Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
moje skrinka - Klikni zde pro originální téma
R0[kEt
k tomu vypinani ty folie: JE TO KU*VA TA NEJSVINSTEJSI PRACE, JAKOU SEM KDY DELAL (jedina prace, jakou sem kdy delal:))
Growie
maj to v BAUHOUSU na Pankraci
Elf
vyfotis pliz svoje sninitko vypada ok, vypada to jako cooltube ale se stinitkem, kdyztak pridej i nejakej popisek. Dik
green tree
Hej, máš ten sodík od osramu zapojenej i s kondenzátorem?já mám 150W a když jsem tam napojil kondík(kapacita podle návodu na groweru), tak se z něj strašně zakouřilo a nejspíš vyhořel. Lampa ale pořád svítí. Mě v obchodě říkali, že tam být nemusí.. help
1.ondras
Kondík tam nemusí být,a propo kdo říkal, že by tam měl být.
Kondíky se přidávají k zářivkám a to jen proto, aby elektroměr správně měřil odebraný el. proud.Jinak to nemá žádný význam.
Kam si prosím tě připojik ten kondík???Nějak si to nedokážu představit.
lordWilliam
Ten kondík je tam proto aby vychytával případný nerovnosti v jalovým proudu a tím trošku snižuje náklady za elektřinu. A připojuje se kamsi mezi přívod, tlumivku a strartér. (viz nějaký schéma kde to je nakreslený :-°)
UdL
Kondik zapojujte tam, co zapojujete proud ze sítě. Prostý, jednoduchý a nehořlavý! :D Takže jeden konec do startéru a druhej do tlumivky (teď si tou tlumivkou ale nejsem jistej a schéma se mi teď hledat nechce..)
1.ondras
to IordWilliam: ten kondík ti opravdu vychytá jalový proud, ale s těmi náklady je to úplně naopak.Když tam kondík není tak šetříš.
Tajné
1.ondras: Blbost. U běžných elektroměrů je to jedno (měří jen činej výkon) ale u firemních to šetří. (tam se někdy používají kondenzátory dva - kompenzační a odrušovací, aspoň u rtuťových, sodík nevim)
lordWilliam
2ondras:
Na svém tvrzení že kondenzátor proud šetří si stojím. Mé tvrzení může potvrdit spousty lidí, jako argument na mou obhajobu si přečti Maharsiho reakci na toto téma http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=11965
UdL
Kondenzátor není nějaká smrtící investice (do kila), takže ho v klidu pořiď. Tim nic nezkazíš...

Kdybys ho nemohl sehnat, tak si napiš na dakof@cmail.cz a pošlou Ti ho.

Sehnat to v síti normálních obchodů není žádná slast. Několikrát mi bylo řečeno, že jako na co to potřebuju a že to snad ani není potřeba... IGNORANTI!
gunman
Hergot kruci, niektorým z vás by som s danými vedomosťami z elektriny nedovolil ani strčiť vidlicu do štekra. Páni, uvedomte si predovšetkým, že neodborná montáž k vám môže priviesť hasičov a následne policajtov. Niečo o osvetlení si prečítajte napr. tuto, schéma zapojenia býva najčastejšie na tlmivke a pred zapájaním nehulte...

A kondenzátor (správnej hodnoty správne zapojený, t.j. medzi prívodné vodiče, samozrejme za poistkou a pred samotným kompletom) vám zníži aj účet za elektrinu, pretože "doladí" rezonančnú frekvenciu celého kompletu na potrebných 50 Hz, takže zníži jalovú zložku príkonu. Práve tá jalová zložka sa nepodieľa na svietení, ale mení sa v tlmivke na teplo (ale elektromer ju natočí, takže ju zacvakáte).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma