Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Urychlení doby květu tmou 36 - 48 hodin při přepnutí - Klikni zde pro originální téma
CBDheaven
Zdarec, četl jsem na zahraničních fórech, že někteří pěstitelé běžně používají techniku přepnutí 24 hodin tmy po periodě 18/6 a někteří i 36 a 48 hodin. Nikdo ale neuvádí vyloženě experiment, kde by použil ty samé klony, lampy a zkusil rozdíl. Je tu někdo, kdo si to zkusil nebo to běžně používá? Je rozdíl ve výnose? O kolik se zkrátí době květu? Zvednou se hodnoty kanabidoidů stresem nebo to nemá až takový vliv?

A abych tomu dal taky informační hodnotu tak:
36 hodin tmy používají někteří pěstitelé k nakopnutí rostlin do květu. Někteří uvádí, že se začnou objevovat pupeny palic do týdne místo 2-3 týdnů. Rostlina dostane tmou jasný signál ke kvetení.

Co jsem pochopil tak:
Každá odrůda se chová trochu jinak, takže při neúspěšném pokusu se na to hodně lidí vykašlalo. Nejspíš půjde o to, sehrát se se stejným phenotypem s klony ze stejné matky. Sám to budu zkoušet teď další kolo ve dvou boxech. Bohužel nemám stejný lampy, takže rozdíl mezi 36 a 48 hodin nemohu objektivně posoudit.
rel10oc
jakýkoliv zasah do života a prostředí těch rostlin je stres, podobně jako když chodíš do fitka tak stresuješ sve tělo a poškozuješ svaly, které očekáváš že nasledně při procesu regenerace zesílí. U rostlin je tomu podobně, máš pocit že 2 dny tma ve dnech, kdy se mají dobře jim nějak prospěje? víš proč se ty světla davají na timer a nepřepina se to ručně? neni to jen o lenosti člověka, ale protože chceš rostlinam zajistit stabilní rutinu, právě z duvodu abys je zbytečně nestresoval, jelikož stres = zpomalení, a pokud se bavime o světle, jakykoliv vykyv riskuješ, že rostlina zhermafroditi, což asi uplně neni cil, který bys chtěl.

Nicméně, někdo dava 2 dny tmu, před sklizni s tim že třeba ke kořenum ještě nasype led, aby rostliny 'oklamal' a ony si myslely, že přišla zima a spustili sve obrane mechanismy = zvyšená produkce thc + zima trigguje to slavne 'fialovění', mužeš tomu tak lehce 'uměle' zvedat cenu, jestli prodáváš, ale vědecky u toho nikdo neprokazal efektivitu, je to sugesce, podobně jako flushing, který ma primarni učel ušetřit penize, ke konci pěstu než cokoliv jineho, lidé si tež mysli že rostlina se tim nějak čistí a neni to pravda.

určitě se soustřed na tu genetiku, jestli ta genetika je pěstovaná. tak abys ty rostliny takhle stresoval a máš s tim podložene zkušenosti, muže to byt efektivni, ale random bych něco takového určitě nedělal
CBDheaven
Je mi to jasný se stresem. Obvykle hraje největší problém stres v květu, v růstu se dá rozchodit i mrzák. Spíš jestli je tu někdo, kdo to už zkoušel nebo tak dělá. Pojedou mi od listopadu 4 boxy, tak můžu zaexperimentovat pod stejným druhem lampy.
rel10oc
no, ono je rozdil stres a 'stres' mezi nějakym LST/HTS je rozdil prakticky jen v času, který si to vezme na regeneraci, když mluvime o veg fazi, ale když jim z ničeho nic přerušiš denní cyklus, tak to je něco uplně jineho, i ty jako člověk si minimalně rozhozený když třeba letíš někam na druhý konec světa a tam je po přistani např. stale den. U nás z nepravidelneho cyklu vznikají dokonce spankove poruchy a ma to celkem složitou lečbu, někdy až nezvratnou a člověk pak potřebuje medikace a drogy aby normalně spal.
Já se na tvuj experiment určitě rád podivam, ale osobně si myslim že u těhle rostlin, budeš minimalně v minusu s vynosem, nebo ti nějaka část zhermafrodití a cely to krachne, určitě nečekam nic moc pozitivniho.

upřimně nemyslim si že tohle někdo vubec dělal... kde jsi to našel jestli se mužu zeptat? Pokud na to vyloženě nema člověk nějakou uber šlechtěnou ne*erskou genetiku, amici vymyšli spoustu kravin, ale o tomhle jsem skutečně ještě neslyšel, je všeobecně znamo, jak vznikaji hermafrodití rostliny, jak jsem psal, ma svoje duvody, že ty světla jsou z pravidla vždy zapojena na timer.

Jinak když máš 4 boxy, kdybys chtěl udělat skutečně nějaky vědecký experiment za stejnych podminek, dovolil bych si navrhnout 1 stan třeba FIM druhý TOP, třeti třeba jen LST, u tohohle by mně zajimal rozdil v pokrytí prostoru za jakou dobu, doba regenerace a samozřejmě vynos a celková doba do sklizně. Nebo nějaky pokus s hnojenim, kde to nadávkuješ na 75% od vyrobce, 50%, 25%.., to by taky mohlo byt zajimave, určitě minimalně pro ekonomicke vysledky u hnojiva co jedeš, byť je každý strain trochu jiny :D Nebo třeba ruzne hodnoty prostředi vlhkost/teplota, třeba jen o par %.
Když máš k dispozici takove užasne možnosti, kde mužeš za stejnych podminek testovat 4 ruzne věci, asi bych vymyslel spíš něco smysluplnyho :D
Váchy 55
Ahoj. Za mě blbost, kterou se akorát obereš o výnos kvůli stresu a jdeš tím i naproti hermení. Kvůli čemu? Že pak sklidím o týden dřív..co to je týden, když už čekáš 2-3-4 měsíce.
Co se týče těch pokusů, tak jsou hodně zavádějící , protože jak se chová jedna genetika nemusí se vůbec chovat jiná genetika, takže je to hodně o odrůdě. Nicméně neříkám, že je to nic nevypovídajíci a určitě si to nejakou pozornost zaslouží. Chtělo by to zkusit s více odrůdami, aby to mělo nejakou váhu a hlavně striktně dodržet pokaždé stejný postup, což je v domácích podmínkách téměř nemožné.
Metadres
Přesně 😁 čas neošidíš , kytky možná jo , ale jak je tu napsáno nademnou , ošidíš se o výnos/ kvalitu a těch pár dní co ušetříš ? Myslím že tady nikdo nic podobného nepraktikuje , ani v zahraničí kde jedou průmyslově indoor , jestli ti jde čistě o vědeckou hypotézu budiž,.. Určitě tě budu dál sledovat , jestli chceš ušetřit nějakej čas a zrychlit sklizeň tak jsou určitě jiný a efektivnější způsoby , a o těch je tu toho napsáno dost 😁
CBDheaven
Díky za názory, stejně to zkusím. Nejspíš ale až ob jedno kolo, jelikož teď musím zkusit kolik pk 13-14 snese moje gentika s 0,3% do 1% :D
chyldrex
Zkousel jsi to? :D
Ja jsem otevreny vsem logickym moznostem, ale tohle mi prijde jako brutalni stres a momentalne mam lufta z hermafroditu, tak jsem to tu projel...

Ono pokud jsou moznosti, tak bych to urcite zkusil, protoze zkouset hnojky atd. jsou sice taky uzitecne veci ale mam kolegu co to odjakziva vali od odka, micha 3 znacky podle potreb a mame podobne vynosy, akorat ja jsem pomerovy na vsem podle deficitu. Proto mas mou podporu v testu a mit moznosti, tak do toho jdu :punk:

Kdyz je tema o tom svetle, stressu, hermosich atd.. zkousim opacny system. Radeji budu ubirat postupne, abych se tomu stresovani vyhnul a uvidim o kolik se to zpozdi.. uz ted jsem tyden po vykliceni zkusil nonstop na 48 a priste urcite repete.. dle meho laickeho nazoru budes mit urcite horsi pomer doba/vynos oproti normalu a nicemu si nepomuzes
chyldrex
chyba, prosim o delet
CBDheaven
Tohle kolo to nezkusím, boxy jsem z bytu odstěhoval do bývalého kanclu a tam byl problém snad se vším, takže dostaly zabrat a vystavit je dalšímu stresu nemohu. Jsou zase doma.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma