnote. Takze ma rada je voda z reverzni osmozy.
Metadres
To je jasný , ale tak stejně myslím že mi potvrdí většina lidí co jedou nějaký ,,hydro,, z odstátý kohoutkovky a máš slušný hnojky a kyselinu tak by ti měl roztok držet pár dní a měl by se hnout max o desetiny pH a ne lítat o dva body ...
Tucnak4eva
O RO fakt neuvažuju. Nejsem až takovej blázen a neříkejte mi, že každej kdo tu jede hydro zalévá takovou vodou.

No abych vám fakt nastínil co se u mě děje, tak vám to trochu popíšu. Vstupní vodu mám pH přes 7. Včera večer jsem vypustil tank, vybral veškerej hydroton, holky ještě nemám prorostlý..100 litrů hydrotonu jsem rozdělil do dvou velkejch kádi. Každou z nich jsem upravil na pH 5. To bylo cca ve 20 hodin večer. Dneska ráno v 8 jsem měl hodnoty pH zase přes 7, znovu jsem upravil na 5. To samé ve 14 hodin a to samé teď ve 20 hodin. Jak dlouho to mám takhle upravovat? Zastaví se to někdy, je to takhle normální..? Normálně uvažuju nad tím, že změním medium a seru na celou wilmu..Mám už fakt nervy.
Plantaznick
Zakladni RO stoji asi 1300 i s postovnym https://www.rostlinna-akvaria.cz/es...LBoC1soQAvD_BwE

Myslim, ze to neni nic draheho a pomohlo by to.
Tucnak4eva
Tam jde spíš o to napojení, že bych to musel pořád popotahovat a to se mi úplně nechce
Metadres
Tyvole ten odkaz na RO vypadá dost dobře 😁 , a to se montuje rovnou na kohoutek nebo jak ? Pro mě by byl největší + , že by mě odpadlo čekání abych měl odstátou vodu a 33000l je pohoda , když na kolo využiju dejme tomu 1000-1200l max
Plantaznick
Melo by to jit zapojit normalne na vodovodni baterii. Jen nesmis nechat vyschnout membranu, takze radeji delat kazdy den trochu vody, nez jednou za delší dobu.
Woody
len tak zo srandy .. aky mas ph meter? .. inak ja som naposledy zostavil dvojity bubler a chcel som tiez sadit do keramzitu .. teda tebou spiminany hydroton je v podstate to iste nie? .. no a stroskotal som presne na tom istom .. ani za boha sa mi nedarilo urdzat ph v normalnych medziach .. furt to robilo to co mas teraz ty .. a to som ho skusal namacat vo vode s ph 2 .. furt to nakoniec vyletelo hore .. nakoniec som stratil trpezlivost a zasadil znova do hliny .. kebyze sa k tomu vratim .. myslim k bubleru .. tak ten keramzit isto niecim nahradim ..no a nechce sa mi inak verit zeby tomu pomohla voda z RO .. drzim palce
Tucnak4eva
pH metr mám od Milwaukee. Vzal jsem i ze zoufalství ten přístroj na RO. Dneska ho budu zkoušet, tak dám vědět..Obávám se, že to ale nepomůže a vrátím se k hlíně, případně ke Coco.
Plantaznick
Melo by to pomoct, protoze ro voda nema zadne ionty, ani ten vapnik tam neni, takze neni co by ti zvedalo ph. Kazdopadne dej vedet, jak to dopadlo.
Woody
tak co kamo .. som zvedavy ako to je s tou vodou z RO ..
Tucnak4eva
Hele super..Fakt to zařízení vyšlo na 1100 Kč. Napojil jsem to úplně snadno na sprchu, jedna trubka odpadní voda, druhá trubka RO. Docela mě překvapilo, že odtéká tolik vody a ta zdravá voda, tý je o dost méně...Cca 1/4. Každopádně to opravdu drží pH a nekolísá minut vůbec nic.

Zároveň ale než jsem použil tu RO tak se mi dost ustálilo i to pH v normální vodě..Ale jsem na poprvé málo propral hydroton a nedokázal ho kvůli těm zbytkům správně napufrovat. Každopádně s tím chybu fakt neuděláte. pH se drží na stále úrovni od začátku. Žádný výkyv.
Woody
tak super .. zas som o nieco mudrejsi a az sa raz vratim k indoru a hydru tak si zadovazim RO 👍

inak nechystas sa zalozit vlakno v galerii nech vidime ako sa ti dari?
Tucnak4eva
No vlákno se mi zakládat úplně nechce. Nemám zájem zveřejňovat fotky. Netuším jak je to s bezpečností. Dneska jsem dělal další RO a co mi teda vadí je to, že na 50l RO jsem potřeboval 300 litrů vody. Což mě začíná taky srát :)
Moltres
citace:
Původní příspěvek od Tucnak4eva
No vlákno se mi zakládat úplně nechce. Nemám zájem zveřejňovat fotky. Netuším jak je to s bezpečností. Dneska jsem dělal další RO a co mi teda vadí je to, že na 50l RO jsem potřeboval 300 litrů vody. Což mě začíná taky srát :)
,

Zdárek, to je normální. Časem se Ti ty síta uvnitř RO trochu "roztáhnou", spotrebuješ míň vody a nebude to tak dlouho trvat, než vyrobíš 50l. Ale zase ta kvalita nebude taková čistounká. U těchhle hobby RO je to standard. Na naše potřeby ovšem dostačující. Když máš 50l vody při ceně vodného a stočného 100 + 100 Kč za kubík, tak tě vyjde 50l čisté RO vody na 60 kaček, což se celkem dá.

Změnil jsi dvě věci, pořídil RO a zároveň jsi napsal, že jsi špatně napufroval hydroton. Od které značky jsi hydroton měl? Dneska toho je celkem hodně na výběr a není hydroton jako hydroton. Kdysi znamelnalo hydroton čisté inertní medium, které bylo na ph stabilní. Dneska dávají prodejci rovnítko mezi keramzit a hydroton, což je samozřejmě špatně. Z některého při pufrování teče hnusná oranžovo-hnědá voda a musíš ho propláchnout víckrát. Některé jsou zase úplně čisťounké kuličky bez bordelu. Třeba Plagron garantuje stabilitu PH ve svém hydrotonu.

Otázka: Pufroval jsi ten hydroton celý znova po těchhle komplikacích nebo jsi už jen použil vodu z RO do systému a pokračoval dál?

Přeju grow bez dalších komplikací a klidně se tu poděl o výsledek, i když bez fotek. Stálo by za to shrnout poznatky. Mě se ten hydroton líbí. Můžeš to použít opakovaně. Za mě super médium!

Ať to roste! :)
Tucnak4eva
Bral jsem hydroton od Canny a jak říkáš..Tekl z toho strašnej bordel. Proplachoval jsem to a asi ne dostatečně. Proto pak létalo tolik to pH. Vyndal jsem to pak ještě jednou, pořádně propláchl a napufroval. Pak už se to drželo dobře.
Tucnak4eva
Tak tady máme další problém a tím je plíseň..Začala se mi dělat plíseň na RW kostkách co mám v hydrotonu a dole jak jsou okna květináčů..Nějaký tipy čím to může být? Přílišná vlhkost? Z těch RW kostek mi to leze trochu na kořeny kytek. Nějaké rady co s tím?
Metadres
Z toho bych si nic nedělal 😁 nahoď foto , je víc druhů plísní a hub , z 90% jsou neškodné a je to jen vedlejší efekt zalévání a hnojení , taky to může být jen vysrážené hnojivo a nebo řasa 😁 pokud hlídáš vzdušnou vlhkost eventuelně teplotu tak bych si s tím hlavu nelámal vůbec 😁 plíseň kořenům nevadí vůbec 😁 v hlíně jsou kořeny neustále ne styku s mnoha organismy 😁
Tucnak4eva
Posílám fotky
Tucnak4eva
Další
Tucnak4eva
A poslední. Tady to jde vidět asi nejvíc. Leze to pomalu na koření kytky, mám to dole v těch dírách od květináčů a mám to místy na povrchu hydrotonu.
Metadres
Buď v klidu , naprosto normální , dle mého skromného názoru je to zelené na vrchu řasa 😁 milují hnojky, vlhkost a světlo. To bílé může být plíseň i vysrážená sůl z hnojek , každopádně kytky samotné napadá konkrétní druh plísní zejména z druhů borytris , tohle je něco jiného , důležité je držet relativní vzdušnou vlhkost pod 60% a vyhýbat se nižším teplotám
Tucnak4eva
To zelené je každopádně řasa, co se mi ale nelíbí, je prostě klasická plíseň, na povrchu keramzitu a kolem kořínků..Trochu je to obalené a připomíná to takovou bílou řasu.
Woody
ja by som v klude nebol ale Metadres asi ma lepsiu skusenost.. myslim ,ze tam mas vysoku vlhkost .. slaby odtah a slaby ofuk .. ale ked uz to raz rastie tazko sa toho zbavit

inak si musim rypnut .. ze zakladat vlakno a podelit sa nechces .. ale ked mas problem tak tu pises a teraz uz aj fotis 🤦 .. nemyslis ,ze keby ta tu chcel niekto vystopovat tak uz by mal dostatok indicii?
Tucnak4eva
Jsem na 60% vlhkosti což mi přijde ok. Jak silný bych měl mít odtah na prostor 120*120 s tím, že jedu ve wilmě. Tam se prostě s nějakou vlhkosti musí počítat když tam neustále teče voda ne? Někde jsem četl o postřiku peroxidem .. Zkušenosti máte? Nějak to odstranit musím..
Woody
tiez sa mi nieco zda ,ze sa to riesilo peroxidom .. ale ako presne neviem ..
aky objem ma box ? a aky odtah a ofuk tam mas?
ja som mal len 0,72m³ box a na to odtah tt100 ,ktory vymeni 187m³/h .. bez ofuku bola vzdy rano pred rozsvietenim na listoch rosa .. az poriadny ofuk to vyriesil .. a to som isiel hlinu ..
Tucnak4eva
Mám 120*120*220

Mám tam prima klima 360m3/hod tak nevím jestli to není málo..A mám tam jen jeden klipsňák malej. To asi budu muset trochu změnit co?
Woody
ten peroxid sa pouziva v hydre pravidelne .. v podstate denne .. viac citaj tu ..
https://www.higarden.cz/blog/udrzba...ickych-systemu/

https://magazin.specialnizahradnict...peroxid-vodiku/

odtah by mal stacit .. ked dobre pocitam tak za hodinu ti v boxe vymeni vzduch viac ako 100 krat .. ale ofuk musis mat poriadny .. jeden maly klipsnak nestaci .. to tam potom pri hustom zarasteni stoji vzduch .. v priestore mozes namerat pohodovoch 60% ale pod listami je ovela viac
Metadres
Máš pravdu v substrátu prostě budeš mít vždycky vlhko a tudíž i živo , v kořenech může žít spousta symbiotických věcí co neškodí i když jedeš hydro , mykorhiza třeba 😁 s tím nic nenaděláš mám skoro identický setup jako ty , + sloupový ventilátor , 2 klipsňáky , odvlhčovacku co mi drží vlhkost max 55% , a stejně na mám na povrchu substrátu taky takový povlak ale plíseň na kytkách nikdy 😁 s tím se musíš smířit jediný opravdu sterilní medium je prostě bubler nebo aero 😁
Peroxid super , jednou za čas ho přidám do tanku jako prevenci proti řasám atd... 😁 ale ten tě toho v substrátu nezbaví stejně 😁
Woody
Metadres .. kolko percentny ten peroxid pouzivas? a skusal si niekedy pridavat pravidelne tak ako sa to pise v tych clankoch co som pridal vyssie ?
Metadres
Článek jsem si pročetl s většinou věci tam naprosto souhlasím 😁 sám mám zkušenosti s 12% technickým peroxidem akorát místo z growshopu ho kupuju v drogerce , protože nevidím důvod platit za úplně stejnou věc 2x tolik na growshopu 😁 ,
Já jedu drip v systému podobnému Wilmě , a používám coco/perlit + mykorhizu takže chci te substrát udržet ,, na živu ,, takže peroxid nepoužívám pravidelně jako doporučuji v článku , ale spíš nárazově a hlavně abych pročistil nádrž + hadice , spíš než abych dezinfikoval substrát 😁 ale ve sterilním systému/médiu to má smysl určitě pravidelně 😁
Woody
peroxid sa pouziva 30% ..to len tak na okraj .. a nemyslis ,ze v tvojom pripade ak mas na povrchu bielu plesen tak je to prave tebou pouzivana simbioticka huba? a ak uz ju tam pridavas a chces mat teda zivu vodu tak pouzivanie peroxidu hoc aj jednorazovo nieje tak trochu kontraproduktivne?
Tucnak4eva
Hoši když už se tu tak rozjela ta diskuze...Zeptám se vás ještě na prorůstání kořínků. Já nemám plíseň jakoby uvnitř. Trochu se dělá na povrchu toho hydrotonu a právě nejvíc dole u kořínků co projdou kvetinacem. Nemůže to být i tím, že se tam dostává světlo? Jak to řešíte vy?
Metadres
12% nebo 30% je jedno , upravíš dávkování 😁 tuším že na growshopech se hodně objevuje právě ta 12% ...
To na povrchu nemůžu na stopro říct 😁 míval jsem to tam i když jsem nepoužíval mikorhyzu 😁 ona se drží spíše pod povrchem ...
Co se týče toho používání peroxidu vs organismy , tak já používám peroxid hlavně kvůli spodní nádrži s roztokem + kde žádné organismy nemám / nechci mít . Takže naleju peroxid a nechám vyplou závlahu.
Peroxid ti docela rychle beze zbytku vyprchá a přemění se na kyslík ,...
Když s ním chci projet i hadice tak stejně se ho do toho substrátu dostane velmi málo na to aby mi tu mykorhizu uplně zabilo 😁
Tucnaku - nelámal bych s tím hlavu 😁 kořenům to neublíží , v přírodě jsou taky nonstop ve styku se vším možným a jsou na to stavěné..
Woody
inak som bol v tom ,ze tieto huby sa pouzivaju v hline .. co presne pouzivas do toho hydra?

no a teraz som uz kurva zvedavy ako to bude pokracovat .. ci ta biela plesen bude skodit alebo nie 😁 pripadne ak bude pouzivat ten peroxid ci to pomoze
Metadres
Tyjoo , no vzhledem k tomu že prodává kokos už s mykorhizou 😁 tak bych řekl že se používá i do kokosu normálně 😁 hele Hesi Hydro řadu hnojek + calmag + canna flush akorát
Woody
jaaj to mi nejak uniklo ,ze ides kokos .. tak to dava zmysel .. v kokose tie huby asi rastu rovnako ako v hline 🤔👍
Tucnak4eva
Dám vědět. Dneska to dám do rozprašovače, naředím vodou a postříkám ty spodky květináčů a povrch hydrotonu.. Taky něco přidám do roztoku a hned objednávám další 2 větráky.

Já jedu wilmu poprvé a ze začátku jsem si říkal že to bude v pohodě ta vlhkost, naopak že v růstu to bude jen plus..Ale teď už mám fakt velkej objem a ten ofuk nestačí a vlhkost dole bude vysoká.

Hlavně takhle na rychlo jsem sehnal jen 3% z lékárny..Uvidíme.
Tucnak4eva
Tak jsem to postříkal tím peroxidem 3% z lékárny a plíseň mizela před očima. Rovnou jsem objednal flašku 12%, ale píšete že používáte dokonce 30%. Ten se dá sehnat kde? Jinak používám hnojky od Canny. Můžu to s tím kombinovat ne? Fakt jsem čuměl jak to mizí..Snad se to neobjeví znovu.
Woody
tak super 👍... ako pisal Metadres .. staci aj 12% .. len das 2 x viac .. 35% by mali mat v obchode s farbami pripadne nejake domace potreby .. a nemal by si to kombinovat s bio hnojkami a enzymami .. tak neviem co presne mas od canny 🤔.. a ked to budes liat pravidelne tak by ti ta plesen nemala znova rast ..
Tucnak4eva
Od Canny používám vyloženě hnojky Aqua: Vega, Flores, Rhizotronic, Cannazym, Cannaboosz, PK.

Používám ten Cannazym, je to velkej průser když to dám dohromady? Teď jsem to tam totiž jednou dal..
Woody
pruser to nieje .. akurat to tam spolu s peroxidom budes liat zbytocne .. ten peroxid to proste zničí .. vega ,flores a pk by mali byt mineralne tam je to v pohode ale ten rhizotronic a boost neviem ..

ale tak enzymi rozkladaju odumrete casti korenov a rhizotronic by mal byt korenovy stimulator .. no a tieto dve veci by ten peroxid mal vlastne zastupit ..
Tucnak4eva
Jasný, mě šlo jen o to, jestli tam není nějaká reakce a neublíží to..To je ale hovadina asi. No uvidíme co mi to udělá dál. Snad to bude v klidu. Holky nevypadají vůbec zle, ale dovnitř květináče prostě nevidím.
Tucnak4eva
Tak problémy s pH a plíseň zažehnána a holky jedou krásně dál. Lidi jak řešíte vlhkost? Mate odvlhčovač přímo v boxu nebo v místnosti? Já mám v místnosti, cca 55 vlhkost, ale v boxu cca 70 a ne a ne to stáhnout..
Metadres
Yess odvlhčovačku přímo v boxu , zkoušel jsem jich více , ale smysl mají výkonnější kusy cca od 3-4k , pro stan tvoji velikosti bych zvolil odvlhčovačku o minimálním výkonu 10l/24h , koukej po modelech co mají možnost odvodu kondenzátu hadičkou mimo odvlhcovačku , protože většina odvlh. mají ty vnitřní nadržky a malých rozměrech a musel bys to každý den vylevat , což je pruda...
Takhle si vyvedeš hadici buď do Wilmy a nebo do kýble velkého vedle , voda co z ní teče má EC 0,0 což je paráda 😁
Taky se dají sehnat modely co mají zároveň ionizátor nebo UV čištění ( šel bych spíš po UV , docela slušně zabíjí bakterie a plísně ve vzduchu.
Počítej s tím že odvlhčovačka docela slušně topí...
https://www.electroworld.cz/rohnson...YRoCJygQAvD_BwE
Doporučuju tuhle , super poměr cena/výkon
Tucnak4eva
Já mám super odvlhcovacku za 8 tisíc, kupoval jsem ji kvůli vlhku na baráku, ale nemám místo v boxu, mám 120*120 a není prostě kam dát. Jaj jak já tohle zase budu řešit..
Moltres
Můžeš ji mít mimo box, ale musíš pootevírat výduchy stanu a taky otevřít přední dveře. Problém je, pokud svítíš přes noc. Jde pak všude světlo. Ale pokud nemůžeš dát odvlhčovač do boxu, jiné řešení mě nenapadá. Musíš sjednotit vzduch v cimře a ve stanu.
Tucnak4eva
Ahoj lidi, tak se blížím ke konci, dopadlo to docela zdárně. Jen některé palice už krásné dozrávají a některé by chtělo trochu popostrčit. Dokážete poradit nějaký produkt kterým bych mohl podpořit zrání? Používám cannu a mám Cannaboost, Cannazym a Rhizotronic.
Moltres
Co si pamatuju, tak lidi tu používali Ripen, je to stimulátor dozrávání a mělo by to být přesně pro Tvé potřeby.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma