Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Diagnose _ Zweet OG_problem - Klikni zde pro originální téma
Rumpumcumpum
Prosím moc o pomoc, už jsem zoufalý a netuším kde je problem...

Kokos s Perlitem 10 l 70/30
Led SF 600W
Stabilní teplota +- 25 - 30 stupňů Den i noc

cca 14 dní zakoženěny řízek dán do Kokosu, prolít EC 0,8 PH 5,8 chvíli rošt pěkně, pak najednou začal jevit značné známky umírání.

Voda z vodovodu je EC 0,25 dodávám Calmag na 0,5 a pak dodavama Plagron Coco A+B do cca 2,0 EC , PH si plagron sám stahuje na 5,8 (Hlídám)

Nevím čím to je , co se děje ... Listy se kroutí nahoru, barva rostliny je sytě tmavá zelená a je značně povadla, navíc stonek Fialovi.
Rumpumcumpum
pokusim se přidat Obrazek
Metadres
2,0 EC by mělo být ještě v pohodě ale jsou genetiky pro který by to bylo při růstu na hraně , předpokládám že kytky jsou na konci růstu a nebo kolem přepnutí aktuálně ? Na calmag se klidně vykašli a dávej ho třeba každou 3-4 zálivku klidně s tou proplachovou jestli děláš , bez něj bys měl mít 1,7 EC to by mělo být lepší , podle fotek bych tipnul na přelití s přehnojením , světlo ti jede na 100% ? Klidně bych ho zvednul nebo ubral trochu protože ty spodní listy vypadají líp než vrchní 😁
Rumpumcumpum
ano, před přepnutím cca 5 dní,

Světlo jsem stáhl na 80% a prolil vodou EC 0,25 / PH 6 výstupní EC bylo 1,6

- Dám tomu pár dní uvidíme co to udělá.
Rumpumcumpum
Update, rostlinu jsem prolil trochu povyrostla ale zase začal podobny problém, teď nevím zda moc hnojím nebo je tam zima.

EC 1,1  PH 5,8  Světlo 70 cmm nad vrškem ale ve stanu se ochladilo diky přívodu z venku a to na +- 22 stupňu průměr v noci kolem 19 C.
Metadres
Tak ono ty starší části rostliny které zažili ten deficit to už nebude nikdy nic moc , pokud jsou nové listy a horní část kytky v pohodě tak bych si s tím nelámal hlavu tolik , spíš bych jim přisolil EC 1,1 je málo když už nahazujou pálky 😁 nebo tě k tomu snížení EC vedlo něco ?
ZETKO
Ja bych řekl že jsou přehnojený a přelitý na ec 2,0 jsou ještě moc mladý. V růst před přepnutím zalevám ec 1,2, po přepnutí první dva týdny ec 1,6, pak teprve 1,9-2,1 až do průplachu. Navíc hnojky co pužíváš už obsahují Ca Mg tak ho tam dodatečně dáváš zbytetečně.
Rumpumcumpum
Děkuji za rady. Někdy jsem to doklepával do finále, bohužel asi nějak v polovině květu se mi na listech objevily housenky nějaké mouchy. Tak jsem ve své nevědomosti použil Prost Fast K na škůdce a postříkal vše, včetně květu. Následek u sklizně je takový, že paličky mají docela chemický zápach :D

Sklizeň je 3 týdny od postřiku, ale i tak mám strach, co to udělá, a zda to mám vůbec nějak požít. Některé paličky smrdí jako savo.
Metadres
Ajajj 🥲🥲 takhle bych to určitě nekonzumoval, zkusil bych pálky vymáchat ve vodě pořádně několikrát jestli ještě nemáš nasušeno
Rumpumcumpum
Zajimavy experiment, uvidime :D
Metadres
Hele nevím jak tady , ale v USA a Kanadě je to u outdooru běžná praxe že vymáchají celou větev v čisté vodě při sklízení aby se zbavili prachu a breberek , THC je nerozpustné ve vodě takže o potenci nepřijdeš, samozřejmě pak hnedka dát sušit kvalitně , ale těžko říct zda to bude mít vliv i na zbytky postřiku
YngwieM
Nechci Plagron hanit, ale za mne jsou to jedy.

Listy se takto kroutí nahoru, když:

a) nedostatek magnesia, popř. draslíku nebo zinku nebo vápníku nebo bóru
b) přílišná teplota (třeba těch 30°C)
c) kombinace a + b
Moltres
Hele asi jste ten problém už vyřešili, ale podle mě to je přesvícené těma LEDkama. Jeví to podobné známky, jako by měli deficit některých prvků, často se stává, že lidi jdou po problému s EC, Ph, řeší Calmagy a jiné pičoviny. Přitom stačí dát ze začátku světlo např. na 20% a postupně přidávat. Na plno až někdy ve 3. týdnu květu. Znám pár lidí, co i vyhazovali párkrát po sobě celou skříň, než si na tu intenzitu zvykli. Fakt tohle nepodceňuj. Nezdá se to, ale 600W LED je už celkem soda. Plagron za mě OK, je to biominerální hnojivo přímo do kokosu, tak jaké jedy? :teef:

Hoj a ať to roste!
YngwieM
Ohledne miry osvetleni doporucuji tento clanek - dost to otevre oci + stahnout appku (popr. koupit i jejich difuser)

https://growlightmeter.com/lighting...ull-grow-cycle/
Woody
zdravicko .. mozno to niekomu este pomoze tak sa pridam .. Moltres ma najskor pravdu a krutenie listov sposobuje silne led svetlo .. v case ked prisli ledky do mody to snad riesil kazdy kto ich mal .. vratane mna 😁


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma