Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Asi padli - Klikni zde pro originální téma
Drvostep
Zdravim, dneska jsem na par listech nasel zrejme padli. Takove male chomacky prachu. Sice jenom par malinkych na par listech ale stejne....Okamzite jsem ty listy zlikvidoval, nicmene si nic nenamlouvam a ocekavam zase nejaky brzky vyskyt. Muj problem je, ze me to trefilo v dost na hovno dobe. Momentalne jsem na konci 4. zacatek 5. tydne. Slysel jsem, ze pomaha rock effect. Nicmene jak pisu, trefilo me to uprostred kvetu a nejsem si jisty, jestli je na to vubec neco vhodnyho strikat. Mam to zkusit risknout, ze se to treba nerozjede nebo to muzu jeste ted postrikat nejakym "primerenym" sajrajtem, pripadne jakym?

Dik za rady.
Mr.MEN
No padlí je pěkná svině. A v tvém případě je to už dost na prt. :( Používal jsem dezinfekci na kytky Purolyt už to vyrábějí za nižší cenu i u nás v ČR bohužel jsem nějak pozapomněl jak se to jmenuje. Ale měli tam cenu 100ml za 100Kč. Ale to to akorát zhoršilo. Bohužel. U větví které nešli vidět většinou u spodků atd.
Byli absolutně bílé až tak že jsem to se slzou v oku musel vyhodit.
Jestli to máš už v tak pokročilém stadiu květu možná bych se na to i vykašlal. To něčím stříkat. Spíš bych to dost hlídal a snížil co nejvíce vlhkost. Jestli máš matku tak tu bych nacákal čímkoliv co je chemie. Protože ničím biologickým tu svini nedostaneš. Většina biologických prostředků co jsem použil byli dočasné. Až tak dočasné že se to na kytkách začalo objevovat po pár týdnech znovu. Já použil Folicur Al a to je opravdu zlikviduje. Kdyby si chtěl příště se tohoto vyvarovat úplně. Preventivně bych to nastříkal před přepnutím. A padlí nemá šanci.
Jestli si to měl z klonů. Tak to většinou můžeš být přímo z matky. Občas se to stává.
Jamés
Fotka by nebyla na škodu.
Já používám na padlí Discus, total chemický fungicid. Ale jak píše Mr.Men už bych to nestříkal, jen škubal napadené listy ať se to do palic dostane co nejpozději. A zamyslel bych se v tvém případě nad vzduchotechnikou a výměně vzduchu celkově. Samozřejmě za předpokladu, že to nejsou klony z již napadené matky.
Metadres
Mě se osvědčilo provést brutální odlistění ( v rámci zdravého rozumu ) , v rukavicích a neustále přitom průběžně dezinfikovat nůžky a ruce + pořádně vydezinfikovat celej stan , pokud to jde zvýšit teplotu a přidat ofuky 😁😎
GrowPlace
Diskus - prevence
Karathane - při napadení padlí
Drvostep
Asi to necham bejt, uz jsou dost nabehly palice a strikat chemii nebudu. Mam to ve dvou sitich ve wilme, takze stredy bych stejne ani neprostrikal poradne. Jak rikam, kytky jsou v plny sile a ve forme. Jednalo se "pouze o naznaky". Preventivne sem orval spodni patro listu a budu to hlidat. Jsem 5 tydnu do konce, takze to potrebuju ukocirovat aspon 3 tydny, potom ty listy klidne orvu. Posledni tyden, dva byl problem s vlhkosti kvuli pocasi, tak asi proto. Uz sem si rikal nekolikrat, postrikat to preventivne, ale mam odpor na to strikat cokoli nepotrebnyho a tak se na to pokazdy vykaslu...

Dik za rady
Drvostep
jeste pridam foto brlohu, at aspon prispeju :)

jedna se o 15x Zurple punch a ta jedna vytahla na strane je Big bud

chrochtaj si ve wilme 16x11L pod Dimlux expert series 1000w DE UHF
Drvostep
Jamés - jak myslis vzduchotechnika? Jede mi tam 4x ofuk a odtah je nekolikrat predimenzovanej. Problem bylo pocasi, jak bylo ted to bourkovi obdobi, tak vlhkost nesla pod 60 a neudelas s tim nic.
Metadres
Pěkný roští 😁 vypadá to moc dobře
ZOO68
možná Polyversum jako brzdu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma