Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W LED / Blue Dream (Humboldt S.O.) / Amazon Aero / Canna - Klikni zde pro originální téma
Rhino
Čau!

Další kolo odstartovalo, tentokrát s pár vylepšeními oproti předchozímu kolu:

- Homebox Ambient Q150+
- LED Lumatek Zeus 600W Pro
- silnější odtah. ventilátor Prima Klima 160 (800/420m3/h).

Fotky budu posílat už po přepnutí na 12/12, protože ze začátku sem to moc tohle kolo nevychytal - semena v aeru sem trochu ze začátku lehce utopil v rootit kostkách, ale už se to dalo do pořádku a jedou v pohodě vč. kořenů.

Živiny opět Canna - Aqua Vega/Flores, Rhizotonic, Cannaboost, Cannazym, PK13/14, CalMag Agent a core věc pro hydro - Botanicare Hydroguard.

Pořídil jsem semena 10× Blue Dream od Humboldt Seed Organization - 30% Indica / 70% Sativa, Blueberry x Super Silver Haze.

Úvodní foto je 5. den od přepnutí na 12/12. PH 6,5 a EC 1,3. Aktuální spotřeba vody je cca 20 litrů/den.
Rhino
12. den (12/12)

Stretch už probíhá podle očekávání a ukazujou se i preflowers. Zatím sem to trochu roztahal, ale moc do toho zasahovat nebudu. Stejně tak i netrhám velký listy kvůli světlu, ale ohybám je dospod. Opět jsem si ověřil, že 10 kusů je na amazon za mě prostě moc. Pokukuju tedy občaš i po RDWC, který možná jednou vyzkouším, kvůli lepším rozestupům.

Aktuálně PH opět trochu nižší - 5,9 a EC se pomaličku zvýšilo na 1,5.
Jálo
To je laboratoř a ne stan, nádhera!
Váchy 55
ta poslední fotka!!? nádhera ty větve. Sleduji.. bude to zajímavé. Držím palce
Mr.Scruffy
Máš to moc pěkný kámo :) Fakt pecka a budu sledovat ! ať to roste 🤘
Rhino
20. den (12/12)

Borci díky, zatím to vypadá celkem pěkně. Podle mě se objevujou ale známky pálení světlem nebo přehnojení. Uprostřed by mělo být podle datasheetu v 70 cm cca 650 umols/s, takže bych řekl spíš moc živin. EC dávám teď 1.4 (max bylo 1.5) a nechám to tak ještě asi zhruba měsíc.

V průběhu týdne bych chtěl dát novej pachovej filtr a zapnout i silnější stupeň odtahu na těch 800 m3/h (teď tam mám starší filtr a jede to s ním na 420 m3/h).

Další fotky pošlu, až bude vidět nějaká změna, doteď to roste jen do výšky a květy se začínají teprve utvářet.
Rhino
26. den (12/12)

Tak změna právě nastala - květy už jsou vidět, stejně tak i nějaký ty problémy - co by to bylo za grow, kdyby se to odjelo až do konce v pohodě :D

PH 5,6 - 6,5 / EC max 1,5 - trochu to kolísá, doplňovat vodu s živinama musim minimálně obden. Včera jsem to doplnil až po 3 dnech, kdy tam zbylo už jen pár litrů, nakoncentrovaly se tam hnojky (EC 1.6) a bylo zaděláno na problém. Následovala komplet výměna nádrže s EC 1.4 a do druhýho dne bylo EC 1.0 a to zase ovlivnilo PH, který bylo na 6,8. Nicméně se tyhle výkyvy projevily na listech viz foto. Přiklánim se k variantě, že se to prostě spálilo živinama. Světlo sem dal na pár dní na 75 % - nejvyšší větve jsou vzdálený 55cm. Zatím tedy EC 1,4 - 1,5. Možná to ještě stáhnu, kdyby se to ten problém nechtěl zastavit.

Zajímalo by mě, jaký EC udržujete v Amazonu? Ze přechozích kol mám odzkoušeno, že nad 1.5 je to asi dost silný, i když spousta lidí tvrdí, že jsou na týhle úrovni podvyživený. PHčko se snažim držet v rozmezí jednoho bodu 5,5 - 6,5, aby se daly zpracovat i jiný prvky.

Vypadá to každopádně pod LEDkama zajímavě ve srovnání s HPS/MH. Sem zvědavej, jak na tom budou za měsíc.

EDIT: A ještě foto kmene (!)
Moltres
Čau Rhino. Zlatá hlína/coco! :teef: Tam tohle laborování odpadá.

Ty spálené kraje mohou být ještě z toho původního přehnojhení nebo naopak chybí nějaký prvek, ale dnešní hnojky jsou dělané tak, že tam je všechno a jak koukám na Tvůj arzenál hnojek, tak tam jsi asi velde nešlápnul.

Ještě mě napadlo, jestli tam nemáš moc chladno, přeci jen LED netopí jako HPS a jak která genetika ten chlad snáší.

Jsi borec, že se s tím pereš a viditelně dobře! Znám lidi, co amazon radši prodali a přešli na tu neprůstřelnou a odzkoušenou hlínu. K+ :)
Rhino
Moltres dík. Květ v aeru je jak na horský dráze, spíše tedy zatím u mě vždycky byl. A máš pravdu, pěstování v médiu je více odpouštějící v chybách, ale jednoduchost neni pro mě :D.

Teploty celkem držej, od začátku 19°C noc / 24°C den. Dřív sem měl 600W HPS s odtahem, a tam to bylo tak o 2-3 stupně víc.

Vlhkost/teplotu řešim skrze VPD. V růstu až do konce flowering stretche to držim cca 0.8 - 1.1 kPa, a v květu už teď začínám trochu vlhkost snižovat na 1.2 a pak ve finále až na 1.4 kPa.

Hnojky určitě obsahujou všechny potřebný prvky. Spíš otázka, zda to dělám tak, aby je i ta rostlina přijala. Když si vemu Calcium a Magnesium, tak ty chtěj spíš vyšší 6.0+, zatímco třeba Phoshporus chce nižší než 6.0, takže s tim PHčkem driftuju +- 0,5 bodu. Plus teda Canna to pufruje nějak stabilizátorama, takže bez úpravy vody si to klidně vyskočí vejš, i na 6.8, a to protože mi raděj, abych dával EC 2.0+, což je podle mě pro tyhle případy nesmysl.

Canna Rhizotonic používám vždycky jen v ranný vegetaci, zvyšuje to celkem razantně PHčko. Při každym doplnění vody jsem doposud dával současně s primárníma živinama i Cannazym, a Hydroguard kvůli řasám a kořenový plísni jako prevenci - funguje skvěle. PK13/14 zatím nic, možná za pár týdnů, teď to nebudu stresovat zbytečně vyšším EC. Cannaboost od počátku tvorby květů, a CalMag dávám jednou za týden, většinou při výměně vody v nádrži, a to fakt jen málo, cca 5-10ml na 50 litrů vody. Všechno mimo doporučený tabulky pro řadu Aqua, držet se jich se mi moc neosvědčilo.

Jinak Amazon je dobrej tak na čtyři kusy a to v rozích víka - jinak je to hned jungle a špatně se s tim operuje. A ta 50 litrová nádrž taky nic moc, jak jsem psal, pak to dva dny nedoplníš, a zůstane ti tam pár litrů s vysokym EC.. Asi to taky na příště vyměním, jen ještě nevim, za co. DIY Aero/RDWC, nejspíš něco takovýho.

Takže díky za koment, sleduj do konce, a třeba z toho něco ještě vytřískám. :D
psyweed
Vidis uz aj rozdiel v tahani rastlin HPS vs LED?
Ten zeus nema prepinanie spektra tak predpokladam ze to nemozes ovplyvnit, zdaju sa take kompakt kriky, male rozostupy medzi poschodiami...

Ten merac modro/biely to je Milwakee ci skor asi Bluelab? funguje tak ze je stale sonda vo vode? nevybera sa?

dik
Rhino
Bylo to vidět celkem dost ze začátku, kdy se dělaly fakt malý keře, vůbec se netahaly, větvily se krásně. Až teď, když dojížděl flowering stretch, se cca polovina největších větví trochu natáhla za světlem, ale to je spíš díky rozdílnosti v kusech ze semen. Stonky takhle tlustý sem taky nemíval, ale zase může hrát roli genetika.

Měřák je BlueLab Guardian Monitor - nonstop ve vodě, jednou za měsíc vyčistím a v pohodě zkalibruju ph (ec není třeba). Jakmile odjedu kolo, tak ho uzavřu spolu s KCl a skladuju, aby sonda nevyschla. Třeba za rok ho pak zase zkalibruju a pokračuju. V tomhle se liší od beznejch PH "tužek" , který mi vždycky po čase chcíply a nešly zkalibrovat. Třeba jako x-krat levnej Milwaukee. Za mě dobře investovany peníze.
psyweed
Tieto komercne Led panely maju zial len zapnut vypnut a 0-100% regulacie.

Strechuje 660nm a ked pridas 730nm tak to strechuje este viac, treba mat extra chipy s extra zapinanim.

Samozrejme svoju rolu hra aj genetika ale ak by si ich mal na LED vs HPS rastliny by boli stavbou ine.
Ked uz LED panel mas jedine riesenie je na rast davat MH a ked budu dostatocne velke potom nahodit LED. Alebo este dokupit 730nm chipy

Toto odporucam pozriet
https://www.youtube.com/watch?v=ID9rE5JewVg
https://www.youtube.com/watch?v=sS7aAcacfgk

Je to jeden Profesor co vyvinul merak Apogee s ktorym sa testuju ledky (pouziva napr. Migro) Vysvetluje co ktora vlnova dlzka robi, testy su tam ukazane

osobne mi pridu tie natiahnutejsie stonky lepsie, lebo listy nie su tak na husto, prenikne tam viac svetla a aj o nejake % znizis moznost plesne.
Niektore modely pod LED viac listuju ako pri HPS, by si nepovedal ze je to rovnaky klon/matka ;)

KCI je nejaky ten roztok na udrzanie sondy mokrej?
Ma to aj na to nejaky box v baleni kde to spolu uzavries? ci si musel sam nieco spravit?

Mam zatial len tusku ADWA , pozeram po niecom lepsom. dik
Rhino
Souhlasim s tebou. Videa od Bruce jsem viděl, má hodně užitečnejch informací. Zatim jsem s timhle světlem spokojenej i ve srovnání s MH. Spíš mě nejvíc zajímá hustota palic ke konci květu.

S těma listama... v prvních 2 týdnech od vyklíčení kvůli přemokření kostek z toho rostly fakt lopuchy, pak už jsem je musel odstranit, protože nebylo vůbec světlo pod nima. V tu dobu to vypadalo jako 100% indika.

KCl - chlorid draselný. Používá se na konzervaci sondy, aby nevyschla. K sondě je i sundavací víčko, který naplníš asi tak 1-2ml roztokem a zašroubuješ. Je u toho uvnitř i malý těsnění, takže to nevyteče.
psyweed
Hustota sisiek bude husta to uvidis, vynos min.10%+ vs HPS

Vyhoda LED je hlavne ze to svetlo nejde len z jednoho bodu, je rovnomernejsie rozlozene, takze tie na kraji/rohu dostanu viac a to zvysi vynos.
Ked ich viac natiahnes, tak aj spodne prdky co mas pod HPS ako mini odpad (napr. do masti) naberu tiez, teda vlastne odpad/spodky nie je.

Ale ta kompaktnost je negativum, mas celkom velky box.
Mozno na dalsie kolo skus Sativu nejaku co sa taha a ma malo listov, LEDky skratia dobu kvetu aj o 7-10dni u Sativ dominant. U indica ani ne, mozno par dni 2-3d
Pozeram teraz ze pises "Blue Dream od Humboldt Seed Organization - 30% Indica / 70% Sativa," divne ze je to take moc kompakt, ale nemas kde porovnat vs HPS.
SuperSilver haze je normal tahavy a len par listov sativovych...ale neviem co s tym robi ten BBerry

Pripadne casom mozno dokupis tie ine spektra k tomu ;)

KCI - ok uz chapem, myslim ze to aj priamo v growshope predavali. dik za tip
Rhino
39. den (12/12)

Už se to trochu vybarvuje. Polovina celkem slušně pokračuje, druhá je tak o týden pozadu, prostě rozdílný geny v semenech.

EC držím 1,4. Světlo vejš už nejde, topy jsou tak 40cm daleko, což je tak nějak maximum, takže celkem na pohodu.
psyweed
teda sa ti este zacli tahat? stan mas 220cm vyska ak sa nemylim

U led mozes aj 10-15cm dat, nevadi to...
Rhino
42. den (12/12)

Pár fotek ze začátku šestýho tejdne. Počítám, že to pojede ještě celej leden, celkem tedy tak 10 týdnů.

Světlo je teď 35 cm nad topem, tedy cca 1050 umols ve středu.

psyweed: Teď už ne, ale tak ještě týden zpátky se pár opozdilců stihlo vytáhnout. Q150+ je ten vyšší, tedy 220 cm.
Negative Creep
Tenhle styl stonku, jsem vídal jenom na zahraničních forech, to musí bejt snad genetikou:-)
psyweed
ja tipujem ze tak 60d kvetu to bude ;)

U toho aero je aky rozmer tej zakladne a kolko su cca od seba jednotlive stonky?
co tu rastlinu vlastne drzi aby nepadla? len ta vaha korenov?

Tymto stylom su dost na husto a vlastne nie su ziadne spodky a vsetko bude na TOPy, no som zvedavy ako to dopadne.
Rhino
Uvidíme. Amazon je cca 80 × 80 cm a odstup jednotlivejch dir na košíky je asi 20 cm. Neměřil sem.. Je to každopádně málo na větší stromy. Ale v pohodě by se to hodilo na na rychlej SOG z řezů. Samotný rostliny nic moc nedrží, nejvíc asi kořenovej bal, kterej je fakt extrémně prolezlej celou komorou a z části i přes odtokovou díru v nádrži s vodou, kde zarostlo celý čerpadlo. Ty 5 cm košíčky se pod větší rostlinou už vyklápěj - je to vidět i na těch fotkách.

Spoustu malejch větví sem vespod osekal, ale něco tam zůstalo. Nemám k tomu zrovna dobrej přístup. Jinak pár týdnů nazpět jsem jednu rostlinu vytrhnul, která byla od začátku krypl, takže sem ji stejně moc nadějí nedával. Třeba zkusim příště ještě s Amazonem jen 4 kusy a nechat je pěkně rozrůst aby měly okolo sebe místo.
psyweed
dik za vysvetlenie, pripadalo mi to z tych foto ze to tam lendva drzi, budes aj siet davat?

4 bude na 150ku malo...alebo dlhy rast 4-5t a maly vynos
Kvetinac/hlina je 9x18l malo, optimum 12x18l

U 120ky stanu mas este ako tak pristup ale 150ka treba min 2 strany, pripadne moznost vybrat a vratit, to u aero/hydro moc nejde
Rhino
Síť tomu asi moc nepomůže, navíc ji mám akorát jen do max 120 cm a i ta je hodně roztažená k hovnu.

O výnos ani čas u mě nejde. S 9x11l jsem na 120ce krásne zaplnil prostor z klonů, zbytek sice nebyl slavnej, ale šlo to. Takže u 150ky bych v případě květináčů jel něco podobnýho ale samozřejmě s trochu většima rozestupama. Ale zas takovej rozdíl to neni. 15cm z každý strany navíc neni nic.

Tenhle stan ma na obou stranach otevírací okna, což je dost fajn - stařičkej černej Homebox mel jenom přední, a boky se daly jen když si to sundal skoro celý i s prednim vchodem do boku. Takže mam tu sice vic možnosti ve stanu, ale mam ho umístěnej v podstatě v rohu, takže bud z jedny strany a nebo plížit se vespod kolem Amazonu 👎..
psyweed
jj Homebox poznam tie novsie rady...hruby tazky material (kvalitka) ale viac sa mi pozdava Budbox Pro White je o nieco lahsi, lepsie ma vyriesene otvory na vzduch a vodu (dole). Otvaranie "dveri" je tiez lepsie

siet na 150x150 by som kupil, lebo ti to popada ked zacnu vahou naberat ;) ta 120x120 sa da natiahnut tiez ale potrha sa...

HPS ti da v 120x120 horkotazko 1g/w
v 150x150 bezproblemu, rastlina ma viac priestoru a hned sa to prejavi. Svoje spravia aj 11l vs 18l kvetinace a o nieco dlhsi rast, ma cas sa rozvynut.

Dalsie zlepenie pride u LED a este dalsie pri Autopot alebo nejaky hydro / aero system, ale musis ten priestor aj vyuzit, ked su moc blizko klesa to.

u poriadnych LED stripov panelov co mas dlhsie aspon 115-20cm vykon okolo 700-800w mas cez 1000g

Samozrejme svoje zohra aj model niektory ma lepsie vysledky pri HPS iny LED. Je tam vela moznosti treba skusat ;)
Rhino
46. den (12/12)

...
Rhino
..
Jálo
Vypadá to nádherně. Miluju tyhle kytky, co mají listy jak žiletky, vše se pěkně prosvítí, nic se nemusí stříhat, ideální i pro menší watáže.
Rhino
53. den (12/12)

EC 1,2
PH 5,8
světlo 30 cm k topům

Odhad do konce je tak 2 týdny.
Rhino
..
Rhino
.
psyweed
pekne to mas ;)
aj pod mikroskopom pozeras trichomy ci podla coho davas dole?
Rhino
Přesně tak, podle mikroskopu. Ale zatim ho ani nemusim použít, abych zjistil, že potřebujou ještě nějakej čas - jak jsem psal, polovina vypadá ještě nezrale - jsou trochu pomalejší. Snižuju EC už tak týden na 1.2, což jim docela prospívá - pijou vic vody a některý nejsou tak tmavě zelený. Řek bych ze kvuli nadbytku dusíku, tak jsem začal dávat A + B v jinym poměru, aby měly převážně jen P a K.
Rhino
Krásně barevný..
psyweed
pekne to ide

Humboldt kazdu jednu co som mal spokojny...pekne sa vzdy orosia a tvrde.
Zial u tych bomb sisiek je to vzdy nachylne na plesen pri konci.
Zalezi ale od priestoru jak to kto moze udrzat :D

Existuje inac este jedna co si hovori Humboldt banka - https://humboldtseedcompany.com/strains/

tie pomery THC sialenstvo ak to sedi :D
Rhino
Hh, to sem nevěděl, že je i druhej Humboldt. Semena od nich jedu prvně a vypadaj celkem dobře, pěkně se ten BD větví.

Plíseň doufám nepřijde, vlhkost stahuju až do 1,5 kPA, takže nějak 45-55 % RH, ale ráno to pár hodin před svícením vyskočí i trochu výš na 65 %. No moh sem to během začátku květu trochu víc vespod oholit. Teď kvůli místu by se to hodilo i jako prevence před plísní. Snad to bude dobrý.

Jinak včera, 63. den, proběhla výměna nádrže, následně Canna Flush a po pár hodinách cirkulace opět výměna vody a už cirkuluje jen čistá upravená voda (PH 5,7). Za nejakejch 5 dní bych to moh seknout. Začínaj už maličko foxtailovat, ph dropovalo celkem dost přes noc a trichomy uz se mixujou milky/amber, takže nastal čas.

Jinak s hps jsem kytky nemusel ani v Amazonu chytat sítí, ale tady jsou viditelne masivnější, a podporu už potřebovaly, takze sem jich pár nakonec přichytil provázkem k rohovym tyčím, aby si nelehaly.
psyweed
Od (https://www.humboldtseeds.net/) co som mal moznost vidiet...Mango Sapphire a Bubba's gift tak obe fajn pekne sa osypu.

Rastlina sa ti asi vetvi lebo mas LED resp. keby ides rovnaky model/klon v 2 stanoch jeden LED a dalsi HPS, vyzeraju inac...by si nepovedal ze rovnaky model ;)

HPS idu vacsinou vyssie (ale tiez zalezi od modelu), celkom fajn skusenost mam so "Silica" (jedno od koho kupis napr http://www.vitalink.eu/additives/si...ax/silicon-max/) to ti spevni rastlinu + nejake dalsie benefity ;)

V hline ziadny "flush pripravok nepouzivam" , staci Canna zym pripadne iny Enzym s vodou. Ale zase u hydro to bude asi ine...
Rhino
Tak už visej.. lehce ostříhaný, pak je hodim do trimmeru.

66 dní.

Vlhkost 55-60 %
psyweed
uf pekny koberec :D
Jálo
Pěkně visej :), ty kořeny masakr, to sem ještě neviděl.
Ajtaktak
Cau cau rhino. Dobre vidim, ze ku koncu, nez si zacal uberat ec, sa ti trochu spalili ?
Ked ano, tak pri akom ec sa to zacalo diat ?

Inak moc pekne :) aky trimer pouzivas ? Ulahcuje ti to ?

Este edit: isiel som cannu aj s cannaboost aj bez. Rozdiel som ja osobne nepoznal, tvoj nazor je aky ? Ides ho pravidelne ?
Rhino
Zdar, je to tak, řek bych, že sem to opět prehnojil. Podle záznamu to bylo někdy během druhý poloviny flower stretche, takže sem tomu dal sodu v době kdy se začaly dělat květy, to bylo EC chvili kolem 1,5 max. Pak sem ho stáhnul na 1,3 a v podstatě dojel az skoro do konce. Zhruba v půlce pěstu jsem přestal dávat všechny doplňky po každým doplnění vody, tj. tak obden, a misto toho jen jednou tejdne během výměny vody, a řek bych ze to dost pomohlo.. Příští kolo to zkusim bez cannaboostu a enzymy treba taky jen max jednou tydne. Chci to právě porovnávat opět s ledkama (za mě zatim velka parada) jestli to ma vyznam nebo ne, každej si to stejne musi vyzkoušet sam. Ale zatim nedokazu porovnat. Mám v planu dalsi grow ale opustit hydro a zkusit cocos/airpot/drip/canna cocos a+b - tady mi nejak ale stejne unika význam mit stejny slozky hnojiv pro obě fáze života rostliny, bojim se třeba přebytku dusíku behem květu, ale treba mi to tady nekdo vysvětlí.

Trimmer usetril dost práce, ručně bych to ostrihavat nechtěl, ale porad tam zustava spoustu dalsi nutný prace s nuzkama, minimalne prvotní oholeni vsech listů co nejsou na palicich, a pak, po usušení, oddělení květů od stonků, příprava do trimmeru. Takhle to i pomalejs schlo, mě to trvalo 10 dní nez sem většinu materiálu narval do trimmeru a do sklenic, asi 10 menších větví mi ještě stale visí - asi byly u stěny bez proudu vzduchu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma