Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Začátečník - Klikni zde pro originální téma
djsrusalka
Ahojte lidi. Prosím Vás mám pár dotazů do začátku..
Jak vysoko má být světlo nad kytkama?
Je potřeba zaštípávat?
A jak často hnojit?

Moc děkuji 😉
rel10oc
čus, na tohle bohužel neni žadny ultimatni navod.

1. Ohledně světla se koukni na net, podle toho co máš za model. Na stranakch vyrobce určitě najdeš odpověď, ja dělam ještě test 'rukou', ten spočiva v tom, že dáš ruku dlaní vzhuru, do urovně canopy a nechaš ji tam chvili, jestli tě to byť lehce pálí, tak to krapet zvedni. Pak jsou taky appky na telefon kterýma se dá změřit PPF/PPFD, jestli máš v telefonu senzor. Hledej 'lux meter' v playstore, je to zadarmo, u ajfounu neznam alternativu. Podle těch hodnot mužeš světlo taky častečně upravit.

2. LST/HST dělat vubec nemusiš, ale dost z toho benefituješ pak při sklizni, když se rozhodneš trenovat, je to pouze vyměnou za par dni navic ve vegetativni fazi, z duvodu než se rostlinky vzpamatují. Mužeš udělat jen minimum, tedy to jednou zaštipneš (nad 3tim patrem nejdřiv) a pak to budeš jenom strkat pod scrog, dokud nevyplníš celej prostor pod světlem, ale dělat to samozřejmě nemusiš. Jen očekavej menší vynos za kratši čas.

3. záleží v čem pěstuješ a jaka hnojiva použivaš, jestli nějaky coco mix, tak budeš muset častěji ale máš jistotu co tam všechno dáváš, protože nic jinyho tam neni. jestli v nějakem light mixu, tak prvnich 14 dnu jen PH stable vodu, bez ničeho a pak začneš hnojit dle davkovani od vyrobce, jen začni s 50% davkou nebo i meně, než uvadi. Dost často lžou, jen abys za to utratil vic peněz, kytky si řeknou když to bude malo a je lepší dat min než vic, protože se to pak snadněji napravuje, když dojde k potižim. Tohle pak praktikuju na střidačku tedy, 1 zalevani s hnojivem, druhe pouze PH balanced voda, kvuli tomu abych odplavil nahromaděné soli. To PH si měř i z toho co ti vyteče do podmisky.

Dá se to častečně řešit i jinym zpusobem buď pěstovat organicky s tzv. supersoil, kde živiš mikroby v pudě, ale je to je spíš pro pokročilejší, musiš tam neustale udržovat pudu vlhkou. Další možnost je pěstovat v menších nadobách a častěji přesazovat do většich, tim jim dodáš vždycky novou pudu, ze které mohou čerpat živiny a pohnojíš to pak až na květ, což se mi zdá pro začatečnika nejlepší volba.

pěstu zdar a good luck!
Balu77
https://www.pestujtejednoduse.cz/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma