Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
moje prvni skrin :)))) - Klikni zde pro originální téma
matix
Cuuus lidi tak sem se rozhodl ze si konecne vyrobim svoji skrin :) :smoker: Ale mam s tim mensi problemy.....chtel bych vedet jestli je mozne mit tu skrin v garazi kde je pres zimu zima jak v pr... , ze bych to zatesnil a tepelnym teliskem bych to tam vytapel :confused: taky se chci zeptat jestli me na dve tri kyticky staci 150W sodikovka :) vetsi wataz si nemuzu dovolit protoze by me fotr asi zabil za spotrebu elektriky:grrr: tak kdyz se vam tam neco nebude zdat a nebo budete mit naky vychytavky tak me dejte vedet diky :punk::smoker::flamer:
matix
Jen doufam ze se vyznate v tom obrazku :) ja ase v tom vyznam ale snad to neni zas tak blbej nakres :smoker::bandit: :sun:
matix
No amozna bych vam mohl taky vysvetlit to jak tam chci vytapet :) (proc ja vul to delam vypalenej jak paprika,mam v tom zmatek jak prase :) ) No na obrazku je takova zvlast namalovana skrinka ketrou bych udelal z plechu zateplil napriklad polystyrenem a byly by tam diry kterejma by sel do ty krabicky cerstvej studenej vzduch kterej by se v ni zahrejval :punk: nevym jestli to tak pujde tak bych prosil nakou radu diky moc :):p: :girl:
deno
2 matix : zahlíd sem tam nějakej pachovej filtr a hlukovej tlumič... - no myslim, že na 150w tam nemusíš dávat žádnej brutal větrák co dělá bordel... a v garáži je snad vůně kytí jedno ne?
jinak 150w na 2 rostliny ideální - šlo by jich i víc.. - tak 4, ale to je pak starání moc...

Dotaz : na kolik myslíš, že tě to příde?
matix
No vochomurka jasny chapu te :) Mam tu lednicku (jo mimochodem ta skrin je z lednice :frog: )poradne zateplit a tim topenim tam jeste prihrejvat a nemusel bych ani poustet vetracky? A nemusi se tam nak vhanet cerstvej vzduch? Ja si myslim tam pak bude na hovno vzduch kdyz nebudu poustet vetracky :confused:
No to topne telisko presne newim kde se da koupit ale ma to mi kamosky matka pro vyhrejvani psich boudickek :):punk: :flick: Vyjde to prej na 900 kc a elektriku to prej zere minimalne :sun:

Deno, takze nebudu potrebovat nakej silnej vetrak? Ja sem myslel ze bych koupil EURO1 :) No a v ty garazi by ten pach byl v poho :) ale vono to pak mozna budu mit doma jestli prekecam rodice :punk: Hele a myslis ze tri kytiii bych zvladnul? :) jo myslis ze bych nemusel odtahovat teplo od ty sodikovky?

No a predpokladam cenu tak

Sodikovku mam :sun: 0 Kc
Stinitko (asi z plechu) 100Kc
vetracky (Euro1) 600 Kc
Termostat newim kolik stoji :rolleyes:
spinaci hodiny newim kolik stoji :rolleyes:
topne telisko 900 Kc
a ten pachovy filtr se prej da udelat za par kacek navod je tady na groweru :bounce: takze bych udelal ten ale na cenu si nevzpominam a nchce se mi to hledat :smoker:
............
deno
jako asi takle : na rozměry ledničky bude odtah sodíku určo potřeba, ale doporučuju si udělat uzavřenej okruh pro lampu - jednak nebudesh potřebovat pacháč a tak silnej větrák (euro 1 je na 150w zbytečně mooooc a je drahej...) taky ne... - stačí nějakej sunon tak tak kolem 90 - 100 m3/h. Ty bejvaj tak kolem 2 kil... no a stejnej stačí i na výměnu vzduchu rostlinám i když to pude přes pacháč. Na sání větrák neni nutnej... ono se to tam nějako nasaje samo...

tři kytí na lednici - v poho i ty 4, záleží jakej model to bude. Když se ti to hodně rozvětví, tak aby to pořádně prosvítilo i do nižších pater a pak hodně prostřihávat listí, ale ne zas moc aby bylo dodstatek živin pro květy - zkrátka středně no:)

jinak spínací hodiny analogový se daj sehnat tak za 150 ale termostat je drahej :( kolem litru ty základní....
R0[kEt
nemylíš, že sou 4litrovy kvetinace malo?
matix
No ja si myslim ze urcite ne :o) nebudu cpat do skrine 10l :o) co sem tak koukal po groweru tak kolem tech 4l beliku tady ma hodne lidi :o) peace
psilos
leda bys to vyřešil vyštrónsky a to tak , že bys nasimuloval radiátor. A to tak, že to topítko do tý tvý skříně vrzneš do SKLENĚNÝ nádoby a nastavíš na požadovaný °°°°C Voda se bude o okolní prostředí ochlazovat a bude vytápět pěstírnu. Termostat musíš ovšem nastavit na maximum co kytka snese (30°C), protože teplota vody která bude vytápět okolí rozhodně nebude stejná jako teplota vytápěnýho okolí.

Ideální by byl oddělený termostat umístěný mimo nádobu s vodou , někde uvnitř na stěně skříně a ten by dával signál topítku. Pak by vše fungovalo jako klasický radiátorový vytápění s prostorovým termostatem, kde médium pro přenos tepla je voda.


A k ventilaci: musí být zajištěna dostatečná výměna vzduchu, prostě větrat to musí!! Bude Ti ale na kytky foukat dost ledovej vzduch a tak by to chtělo opět vyřešit předehřevem. To už jsme ale v jiný cenový relaci. Jako jedinej nápad jak vzduch aspoň trochu a "zadarmo" ohřát je vést přívodový(HLINÍKOVÝ!!!) flexi potrubí nad lampou(přímo přidělat k lampě zhora,potrubí zploštit,aby přenosová plocha byla co největší nebo zhotovit si přímo redukci pro přechod kulatýho potrubí na haranatý a zpět. Další možnost je použít stínítko Aquaplant, ale místo chlazení stínítka a odsávání horkého vzduchu pryč využít tento ohřátý vzduch na přitopení a vést ho dovnitř. Je to v podstatě opačný princip, než většina growerů qůli teplotě potřebuje.

Jo a pokud pěstuješ hydro, je třeba ohřívat i vyživující roztok aby kytka nedostávala teplotní šoky od kořenů. Pokud qětináče,tak snad ještě existují topné desky pro hady a ještěry, který vrzneš pod qětináč a termostatem nastavíš teplotu. Jednu desku mám, vyfotím a ukážu. Koupíš jí snad v každý herpentologický prodejně, zkus mrknou na net na zverimex specializující se na hady a ještěry.

Vytápění psí boudy: určitě znáš elektricky vytápěnou podlahu v koupelně. Je to jen odporový drát napojený na termostat. Můžeš ho tedy ovinout kolem čeho chceš. Používá se i na protizámrazovou ochranu na čerpadla ,vodárny,okapy..., velice jednoduchý princip i montáž,existuje různí watáž, vybral by sis. Kdyby bylo něco nejasný, tak rád vypomůžu.
keep growin'
psilos
nastavená teplota na termostatu topnýho tělíska nesmí překročit 30°C, protože kdyby se náhodou oteplilo, tak by kytky šli do kopru. Těch tepelných ztrát bych se nebál, tepelná vodivost skla je dost vysoká. Výhodou je, že se voda nahřeje, tělísko se vypne, ale přesto to hřeje dál. To je výhoda použití vody jako přenosovýho media tepla.Nejlepší by byla hysteréze u termostatu 15°C. Tzn.,že by se box nahřál na 30°C a termostat by zase zapnul až při 15°C. Kdežto fukar by tam pral dost horkej vzduch, hned by vypnul, pak zase zapnul-výkon 1-2kW....To je ztráta a nevhodný. Jo a na léto obrácený chod-odsávat od stínítka. Výhoda topení teplou vodou by mohla být i zvýšená vlhkost, což je dost žádoucí hlavně při kořenící růstový fázi.
Jinak,jen tak mimo debatu,existují topný tělesa bez termostatu , jedno mám dokonce před sebou. Viděl jsi už někdy uvařený rybičky ve 160L aqárku pomocí 150W topítka? Já jo.

použití tepla výbojky k ohřevu skříně je jen podružná věc, moje myšlenka tkví v tom, , že bude primárně ohřívat studený vzduch přivedený z venku a tím využiješ energii, která by jinak šla pánubohu do windows a HLAVNĚ v důsledku toho nebude na kyti foukat děda Mráz. Ohřívání boxu by byla až vec sekundární.
Samo, že se musí izolovat skříň a to pokud možno nehořlavým mat. jako Isover, Orsil nebo Therwoolin... a to alespň 40mm tloušťkou.

Takto systém funguje, ale stojí dost sil vše doladit, všude narvat termostaty jako pojistky proti přehřátí, nouzový odvětrání... no moc a moc práce. No prostě by byl hodně podobný systém , jako vytápění skleníku pomocí radiátorů.
keep growin'
rtep-petr
Jedno to topitko mám na klíčení semen a je na něm napsané, že musí být ve vodě dokonce je tam i ryska pod kterou nesmí klesnout hladina vody.Nejlepší je se zeptat přímo u prodejce.
psilos: !!!máš zajímavé nápady!!!
Wasmasoon
garaz pres zimu je jeden velkej orisek, dost se tam drzi vlhkost a zateplenim si sice o krapet pomuzes, ale hovno z toho, topeni bych dal rovnou do skrine, pac vytapet celou garaz je vo nicem, dost to stoji a tak, neco malyho bych tam dal a na casovac jenom obcas zapnout, ted ja osobne mam v garazi 10 stupnu minimum a dost kosim a co pak ty kytky kamo.
Co se tyce 150W, na dve kytky staci, ale je to totalne nevhodny, dal bych tam aspon 250W, aby se to vyplatilo aspon trochu, pac 400W je zaklad atd...
psilos
Já vůl tu desku nevyfotil. Koupil jsem ji asi před 5-ti lety ve Slaným v nějakým zverimexu na náměstí, stála asi 150Kč, má 50W, rozměr asi jako A4 a topí jako kráva. Nedával bych jí přímo pod qětináče aby se dotýkaly, nechal bych tam mezeru. To samý s kabelem. Zkus se podívat do velkoobchodů typu Vanek, Dewe, Schulte, Gomac.... ptej se po topných kabelech a na nejnižší výkon. To je asi 250W. Udělal bych z toho spirálu na podlaze skříně , a těsně nad to bych dal kytky (podložit nějaká prkýnko, aby bylo ve vzduchu a přímo se nedotýkalo spirály a na to qětináče)
Wasmasoon
Ja osobne to zkusim s tim topitkem nez mozna koupim nehospodarny primotop, je tam regulace teploty, takze don´t worry.
Co se tyce tech topnych decek do terarii, ty jsou uplne zbytecne, informoval jsem se na ne v vcelku dobre akvaristice,
jsou tam jenom vod toho, aby vyhrivaly zviratka a ne kytky, tzn.ze vytapi pouze maly prostor nad deckou,tzn.,ze se nevytopi cela skrin.Ale osobni zkusenost s nima nemam.Navic jsou dost drahy!
Taky resim tyhle problemy.Zkusit to muzes, ale pak nelituj vyhozenejch penez, nejdriv to checkni nez neco koupis!
A jestli do toho prece pujdes, tak dej urco vedet, jak to slape.
Good luck at jammy growin´:)
borifield
taky pritapim 2kW!!! topitkem a jde to akorat mozna problemy s vlhkosti .teplota - sice tam je min 17°C kdyz nesviti lampa ale prumerne je vlhkost min nad 60 %... mno uvidim.
borifield
je to klasicky topitko s odporovym dratem a vetrackem , rizeny termostatem ,optal sem se znamych a navykladal jim ruzny blbustky... je umisteny dole v pestirne a fouka sikmo nahoru..bohuzel nevim jaka muze bejt jeho cena.jedina nevyhoda je zeje 2kw ,ale vic jak 5-6 minut do hodiny stejne nejede,takze to stejne de.
matix
Zdarec lidi tak jako na tu moji skrin se vykaslete :) seru na naky zateplovani atd. rovnou pude do baraku :)No a chtel bych se pri tom zeptat jestli by slo ze bych mel na rust 250w sodik a jen na kvet bych tam soupnul 400w sodik :) nestane se kytickam neco??? myslite ze by to slo ja sem tak pocital a s mym tarifem na elektriku to nepude s cenou nad 500 kc :) no tak bych se chtel do toho pesteni trochu oprit :) jen doufam ze to takle pude preodit no newim nikde sem to nenasel tak se ptam :)
Jo a myslite ze bych hend na prvni pokus zvladl bubler? nebo je to moc slozity???? jo a taky kdyby tam byla ta 400w tak jakej bych musel mit vetracky na odvetravani ty sodikovky.
predem diky za odpovedi
PEACE
Blondacek
to je prdel tady se to roky resi a pak se zisti ze zbytecne :) jak uzitecny pocit z tohodle threadu maaam..... Peace bratri (a sestry,vy se mi ozvete na PM)
psilos
Když dáš kostku do bedničky, tak si vyřiď pojistku domácnosti a wobjednej hasiče, ty požárníku! Teplomet nesmí mít žádnej odpor(no pipes). A musí mít kolem sebe prostor(no box)Místo spínacích hodin pořiď termostat a propoj s teplometem, aby Ti to spínalo při určitým poklesu teploty.
Podle mě je ale teplomet ne moc vhodnej. (moc horkej suchej vzduch)
Použil bych ho jen jako jediný a krajni řešení.
matix
2 Bohour:
hele a neni naka secialni tlumivka, strater atd. ktery sou v rozmezi treba 250-600w a ze bych tam dal nakej takovej a pak bych jen vymenoval vybojky....takovaho asi nic neexistuje co? :/ no diky chlapy za odpovedi

PEACE
matix
Jo hele jeste neco bohoure :) s tou elektrikou no ja presne ted newim co mam za tarif ale mam nocni a denni proud....nocni proud mam 9 hodin denne a je za 0.89 kc a drahy proud je za 3.44 kc....
¨kdyz se me zvednou naklady tak o 500 mesicne tak musim menit nakej tarif? a nebo budu treba muset platit vyssi mesicni tarif?
ale podle toho co sem pocital na kalkulacce spotreby tak kdybych jel rust na 250w a kvet na 400w tak bych se mel vejit do 500 kc za elektriku za mesic :)
Jo a jeste posledni vec ted me nabizel lacco misto ty 250-tky nakej methalid na rust a 400w na kvet. Myslite ze to bude lepsi on rika ze o hodne % to bude lespi ale newim kolik ten methalid zere :/ a chtel bych se vejit tak do tech 500-600 kc za mesic za elektriku :)
mno tak se zas majte

PEACE
matix
No ja to mam trosku jinak ja bych ten pausal neplatil :) Teda pokud by se nemusel kvuli ty vetsi spotrebe elektriky nak zvysit cena toho pausalu :) Ja to totiz budu mit u rodicu :) takze by me zajimalo jestli se zvedne i ten pausal kdyz se o neci zvedna spotreba elektriky za mesic...pak by mel bejt "čistej odber" do 500 kc mesicne.....
no ale jjinak na to seru :/
hele a nemas nak vyzkouseny kolik stala 250-tka za mesic :) ja to chci totiz tak nak do tech 500kc vic si dat nemuzu :/ nejsem nejbohatsi :)
no tak se majte krasne :smoker:
matix
No tak dnes sem to zjistil a tarif to je D25 :)
no jestli te to nak neobtezuje tak to budu vdecnej kdyz to zjistis :o) ja totiz newim kde bych to mel najit :o) jo a ten pausal se teda nezvedne na 100%? to by bylo super :o)
hele a jeste neco...jak by si to udelal kdyby si to chtel udelat jako ja (vymenovat vybojku v kvetu) ja vubec newim jak to udelat a kdyz top budu vymenovat tak se me kvuli tome nechce prestavovat cela skrin :o/ a kdybych mel 400w na rust tak to bude asi vo dost drazsi :o/ takze vubec newim nenapada me jak to udelat tak jestli te neco napada tak sem s tim :)
Tak se majte

PEACE
matix
kua zasr... smajly :)
PiosOne
nechci vám do toho kecat, ale podle mě vyjde líp sazba D34. Bohoure kde jsi prisel na mesicni pausal 500 u D34? to je pro jistič od 3x20A do 3x25A. ty máš tak velký jistič? pro jistič, který je normálně v domácnosti (1x20A) to je rozumných 180,-.
matix: koukni se na tarif D35 http://www.pre.cz/zakaznik/cenik_d_2002.php já si ho budu dávat ke svojí 250W. měsíční paušál je 150,-, elektřina v drahém provozu 3,65 a v levném 0,98.
matix
hele diky to je to co sem hledal :) tak to je pohoda na 250W to bude klid :)
jen me sere ze to nejde pak prehodit na tu 400w
Hele a kolik dni bych to asi tak mel v rustu da se to nak vodhadnout???

PEACE
matix
hele a jeste neco nejsou thle tarify jen v praglu?
PiosOne
bohoure ja teď mám v paneláku 1x15A a budu tam strkat 1x20 nebo 25 (ještě nevím, ale asi spíše hned tu 25A). tech 3x20A je docela brutus, to bys musel mít zařízení jako kráva (klima, všechno řešené elektricky). jinak těch 60A bys využil třeba při nazvučování nějaké akce, ale jinak asi ne (leda bys měl v každém pokoji několik 1000W. byl by to ale takový výkon, že by jsi snad vytopil zářivkama celý vchod :)
borifield
igipop>to 2kw topitko mam primo ve skrini ,ma vlastni termostat takze se nastavi a proste funguje , je to hardkor ale jak je zima v noci tak mi nebezi ani jeden chladici vetrak , a lampa vyhriva skrin na 27°C ;-)) vlhkost se zlepsila (pridal jsem na foukani) ale stejne v mistnosti je min 85% ,tak s tim pak neco delej...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma