Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
výsev neúspěchy - Klikni zde pro originální téma
thaavi
Už druhou sezonu se potýkám s neúspěšným výsevem - předpěstováním. Popíšu, jak to dělám, jestli vás napadne, kde dělám chybu, prosím napište.

1.nechám semena namočit, než puknou a objeví se klíček

2.v minikvětináčích si připravím si zeminu pro výsev a množení

3.vložím cca 1cm semínka do zeminy, zvlášť do každého květináče

4. Zahrnu a každý den pošplíchám rozprašovačem

5. v místnosti je cca 18 stupňů

Buď semena nevzejdou anebo jen tenky stonek s děložním lístkem, lterý do týdne uhyne. Toto se mi opakovalo už asi s 10 různými semeny z různých bank. Z koušel jsem i rašelinu, i jiffy, výsledek byl stejný
shivasambhu
Zdar nazdar

-Klíčiš pod umelým osvetlením? Ak áno, aké je silné?

-18C je akoby celkom málo..... okolo 24 lepšie.....resp. klíčenie prebieha dobre v teple v princípe.........

- išiel by som na tvojom mieste do predhnojeneho substrátu. A riešil zo začiatku iba zalievanie. Semienka daj 0,5cm pod povrch.

-vlhkosť v priestore vyššia je lepšia. Minimum tých 55. 65-70 lepšie...... Môžeš aj 80. Ale nie je to potrebné extra hrotiť.

- Po naklíčení a vložení do substrátu je dobré, nech ten substrát je vcelku dosť mokrý. Proste tá voda JE TAM dôležitá ešte tak dva ďalšie dni. POtom už to regulovať a neprehnať to samozrejme, že klíčky uhnijú a podobne.

- Rosiť ich rosičkou je fajn

- Predpoklad zdravého prostredia. Opak narušuje klíčenie, korenenie a podobne.

ZHRNUTIE: klíčenie kľudne priamo vo vode, alebo v tamponoch a podobne. V tme a teple. Teplo je základ. Do 48hod. musí byť jasné, či vyklíčili. Do substrátu radšej plytko sadiť. a dostatočne nech majú vodu. Zalievať proste. Nie studenou.....

A musí to fičať chlape....... :babovka:
ZOO68
Dám semínka na 12 hod. do vlažné vody (22-24 °C), potom je přeliju do misky (třeba od Ramy), vystlané papírovými utěrkami. Překryju jednou papírovou utěrkou, sleju vodu, dám do tmy, teplota 22-24 °C. Za 24 hodin zkontroluju. Do hlíny (substrát pro výsev - je jemný) dávám až s kořínkem od 1 cm. Lehce pokropit děšťovkou a je to. Dá se přikrýt seřízlou PET kvůli vlhkosti. Na začátek dostanou špejli, jako oporu.
DrGrinspoon
Ja neznášam klíčiť do papierových utierok. Buď priamo v hline, alebo používam root špongie. Zvlhčovačku som používal dlhé roky kým som nezistil, že ju vlastne vôbec nepotrebujem
Maxeaux
Shiva, predhnojeny substrat bude trocha vrazda si myslim. Inak robim to rovnako ako ZOO68. Ak je dost svetla, ani spejlu netreba.
Inak si myslim ze chyba je v bodoch 1 a 4. Namocit do vody staci 12h, nasledne sup medzi papirove uterky a potom dat naklicene zrno do VOPRED navlhceneho substratu. NEKROPIT kazdy den, utopi sa to. Ja preferujem len jemne navlhceny substrat, nech si korienky hladaju cestu..

@Grinspoon - suhlasim s tou vlhcovackou :)

edit - ta teplota 18 je malo, ale to uz kolegovia spomenuli
M@gic
Ono je někdy možná lepší to nekomplikovat a neriskovat, že se klíček poškodí při přenášení. Taky jsem to dělal, ale už celkem dlouho prostě hodím semena do vlhký hlíny a za tři dny se přijdu podívat, kolik toho vyklíčilo (když mám tři roky starý semena nebo mladší, vyklíčí prakticky všechno). Za mě je lepší dávat ty semena hloub, sice vylezou o trochu dýl ale mají stabilitu a hlavně nezůstane na nich obal semena, to je potom peklo sundavat. Jediný, co je nutný hlídat je aby ti nevyschla hlína a zároveň aby se ti na hlíně nerozjela plíseň.
shivasambhu
Jasne. Rovno do hliny je tiež ok.

Roky sadím semená do predhnojeného substrátu. Vždy ok.

Hlavne nech je prostredie čisté. Bez spórov a podobne. A to teplo hlavne a dostatok svetla primeraného.

Substrát uprednostňujem mokrý. S rozumom samozrejme.

Rosenie dobrá vec. Semenáče to nemusia mať.... Ja rosím proste.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma