Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Cooltube Skoro Zadarmo? - Klikni zde pro originální téma
delta
Tak lidi ja toho jeste moc nezakladal, ale tohle se mi jevi jako dobra prilezitost. Hodlam kvuli zakoupeni fakt supr osiva prestavovat skrin na hydro. Mam asi 8000. V ramci zmen a moznych usetreni mi prislo na mysl pouzit misto cooltube seriznuty odmerny valec. Myslim ze kazdej lepsi sklenar vam ten spodek urizne a klidne i zabrousi. Sklo je laboratorni a tedy tepluvzdorne a kdyz by se tam pridal vetrak s odtahem mohlo by to fungovat...
Vase nazory?
XCarcass
To z toho chces delat lampu..?Pojedes VScrog nebo jak?
ohshit
Čus no hele je to dobrej nápad, ale to sklo musí být křemičitý, normální totiž filtruje spektrum toho světla a to je pak prowar
XCarcass
To jo ja sem to vyresil lampou od www.hydroponieplus.cz (ted nevim jestli to neni ..hydroponie-plus.. zkus) za litr a sem max. spokojenej. Ale je jen na horizontalni zaveseni. Ma nakou folii udajne s 98% propustnosti spektra a odolnosti vuci zaru..
delta
No tak jsem tu hydroponii plus projel krizem krazem a zadny stinidlo se sklem a jeste delany na odsavani jsem tam nenasel.
Kdyztak jaky jsou to kategorie???
Jo a s tim pohlcovanim spektra, ktery primo se to dotkne slozky? Neplati to jen pro UV? A ty lidi co si delaj vodsavani od lampy z akvarek ho asi taky nemaj kremicity ne. Zajimalo by me jakej bude rozdil s kremicitym a bez nej.
delta
Jo a co je to VScrog?
Ja mam 1x sodikovku nav-T 400 W a chci vokolo ni nainstalovat sklenenou rouru na jednom konci s dirou a na druhym s 225m3/h vetrackem tahajicim vzduch ven z mistnosti. Muzu tam dat i silnejsi vetrak.
delta
Takze uz to vim a muzu rict ze VScorg ne. Spis s tim spektrem urcite to tady nekdo zkousel i s normalnim sklem, mozna na to jede doted. Ja hledam levnou variantu na Cooltube za 2300 nemam a nic okolo 1000kc sem nenasel. Tohle by asi fungovalo a jestli sou to ztraty v 1-2% tak mi to tak nevadi, lepsi stinidlo se da koupit vzdycky, ale kdyz maj maly kytky vysokou teplotu uz se to asi nicim nenahradi...
delta
Jo tak jsem objevil diskuzi o vlivech skla na spektrum. Sice je to asi jen 2mm tlusty sklo, coz by se na UV nemelo zas tolik projevit, ale stejne jsem se rozhod poridit si Coolshade 120. Kdyby se vam nekomu chtelo to otestovat, tak na p-lab.cz Maj valce tohoto rozmeru asi za 450 kc, taky tam mimochodem nabizej COmbo PH-EC za 4000...
Loucim se
delta
Takze tohle jsem nasel na strankach vyrobce odmernych valcu:
Sklo Simax je čiré a bezbarvé, nevykazuje ve viditelném spektru podstatnou absorpci. Propustnost ultrafialových paprsků umožňuje použít výrobky pro fotochemické reakce.
Index lomu skla Simax (l = 589,30 nm) nd
1,472
Fotoelastická konstanta B
3,6.10-6 MPa-1.

Světelná propustnost skla SIMAX leží v oblasti viditelného světla při tloušťce stěny 3mm mezi 90 až 92% a je znázorněna v následujících grafech.
Tak co vy na to. No stejne si tu nejak melu pro sebe ale kdyby nekdo neco chtel napsat nestydte se...
deno
tohle už sme tu někde řešili... odměrnej válec je good, ale aby rozměrově padl na výbojku... cena cca 800 - 1000kč

Jestli potřebuješ opravdu nejlevnější možný řešení chlezení výbojky, tak se mrkni na mojí modrou skříňku - odkaz v podpisu. Řešil sem to taky delší dobu a na levnější variantu sem nepřišel...

Jinak řešit nějakou světelnou propustnost je nesmysl - jde o minimální hodnoty tu nebo tamhle - lepší je srazit teplotu o dramatickejch pár stupňů, kerý se ti v létě budou mooooc hodit...
zMazánek
2 Deltakill:Hele to stínítko s odtahem přímo na hydroponiiplus nemaj,teda na stránkách myslím,ale prodávaj ho.Nedávno sem ho taky kupoval,stojí myslím okolo 1400,-kč.Je to taková plechová roura se spešl folií místo skla,průměr na odtah 120mm.Zkus jim kdyžtak zavolat a uvidíš že ji maj.
Jinak hodně zdaru
delta
Tak uz jsem volal do vyrobny odmernejch valcu a za 300 kc mi udelaj prusvitnou rouru:
2,5mm tenka stena (dobry na UV, pri 3mm ma spektralni propustnost 92%, pri 2,5 je to jeste vic),
tepluvzdorna (az 140stupnuC)
8,5 vnejsi prumer.
tak zkusim jesli to vydrzi ten pekelnej zar. snad to nejak uchladim (kdyz dam na vetrak redukci, ktera 120 zuuzi na 85nebude mi to tahat ten vzduch vsude mozne?mam na to 220m3/h)
Esli to vydrzi...
delta
Tak uz jsem volal do vyrobny odmernejch valcu a za 300 kc mi udelaj prusvitnou rouru 2,5mm tenka (dobry na UV), tepluvzdorna (az 140stupnuC) stena 8,5 vnejsi prumer. tak zkusim jesli to vydrzi ten pekelnej zar. snad to nejak uchladim (kdyz dam na vetrak redukci, ktera 120 zuuzi na 85nebude mi to tahat ten vzduch vsude mozne?mam na to 220m3/h)
Esli to vydrzi...
deno
za 3 kila - fuckt??? sákra to dybych věděl.. zatr - no nic...
podel mě 220m3 stačí, mam 160 a pohoda...
delta
Tak maj dokonce i 115mm, bude trochu drazsi ale redukce nebude nic zrat, jen vydrzet ty tri tydny, musim udelat nejakej uchyt.
delta
Opravne informace:
Sklo je mozne poridit i v tloustce 115mm
tloustka steny: 3mm
tepelna odolnost: az 1260stupnuC
cena: zatim nevim ale asi 500KC
Takze pro vsechny:
fa.VITRUM (vyrobce je SINAX, ale podvyrobce (MO, rychlejsi) je prave VITRUM, sidli ve Stribrne Skalici. Telefonni cislo si kdyztak najdete sami jinak klidne PM.

PS: Ja to mam teprv objednany takze je to ve fazi vyzkumu, nikomu nerucim za vysledek, az to vozkousim, dam vedet dale...
PiosOne
delta: to spojení bys mohl dát přímo tady, taky bych o to měl zájem
delta
Nedela ale 5mm je celkem jedno udelas redukci na 120, vono kdyz si udelas plechovej uchyt tak to asi bude tech 120 s tesnenim. Jaky dirky??? to je valec duty - pruchozi------------:> Jaky jiny diry???

to poisone: Kontakt je tesne nad tvym prispevkem, to cislo si snad zvladnes najit sam ne....INTERNET AGE (esli ne tak PM)
PiosOne
delta: jojo, díky. nevšim jsem si. ale to číslo do PM bych ocenil ;)
delta
Takze pani z Vitrum se ozvala maj 85 za 220 kc. 115 neni(SIMAX - 3 mesice) Ja sem si ho vobjednal. Cooltube se dela 85 a 120 prva za 2300, druha za 3400. Nikoho nenutim, ale moznost to je. Nejdriv to zkusim s 250W, pak kdyztak prejdu na 400W.
delta
TO BOHOUR: Jo presne tak, musis to zadat orig. vyrobcy (SIMAX). Trva to pak 3 mesice, ale udelaj ti 115ku. Ja si objednal 85. Protoze za 220Kc se to vyplati jenom vyzkouset. Nikoho nentutim aby si kupoval experimentalnui trubici, jako ja. Dycky je tu moznost koupit pravyho COCOTTUBE...

TO MRVOSEL: Sezen kontakt myslim, ze to vsickni oceni. Ja jsem hledal, ale u nas nic, proto me napadly alternativni valce. Kazdy info se cenni
delta
Tak uz to mam doma... Je to trubka :) 85mm, 2,5mm stena, cena 270 kc s DPH. Jen je pruda ze mi pri instalaci kiksnul vetrak takze to bude muset chvilku pockat. Jen co sezenu EURO 2 za rozumnou cenu... hmm mozna bych koupil i dva. Na 3metrovou isolexku by to mozna chtelo a za tu cenu ?) Na odtah vzduchu budu mit jeden cm u objimky. Je to dost malo ale myslim ze by se to melo dat uchladit, kdyz tam primo pichnu jeden EURO. (mno mozna i jeden na privod to pak bude masakr instalace...Jeste uvidim.

Brzo se vozvu jesli to prasklo nebo ne...
PiosOne
bohour: to mas taky od te firmy co deltakill?
delta
Takze cely system je aktivni. Na 400W sodiku mam Cooltubu s aktivnim odtahem 150m3 + jeden odsavaci 350m3 + jeden velkej (40cm) rozvirujici a mam teplotu 30 cisel pod lampou 29. Myslim ze to de, po mejch problemech s 34 atd je to uplnej luxus. Ale nez sem koupil ten rozhaneci nohovej teplota byla fakt spatna. Z toho plyne Normalni stolni vetrak je potreba a to zatracene. Stahne vam teplotu a navic kytky budou pevny.
PiosOne
zas tak hrozný to není, právě jsem si jednu trubičku objednal, tak jsem zvědav
Muth
Jaky sklo je potreba do cooltube? Staci uplne normalni?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma