Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Můj První indoor 600w CFL a automaty - Klikni zde pro originální téma
fugiiii88
Ahoj všem... tak sem se rozhodl že skusim svůj první indoor..
No ale možná sem úplně nepřemýšlel dopředu a začal trošku naopak. Ale postupně se dovybavuju sem ve třetím týdnů a až tet budu pořizovat pH metr a zvlhcovacku.
Jinak box swm si přivezl od rodičů který sem vytvářel tak před 8 lety ale nikdy nebyl v provozu jenom na půdě. 😁
Mám v plánu pořídit stan 😉
Světlo sem pořídil 600w CFL duální spektrum plus Stínadla k danému tipů světla dále pritah 1x 12v vetracek z plno a odtah to samé. Ofuk mám stolní větrák. Bohužel zatím jedu bez pH metrů a zvlhcovacky..... Jako substrát sem zvolil z obi na kaktusy plus perlit... Mám tam ještě hodně nedostatku a nejspíš aji pár chyb..
Budu rád za každou radu nebo třeba nápad, radu.pokusím přiložit nějaké fotky. Dík za odpovědi.
fugiiii88
1
Váchy 55
Ahoj. Několik rad se najde.
Pokud budeš pěstovat v hlíně, tak ani pH metr nepotřebuješ. Jen si pro orientaci dojdi třeba do Growshopu kde ti změří pH a EC tvojí vody. Určitě je dobré to vědět.
Další věc je ten substrát. Proč proboha substrát na kaktusy z obi?! Pak se divíte že vám to neroste a natahate si tam škůdce. To v čem to roste je podstatné. Samozřejmě si mohl zvolit i hůř, vzdušný je, ale pH je u něj uváděno 5-6,5. Já osobně radim naprosto jednoduchou věc a to je, že z prvního Growshopu na kterej na internetu kliknu objednám 1 pytel třeba Allmix od biobizzu + starter pack hnojiv popř. jen Grow a Bloom a hotovo.
Zvlhčovač taky rozhodně nebudeš potřebovat. Jde to hravě i bez něj a kor s prostorem co máš ty. Soustred se spíš na kvalitní výměnu vzduchu a teplotu.
Jinak k tomu biobizzu - je to organika, takže pH ,,si to upraví samo" když budeš stabilně zalévat odstátou vodou s hnojivy.
Je to trochu složitější, ale když se dodržují zásady, tak to funguje bez problémů.
A poslední rada...stan bude opravdu lepší 😁
Ať se daří. Nešetři na věcech jako je hlína , hnojiva nebo genetika. Těch pár korun za to ,co z toho vzejde ,stojí!
Peace
rel10oc
Já bych ti přesně naopak od kolegy nademnou ten pH metr určitě doporučil :D dobre navyky je dobre ziskat ze začátku a pokud to chceš do budoucna někam posunout je duležité držet ty hodnoty stabilní a když naraziš na problem obzvlaště v začatcich, kdy se vlastně učíš jak na to a co si zkurvil, velice často to je chyba právě pH v kořenove zoně, měř si to z toho co vytýka do podmisky abys věděl jake hodnoty máš u kořenů, konkretně automaty se přepnou pomalu i z toho že se na ně křivě podivaš, aby si z automatu vymačkl maximum, musí se mít dobře, to je prostě tak v letě na balkon, určitě to nebyla dobrá volba na první pokus, ale good luck, nějak to dopadne, osobně bych to asi vyhodil, i s tou divnou pudou a dal tam fotoperiody do all/light mixu...

pokud jde o nějake basic rady, tak krom toho abys nejel automaty, dokud nebudeš mit jistotu co od toho vlastně chceš tak si nekupuj hlinu na kaktus... jak tě to vubec napadlo? Dělej si poznamky toho co děláš a prostředí rostlin a pouč se z toho do budoucna, každe ročni období přinaši jine problemy. Hnojiv 50% davku ať koupiš cokoliv, jsou to všechno lhaři. Zvlhčovačku budeš potřebovat teprve až si začneš měřit vlhkost vzduchu, takže prvně si pořid nastroje na měřeni a pak teprv vylepšuj, třeba s tim žadny problem mit ani nebudeš, ale v zimě se ta zvlhčovačka hodi, to si nebudem zas lhat no :D a jak piše kolega, zajisti si lepší vyměnu vzduchu
Váchy 55
To rel10oc: Je vidět že si organiku nikdy nejel, protože tam ti ukazuje pH metr nesmysly a když se budeš podle toho řídit tak je to cesta do pekel. Každopádně na všechno ostatní určitě pH metr super věc, kor do začátků.
rel10oc
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
[B]To rel10oc: .../B]


Ale jel, nevím co máš na mysli tou organikou, ale abychom si teda sladili pojmy tak pro mne organika znamená mikroorganismy v pudě a ano v takovem připadě máš pravdu pH/EC metry ukazují ne uplně přesné udaje a odhad na zakladě zkušenosti už hraje velkou roli, protože ty organismy v tom nejsou započitany když je ty metry neumi čist a dělají v tom bordel.
No a jelikož je to tady borcuv první pěst a byl schopen narvat automaty do nějaky pochybny hliny na kaktusy, tak sem nepředpokladal že mu bude někdo radit organiku... ano je super dělat si compostea a živit ty hajzliky cukřiky a sledovat jak se rostlina ma dobře i bez additiv s hřejivim pocitem že ji davaš jen čistou vodu kterou piješ sam, ale neni to prdel, musi se udržovat vlhka pude, když je to moc hrozi zas uhnivani kořenu a dalši věci, jsem si jistý že si si toho všeho vědom, to bys přece po někom kdo začina nechtěl, na to ať si přijde sam časem a zkušenosti jestli to vubec chce zkoušet, jestli v tom najde třeba potom nějaky rozdil..

co koukam tak si mu radil od Biobizz grow a bloom, tak co je na tom organika? to že Biobizz děla semi-organicka hnojiva znamená že je mužeš použit když máš v pudě organicky život protože v tom jsou cukry a to oni přesně radi bašti, takže jim pak nemusiš davat melasu nebo nějaky cukr s vodou, jestli ale v pudě žadny bakterialni život zasazeny nemáš tak si ty kořeny ty rostliny vezmou stejně jenom to nitro z ty flašky protože to krmivo pro mikroby nedokžou sežrat, při organice žerou kořeny pravě to co vykadi ty mikroby. Pak v bloomu zas phosphor a micro flašku potřebuje ještě alespon kdyby jel tu řadu co radiš a když už tak ten top max už si k tomu prostě dovolit muže to už za to stoji...
Takže aby jel fakt organiku nesmělo by mu to potom ani vyschnout a musel by tam předtim s tou hlinou na kaktusy s perlitem namichat ještě nějaky hovinka, nebo něco v čem ty bakteri jsou aby se do te pudy mohli nějak rozmnožit diky těm cukrum... no a nebo si udělat compostea v bubbleru a pak je tam nalejt skrz zalivku, ale jak řikam.. to bys po něm na start nechtěl ne? Zapominaš že typek si nedal ani praci zadat do googlu jakou hlinu koupit na pěstovani travy, očividně to ma na salamu :D
Dle meho má nejlepší když to prostě bude hnojit 50% davkou z tabulky a zalejvat to prostě až to vyschne, podle vahy květniku třeba. Takhle když dojde bez problemu do konce tak at si tam zkusi ty mikroby přidat třeba na další kolo že jo, pak to bude mit s čim srovnavat alespoň..
Váchy 55
to rel10oc :
Pravdu máš. Psal jsem že je to mnohem složitější než jsem to prezentoval! Pokud, ale koupí all mix a ty dvě složky a bude zalévat jak říkáš aby to neproschlo uplne, fungovat mu to bude. Ty mu v tom děláš teď guláš jak kráva nic ve zlým. Schválně jsem radil takto, protože je to levná a jednoduchá varianta, u které se obejdeš bez pH metru a jiných předražených pičovin, které jsou vzhledem k jeho ,,mini-lowcost-pěstírně" zbytečný.
Pokud by do toho pak chtěl zabřednout víc, tak je tu mrak témat, kde by zjistil co a jak. Tady jedno z nich ,,ORGANICKE PESTOVANI-INDOOR pro zacatecniky-ZAKLADY" od člena Madical-strains, kterej to má zmáklý do detailů a navíc přímo pro biobizz.
Omlouvám se autorovi, že jsme mu v tom udělali bordel, ale snad se v tom nějak zorientuje.
Aspoň zas uvidí, že to není jen vysadit a zalevat, jak si většina myslí.
Peace
rel10oc
citace:
Původní příspěvek od Váchy 55
to rel10oc : ...


yo, asi chapu tvuj nahled, ale organika dle meho určitě není jednoducha a určitě neni vhodna na začátek, a pH metr je pozitivni přece. Dle meho je organika jedna z nejtěžších forem pěstovani indoor a nemyslim si že je člověk schopen něco z toho vubec ocenit když neví prakticky nic ... a konkretně v allmixu je stejně jenom 10% hovinek takže nějaky zaklad pro bio život tam sice je, ale ty mikroby mají lifespan, je třeba tu pudu stejně později tzv. 'rechargnout' právě skrz ten compostea a nebo to přesadit a stejně jim musi nějakou formou dodat phosphor potom v květu, takže tam stejně bude něco muset přidavat krom cukru s vodou.. + všechny ty rizika který to s sebou přinaší, od přelití k uhnilejm kořenum nebo naopak ti to vyschne a oni prostě pojdou, pH/EC problemy který nevidi... nesmysl aby na tomhle někdo začinal prostě je v tom tolik proměnných který musiš kontrolovat, organika je spiš pro fajnšmekry a lidi co chtějí te rostlině dopřát nejvic přirodni život z principu, dneska frči ten BIO lifestyle obecně, ale na vysledny produkt to stejně nema prakticky žadny vliv, spiš tak máš dobrej pocit a ušetřiš nějaky penize ve veg fazi no, vyměnou za dřinu ale..

dle mně mu v tom dělaš gulaš naopak ty protože to co radiš je už prostě pro lidi co vědí jak to ma vypadat, kdy to zalejvat a podobně...co mu radim ja je naopak straight forward: hnojit to 50% davkou dle tabulek vyrobce a klidně to muže střidat s obyčejnou vodou když to nebude žloutnout nikde a zalejt to vžy až když to skoro vyschne, podle vahy květniku a měřit a zapisovat si hodnoty a prostředí (RH, pH, temp)... čimž se dle meho nauči jednak poznat kdy rostlina potřebuje zalit a kolik za jak dlouho vypije, druhak zda ji vyživa stačí, nebo potřebuje přisolit a nakonec ziska dobre navyky nejen tim že si bude zapisovat hodnoty aby se z toho do budoucna poučil, nebo experimentoval, ale že ty kytky nebude stresovat zbytečně tim že se bude jako chudak novaček snažit držet pudu vlhkou když ani neví jak moc vlhkou, neví prostě.. samí neměřitelny věci.. tak proč to dělat? protože viktor dufka na youtube povidal že to je best? :D Idealně když na ně jako novaček nebude moc sahat, obzvlaště na automaty. Jen ať zatim pozoruje a uči se.
A to se bavime jen o radě pouze s ohledem na to, že bude pokračovat teď v těch automatech který postnul nahoře... ale jak jsem psal, ja bych mu radil to vyhodit i s tou hlinou a:

0. koupit fotoperiody, který mu prominou, když to poděla a začit uplně jednoduše...
1. nahazet to do malejch květniku a vždy když kytka přeroste vyšku květinače tak to přesadit do většiho a takhle až do přepnutí kdy dostanou finalni domov, timhle si zajisti fakt že to nemusi přihnojovat protože jim tim přesazenim vždycky doda novou pudu ze ktere mohou čerpat živiny a použil bych light mix protože ten allmix zase ma těch živin hodně takže jestli tam dáš hodně mlade kytky mohou vykazovat spaleni a jak to chudak pozna pak to bude flushovat podle rad na internetu a akorát je stuntne... hezky vklidu pomalu.
2. timhle stylem bude přihnojovat až na květ takže celou veg fazi muže zalejvat čistě vodou a potom už jen bude pokračovat tim co sem psal nahoře a to sice - 50% davka hnojiv, podle vahy květniku až to bude skoro vyschle...

žadny hlidani ničeho co se neda změřit, prostě simple a tim že si ty hodnoty bude psat alespon pochopí co se v tom květniku děje a bude pak mit s čim porovnavat, s čim experimentovat a to ho někam posune... organika je takový finale už, ale jasně jeslti to chce zkoušet hned na začatek proč ne že jo :D přinejhrošim začne znova
Váchy 55
Ok. Končím. Vem si ho pod křídla a napiš mu nějakej low-budget set-up. Ono každý hnojiva jsou trochu jiný, každý má trochu jinou vstupní vodu a ty začátky měření a míchání roztoku jsou na palici než to člověk vychytá. Já ho chtěl jednoduše navést na něco co bude 100x lepší než to co dělá teď a co ho nebude stát moc peněz.
Jinak s tebou určitě souhlasim.
A s Dufkou na mě nechoď..ta okurka prodává CBD outdoory 1000,-/Kč za 10g (jinak 150,-g) a ještě povídá jak je to super výhodné, že to nedělá pro peníze, ale pro huliče, aby to měli za dobré peníze. Bych se styděl, prodávat CBD venek za víc jak 100,-/g :-D
rel10oc
jojo, já se ho tuhle ptal na genetiku těch seminek a že by mohl uvest seedbanku ze který to ma a napsal mi něco ve stylu 'kááámo, ja mam best genetiku' :D pak to smazal cely radši :D scam to je všechno co on děla, ani bych se nedivil kdyby prodaval co nema skladem, ale to on brzo zas někoho nasere a pošlou mu tam ČOIku a bude mit po prdeli :D ja bych se u něj bal něco koupit už z principu, ten musi byt v hledačku pčr minimalně, jednou ho bustnou a pak budu muset někde vysvětlovat proč sem si u něj koupil nějaky pochybny semena :D

jinak jo, všechno bude lepší než to co dělá borec teď :D nicmeně ty hnojiva jsou vpoho všecky, je to jedno klidně ten biobizz třeba, 50% davku a dokud si neřekne vic tim že to žloutne tak to udržovat, sem tam to prolejt vodou a jebat, přiroda se postará.. ona ta kytka stejně žere z 90 nitro zbytek jsou micro a v květu to je zas z většiny phosphor... když to člověk nekomplikuje tak to prostě nemuže podělat, brat to jako trochu naročnějši pokojovku je nejlepší start, tak ta kytka alespon přežije a něco si z toho odnese ja si pamatuju svuj začatek, na balkonu 5 květinaču v allmixu zalejval sem to 100% davkou biobizzu už od prvniho dne každý den :D do konce to došlo nějak, což sam nechapu, ale bylo toho malo, asi 10g na kytku, uplně nehulitelny :D
Váchy 55
Přesně. Ne nadarmo se říká, čím hloupější sedlák, tím větší brambory. Já třeba AF venku už skoro vůbec nehnojím, udělám poradnou směs nové zeminy s pískem perlitem guanem granulovanym hnojem a kompostem a většinou fakt stačí jen zalévat destovkou. To že se mi tam udělá v květu deficit dusíku mi vůbec neva. Naopak..sice je menší výnos, ale u AF plesniví snad každá odrůda a radši budu mít zdravé malé chutné šištičky než plesnivý salámy. Výnosy už jsem přestal hrotit, protože když mi teď dochází tak rožnu doma Ledky a za 3 měsíce mlaskam 😁 teď mám vyhlédnutý Oldschool od Ripper seeds a zbihaji se mi sliny už teď 😁 naštěstí mám ale ještě Mandarine gelato a Gods glue a do toho už kosim venkovky takže Oldschool přijde na řadu až příští rok z jara. Až najdu čas a bude i chuť tak jsem taky konečně něco napostuju ať tady nedělám jen chytryho 😁 mějte se pánové
Lemonade
Rarita 600 W v zářivkách, sympatický. Reálně tak polovina? Nevím přesně rozměry, ale světla to je asi dost. Jen mi přijde že ty kytky máš trochu mimo osu.
Jak to vidíš s tvarováním atd., i vzhledem k menšímu dosahu CFL a specifikám automatů?

Konopí není kaktus jasný, ale no stres, ve finale bys je měl hnojit vždy když ji zavřeš do květníku co neni dost velkej ani na ten kaktus. Venku si připravím hlínu, nechám pracovat a pak to letí jako MiG samo, ale tady se pokoušíš když už je za tebou ta uhlíková stopa a před tebou účet za energie, dostat z toho co de a aby se měly dobře a ono to prostě v pár dm3 substrátu nejde. Na prvním místě radost jasný, ale v substrátu na něco co roste nula nula nic to na kouzelný fazole nevypadá bez papání.

Vzduch.. co hodit nějakej difuzor na ten přítah. Možná lepší hodit oba paralelně na odtah a zvětšit pasiv přívod ? Jestli teda nebudeš řešit i pacháč rovnou radši. Je možný že ti to bude stačit, ale spíš ne až to povyroste.

Jinak 4 ze 6 nevypadaj že chcípnou, což je vzhledem k prostoru asi cajk ne :-)
Ty 2 maj holt něčeho moc nebo málo. Tipnu moc vody takovej evergreen.
Obecně pod zářivkama jsou spíš hustý než vytáhlý, takže asi fakt vypadaj jak maj na 3. tí týden.
Nahoď další fota určitě. Když už tady padl Madical Strain mrkni i na jeho pěsty. Ono z uspěšnejch pěstů si vemeš něco jasný, ale když to neběží ideálně a navíc se to rozebere na 30ti stranách je to vlastně pro zelenáče jako já nebo ty i víc k užitku :-)
Mr.MEN
600W CFL jsem ještě neviděl. To máš dvě 300W?
fugiiii88
Zdaravicko všem a moc díky za komentáře tet vím kde sem všude udělal chybu... jen sem si myslel že jich nebude tolik 😁😁..
Nicméně už vím co je to za model... AUTO GLUEBERRY O. G.
sázel sem je 4.9.2021 a to sem je měl tak týden jenom za oknem než šli do skříně...
Bohužel sem dal dvě do jednoho květináče kde mi po čase začli zloutnout tak sem je rozzsadil každou zvlášť i když vím že u af se to nedělá tak uvidím jestli z nich ještě něco bude..
Zbylé 4 se mi zdají celkem f pohodě..
Když jsem to počítal tak tet mám 23 den.. Podle popisu od A až do Z bych měl sklízet po 70-77 dnech od vysazení...
PH metr stále nemám ale pořídil jsem zvlhcovacku HYUNDAI ultrasonic hum 282 a mám ji ve skříni zapojenou na stejný cyklus jako světlo 18/6
Bohužel zatím nemám čím změřit vlhkost.. 😟
Je mi líto se na to vyprdnout když už sem do toho investoval čas, peníze ale hlavně lásku 😄😁😄
V každém případě hned jak budu mít prostředky navíc určitě hned objednám klasické fem semínka ale to doufám že už do nového boxu chci si objednat 1mx1mx120cmm.
Tohle beru jako rozjezd bohužel si nemůžu dovolit koupit hned všechno nové co bych potřeboval... Ještě jednou moc děkuji za rady a komentáře.
fugiiii88
Mr.MEN
Nene mám 600w cfl duální spektrum.
fugiiii88
1
Mr.MEN
Ale tohle je 300W kde si vzal 600W? :D Je to akorát rozdělené 150W je RED a 150W je BLUE. Jsem si říkal že jsem nikdy neviděl 600W CFL. To bych tvrdil že to snad nejde ani vyrobit to by bylo monstrum.
Váchy 55
Tak on napíše že má 600w a pak postne fotku krabice od lampy kde je 300w 😂😂😂 omg tak to je koneeec.
rel10oc
citace:
Původní příspěvek od fugiiii88
...


mazec no, podle mně si do toho investoval všechno jenom ne ten čas o kterým mluviš :D jedno random video od random growera na youtube by ti řeklo že vic jak pulka toho cos teď udělal neni uplně spravně :D

na tu zvlhčovačku pozor, jak jsem ti psal předtim nad 70% už to nezvladne spravně pochytat uhlik a snižuješ mu tim i životnost, jestli máš uhlikovej filtr v te skřini tak jen ať o tom víš.
Jinak měřit tu vlhkost určitě musiš DŘÍV než tam začneš pumpovat něco navíc... stačí ti uplně obyčejný měřák, na higarden maji nejlevnějši za 200, to mi neřikej že je problem pořidit, když máš na zvlhčovačku za kolik? 500?... očividně sis nepřečetl ani co za světlo vlastně máš.

být tebou dám si krapet pauzu než koupiš ten stan a něco si o tom všem prvně zjisti a vytvoř si nějak nastiný plan a utřiď si priority, i tady na groweru je spousta topicu pro začatečniky, určitě tim neprohloupiš. 2x měř 1u řež
Metadres
Místo zvlhčovačky bych pořídil nějakou stanici co měří teplotu a vlhkost, navíc si myslím že se dá v klidu fungovat i bez zvlhčovačky kterou bohatě vynahradí rozprašovač 😌 , stejně ji pak v květu nebudeš potřebovat a naopak si začneš říkat jak by se ti místo ní mnohem víc hodila odvlhčovačka 😎🤞


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma