Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Limitky od Ripper Seeds + DIY stavba boxu - Klikni zde pro originální téma
kebron
Ahoj všem příznivcům pěstování této úžasné rostlinky,
Po minulém kole jsem si říkal, že další kolo sem dávat nebudu, ale po přečtení několika starších diskuzi a když jsem viděl jak to tam krásně žilo, tak jsem si řekl, že tím, že přestanu přispívat aktivitě na groweru neprospěju.
Mám pro Vás specifické vlákno, kde jedu limitky od ripper seeds. Semínka jsem objednával přímo ze Španělska, odkud za 4dny přišly.
Jelikož se jedná o jejich limitované fem verze, model nemá jméno jen cross.
Odrůdy jsem zvolil následovně:
1. Dosidos x Animal Cookies - tuhle odrůdu jsem zvolil kvůli dvoum faktorům a asi se na ni těším nejvíc ze všech. Faktor 1 - miluju cookies family strainů a druhá dosidos. Za mé tři roky v Americe a testování různých modelu byla dosidos odrůda s nejvyšším testovaným thc, co jsem našel (pokud si pamatuju v roce 2019 32%thca z dispensory v Bostonu)
2. Las Vegas Lemon Skunk x Amnesia Haze - tuhle mixku jsem bral abych měl i trochu sativovějšího kuřiva a taky proto, že miluju citrusový terpeny.
3. Glue 98 (Gorilla Glue x Bubba Pre 98) x Purple Punch - původně jsem chtěl jet klasickou GG4, ale tento mix mi přišel zajímavý.

Pěstební médium pro tento pěst je půda Canna Bio Terra s kompletní řadou hnojek BioCanna.

Jelikož timing nevyšel nejlépe, zasadil jsem semínka před Vánocema do kelímků, zapojil Wilmu do které jsem dal jen vodu s ph 6,5, nastavil časovač a odjel na Vánoční svátky domů.

Teď už ale půjdu spát, tak připojuju fotky balíčku od ripper seeds a jak holky vypadaly ve Wilmě. Pokračování dnes večer :)
Carllito
V jednom z prostoru mám taky wilmu jedu kokos a celkem je to pohoda
Už jsi jel někdy víc různých modelu v jednom prostoru?
Názor na to ?
Ptám se protože me to vždycky vykoupalo každá kytka jiná
Jiné intervaly v reakci na zásahy
Jiná doba květu a tak.. navíc v té wilme kde dostávají všechny stejnou zálivku
Já jsem si to udelal jednodušší a do wilmi dávám vždy jen klony z jednoho strainu
Těším se na Španěly budu to sledovat

Ať se daří

Připadne příhod link na semena
kebron
Ahoj všem příznivcům drobného pěstování :) moje retrospektivní povídání pokračuje.

Konečně píšu z počítače, tak tomu můžu dát nějaký formát.

Zasadil jsem 4 semínka 2x dosidos x ac, a po jednom kusu LVLSxAH a Glue98xPurple punch. Jedno semínko dosidos x ac nevyklíčilo a tak jsem zasadil další, ale jedna kytička je o nějakých 10 dnů mladší než ostatní.
Na svátky jak jsem psal výše jsem odjel z Prahy a vše nechal pod Wilmou.
Po svátcích jsem se vrátil do Prahy a našel holky ve stavu lehce přelité, kdy moc nerostly. Oddělal jsem Wilmu, holky přesadil do 8l textilních květináčů a začal s manuálním zaléváním. Systém Wilmy se mi líbí, ale pro pěstování v hlíně mi přijde značně nepraktický - další kolo si asi odjedu s kokosem, kde už bych Wilmu využil.
Od té doby co jsem se vrátil uběhlo něco kolem 10ti dnů a holky vypadají viz první foto. Začaly hezky růst, a už jsem jim párkrát přidal trochu bio Vegy a bio Rhizonoticu. Na rozdíl od prvního pěstu si dávám pozor na PH, které držím stabilně kolem 6.5 a na to abych nespálil kytičky přehnojením (hnojím 2x voda + 1x hnojky).
A tím se pomalu dostáváme k aktuální době. Už jsem si říkal, jak to začíná vypadat všechno až moc dobře a že by nemusely být problémy, ale dnes jsem objevil tyto skvrny na listech jednoho dosidosu x ac a glue 98x purple punch.. plus se k tomu začaly listy lehce kroutit směrem nahoru.


Neví někdo co to je?

Jednou za týden kytkám stříknu preventivní CannaCure a mám ještě koupený z minulého kola Rock Effect, tak to zkusím zítra stříknout Rockeffectem a uvidím, jestli to pomůže? Popřípadě, máte někdo zkušenosti s tím, co to může být?

No a ještě jsem se nedostal k hlavnímu bodu, který byl z impulsem, proč jsem vlastně začal tohle vlákno. Před Vánoci jsem se přestěhoval do nového bytu a mám teď k dispozici spižírnu 110x70 cm. A jelikož jsem nenašel stan, co by mi do takového prostoru vyhovoval, tak jsem si řekl, že bych box mohl postavit. Sádrokartonové desky už jsou objednané a stavbu plánuju na tento víkend - tak ji pak zdokumentuju a pokusím se popsat jak jsem postupoval :)

Aktuální setup je tento - ve spižírně mám konstrukci z boxu 60x60 na které mám krom větráků pověšené světlo Greenception GC4, které momentálně jede na 96w. Po přechodu do většího boxu zavěsím světlo od Frynka, které pojede na 250-400w podle potřeby. Vše si měřím Lux metrem a intenzitu světla a výšku nastavuju podle toho, kolik chci aby bylo intenzitiy na vrchních listech.

A to už je z mého dnešního povídání asi všechno - poprosím, jestli někdo nevíte co to může být, tak prosím poraďte, budu moc vděčný :)

To @Carllito : Děkuji za koment - minulé kolo jsem jel více modelů a jsem si toho vědomý. Mám v plánu jet poměrně agresivní LST, tak doufám, že tím vázáním kytky srovnám a budou +- stejně :) jinak link najdeš na ofiko stránkách pod záložkou seeds - limited editions. U limitek nemají žádné popisky jen kolik je to %sativaxindica
Dosidos x AC je 40%sativa / 60% ind
LVLS x AH je 70%sativa / 30% ind
GLue 98 x PP je opět 40%sativa / 60% ind
kebron
Tak mi to nedalo a byl jsem prozkoumat lepové desky, které jsem tam dal preventivně a na kterých mam napsané popisky strainů a objevil jsem tam pár těchto mušek - za mě to jsou nejspíše smutnice - Mám pravdu?
Pomůže na ně rockeffect?
kdyby na to nepomohl rockeffect, tak jsem se díval a viděl jsem doporučení na steinernema feltiae rozpuštěnou ve vodě a zalitou, tak to asi zkusím taky :) + přidám ke každé kytce ještě jednu lepovou desku
kebron
Jo a zapomněl jsem dodat, teploty přes den 23-24C / 55-60% vlhost a v noci 20-22/ 60-65% vlhkost. Ještě nemám zapojený plnohodnotný odfuk, ale to se změní s víkendem a snad postaveným boxem :)
Carllito
Smutice nebo trasnenky
Pokud jsou bílé tak molice

Ty listy a to jak to vypadá to je následek preliti podle me
Tady mas foto me jedné z G13haze
Momentálně jsou v selekci na matku,povedlo se mi jednu perlit a vypadá takhle
kebron
Aby toho nebylo málo, tak k smutnicím jsem na stěně ve spižírně objevil tuhle svini.. nepletu se, pokud se domnívám, že je to sviluška? Už jsem naředil do postřikovače rock effect a holky postříkal.. Máte někdo zkušenosti se sviluškama a rockeffectem? Díval jsem se do popisu a snad by to mohlo pomoct.. Díky za jakékoliv info, K.
Pepsin
Hoj jak to stříkáš ? Pod listy doufám taky . Jinak se podívej pod ty ohlé lístky pokud budeš mít zvrásněné žilky v tom ohybu máš tam savé potvůrky. Prohlédni nejlépe všechny listy zespodu i stonky popřípadě se chvíli zadívej na zeminu jestli nezjistíš pohyb (pokud nemáš dobré oči tak lupu). Nemáš toho moc tak to moc práce nezabere. Zlikviduj vajíčka i dospělce pokud něco objevíš.Nadzvednout opartně listy a podívat se postříkat

Já měl hmyzáky jen při outu mšice,svilušky chemku jsem nechtěl dávat a jelikož jsem měl doma zbytky tabáku udělal jsem výluh (nikotin je strašně jedovatá sračka) ale to zabírá jen když je list od tabáku a ta savá potvůrka se napije z listu(tím do sebe dostane i nikotin a to ji zabije) ale na vajíčka nebo volně běhající potvůrky to nezabírá. Ty jsem odstraňoval ručně párátkem ale po několika postřicích už tam hmyzáci ani nechodili. Hlavní je to podchytit včas než se přemnoží . Do přítahu dát mikro síťku třeba punčochu aby tam nelétali další. Jinak jsem měl venku i takové cestičky v listech alé ní moc (normálně housenka uvnitř listu a dolovala) ručně jsem je rozmáčknul (na konci cestičky jdou vidět jak to prosvítíš) ale všechno tohle byla 1 malá kytka nebo automaty a dalo se to projít každý lístek. U velkých outů by to dalo asi ohromnou práci to kontrolovat a proto by to ani nešlo. A taky mě místní zahrádkář ubezpečil že tabákový výluh nepomáhá (i když mě se je vyhubit povedlo) a s chemkama zkušenost nemám , na některé druhy jsou už prý škůdci odolní (záleží jestli se s tímto postřikem třeba v okolí už nesetkaly)
Carllito
Já dávám biool plus dvě tři kapky jaru


Jeden postrik

A funguje to dobře
kebron
Ahoj,
no co bych k tomu řekl, jde to se mnou od 10ti k 5ti a ještě hůř..
Carllito a Pepsine moc díky za rady. Škůdce jsem vyřešil, lepové desky mám skoro všude kde se dá a posledních několik dnů už jsem žádné nenašel, ale kytky uvadají a na jediné, která vypadala fakt k světu, tak se objevilo hromada oranžových flíčků viz foto.. Nevíte někdo jak to zachránit, nebo to mám vzdát a začít nové kolo?
Jinak fakt nevím z čeho to může být.. přelité možná byly někdy před novým rokem, ale do té doby co jsem přesadil do větších květináčů a zalévám manuálně jednou za 2-3 dny s tím, že když hnojím, tak hnojím opatrně. Včera jsem jim dal ještě rooťák a enzymy od AH co mi tu zbylo z minulého kola na možné probrání, ale očividně jim to moc nepomohlo.. Jediné co by to mohlo způsobovat je rozdíl teplot.. v noci je 18-19 a přes den kdy se svítí 22-24, ale to mi nepřijde zas takový gap aby to udělalo s kytkama takovou hrůzu..
Tak kdyby jste někdo veděli co s tím, tak moc ocením radu.
Zatím se s Vámi loučím a přeji všem daleko méně potíží než mám já :)
Carllito
Ty tečky můžou byt po těch breberkach
Jinak náhodou nestrikal jsi na ne během dne (světla) ?
To muže způsobit ze se voda na listech ohřeje a popali je
Pak jsou na nich vidět stopy toho

Každopádně si myslím ze když budes v klidu pokračovat tak oba vyroste a to co fotis je dole a toho se stejně zbaviš ty nebo kytka sama


Klid
Pokračuj nic nezabijej a jen to sleduj


Dej ji par dnu a uvidíš


Hlavně nepřelít
Pepsin
Hoj moc ti tu nechci psát a zbytečně kazit tohle vlákno :D

Breberky jsi našel ? To by mne zajímalo jestli jsi se díval pod ty listy :D a našel je . (to jediné mě zajímalo ale napíšu tu více když už jsem ti to tady narušil)

Jinak ty nekrotické skvrny nejsou na všech listech co ? (někdy dělá deficit nějakých spopových prvků škody na listech, ale většinou hnojiva určené k pěstování mají všeho dostatek) a bylo by to na všech listech . Jak píše nademnou pokud jsi měl kapičky vody nebo postřiku na lisech před zapnutím lampy tak kapička je vlastně taková malá lupa a světlo ti ty listy poškodí (propálí) tzn rosit nebo stříkat po vypnutí lampy dlouho před zapnutím.

Listy jsou krásně zelené a lesklé (jako navoskované) a to svědčí otom že se mají dobře ! Začnou více papat a pojede to ! (semínka maj vždy pomalejší start než vytvoří kořenový systém) a pár teček bych vůbec neřešil když je zbytek zdráv (jestli ti to ubralo 0,000000001 % plochy listu :D neřeš) uvidíš za týden jak to poroste !

Máš lampu přesně ve středu pěstu ? Vím že máš rozdílnou genetiku a může to být ten důvod proč ty zadní 2 moc nerostou. Zkusil bych vyměnit ty zadní za ty přední jestli je to deficit světla aby se srovnaly nebo genetika popřípadě přelití (zalévat menší kytku stejným množstvím jako větší taky není dobré) jinak zalévání už máš v merku né ? (zapíchnout prst do 2-3 cm jestli je to vlhké) já vždy zaléval více aby byl nějaký vytok a ten jsem pak vylil (jen abych si byl jsit že sem to zalil dostatečně)

Toť vše ke spamu na tebe :D vše už tu vyslovil carlitto ,já měl jen dotaz na breberky :D a dopadne to dobře nic jim nechybí !

Ps kdyžtak pak smáznu a o breberkách klidně napiš jen PM . kyti jsou houževnaté a konopí je plevel a mělo by to vyrůst snad všude ,ale mí kamarádi mě vždy dokáží přesvědčit o opaku :D vždy jim to chcípne nebo to poserou a mě to hlava nebere a přidám fotku fem semen na out co jsem dával kámošovi, a jeho políčko na podzim :D
kebron
Ahoj lidi,

Carllito a pepsine, moc Vám oboum děkuji za rady a podporu! Moc si toho cením a jsem rád, že G není tak mrtvý, jak jsem si myslel a za to Vám děkuju!

Co se týče ke kytičkám, skrvny nejspíš byly od postřiku, stříkal jsem večer ale ne po vypnutí světla (asi 3 hod do konce světelné periody). Rozmístil jsem dvě balení lepových desek snad všude kde se dalo a musím konstatovat, že posledních 5 dnů se na nich už nic neobjevilo, takže myslím, že můj drastický zásah pomohl, i když trochu ublížil listům.

Zapomněl jsem zmínit, že kytičky dostali jednou zástřih metodou fim a jednou klasický top a už se vršek začíná hezky větvit do boku. Krom toho jsem přidal do místnosti vyměnil světlo od FRYNKA, které má max výkon 500W, ale momentálně jede na 300 a je zvednuté do výšky tak, aby na kytičky svítilo 40 000 luxů.

Dnes jsem kytičky popřivazoval na takový lehký pokus LST a budu se ještě snažit v následujících týdnech vázat a vázat. Viděl bych to tak, že kytky nechám ještě týden růst a za týden přepneme na květ.

A mám tu dotaz, rád bych celý vnitřek zautomatizoval - měl tam řídící jednotku, která by sepínala ohřevné těleso, zvhlčovač, odvlhčovač a odfuk dle mnou nastavených parametrů. Nemá někdo tip na rozumnou volbu? Viděl jsem že jsou nějací češi z growcos a jejich řešení se mi docela líbí, ale zajímalo by mě, jestli máte nějakou zkušenost s podobnými řídícími jednotkami a co by jste doporučili :)

Jo a ještě jedna věc - do chodby k mé minimístnůsce jsem si postavil nejlevnější skříň z ikei a do ní nejlevnější organizér a je to boží mít všechny věci na pěst tak po jednom místě - doporučuju!

Co se týče stavby vnitřního boxu, tak mi stále nedorazily sádrokartonové desky, co jsem objednával a už tu měly být před týdnem, tak pokud nedorazí do dvou dnů, tak objednávku stornuji a seženu jinak.

Fotky:
Kytičky před LST z profilu
Kytičky po navázání - doufám, že se bude vršek vracet k centru
Moje skříň s věcma na pěst :)

Všem přeji pohodový pěst, dobré kuřivo a klid na duši.
Čus K.
Pepsin
Hoj toho střihnutí jsem si všiml a povedl se fim je víc jak 2 ?

Na automatizaci jsem lama vím že tohle bylo už před pár lety (komplet automatizovaný box asi za 50 litrů :D) ale šlo by to levněji jen mít čidla a centrální "počítač". nevím co ti češi vymysleli a za kolik. Dokonce jsem kdysi uvažoval na dohled přes kameru :D ale na to nikdy nebyly finance.

Jinak svítíš přes den do noci ? A víš že od 22-6 máš noční proud a měla by být elektřina levnější ? pokud máš čerpadlo nebo klimu máš noční proud pořád. Já míval pěst ve sklepě a v noci byla více kosa a tak to bylo i lepší svítit v noci a přes den (100% zatměným boxu) mít jako noc

Sádrokarton ? mám zato že jsou desky jen 150x200 cm :D já si postavil nový box asi před 2 lety vnitřek zelený sádroš do koupelen (ještě jsem ho barvil aby byl vodě odolný), venek normální,+ teda zateplení vnitřek polystyren v rohu domu a mezi stěnami ze sádroše vata. Ale už sem nějaký ten rok nejel indor ale jsem ready krom teda pachového filtru :(

Jinak grower asi bude mrtvý je to dnes hon na pěstitele jak na čarodejnice :( já jsem tady zavítal po pár letech , protože mi to chybí a koukal jsem na bazar :D zákaz klonů a tak :D mě to už sralo jak to bylo zpoplatněné a carlos chtěl více peněz :D,jinak mě asi před 10 lety ubezpečoval že naše IP jsou zašifrované a policie se k nim nedostane ale lepší je dnes držet hubu a pěstovat na tajno
kebron
Ahoj lidi!
Přidávám příspěvěk až po týdnu, ale totálně nestíhám život a k tomu jsem nebyl 5 dnů doma, takže trošku aj kytičky suffernuli, protože byly vysušeny. Z toho se za dva dny dostaly a teď přišel čas vyvolat vůli nevole Groweru vůči mé metodě.
Metoda se jmenuje Schwazzing a v podstatě se jedná, že v den, kdy přepínáte na květ oholíte rostlinu o velké listy, které na sobě nemají mateční zárodek. Ten samý postup opakujete přesně po 3 týdnech květu.
K tomu všemu jsem docela razantně kytičky po-ohýbal do LST a menší větvičky nebo ty větvičky, které jsem nechtěl navazovat jsem po-ohýbal metodou super croppingu.
Dneškem přepínám na 12/12 a uvidíme, co z toho dopadne. V mém minulém pěstu jsem za prostříhání byl docela zhejtován, tak jsem si o tom ještě něco víc načetl a jsem přesvědčený, že to bude k dobru a dělám to hlavně i jako experiment abych tady ukázal, že to může fungovat.
Toť ode mě pro teď všechno, doufám, že se máte hezky a daří se Vám :)
Whiskey_777
máš v plánu je doopravdy tak znásilnit? :D
kebron
Ahoj všem,
jen postuju update 4 dny od ohýbání a schwazzingu.
Můžeme vidět, že se kytičky hezky vzpamatovali a pomalu začínají trochu růst. Trochu doufám, že se vytáhnou teď za dva týdny ještě o dost víc, než jsou teď :)
Dostávají hnojky podle feeding chartu bio canny s tím, že dneska měly ec 1.5.
Teploty jsou ve "dne" na 23-25 stupních a v noci okolo 20ti.
Tak to pro zatím vše,
Hezkej den K.
Pepsin
Hoj ten schwa...neco neznám. I když jsem asi 3. pěst co jsem měl a zasadil kytku na zahradu na nejslunnější místo (bylo to vedle hnoje /kompostu/ )kde jsem předtím vykopal hnůj přeměněný hnojní žížalou na hlínu. (worm humus) a tvl vyrost masakr s kilem suchého :D ,to jsem ani neměl net a netušil jak to mám pěstovat. A taky jsem v květu ostříhal větší listy bez nějaké znalosti .

O hodně později co jsem přečetl snad vše co bylo v tu dobu k mání (to už byl net) jsem zjistil že worm humus je ceněná komodita a to stříhání je stress training. V podstatě tím že jí sebereš listí (přísun živin které si fotosyntézou vyrábí) je rostlina v šoku a ví že ji vnější vlivy nepřejí a přesto chce dokvést a rozmnožit se (je to její úděl) a proto vynadá maximální energii nato aby splnila co má. Problém nastane ,že když to přepískneš s tím stresem tak ti může rostlinka zhermit a začne vytvářet i samčí květy aby opravdu splnila co má. (nevím právě kde je ten mezník, a hlavně ani netuším jak se dnes feminizují semínka před x lety se řešilo koloidní stříbro a nevím zda se to posunulo jinam)

Ale tohle bych bral jako střední stres, přecijen ostatní listy zbyly. ohýbaní je low stres.A vypadají že se mají k světu.

Jinak sry že ti tady pořás zasahuji,dlouho jsem nepodnikal nějaký good pěst a hlavně jsem nikdy neměl finance na to ,vychytat si pěstírnu natolik abych byl spokojený. Nikdy jsem trávu neprodával a měl to jen pro sebe (sem tam jsem samozřejmě dal kámošům zahulit) ale tak vše. O konopí jsem četl hodně a je to takové téma o kterém můžu mluvit hodiny ale normální lidi to nezajímá a lidi co pěstují kolem mě jsou fakt marní ( věří že kytka žije z čisté vody, nepotřebuje hnojení v 50 let obdělávané půdě která se nehnojila nikdy,semínka lépe vyklíčí když je poliješ vodkou a jiné píčoviny) a sousedi co cítí ten smrad kolem netuší že ty silice a terpeny jsou koncentrací mnoha jiných plodů (konopné silice a terpeny jsou třeba mix vuní citrusů,jehličnanů ajiných bylin a rostlin kolem = maji stejné složení) k tomu jsou zdraví prospěšné jako antioxydanty a inhalace je prevence před rakovinou ( a neobsahují omamné látky) snad jsi někdy otevřel starou plzeň co voněla po chmelu (dnešní už je ojeb) a vůně připomínala skero

Hellraiser17
citace:
Původní příspěvek od kebron




A mám tu dotaz, rád bych celý vnitřek zautomatizoval - měl tam řídící jednotku, která by sepínala ohřevné těleso, zvhlčovač, odvlhčovač a odfuk dle mnou nastavených parametrů. Nemá někdo tip na rozumnou volbu? Viděl jsem že jsou nějací češi z growcos a jejich řešení se mi docela líbí, ale zajímalo by mě, jestli máte nějakou zkušenost s podobnými řídícími jednotkami a co by jste doporučili :)

Ahoj, to co hledáš nemusí být úplně řídící jednotka ale stačí digitální termostat a digitální hygrostat. Ideálně aby obě tato zařízení měla dva výstupy - aby jsi mohl termostatem při poklesu teploty ohřívat přímotopem a při překročení teploty větrat (kllima) a hygrostat aby při poklesu teploty jsi zvlhčoval a při překročení naopak. Mám to takto odzkoušené od jara a když venkovní teplota byla ještě kolem 25 stupňů tak super, teď jak je venku 30 tak už to není tolik konstantní. oba tyto přístroje mají výstup přes relé 250Vac 10A. Těmi já spínám stykače které zvládnou bez problémů 16A a vyvedené každý na svou zásuvku kam je možné připojit cokoliv. Vše jede na 240V ať už ty zapojené periferie tak i stykače a napájení termostatu a hygrostatu. Dělal jsem i rozvod na 12v ale to se mi nijak významně neosvědčilo - jen na ofuk lamp a ofuk předřadníků. jinak jako zvlhčovač ti doporučuji (pokud budeš pořizovat) mist maker. Nevím jak je to s jeho životností, ale v uzavřené nádobě s ofukem vydrží (podle velikosti nádoby) několik dní bez doplnění vodou. Oproti normálním bytovým zvhčovačům které mají zásobník na 6L vody. Podotýkám že ideální voda je destilovaná - odpadá problém se zanášením membrán a všudypřítomných nánosech různých prvků rozpuštěných ve vodě. K ohřevnému tělesu - nejlepší je něco, co nebude foukat jen do jednoho místa. Mám aktuálně konvektor a nad ním otočný ventilátor, což si myslím, že je lepší z důvodu lepšího promíchání teplého vzduchu v prostoru. jinak ty výše popsané přístroje jsem nakoupil od číňana hygrostat je svwl - 8040 a termostat je stc - 1000. Dalo by se to asi řídit daleko sofistikovaněji pomocí arduino kde by se dalo ovládat mnohem víc ale to je pro mě až zbytečné :-) Jen taková perlička k chlazení - mám rozpracovaný projekt chlazení studniční vodou která má v létě asi deset stupňů a když ji pustím do chladiče a skrz něj poženu vzduch ventilátorem tak to ochladí vstupní vzduch který má 24 o cca 8 což už by mohlo být využitelné... a nemusel by běžet odtah a následně vše co s tím souvisí....
kebron
Ahoj všem. Trochu se omlouvám, že jsem tenkrát nedokončil vlákno. Teď to trochu obnovím, protože jedu opět limitky od Ripper seeds.
Mám na vás dotaz.
Jedu momentálně Canna coco natural, hnojky AN ph perfect A+B Coco, voodoo juice + občas B52. Teploty přes den 24-25 C a v noci 22-23. EC posledního výtoku bylo 1,4. Na obrázku je kytka, kterou jsem v sobotu přesazoval z 6ti litrového květináče do 19litrového fabric potu. Po přesazení šli listy takto dolů a dnes 2 dny poté ráno jsem opět zaléval stejnou zálivkou jako vždy + jsem přidal trochu cal magu preventivně. Když jsem došel z práce, kytka byla ještě víc down.
další 3 mám taky lehce spadlé ale jen minimálně, tady tato fest.
Napadá mě, může to být přelitý?

Jinak jsem v boxu minulý týden objevil smutnice, ale již jsem nasadil lepové desky a použil parazitické hlístice + jednou hnojivo floria proti smutnicím.

Myslíte, že tento stav kytky může být přelitím, smutnicema, nebo něčím jiným?

Díky za pomoc,
K.
Metadres
Mě se to vyplatilo většinou začít už někdy v druhý půlce růstu ( pokud jsem měl míň kytek a delší růst )
crazyben
Přelitý
Váchy 55
Ano vypadá to přelité. Už jsem to viděl i v kokosu, kde se zalévalo ručně. Stalo se to kamarádovi. Pro příště kup air poty a nemůžeš to nikdy přelít v kokosu
kebron
Ahoj,
tak si jdu ještě jednou pro radu!
Mám v kokosu takové malé larvičky, které když se jich chcete dotknout tak umí i rychle skočit. Jsou čistě bílé a mají malé tykadla.
Přikládám fotku jak to vypadá pod mikroskopem. Původně jsem si myslel, že jsou to smutnice, ale když se podívám na google na fotky larev smutnic, tak mají černé stopy na sobě a nemají tykadýlka. Nemáte někdo ponětí co to může být + jak se toho zbavit?
Díky moc! :)
crazyben
z tohodle moc poznat neni, ale kdyby smutnice tak by ti tam poletovali krom larev, ty se poznaj relativně snadno (aneb já si vždycky první všimnul těch mušek dřív než larev).

Tohle ale vypadá na třasňenky... a to je docela průser kámo. Zlatý smutnice. Ruku ale do ohně nedám, je třeba abys to pořádně identifikoval (jen hádám podle fotky)... zas mi ale přijde divný, že třásněnky většinou lezou po kytce a ne po hlíně.

V jakym si stádiu? Pokud kveteš, tak to dojeď... ale zkus to nějak korigovat bez chemie. Pokud si na začátku, všechno vyhoď a vem dezinfekci a pořádně, ale fakt pořádně vyčisti box a okolí. Jsou to jedny z největších sviní...
Metadres
Jestli skáčou tak to budou chvostoskoci , to zase takovej průser nebude , moc neškodí , jestli se jich chceš zbavit omez zálivku , a na vrch substrátu nasypej vrstvu jemného písku , silnou tak 2-3 cm , akorát přijdeš o možnost nějaký vizuální kontroly při zalévání


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma