Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První Kebronův pěst - Klikni zde pro originální téma
kebron
Ahoj Groweři!
Vítám Vás u svého prvního pěstu.
Hned ze začátku bych chtěl říct, že to bude nejspíš trochu delší (slohovitější) a u některých věcí se nejspíš budete chytat za hlavu, protože už teď jsem zjistil, že jsem udělal několik začátečnických chyb. Pokud by Vás délka odrazovala, tak feel free to skip :)
Za druhé bych chtěl poděkovat tady této komunitě a jejim uživatelům.. za posledních pár týdnu po večerech nedělám nic jiného, než že projíždím zdejší příspěvky a hrozně moc jsem se toho tady naučil (i právě už vím, že jsem udělal pár chyb).
Ale k věci, pálím už nějakých 10 let a vždy jsem měl ohromné štěstí na kamarády, ať už ty kteří pěstují již nějakou dobu a vždy mně poskytovali kvalitní pálo za pár korun, tak na ty které jsem potkal za mé dva roky v Americe a kteří mě do světa cannabisového kouře otevřeli uplně jinačí vrátka.
Vše začalo na jaře, kdy jsem si kupoval můj druhý vapík (první mi byl odcizen na jedné party) a objednával jsem si ho z cannatury a tam k vapíku dávali semínko zdarma, tak jsem si k tomu rovnou objednal konopný kalendář a k tomu další tři semínka (modely OG Kush, Outdoor Grapefruit, BCN Critical XXL a automat Spliff cheese). Domluvil se s kámošem, co má volný skleník a nasadili jsme to tam. V té době jsem se o grow skoro vůbec ještě nezajimal, dokud se automat nepřepl a nezačal krásně vonět. S první vábnou vůní přišla i první pořádná chuť si o pěstování něco pořádně zjistit. Zjistil jsem, že jsme toho dělali hrozně moc špatně, ale autoflower vyrostl. Sice z něho bylo asi jen 10g, ale palice byly krásně obsypané pryskyřicí a model spliff cheese překvapivě dobře zhuloval. Je to hybrid, ale při zkouři jde cítit víc indiková dominance. (na druhou stranu, měl jsem to na posezení s přáteli, kde nás to zhulilo 8 a přesně model sedl do nálady, takže za mě super)
Zbylé tři celoročky ještě rostou a jsou to pořádně velicí magoři.
Potom, co jsme na začátku září sklidili autoflower, tak se ve mě probudilo takové nadšení a s tím, že jsem začal vyhledávat, co si pořídím do bytu.
Hrozně jsem se obával si box koupit na díly, protože jsem si myslel, že něco nebude sedět a pořádně jsem nevěděl, co všechno potřebuji, tak jsem si objednal doporučený led box z hotchilli, ale když jsem si pro něj jel, tak mi řekli, že mají akorát vyprodané všechny ty levné ledky (myslím, že tam dávají vivaspectry do těch začátečnických boxů). A tak jsem řekl, že si vezmu box bez toho a světlo si koupím jinde. A zde příjde možná moje první chyba, byl jsem natěšený na to, že budu mít vše na pěst, tak jsem objednal první světlo, které mi přišlo na stránkách pod ruku a u kterého se mi líbil popisek a to greenception gc4. Teď už vím, že až budu zařizovat na příští kolo větší box, tak se obrátím na místní legendu Frynka o nějaké jeho custom světlo.
Takže setup:
Stan: Secret Jardin 60x60x160 Dark Room
Světlo: Greenception GC4
Odfuk: Primaklima PK125-2 + karbonový filtr Primaklima + klipsnový 15W větrák
Květináče: 4x5.7 litrové květináče
Substrát: Plagron growmix s perlitem
Hnojky: Advanced Hydroponics starter kit (grow, bloom, micro, enzymes, roots stimulator, grow a boom aklecelator), k tomu od biobizzu Calmag a ph- a ochranu proti škůdcům Canna Cure. - U tohohle bodu si myslím, že jsem udělal další chybu, moc tu na groweru nevidím, že by lidi používali AH hnojky a pro příští kolo zkusím asi něco jiného.
Hydroponie - Zezačátku jsem si říkal, že budu vše zalévat ručně, ale bohužel moje práce a aktuální životní situace zapříčinila to, že musím dost často třeba na 5 dnů odjet a nechtěl jsem květinky na tak dlouho trápit bez vody, tak jsem objednal první systém automatického zavlažování a to Atami Wilma S - 60x60 u kterého jsem spínacíma hodinama nastavil na každý večer 15 minut zálivku a jelikož jsou bobci ještě malí, tak jsem ten ventil přiškrtil, aby kapal co nejmíň. Zde si myslím, že přichází další moje chyba a systém jsem si asi mohl i vyrobit z nějakého rezervoáru - pár trubek a hadiček, jednoduchého čerpadla a spínacích hodin.
Semena - Jedno semínko no name ze saku od kámoše modelu, který mě hrozně zhuloval, 1x Gelato od fair seeds, 1x Wedding Cake od fair seeds, a 1x 60 day Wonder od DNA Genetics
Tady si myslím, že přišla další začátečnická chyba, protože ještě než jsem koupil zbylé semena, tak jsem dal jen tak na yolo do vody naklíčit to no name semínko a chytlo se uplně hnedka, tak jsem ho rovnou šoupl do květináče za okno a on byl během 3dnů venku. Poté jsem šel nahulený na prochajdu po smíchově a došel jsem až k shopu seedbanky na ujezdu a tak jsem tam zašel a říkám, že chci něco od dna genetics. V tu chvíli tam měli jen model 60day Wonder - 90 indica dominant a jak řekla slečna za kasou, je to dobré zmašťovadlo :D a když už jsem tam viděl, na plakátu, že semena fair seeds jsou tak levná, tak jsem vzal 3x Wedding Cake, protože to byl jeden z mých nejoblíbenějších modelů za mého pobytu v US. K tomu mi slečna řekla, že mám 2+1 na balení a můžu si jedno balení vybrat a tak jsem si vybral ještě Auto Gelato - Další z mojich oblíbených kalifornských strainů.
Zde si myslím, že přišla další z mojich začátečnických chyb, protože za a vubec nevim co je to za odrudu to no name a nemám ponětí jestli je to fotovoltaika nebo autoflower a zbytek mám co kytku to jinou odrůdu (a s tím spojené jinačí délky růstu a květu), ale chtěl jsem otestovat, které ze 4 se bude nejvíc dařit - jak to dopadne uvidíme, snad něco vyroste.
Teď k celému procesu, nechal jsem semínka naklíčit za oknem v květináči stejně jako noname, který má před ostatníma 2 dny náskok a všechny se chytly a vylezli za podobný čas jako šampión noname (teď si říkám, že říkat modelu noname se mi nelíbí, tak o něm budu do budoucna referovat jako o Karlovi)
Poté co se vyškrabali na světlo boží, jsem je přemístil do boxu - ještě bez Wilmy, protože tu jsem ještě doma neměl - a začal se svícením 18/6.
Hned asi 3tí den, jsem spetl PH a místo 6.5 jsem zalil 7.5 a rostlinkám se do rána začaly vlnit listy a nevypadalo to vůbec dobře. Vše jsem vrátil do správných měr a rostlinky se snad vzpamatovali.
Na přiložených fotkách mají rostlinky 8 dnů, jsou už zapojeny v paní Wilmě (jak říkám zavlažovacímu sytému :D ). Největší z nich je Karel a hned po něm wedding cake, gelato mě trošku zlobí a 60day wonder jede tak z lehka, ale snad se rozroste.
No a teď přijde zatěžkávací zkouška ohněm paní Wilmy a celkového systému. Bohužel jsem náhle musel odjet na 6 dnů mimo byt a tak jsem do paní Wilmy nachystal 30l do rezervoáru do kterého jsem přidal 1ml/l Root stimulatoru, 1ml/l Enzymů, O.5/l grow, 0.25/l bloom, 0.25/l micro - vše podle tabulek od AH. K tomu všemu jsem nakonec několikrát zálivku odlil, poté přimíchal cca 3l dešťové vody (napršelo až potom co jsem měl už vše nachystané, tak jsem pochytal co šlo a o to roztok doplnil), takže roztok bude lehce slabší než tabulky, což si myslím, že vlastně bude ke prospěchu. Jako poslední touch jsem tam šoupl Biobizz ph- upravil ph vody na přesných 6.5.
Čeho se lehce bojím je EC vody - EC metr ještě nedorazil a tak mě možná čeká smutné překvapení.
Na byt se vracím v pátek - což bude 6 dnů od opuštění hereček a můžu říct, že jsem dost nervózní z toho, co tam uvidím.
Když to bude nahovno, tak aspoň jsem to posral v prvních dvou týdnech a dám naklíčit zbytek semínek. Na druhou stranu to beru jako veliké pozitivum, protože podobné cesty mě do konce roku budou ještě několikrát čekat a tudíž si tento automatický systém musím vychytat (vím, že by se kytičky měli aspoň co dva dny kontrolovat, ale prostě unlucky životní situace)
Hned jak v pátek dojedu přidám další fotky a vývoj, těm co dočetli až sem gratuluji, protože jak se tak dívám, tak sem se rozepsal jako svině (naposledy jsem psal sloh před 10roky na střední a asi mi to chybělo nebo já nevím :D) Jinak všem přeji co nejvíce grow úspěchů, chill života, dobrého kuřiva a ještě jednou děkuji za tak skvělou komunitu, jakou je grower.cz :)
MaTo1168
Nazdar mam tento isty box a taktiez rozmyslam nad wilma systemom. Zmesti sa bez problemov do boxu ten wilma system S?
Drzim palce nech sa dari
kebron
citace:
Původní příspěvek od MaTo1168
Nazdar mam tento isty box a taktiez rozmyslam nad wilma systemom. Zmesti sa bez problemov do boxu ten wilma system S?
Drzim palce nech sa dari


Ahoj Mato,
no vleze se to tam, ale je to o prsa Martiny Sablikové :D rozhodně by byl ideálnější box 70x70 nebo 80x80.. Uvidím, jak to bude vypadat, až to bude kvést, jestli budou mít herečky aspoň trochu místa.
Co na tom vidím pozitivně, že je tam dost místa doprostřed a květináče jsou vlastně uplně v rozích a mají mezi sebou maximální rozestup, ale jak říkám, hned jak budou rostlinky větší, tak dám vědět :)
kebron
Nazdar lidi! tak lehký update.
Odjel jsem mimo byt na 6 dnů s klidným pocitem, že mám nastavené automatické zavlažování a kytičky dostanou vše co potřebujou.
Ani nevíte jaké bylo mé zděšení, když jsem po příjezdu zjistil, že jsem kardinální debil a kohoutek u paní Wilmy jsem utáhl moc a nic z toho neteklo. Vše bylo zapříčiněno odjezdem narychlo a nevyzkoušení průtoku.
Kytičky jsem našel povadlé u Karla (nonamu) jsem objevil lehce pokroucené listy směrem do vnitř a u 60 day Wonder a Auto Gelato u každé na konci listu žlutou barvu (viz foto).
Docela se mě zhostilo zděšení, namíchal jsem pro jistotu bokem dešťovku + root stimulator + enzymy + trošku calmagu a dal jsem každé květince 300ml zálivky s ph 6.4.
Na druhý den - ze kterého jsou fotky 14 dnů od toho co se prodraly na svět a 18/6 - se trošku zbrchali.
Celý text píšu dnes - třetí den od zálivky - a kytičky se docela probraly, Karlovi listy se začaly odkrucovat a jsou pokroucené už jen na jednom listu a celkově všechny vypadají zdravěji.
U Karla, 60day a Wedding Caku jsem včera večer ještě zatříhl metodou FIM, dle návodu na yt, tak doufám, že jsem to střihl správně a kytí se rozvětví.
Potom, co ještě trochu povyrostou, mám nachystanou síť, kde bych to chtěl proplést a vyplnit prostor na způsob scrogu.
Ještě jsem včera odstrojil celý box - měl jsem ho doteď v obyváko-kuchyni (mám mini byt 1+kk) a box byl přesunut do chodby, kde byl původně myšlen.
Celý tento projekt beru jako zkoušku, jak mi to půjde a od prosince bych se měl stěhovat do většího bytu, kde bych rád pořídil větší box - nejlépe 240x120 a tady tento si nechat na předpěstování popřípadě matkárnu.
Všem přeji úspěšný grow a komu právě dozrávají outdoory, tak i úspěšnou úrodu!
foto:
1. Rostlinky bez stanu
2. Karel už po záštipu
3. Wedding cake auto
4. Auto Gelato
5. 60 day wonder
6. Nový setup
kebron
Tak jsem zjistil, že ke příspěvku můžu dát jen 5 fotek, tak ještě fotka finálního setupu :)
kebron
Ještě bych se chtěl zeptat, měl bych listy, které mají na konci žlutou barvu odtříhnout, popřípadě odstříhnout jen kousek, kde zežloutly? Nebo jim mám dát chvilku na to, aby se pokusily vzpamatovat?
Díky moc :)
kebron
Ahoj Groweři!
update po 5 dnech, od doby co jsem našel herečky 6dnů vysušené.
Svítíme 18/6 a je 17 den růstu.
Herečky dostávají teď každá obden 300ml s hnojkami:
0.5ml/l AH grow
0.25ml/AH bloom
0.25ml/AH Micro
1ml/l AH Root Stimulator
1ml/l AH Enzymes
Dostaly taky prevetivně po týdnu postříkané Cana Cure.
Celkově se konečně z předchozího nemíněného šoku vrátily do normálu, rozrůstají - u zaštípnutých Karla, 60day a Wedding caku už se tvoří malé větvičky.
Všechny šampiónky povyrostly z 12 cm na 15-18 dle modelu.
V pátek to budou tři týdny, co šly pod LED, tak změním dávkování hnojek dle chartu AH a trošičku uberu přeředěním.
Jinak krom tohoto budu do dvou týdnů taky sklízet i outdoorove: Grapefruit, BCN Critical XXL, a OG kush, tak dám ještě vědět jak se povodelo to :)
w_rhino
no no myslim ze ich mas dost male na to aby si ich hnojil ja mam 4 krat vacsiu rastlinu v light mixe od biobizzu a to som im tam mesiac daval len root juice takze nasjkor by som si obzalievku daval root nech ti to riadne prekoreni v hline je na rast hnojiva dost
kebron
Ahoj,
tak se hlásím s updatem.
Po 23 dnech na 18/6 jsem dneska přepnul na 12/12 a to hlavně z důvodu, že se možná začátkem prosince budu stěhovat, tak aby stihlo aspoň něco vyrůst.
Posledních 6 dnů dostávaly herečky obden jen zálivku z přefiltrované vody z kohoutku ph 6.5 a trošku calmagu jinak nic jiného.
3 dny zpátky jsem natáhl síť, kterou jsem dostal k boxu - původně jsem chtěl dělat LST, ale jaksi jsem nekoupil drátky na ohýbání, tak jsem kytí aspoň trošku po-ohýbal pod síť abych vyplnil prostor. Dneska ráno jsem kytky ještě zastříhl a odtrhal pár přebytečných listů.
Foto 1 - Herečky bez tipingu
Foto 2 - Herečky po tipingu
to @w_rhino - máš pravdu, hrozně moc jsem toho tam posral, ale je to první grow - při příštím growu nebudu hnojit ničím než kořenovým stimulátorem první 3 týdny a až pak začnu něco přidávat. A celkově si dělám poznámky a tento grow beru fakt jako učební a když z toho aspoň něco málo kápně na brko, tak budu rád.
w_rhino
a k tym ahckam su lepsie na hydro ale na hlinu sa daju tiez davaj tak tretinovu az polovicnu koncentraciu kazdu druhu az tretiu zalievku skor tretiu ak budu pytat viac pridaj ale to si nemyslim
DrGrinspoon
Celkom to s koncentráciou a hnojením preháňaš. To je bežná chyba začiatočníkov - chcú hnojiť čo najviac aby to rástlo a nič rastlinám nechýbalo a práve tým spôsobujú presný opak. Je dôležité si uvedomiť, že pokial je rastlinka malá a nemá živiny tak prirodzene začína tie živiny v pôde hľadať - a to tým, že začnú rásť väčšie korene. Až keď korene nemajú kde rásť a rastlina spotrebuje väčšinu hnojív v pôde je fajn začať prihnojovať ale takto zbytočne spomalíš rast resp spáliš rastlinu (to sú tie žlté konce na listoch, na ktoré si sa pýtal či ich máš ostrihať - nie nestrihaj).
kebron
Ahoj, tak jsem tady po týdnu s updatem.

Nejprve bych rád poděkoval rhinovi a drgrinspoonovi za konstruktivní kritiku - rozhodně pomohla.

Od přepnutí jsem hodně studoval (čtu knížku od Mr. José, každý den tu pročítám fóra, jedu yt - mužu doporučit Mr. Canucs Grow) a na základě toho jsem změnil zavlažování. Jedu teď cyklus kdy zalévám ob den takto: 1. 1-2-3 hnojky, 2. voda, 3 grow+bloom akcelator a enzymy, 4 voda. Zálivka je mezi 400-500ml.

Za poslední týden mi přijde, že se kytičky vzapamatovali z mojich fuckupů, dost porostly (nejvyšší má teď 40 cm) a u všech se začínají tvořit samičí plody. Dnes jsem kytky vyndal ze stanu, vyčistil wilmu a stan, přisypal trochu substrátu a lehce protrhal listy.

Teploty se pohybují od 22-26 přes den a 20-23 přes noc, vlhkost mezi 50-70%, ph vody 6.2-6.5 přefiltrované a odstáté kohoutkové vody.

Celkově si myslím, že se dostávám back on right track. Nejvíce mě těší Karel, který je naprosto imuní na moje fuckupy a hezky se košatí a plodí. Z autoflowerů mě nejvíc těší Wedding cake - krásně rovnoměrně roste a košatí se. Gelato nejvíc dostalo bídu mojima fuckupama, jednou jsem ji omylem zlomil větvičku, přehnojeni atd, avšak se docela zbrchalo a hezky teď dohání wedding cake (ten však stále vypadá mnohem líp). A největší zklamání je pro mě 60day wonder. Vkládal jsem do něj nejvíc naděje, protože je jako jediný od renomované seedbanky, ale moc se ji nechce. Je to taková malá nevýrazná kytička, která neroste tak jak ostatní. Po koutku doufám, že se ještě vzpamatuje.

Mimo téma - tátovi objevili chorobu, na jejiž průběh fungují dobře cbd produkty. Rozhodl jsem se udělat druhý stan 120x120 jen s cbd odrůdama a byl bych vděčný za doporučení na strainy a seedbanky pro cbd květinky :)

Foto 1. rostlinky z vrchu - vlevo nahoře wonder, vpravo nahoře gelato, vlevo dole Karel, vpravo dole Wedding Cake
Foto 2. rostlinky z profilu před prostřiháním

To už bude za mě vše a doufám, že Vám to všem hezky roste.
kebron
Ahoj lidi,
nechci sem psát moc často abych fórum nespamoval, ale není tohle hermouš?
Karel je jediný semínko o kterým nevím nic na původu a když si květ srovnám s Wedding cakem co roste vedle, tak se mi to vůbec nelíbí.
Díky moc za pomoc,
K.
AladinXXX
pis jak casto chces,tohle vlakno je tvoje.....
hermous nebo samec,zneskodnil bych to co nejdriv....
kebron
Karel was here a jak rychle přišel, tak odešel. Moc díky @AladinXXX, že jsi mi potvrdil moji doměnku :)
Karla jsem šmykl a šel ven. Na to konto jsem vyndal všechny kýtí ze stanu. Vyndal Wilmu ven a dal dovnitř květináče na podmiskách, protože stejnak teď kvůli koroně jsem jenom doma. 60 day wonder a gelato jsem vrátil zhruba na místo kde byly a wedding cake, který roste jak z vody a má tak o 5-10cm víc než zbylé dvě, jsem navázal co nejvíc do šířky to šlo zahradnickým drátem. Vlastně jsem i rád, že šel Karel pryč a že jsem si díky tomu vyzkoušel vázání a myslím, že se to docela povedlo.
Možná zbylé dva mrzouty nahoře stanu pokusím ještě navázat trochu víc do středu ke světlu, třeba jim to pomůže.
To už je tak vše, ještě jednou děkuji za pomoc a přeju ať to všem roste! :)
kebron
Ahoj! Vítám Vás u mého týdenního updatu.
Tento týden jsem střihl Karla, nakonec rozpletl zbývající tři rostlinky abych vyplnil prostor a ustálil hnojky.
Tento týden dostali:
V pondělí vodu + 1-2-3hnojky
Ve středu vodu
Včera v pátek vodu + enzymy, grow akcelerator a trošku preventivniho calmagu. A v neděli opět dostanou zase jen vodu.
Ph držím 6.2-6.5, teploty 22-27 (vyšší přes den ale už to reguluju) a vlhkost 50-75%.
Jel jsem na víkend na Moravu, tak fotky jsou ze včerejška, oproti updatu před týdnem můžeme vidět, jak se začaly tvořit plody už na všech třech kytičkách a celkově zmohutněly. Také trochu víc píšou vody a tak jsem zvedl zálivku z 500 na 600ml s tím, že brzo asi budu muset opět zvyšovat. Co se vody týče, tak stále prefiltrovaná a dva dny odstátá kohoutkova voda.
Jak se zítra vrátím, tak budu muset trochu protrhat listy na zadních dvou kytičkach, protože jak to houstne, tak některé listy začínají ležet na sobě a to se mi nelíbí.
Krom toho mám otázku.. koupil jsem ec metr Milwaukee CD 611. A nedokážu se domluvit s tím, v jakych měří hodnotách. Někde na internetu píšou že v ppm a někde že v cf/ec. Nemáte s nim někdo zkušenosti? Kalibrační roztok mám taky, tak až budu vědět co mám matchovat, tak ho zkalibruju a budu přidávat i hodnoty ec :)
To už je za mě vše a všem přeju úspěšný grow
w_rhino
https://www.higarden.cz/user/docume...1vody/CD600.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=Ynio5rePHwo
no podla tohto by ti to malo merat microsieverty cize ec


a ph drzis na 6,2 kde? vo vode ktoru tam lejes ci vo vode ktora ti vyteka?a prefiltrovana znamena ze ti to ide cez osmozu? a hnojenie 1.2.3 je ake???a preventivne tam nic nelej a este do hliny pozri si na flaskach kolko maju ahcka calcia a magnezia a uvidis ze bohate... tym narobis len skodu a mas aj spalene konceky a flaky na listoch aj farba je akasi bleda a ruzove stonky listov to nevesti nic dobre
kebron
Ph měřím buď vodu nebo potom co tam dám hnojky, důkladně promíchám a pak měřím ph. Přefiltrovaná myslím to, že jsem koupil filtrační patronu Brita on tap, vodu napustím z toho a pak nechávám odstát 48 hodin..1-2-3 má ah počíslované své 3 hlavní složky 1-grow, 2-bloom, 3-mikro. Když napíšeš do googlu advanced hydroponics tak hnedka na první fotce jsou tři lahvičky a je to tam vidět.
Jinak ty růźové stonky listu by mohlo být co?
Díky za feedback :) K.
w_rhino
zmeraj si vytok voda ktoru tam davas je v podstate jedno ci ma 6,5 alebo 7 prelej to cistou vodou a zmeraj co ti vyteka a ta voda podla mna nebude mat 6,2 ale tak 5,5 poznam ahcka pri kvete sa dava 1ml grow 2ml bloom 1ml micro to je pomer do hliny polovicu alebo podla ec a podla mna mas problem s ph ..... zmeraj si vytok a meraj ho vzdy nie ze tam das 500 ml to ti nevytecie nic z toho kvetinaca
kebron
Ahoj všem :)

Tak po týdnu opět update. Momentálně jsme 21. den v režimu 12h.
Ze začátku týdne jsem kytky docela razantně prostříhal a listy dorostly behěm týdne daleko rychleji než jsem očekával. Na radu w_rhina jsem výrazněji prolil, změřil jsem ph výtoku a bylo 6.4 - zhruba stejná hodnota jaká byla zálivky, tak nevím. Celkově jsem si řekl, že trochu potřebujou klid od hnojek a vlastně od soboty do čtvrtka byly jen na vodě přefiltrované přes patronu a odstáté. Taky mi přijde že pijou čím dál tím víc vody. Posledních několik dní jsem zaléval už každý den, pokaždé vždy zhruba 600-700ml kytka. Ve čtvrtek jsem dal první dávku hnojiv po pauze a to - 0.5 grow, 1ml bloom, 0.5 mikro a 0.5 grow enhanceru. V pátek dostaly vodu s enzymama a dnes v sobotu nedostaly nic, jelikož nejsem doma, ale věřím, že to do zítřka v pohodě přežijí.

Největším překvapením týdne je 60day wonder, co se během týdne vytáhl o 30 cm a nyní už je větší než Gelato a Wedding cake, krom růstu začal konečně i víc pracovat na palicích. Co se týče progresu gelata a wedding caku, tak když si srovnám mezitýdenní fotky, tak dost velký poskok co se týče vývoje palic, avšak růst do výšky se zastavil (to jsem rád). Kytky mají nyní Gelato a Wedcake okolo 65cm, 60day 72cm.

Ph zálivky 6.2-6.5 a vlhkost 50-70% (snažím se držet pod 60, ale občas to ulítne).
Foto z vrchu a z profilu z pátečního odjezdu z domova.
Jedna otázka - jak moc velká blbost je měnit hnojiva v průběhu pěstu? Kamarád co pěstuje už nějakou chvíli mi AHčka dost hatil a doporučoval spíš Advanced Nutrients, ale nevím, jak by na to kytky midgrow reagovali

Off topic: konečně se rozumně dosušily moje cutlé outdoorové Grapefruit a BCN critical xxl a pár dnů si je už spokojeně hulím. Grapefruit je citrusová sativka, příjemný pro daytime use a super pro huliče s troškou menší tolerance. Přítelkyni, která hulí výhradně z vaporizéru, to přijde do vapíku zatím chuťově nejlepší odrůda jakou kdy měla (a to si jich se mnou pár prošla :D )
BCN Critical - aka critical z barcelonské selekce phenotypů Criticalu, mi přijde daleko silnější. Chuťově je lehce taky do citrusu, ale cítím tam takovou víc nasládlou vůni a z vapíku i dost meduňkový nádech. Zhuluje exluzivně. Přítelkyně to odmítá už hulit, protože ji to zhuluje až moc. Naposled to dopadlo tak, že jsme si dali po obědě vapíka při sledování podcastu s Mean Gene a zasekalo ji to tak, že se zabalila do peřin a celé odpoledne se křečovitě smála do telefonu :D
Mně, co už hulím dlouho a mám vypěstovanou vyšší toleranci, model chutná možná i trochu víc než grapefruit a většinou to dopadá tak, že já si dám brčko z Criticalu a přítelkyně Grapefruit z vapíku a oba jsme spokojeni. Takže asi tak k mé outdoor kratochvíli. Ještě mi tam schne OG kush, který byl zkosen o něco později, tak uvidíme, jak bude chutnat ten.

Klasicky přeji všem bezproblémový pěst a klid na duši,
s pozdravem K.
LinChi
kámo sledoval jsem tohle vlákno tiše a pomalu si říkal že na první rundu slušny...
tady si to zabil ... takhle oškubat kytky uprostřed nejduležitějšího období květinky....
ty seš blázen... to že ti kytka nečekaně rychle nahodila listy nové ti dala najevo že je potřebuje... protože ted v tomto období má pracovat na palicích .. no prostě si se ted strašně okrad... taky sem to jednou zkusil protrhávat... marný výsledek ..
listy kytka potřebuje všechny... které nepotřebuje.. odhodí sama... (například kam nedosvítíš tak kytka list vycucne on zežloutne uschne a upadne) listy když máš moc můžeš zastřihnout nbo ohnout ale nikdy netrhej ) list je takovej energetickej fotopanel co mění tu energii ze světla na látky který pak tvořej ty paličky... nejsou listy = nejsou paličky není energie ( google: fotosyntéza)
nebo když máš těchlistů opravdu pokokot tak se dají postupně pomaličku odsoda nebo odprostřed otrhávat... ale decentně sem tam ob den pár lístků ale né takovej kadeřnickej záhul to je stress akorát pro tu kytindu .. :) tak snad to dojedeš...

nemíchej hnojky taky s tím nemám dobrou zkušenost ale třeba ti někdo napíše něco jiné :) rozhodně bych se na to ale vyprd dojel to a nový hnojky nasadil až na další kolo... ale advanced nutrients sou strašně předražený má to x hodně druhů additivních lahviček ... a je to ideální spíš do hydroponiee ... za mě do hlíny lej ideálně
canna biocanna hnojiva není jich tolik a cenově tě to nepoloží (soudím dle sebe sem chudej jak kostelní myše)

máš je hodně světlý podle mě maj hlad...

vlhkost tolik neřeš pokud tam máš pořádnej vítr v boxi tak se dá odkvést při vlhkosti 70 akorát to dost kurví pachovej filtr... :)
s hydrem sem měl v boxu v květlu stabilně nad 60 a uplně v pohodě... stačí hodně foukat ;)
kebron
citace:
Původní příspěvek od LinChi
kámo sledoval jsem tohle vlákno tiše a pomalu si říkal že na první rundu slušny...
tady si to zabil ... takhle oškubat kytky uprostřed nejduležitějšího období květinky....

Jaaj, tak to mě mrzí, že jsem to tak dohnojil.. Sleduju pár americkejch pěstitelů na yt a jeden z nich právě praktikuje že po 2 týdnu květu a pak chvilku předtím než to řízne, to výrazně prostříhá a výsledky měl docela hezký. Tak jsem si říkal, že to udělám stejně. A zřejmě jsem to dojebal :D
No nic, poučení pro příště a děkuju jak za radu ohledně prostřihávání, tak ohledně hnojek :)
LinChi
citace:
Původní příspěvek od kebron

Jaaj, tak to mě mrzí, že jsem to tak dohnojil.. Sleduju pár americkejch pěstitelů na yt a jeden z nich právě praktikuje že po 2 týdnu květu a pak chvilku předtím než to řízne, to výrazně prostříhá a výsledky měl docela hezký. Tak jsem si říkal, že to udělám stejně. A zřejmě jsem to dojebal :D
No nic, poučení pro příště a děkuju jak za radu ohledně prostřihávání, tak ohledně hnojek :)


V pohodě taky sem si to zkusil na defoliaci to chce přesně vědět co děláš a jak to děláš ... takhle random to otrhat je podle mě vždy špatně ať už to dělá jakýkoliv profík .. protrhávat průběžně se vyplati jen když je to opravdu hooodně hustej keřík a hrozí zadržení vlhka plísně a nebo když neprosvítíš prostředek kytky ...

Btw máš to dost vysoký na 130watt realnýho výkonu vo sem se díval na tvou lampu .. stačí ti to tak do 50cm vejšky abys měl hezký paličky i v nižších patrech květinky :)
kebron
Noooo, co se týče lampy tak tam proběhla trošku změna :D koupil jsem tady na bazárku dvě světla od Frynka (příští kolo chci jet jeden box 120x120 jen cbd pro výrobu oleje pro taťku a jeden 120x120 klasických odrůd) a jelikož jsem autista, tak jsem to dal úplně nahoru do boxu a svítím na 250w zhruba 60cm nad kytkama (kolega co mi to prodával, říkal, že ideální je tak 70cm, ale tam se teď nedostanu. Vím, že je to zbytečné, ale jak říkám, jsem trochu autík.. Když jsem se díval na tabulky, kolik se doporučuje pro led světla na čtvereční stopu, tak psali, že maximum je 72w/sq feet a kolem 80 už pálíš listy. Já jsem teď něco kolem 60.. je to už k horní hranici, ale snad to autofloweři zvládnou(další co jsem četl je to, že autofloweři si umí víc poradit s nadbytkem světla než periodiky).
Popravdě už se těším na nový rok do nového bytu, kde bude místo pro boxy, začnu od znova se všema poznatkama co teď mám a udělám míň chyb. Menší světlo už si zamluvila přítelkyně a buď ji tam dáme jednu kytičku o kterou se bude starat nebo je ještě varianta vyzkoušet udělat chilli, popřípadě rajčátka a nějaké bylinky :)
LinChi
Toho bych se nebál mám vero 240watt 50cm nad kytkama a quantum boardy asi 35 cm nad kytkama a není problém ... ale asi to zvednu no :)
kebron
No tak jsem dojel po dvou dnech domů a čekalo mě u gelata nepříjemné překvapení a to skrvny na listech u dvou paliček - na ostatních listech to ještě není a taky to není ani na wedding caku ani 60day wonder. Nemáte někdo doporučení co proti tomu aby se to nerozlezlo dál?
Díky K.
Váchy 55
Podle mě jasný nedostatek vápníku, horciku, dusiku a dalsich mikroprvku. Těžko uz se to ted bude napravovat. Chtelo to vice krmit rustovou slozkou a pridavat sem tam calmag. Razantni prostrihani a málo živin to jest ta chyba.
w_rhino
"Posledních několik dní jsem zaléval už každý den, pokaždé vždy zhruba 600-700ml kytka." ako neviem kazdy den tam liat vodu... ked nemas ani ph ani ec zle ...neviem kolko ti vytekalo ale ako moja skusenost a to som palil na to 6 kilom vzivote nevypili a nevyschla hlina za den ...ked pokial tam lejes obzalievku tie ahcka tak vapnik ani mg sa ti objavovat nebude lebo tam je toho dost nikdy som v hline a este z vody z kohutika nemal malo vapnika ani mg a hnojky mas kvalitne..... mas mokru hlinu furt alebo ja neviem uz ti mozu aj hnit korene ked to mas furt mokre...ob zalievku hnojky s koncentraciou 1,5-1,8 ec nechat vyschnut hlinu nestihat listy maximalne spodky co nemaju sancu sa dostat na svetlo a v zivote to nebude vyzerat takto ... listy sa nestrihaju max tak spodne zakrpatene listky bez svetla a makroziviny sa nedostatky ukazuju od spodu ....z vrchu sa ti objavuju mikroprvky a sekundarne ziviny a ty to mas po celej rastline
M@gicWeeD
Cau, jsem celkem v soku cos jim provedl :) . Tak jak uz tu bylo psano, listy nikdy netrhej, kazda kytka to ma jinak, nektera ma par, ale velky, nektera prevazne indiky maji mensi listy a jsou hustejsi. Nejen ze kytku strasne zbrzdis a ta uz to nedozene, ale otrhas ji zásoby zivin. To co ji ted chybi mohla vzit ze spodnich listu a nastup deficitu by nebyl tak rychlej a v takove mire. To jestli mas v haji koreny, zjistis kdyz kytku vytahnes z kvetniku, jak budou hnedy, nedej boze na kasu, je to spatny a budes rad kdyz aspon neco sklidis. Pokud jsou koreny cajk, tak jim naloz. Jinak doporucuju do hliny a pod led canna coco, pokud nemas vylozene měkkou vodu, odjedes bez deficitu. Pod ledkou maji nektery modely vetsi spotrebu calmagu. Jinak davkovani doporucuju u canny 2,5ml/l od A i B, pri vyskytu deficitu 3ml. Jinak k tem svetlum, doporuceni tech 70-80cm je pro box 120x120cm, kulate optiky maji ostrejsi uhel vyzarovani a pri mensi vysce tu plochu neosviti. U mensiho boxu to muzes snizit. Na stenach boxu je videt kam svetlo dopada, to je asi nejlepsi meritko.
kebron
Ahoj,

tak jsem s týdenním updatem o trošku dřív než normálně, ale při uklízení mi padla ruka na foťák a když už jsem ho měl v ruce, tak jsem něco vyfotil.
Potom, co jsem se cítil fakt špatně, co jsem s kytkama provedl, jsem si udělal trošku research ještě.
Co jedna americká firma doporučuje a dokonce s velkým úspěchem prodává knížku co se jmenuje three a light (odkazuje na 3 pounds a light = 1.2kg) - mimochodem stojí 300 dollarů a o to víc čumím, že ji lidi kupují jak zběsilí. Jedna se základních technik co tam používají je shwazzing. V podstatě těsně před přepnutím a pak ve 20 dnu kvetení vždy oberou kytku skoro až na kost - o dost víc než jsem to udělal já. Doporučuju mrknout na yt - kanál threeaplant má několik časosběrných videíí a nebo napsat shwazzing.
Já udělal v podstatě to stejné, ale s daleko menším měřítkem - i když to bylo drastické, tak po zhlédnutí jejich videí jsem se trochu uklidnil a snad mi to kytky přežijou. Do příštích kol už tohle dělat nebudu. V plánu do stanu 120x120 je po přepnutí vyholit spodky na lollipop a udělat scrog.

Na to abych je trochu probral do života po šoku z minulého týdne, jsem jim dal plnou dávku AH všeho co mám tak jak udává výrobce - normálně jsem dával půlku poslední dobou. Takže dostaly 1ml grow, 2 ml bloom, 1ml mikro, 1ml enzymy, 1ml growaccelator. Trochu jsem se bál o ec, ale naměřil jsem 1,4 takže cajk.
Co se týče zavlažování, tak jsem na radu rhina vrátil k tomu, že zalévam ob den. S tím, že jednou dostanou full palbu hnojek (ale už sníženou na polovinu) a jednou čistě odstátá voda kterou ph - dostávám na 6.5ph.
Mezitýdně můžu říct, že paličky dost výrazně porostly na objemu, 60 day wonder už se konečně zastavila a neroste do výšky a skvrny co se mi objevili na listech u dvou paliček Gelata zůstaly, ale žádné nové nepozoruju a zbylé dvě kytky ty skvrny nemají. Jediné co jim zůstalo jsou lehce spálené konečky listů, které jsem spálil na konci růstu.

foto 1. celkový pohled
foto 2. Gelato
foto 3. 60day wonder
foto 4. Wedding cake
foto 5. Wedding cake
foto 6. Wedding cake ještě z větší blízky

Fotek wedding caku je nejvíc, protože paličky jsou při otevření boxu nejblíž a tak se nejlíp fotí.
kebron
opět jsem zapomněl že max fotek je 5 a né 6, tak ještě jeden a jako bonus přidávám fotku celé jedné větvičky wedding caku
kebron
Ahoj všem,

dneska máme výroční 2 měsíců, co jsem zasadil kytičky pod světlo, tak jsem si řekl, že sem hodím, jak holky po 2 měsících vypadají.
Po docela rollercoaster ridu posledních dvou týdnů, tak nějak rosteme. Přijde mi, že holky jsou ve vývoji odstupňované na to že nejdřív bude Wedding Cake, poté Gelato a naposled 60day Wonder.

Když už jsme u 60day Wonder, tak to je pro mě zatím jedno velké překvapení a jde proti všem očekáváním, co jsem zatím měl.
Podle popisku od DNA genetics a vlastně je to i v názvu, by měla být rostlinka hotová za 60 dnů od semínka. Dnes je přesně 60 dnů a mademaseille Wonder má před sebou rozhodně ještě aspoň 3 týdny. Od počátku to byla nejmenší květinka a myslel jsem, že pořádně ani nevyroste, potom co jsem ji v 3.tím týdnu omylem ulomil jednu z hlavních větví jsem myslel, že už ani nevyroste. Potom, co jsme se holky přepli do květu ji trvalo 2 týdny než vůbec začala něco plodit a stále byla ze všech nejmenších. Co ji vlastně nastartovalo, byla má výrazná defoliace v 20. dnu květu. Od té doby se vytáhla až 15 cm nad ostatní dvě kytičky, květy začly pořádně růst a zatím se na ní ani jednou neprojevily následky mých ultimátních fuckupů, co jsem stihl za tento pěst udělat. Listy jsou krásně zelené, mají hezký zdravý tvar a mademaseille Wonder vypadá, že ji nic momentálně nechybí.

Druhý odstaveček bych rád věnoval Gelatu. Gelato od fair seeds, které jsem koupil vlastně totálně random, dostalo za celou dobu pěstu ode mě hroznou bídu. Bylo špatně hnojeno, přehnojeno, pak podhnojeno, přelito, pak vysycháno, no hrozný když se nad tím zamyslím. Ze všech kytiček už od začátku nejvíc reagovalo na mé fuckupy a v jednu chvilku jsem si myslel, že už nevyroste. Po mých posledních problémech mi zežloutlo naspodu pár listů, a u vrchních paliček se na některých listech objevily mrtvé skvrny. To vše se mi myslím, podařilo nějak zachránit, a paličky vypadají hezky a vývojově někde mezi Wonder a Wedding Cakem.

A last but not least Wedding Cake. Wedding cake mi od začátku dělal největší radost a myslím, že bude do dvou týdnu hotový. Tato kytička ze začátku vypadala nejvitálněji, začala nejdřív kvést a její plody jsou nejvyvinutější. Už máme oranžové blizny a paličky vypadají, že pomalu začnou měnit barvu k výsledné typické barvě, kterou podědily po svých předchůdcích. Celá květinka má 8 hlavních větviček a vrchní paličky jsou zhruba ve velikosti Cliperu (viz foto). Její paličky jsou extrémně obsypané a na fotkách s bleskem to vypadá až trošku unreal. Btw až dneska po dvou měsících, mě při focení napadlo na mobilu zapnout blesk a přijde mi, že fotky vypadají konečně nejrealněji a taky na paličky jde konečně pořádně vidět. Abych nezapomněl doplnit reakce na mé fuckupy. Květinka má na listech co nebyly otrhané od kvetoucí fáze spálené konečky listů a u jedné šišky se projevil stejný problém jak u výše zmiňovaného gelata.

Teď ještě rychle k tomu, co jsem kytičkám za poslední týden provedl. První věc co jsem udělal bylo to, že jsem podložil Gelato a Wedding cake starýma knížkama, ještě z dob studií, aby matchovali výšku 60day Wonder. Přišlo mě totiž, že 15-20cm, které má Wonder navíc, začalo zastiňovat pár hlavních paliček jak Gelata tak Wedding, tudíž jsem je srovnal. Další věc bylo, že jsem byl fakt smutný z těch mrtvých skvrn na Gelatu a tvořící se jedné skvrny na Weddingu a myslel jsem si, že už tohle kolo ani nedojedu. Měl jsem v hlavě dvě možnosti - jedna byla pořádný flushing a druhá byla zvýšit nárazově hnojení. Podle chartů co jsem posbíral tady na fóru, redditu a dalších zahraničních fórech jsem usoudil, že kytičkám chybí základní NPK složky a obzvlášť P a trochu K. Poslední dobou jsem hnojil hnojkama AH poloviční dávky, protože tak se to do hlíny doporučuje. Což jsem však udělal bylo, že jsem dvě hnojky po sobě zvýšil dávky na dávkování od AH a dal jim:
3ml bloom, 1ml micro, 1ml grow/bloom accelator, 1ml enzymy a pro jistotu jsem tam kápl ještě trošku root stimulatoru. K první z těchto dvou hnojek jsem přidal ještě 0,5 calmagu od biobizzu.
Ani si nedokážete představit, jak jsem byl nervózní, čekal jsem, že kytky spálím a každé ráno jsem otvíral box s pocitem, že tam najdu mrtvé kvítí. To se nestalo a nějakým zázrakem to kytičkám pomohlo. Jakékoliv žloutnutí co začínalo se zastavilo a začalo zpátky trochu zelenat. Neobjevil jsem už žádné nové mrtvé místa a tam, kde mrtvé místa byla, tak vše zůstalo jak bylo, ale už se to neroztahovalo dál.

No a tak vše k mému 2měsíčnímu reportu. Kdo jste dočetl až sem, tak Vás obdivuju, posílám pozitivní energii a doufám, že vše roste jak má a že tato užásná bylinka Vám pomáha přejít tuhle divnou dobu, ve které momentálně žijeme. :)

"Om Aim Hrim Klim Shrim Ganja Maiye Nama" - mantra od Swami Chaitanya, kterou říká kytičkám aby hezky rostly ;)

Fotky:
1. 60 (90) day Wonder
2. Gelato
3. Wedding cake vrchní palička
4. Ta samá palička, ale je k ní clipper for scale. Při pořizování této fotky bylo zaplá deep red dioda, která byla vyplá pro focení ostatních fotek, proto to vypadá trochu jinak
5. Makro na wedding cake - pocukrovanost. Vše focené na Iphone s tím, že jsem fotky oříznul aby tam byla jen palička :)
kebron
A ještě foto celku. Nevím proč, ale vždy mi to nějak vyjde, že udělám 6 fotek místo 5 :D
kebron
Ahoj všem,
tak jsem tady s updatem - měl bych dělat nějaké věci do práce na zítra, ale radši v rámci prokrastinace napíšu report sem :D

Potom, co se blizny na wedding caku a gelatu dost začaly zbarvovat do oranžova a už jich bylo na palicích víc než půlka v poměru k bílým, udělal jsem ve čtvrtek flushing. Každou kytku jsem prolil zhruba 6l vody s ph 6.5. Na víkend jsem jel pryč a když jsem se vrátil, našel jsem kytičky ve stavu, ve kterém je vidíte vy teď.

Listy Wedding Caku už změnily barvu a vypadají, že už jsou ve finální fázi - alespoň, dle mého oka a Gelato vypadá, že už tam bude co chvíli taky.
Už ze začátku pěstu jsem objednal na aliexpressu kapesní mikroskop, abych mohl sledovat vývoj terpenů, ale bohužel mi stále nepřišel. Shodou okolností jsem ve čtvrtek objednával luxmetr (chci od příštího pěstu vědět jakou intenzitou svítím na kytičky a podle toho upravovat světla), tak jsem do košíku přihodil ještě jeden mikroskop navíc. Už mi došla sms od pošty, že mi ho zítra doručí, takže hned jak přijde, mrknu na terpeny a podle toho přesunu wedding cake do tmy na dva dny a pak cut. Podle letmého pohledu a porovnání ready kytek na netu, mi přijde, že už tam jsme.

U gelata vidím přesun do tmy na konec týdne a 60 day wonder má před sebou tak ještě tři týdny, né-li víc. To mě shodou okolností docela mrzí, protože jak už jsem avizoval na začátku pěstu, tak začátkem prosince se budu stěhovat a možná budu muset stříhnout Wonder dřív, než bude uplně ready.

Co se týče zálivky, tak Wedding Cake a Gelato už dostanou jen vodu 6.5ph s final solution na vyčištění. Wonder dostane klasicky polovinu doporučeného dávkování AHček.

Na příští kolo mám v plánu koupit BioCannu a možná zkusím koupit experimentálně ještě i Jungle inda Box (hlavně protože jsou češi a chci podporovat čechy). Můj thinking behind je ten, že chci mít v boxu 120x120 6 strainů a od každého 2 kusy. Jelikož budu mít ke každému 2 kusy, tak bych jeden hnojil Bio Cannou a druhý JIDB a na konci srovnal výsledky, které odrůdě sedělo víc které hnojivo (výsledky budu zde publikovat). Bude to stát určitě víc peněz, než kdybych jel jen s jedním, ale má analytická povaha a chuť si hrát s více možnostma převládá.

Taky bych chtěl vyhlásit tipovačku, kolik si myslíte, že toho celkově bude.
Budu postupně postovat fotky ze sklizně a vývoj Wonderu. Jelikož je to ještě chvilka, tak svůj tip můžete kdykoliv změnit.
Jelikož jsem vděčný za to, že Grower existuje, kolik rad jsem tu dostal a co vše jsem se zde naučil (a taky že je to můj první ind pěst), tak chci přidat krom Kček i malé ceny.
Takže pro ty co jsou v Praze popřípadě v okolí Uherského Hradiště, tak ceny za tipovačku pro první tři místa:
K+ + pozvání na brčko vzorku dle vlastního výběru + semínko výberu dle vlastního výběru z odrůd co jsem jel.

Vyhlášení nečekejte nějak brzy, protože než bude po curingu, tak to s rychlostí, kterou wonder roste vidím tak kolem nového roku.

Všem přeji hodně štěstí do tipovačky - můj tip, který si tu odkládám je 72g - celkově je na kytičkách 20 hlavních větví (ček) a tipuju že na jedné bude tak 3-5g (ale taky můžu být totalně mimo :D )

To už je ode mě vše a klasicky posílám klid na duši a přání co největších sklizní:)

Foto:
1. Celek
2. Wedding Cake
3. Gelato
kebron
Ahoj všem,

tak jsem si dneska na poště vyzvedl balíček s mikroskopem a luxmetrem. Myslel jsem si, že mrknu na trichomy a už budou mléčné a Wedcake + Gelato půjdou do tmy. To jsem se ale pletl. Gelato má kapénky trichomů ještě do skleněna a laickým pohledem bych řekl, že potřebuje ještě tak týden. Trichomy Wedding Caku už začali lehce mléčnět, ale furt bych řekl, že tak ze 3 dny ještě potřebujou. Doufám v to, že by mohl do pátku být hotový a než pojedu na víkend pryč, tak bych ho hodil do tmy a v pondělí sklidil.

U 90 day wonder (jak jsem ji překřtil z 60day) je to stále běh na dlouhou trať, ale paličky začínají nabývat na hmotě. Dávám teď poloviční dávky doporučeného dávkování AH ob zálivku.

Rovnou jsem vyzkoušel i Luxmetr a hrozně mě s tím baví měřit hodnoty světla po boxu. Upravil jsem výšku a intenzitu světla tak, aby kolem vrcholků paliček bylo kolem 70 000 luxů. Snad to třeba ještě na poslední tři týdny Wonderu pomůže :)

To už je z mého rychlého updatu vše, přeji rychlé přežití posledních pracovních dní a hezký víkend :)
Čus, K.

Foto:
1. celek
2. trichomy Wedding cake
3. trichomy Gelato
kebron
Ahoj všem,
moc jsem neměl poslední dobou čas a tak jsem sem nepřispíval. Ale jelikož dneska putovala 60 day Wonder na 2 dny do tmy jako poslední z bojovnic, tak jsem si řekl, že by bylo čas updatnout mé první snažení.
Wedding cake i Gelato už jsou 3 týdny po seknutí. Před seknutím šli na dva dny do tmy. Poté byly 9 dnů v sušírně při vlhkosti 50-55%. A teď dva týdny ve sklenicích, kdy jsem jim prvních pár dnů pravidelně otvíral víčka.
Váhu pro první dvě už mám a jelikož 60 DW jde na sušení, tak připomínám tipovačku, kterou jsem zmiňoval výše. K tomu přidávám fotky z mobilu pro představu, jak budu mít čas, tak stáhnu fotky ze zrcadlovky a přidám do dalšího příspěvku.

Foto
1. 60day Wonder dnes v noci
2. Gelato než šlo střihnout
3. Wedding cake než šel střihnout - zjistil jsem, že fotky celé rostliny wedcaku jsou nevím proč rozmazané, tak jediná použitelná fotka tato, ale pro potřeby tipování můžu prozradit, že celková váha gelata byla od 2g vyšší než Wedding caku, tak snad pomůže.

A to už bude ode mě všechno. Doufám, že se Vám daří dobře, nepropadáte Vánočním depresím a květinky hezky rostou. Já mám za sebou hektické tři týdny, kdy to mám jak na houpačce. Další kolo začnu po novém roce po návratu ze svátků s čistě cbd rostlinkama a pokud místo dovolí, tak možná někdy později šáhnu opět i po klasických rostlinkách. Tenktokrát bych si však chtěl zkusit fotoperiodiky + mě láká kombinace Wilma dripu a kokosu.
Zdraví K.
kebron
Ahoj všem,
píšu poslední příspěvek do tohoto vlákna, abych to uzavřel :)
Trochu mě zamrzelo, že když jsem chtěl rozdávat semínka a šišku za tipovačku, tak se nikdo neozval, ale to už je jedno.
Každá z kytiček dostala 9 dnů na sušáku + pár týdnů ve sklenicích a celkový výsledek je:

Wedding cake: 33g
Gelato: 34g
60 Day Wonder: 39g

Dohromady: 106g

Kuřivo je to super a až budu mít chvilku času, tak napíšu smoke report, ale teď už na mě čeká kámoš a jdeme na brko.

Co se fotek týče, tak palice jsou z trimmingu 60day wonder a na fotkách vidíte tři balení limitovaných semínek od Ripper Seeds, co jsem si nechal ze Španělska poslat. Semínka už jsou zasazená a další kolo už má 10 dnů za sebou. Možná pak vytvořím vlákno třeba až budu přepínat na květ, kdyby někoho zajímaly tyto limitky od RS :)

Děkuji Všem co tohle vlákno sledovali a přeji úspěšný start do nového roku :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma