Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
monitoring médií k 29.09.2003 - Klikni zde pro originální téma
breeder
Tři muži jsou obviněni kvůli drogám i sexu
Mladá fronta DNES | 29.9.2003 | rubrika: Kraj Moravskoslezský | strana: 2 | autor: (lel)

Kriminalita v kraji

Velké Hoštice - Tři muže ve věku od 19 do 22 let z Velkých Hoštic na Opavsku stíhají policisté za výrobu drog a šíření toxikomanie, ohrožování mravní výchovy mládeže a také pohlavní zneužívání. „Nejméně od roku 2001 prodávali nebo zdrama nabízeli marihuanu lidem, mezi nimiž byly i děti mladší patnácti let,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Dodala, že také souložili s nezletilými, i když věděli, že jim ještě nebylo patnáct.
________________________________________________________________________

Sex se zdrogovanými dětmi
Blesk | 29.9.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 7 | autor: (tch)

VELKÉ HOŠTICE - Představu o nefalšovaném opiovém doupěti realizovali tři mladíci z Velkých Hoštic na Opavsku. Nejenže byl jejich byt »provoněn« kouřem marihuany, ale pořádaly se tady sexuální orgie s nezletilými.
Dva bratři (19, 20) a jejich kamarád (22) jako by se inspirovali dýchánky starých Římanů. K navození atmosféry jim stačilo konopí. S marihuanou nejméně dva roky kšeftovali, ale také ji na večírcích nabízeli příchozím. Mezi nimi nebyli výjimkou školáci. Mejdany pořádali v přírodě, ale také v bytě zmínený sourozenců.
Kouření »trávy« ve společnosti nezletilých mělo pro povedenou trojici také vedlejší efekt. Dívky byly »povolnější«. "Bez užití násilí vykonali opakovaně pohlavní styk na nejméně pěti dívkách. Dobře přitom věděli, že jim ještě nebylo patnáct," sdělila policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Vyšetřovatel obvinil trojici z drogových deliktů, ohrožování mravní výchovy mládeže a pohlavního zneužívání.
________________________________________________________________________

Garáž »okupují« výrobci drog
Blesk | 29.9.2003 | rubrika: Morava/Slezsko | strana: 4 | autor: Pavel Čempěl

Vetřelci vyhrožují a chtějí po majiteli zpět zabavený pervitin

FRÝDEK-MÍSTEK S neuvěřitelnou kauzou přišel na policii majitel garáže v Hasičské ulici ve Frýdku-Místku. V garáži se mu »uhnízdili« neznámí feťáci a veškeré pokusy o jejich vypuzení selhaly. Věc došla tak daleko, že mu teď drzí vetřelci dokonce hrozí smrtí.
Poškozený garáž nějaký čas nepoužíval a chystal se ji pronajmout. Před několika dny šel prostory zkontrolovat a nestačil se divit. Klíč mu nepasoval do zámku. Musel se dovnitř dostat násilím a tu jej čekalo další překvapení. Někdo si tam zřídil mobilní laboratoř na výrobu pervitinu. Krom laboratorního skla a polotovarů měl v garáži i skladiště hotové drogy. Vlastník objektu se nenechal »vykolejit«. Vyměnil zámek ve dveřích a část věcí včetně plastové krabičky s bílým práškem odnesl. Narkomany však neodradil. Naopak.
"Neznámý člověk mu telefonicky vyhrožoval. Poslal i několik textových zpráv na mobil. Hrozil v nich ublížením na zdraví a majetkovou škodou, pokud věci nevrátí," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Podle ní se následujícího dne neznámý vetřelec vloupal do garáže znovu. Vylomil vyměněný zámek a nainstaloval si tam vlastní. Pokud ho policie dopadne, bude mít na triku několik paragrafů. Krom drogových deliktů je mezi nimi i vydírání a neoprávněný zásah do práva k domu či nebytovému prostoru.
________________________________________________________________________

Dnes už zbytečně dramatizované téma
Orlické noviny - Rychnovsko | 26.9.2003 | strana: 13

Na základě zkušenosti z mé dřívější práce (protidrogová koordinátorka bývalého okresního úřadu, pozn. redakce) si myslím, že téma marihuany je dnes zbytečně dramatizováno. Některé drogy jsou používány v miniaturním množství k léčení určitých chorob, u kterých je na dostatečně velkých skupinách pacientů dokázáno, že jsou proti nim účinné. To ale není téma pro laickou veřejnost. Léky mají často vedlejší účinky a návykové látky se podávají pacientům snad pouze při nevyléčitelných závažných nemocech. Předepisování, evidence, skladování těchto léků podléhá přísné kontrole. Porušení těchto předpisů nebo neoprávněné zacházení s vyjmenovanými léky je přestupkem, za určitých podmínek by se jistě mohlo stát trestným činem. Také zacházení s marihuanou je u nás dnes buď přestupkem (při menším množství), nebo trestným činem (při množství větším než malém, což je pro každého člověka jiná hranice, nebo výrobě, tj. pěstování). Tak proč bychom vlastně něco měli měnit? A navíc: Ať už někdo kouří tabák, nebo marihuamu, poškozuje si zdraví. V ČR umírá ročně předčasně na následky kouření 23 tisíc lidí, a navíc se kouření podílí například na vzniku infarktu nebo cukrovky. Marihuana na rozdíl od tabáku obsahuje také účinnou látku, která umí značně posunout vědomí a myšlení člověka. Drogy dále způsobují závislost a vypadá to, že v Čechách podobně jako v Evropě je nejvíc lidí závislých na alkoholu nebo tabáku, následují léky a hodně nižší jsou počty lidí závislých na nedovolených drogách, jako je například marihuana.
________________________________________________________________________

Většina uteče, padne to na nějakého chudáka..
Orlické noviny - Rychnovsko | 26.9.2003 | strana: 13 | autor: VÁCLAVA DOMŠOVÁ,

V současné době lze těžko nějak kontrolovat užívání marihuany, což prostě existuje, funguje, dnešní mladí lidé ji zkrátka zkoušejí. Nevím sama přesně, kde lze stanovit hranice pro její užívání, ale jsem přesvědčena, že zákazy nic nevyřeší. Jestliže se skupina mladých domluví, že ji budou kouřit na párty, stejně to udělají. Jak by se měly podobné akce kontrolovat? Většina účastníků uteče a padne to na nějakého "chudáka", který to zkusil poprvé a jednou. Ten bude mít na to konto zkažený život. Sama jsem nikdy nekouřila ani nezkusila drogy a jsem přesvědčena, že především záleží na rodinném zázemí, ale také na spolupráci se školou a určitě musí být u drog stanovena hranice, kterou nelze beztrestně překročit. Učitelé to mají v dnešní době velice těžké, školní docházka je povinná. Potrestat vyhozením tedy nikoho nemohou, ani rodiče se často na jejich stranu nepostaví. Pokud kantor napomene dítě, které potká s cigaretou venku mimo školu, nemá to žádný účinek. Za mé generace by si to ovšem nikdo nedovolil. Morálka se zkrátka uvolnila. A jaké rady v tomto směru dávat? Přiznám se, že nevím. "Kdo si hraje, nezlobí" je sice otřepané heslo, ale když děti v rodině nepoznají žádného koníčka, nevidí, že rodiče mají radost z toho, co dělají, těžko jim něco vysvětlovat. Lze namítnout, že například rekreační sport či další aktivity dnes nejsou levnou záležitostí. Ale přesto kdo se v dětství naučí něco dělat, i když později sklouzne, má se čeho chytit a vyhrabe se. Každý si může vybrat. Možná by byla účinná drastičtější antireklama ve sdělovacích prostředcích proti kouření, například rentgenové snímky plic kuřáků apod. Nápis na krabičce cigaret - Kouření škodí zdraví - je srozumitelný pro rozumné lidi a ti proti kouření takový argument ani nepotřebují. Mladým může být akorát tak k smíchu. VÁCLAVA DOMŠOVÁ, senátorka
________________________________________________________________________

Informace severomoravské policie
Zpravodajství ČTK | 28.9.2003 | 14:44 | rubrika: Právo a krimi - Olomoucký kraj | autor: SRD

OLOMOUC 28. září (ČTK) - Jednadvacetiletého mladíka z Horky nad Moravou na Olomoucku stíhá policie pro trestný čin nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Koncem května byl přistižen, když v hanácké metropoli neoprávněně přechovával marihuanu, údajně pro vlastní potřebu. Sušenou rostlinu měl uloženou ve dvanácti plastových sáčcích.
________________________________________________________________________

Policie zadržela muže, který vezl přes hranice marihuanu
Zpravodajství ČTK | 26.9.2003 | 15:05 | rubrika: Právo a krimi - Plzeňský kraj | autor: MFI

PLZEŇ/TACHOV 26. září (ČTK) - Policisté zadrželi ve čtvrtek na hraničním přechodu Rozvadov na Tachovsku pětadvacetiletého muže, který vezl 24 gramů marihuany. Muž je obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Jindřiška Cholenská.

Celníci kontrolovali při výjezdu z Německa osobní vůz Škoda Octavia. U spolujezdce našli balíček s marihuanou. Drogu vezl také řidič, ale protože jí bylo málo, jde jen o přestupek, dodala mluvčí.

Marie Fialová kar
________________________________________________________________________

Zadržení pašeráka marihuany
Impuls | 26.9.2003 | 18:00 | pořad: Zprávy

Tomáš VYŠOHLÍD, moderátor
--------------------
Policisté chytili na hraničním přechodu Rozvadov pašeráka. Pětadvacetiletý muž vezl čtyřiadvacet gramů marihuany. Filuta je teď obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Celníci namátkou kontrolovali při výjezdu z Německa osobní auto. U spolujezdce pak ještě našli balíček s marihuanou. Drogu vezl ale i řidič, ale protože jí bylo málo, jde jen o přestupek.
________________________________________________________________________

Dnes už zbytečně dramatizované téma
Orlické noviny - Rychnovsko | 26.9.2003 | strana: 13

Na základě zkušenosti z mé dřívější práce (protidrogová koordinátorka bývalého okresního úřadu, pozn. redakce) si myslím, že téma marihuany je dnes zbytečně dramatizováno. Některé drogy jsou používány v miniaturním množství k léčení určitých chorob, u kterých je na dostatečně velkých skupinách pacientů dokázáno, že jsou proti nim účinné. To ale není téma pro laickou veřejnost. Léky mají často vedlejší účinky a návykové látky se podávají pacientům snad pouze při nevyléčitelných závažných nemocech. Předepisování, evidence, skladování těchto léků podléhá přísné kontrole. Porušení těchto předpisů nebo neoprávněné zacházení s vyjmenovanými léky je přestupkem, za určitých podmínek by se jistě mohlo stát trestným činem. Také zacházení s marihuanou je u nás dnes buď přestupkem (při menším množství), nebo trestným činem (při množství větším než malém, což je pro každého člověka jiná hranice, nebo výrobě, tj. pěstování). Tak proč bychom vlastně něco měli měnit? A navíc: Ať už někdo kouří tabák, nebo marihuamu, poškozuje si zdraví. V ČR umírá ročně předčasně na následky kouření 23 tisíc lidí, a navíc se kouření podílí například na vzniku infarktu nebo cukrovky. Marihuana na rozdíl od tabáku obsahuje také účinnou látku, která umí značně posunout vědomí a myšlení člověka. Drogy dále způsobují závislost a vypadá to, že v Čechách podobně jako v Evropě je nejvíc lidí závislých na alkoholu nebo tabáku, následují léky a hodně nižší jsou počty lidí závislých na nedovolených drogách, jako je například marihuana.
________________________________________________________________________

I zde platí zlaté pravidlo: Všeho s mírou!
Orlické noviny - Rychnovsko | 26.9.2003 | strana: 13

Před dvěma týdny redakce uveřejnila názor na návrh legalizace marihuany. Dnes přinášíme další ohlasy. "A pak uslyšíš, jaký jsme a jaký byli ti před náma, jinak se točí svět a to tu teď jde, vůbec nám nevadí, že to neladí, kolik očí, tolik zorniček od marihuany, od marihuany..." Tak takhle nějak zní text písně Na tvý louce zelený od skupiny Divokej Bill. Bezpochyby mnoho mladých lidí ví, o čem se v této písni zpívá. Stále častěji se marihuana (tráva, marjánka, hůlo, ganja...) objevuje nejen ve filmech a písních, ale i na veřejnosti v podobě různých obrázků a nápisů - např. zrovna nedávno jsme se setkaly se sloganem: "Dont walk on the grass, just smoke it!" ("Nechoďte po trávě, kuřte ji!) napsaným na dveřích veřejného záchodku. Stále více politiků i občanů se ptá: "Proč legalizovat marihuanu?" Je velice mnoho argumentů PRO a velice málo PROTI. Náš názor je jednoznačný, jsme PRO. Vždyť i známé přísloví říká, že zakázané ovoce chutná nejlépe. U trávy neexistuje výjimka. S touhou okusit něco nového roste stále větší a větší počet mladých a mladších konzumentů marihuany. Jsme přesvědčeny, že s legalizací by se tato touha snížila. Marihuana je klasifikována jako lehká droga společně s alkoholem, nikotinem a kofeinem. Jediný rozdíl spočívá v tom, že poslední tři jmenované drogy jsou v naší moderní společnosti povoleny, tolerovány a zneužívány velkým počtem lidí. Většina z vás však ani netuší, že například alkohol se dá přirovnat (co se týče účinků a síly závislosti) k opiátům, mezi které se řadí tak nebezpečné drogy, jako je heroin, morfin, kodein, braun, opium nebo methadon. Dokonce jsme se i v jedné knize dočetly, že soud v Německu uznal, že alkohol je mnohem tvrdší droga než marihuana. I my máme četné zkušenosti s kouřením trávy. Proto bychom vám rády sdělily, jaké mohou být její účinky a co nám vlastně tato droga dává. Marjánka je velice přátelská droga, která lidi svým způsobem spojuje, dává jim jiný, lepší pohled na svět, zvyšuje jejich představivost a zesiluje duševní zážitky. Na rozdíl od alkoholu nehrozí, že by se člověk stal agresivním, nepřátelským, neovládl se a už vůbec nezpůsobuje kocovinu. Samozřejmě i zde platí pravidlo - všeho s mírou. Nám osobně marihuana pomohla stát se tolerantnějšími, vyrovnanějšími a vnímavějšími lidmi. A ještě navíc si při tom užijeme spoustu legrace! Co se týče vzniku závislosti, fyzická závislost na této droze neexistuje a psychická je málo pravděpodobná. Vše však má své klady a zápory. Nelze popřít, že i kouření marihuany má neblahý vliv na naše zdraví, ale existují i jiné možnosti konzumace, které mohou být naopak zdraví prospěšné.
________________________________________________________________________

Většina uteče, padne to na nějakého chudáka..
Orlické noviny - Rychnovsko | 26.9.2003 | strana: 13 | autor: VÁCLAVA DOMŠOVÁ,

V současné době lze těžko nějak kontrolovat užívání marihuany, což prostě existuje, funguje, dnešní mladí lidé ji zkrátka zkoušejí. Nevím sama přesně, kde lze stanovit hranice pro její užívání, ale jsem přesvědčena, že zákazy nic nevyřeší. Jestliže se skupina mladých domluví, že ji budou kouřit na párty, stejně to udělají. Jak by se měly podobné akce kontrolovat? Většina účastníků uteče a padne to na nějakého "chudáka", který to zkusil poprvé a jednou. Ten bude mít na to konto zkažený život. Sama jsem nikdy nekouřila ani nezkusila drogy a jsem přesvědčena, že především záleží na rodinném zázemí, ale také na spolupráci se školou a určitě musí být u drog stanovena hranice, kterou nelze beztrestně překročit. Učitelé to mají v dnešní době velice těžké, školní docházka je povinná. Potrestat vyhozením tedy nikoho nemohou, ani rodiče se často na jejich stranu nepostaví. Pokud kantor napomene dítě, které potká s cigaretou venku mimo školu, nemá to žádný účinek. Za mé generace by si to ovšem nikdo nedovolil. Morálka se zkrátka uvolnila. A jaké rady v tomto směru dávat? Přiznám se, že nevím. "Kdo si hraje, nezlobí" je sice otřepané heslo, ale když děti v rodině nepoznají žádného koníčka, nevidí, že rodiče mají radost z toho, co dělají, těžko jim něco vysvětlovat. Lze namítnout, že například rekreační sport či další aktivity dnes nejsou levnou záležitostí. Ale přesto kdo se v dětství naučí něco dělat, i když později sklouzne, má se čeho chytit a vyhrabe se. Každý si může vybrat. Možná by byla účinná drastičtější antireklama ve sdělovacích prostředcích proti kouření, například rentgenové snímky plic kuřáků apod. Nápis na krabičce cigaret - Kouření škodí zdraví - je srozumitelný pro rozumné lidi a ti proti kouření takový argument ani nepotřebují. Mladým může být akorát tak k smíchu. VÁCLAVA DOMŠOVÁ, senátorka
________________________________________________________________________

Celníci zjišťují na hranici opakovaně převoz drog
Právo | 29.9.2003 | rubrika: Střední a východní Morava - Zlínský kraj, Olomoucký kraj | strana: 16 | autor: (mhr)

OLOMOUC - V průběhu července a srpna byl v rámci celní kontroly na hraničních přechodech v působnosti Celního ředitelství (CŘ) Olomouc zjištěn v devíti případech nezákonný převoz drog. Právo o tom informovala Dagmar Bočková z CŘ v Olomouci. Například celníci ve Starém Hrozenkově podle ní objevili v sedmi případech celkem 72,11 gramů narkotik. Zkouškou provedenou narkotestem bylo určeno, že se jedná o marihuanu, hašiš a houbu lysohlávku. "Další dva případy byly zjištěny na hraničních přechodech ve Střelné, kde bylo zajištěno 0,2 gramu pervitinu a ve Strání, kde bylo u cestujících nalezeno 7,62 g marihuany," uvedla Bočková
________________________________________________________________________

Klienti se léčí asi půl roku
Děčínský deník | 26.9.2003 | strana: 17 | autor: LENKA HARŠÁNYOVÁ

Děčínským doléčovacím centrem od doby jeho vzniku prošlo zhruba šest set klientů závislých na drogách, alkoholu nebo hracích automatech. Ti, kteří žijí přímo v D-centru, procházejí půlroční kúrou, po níž se pokusí znovu začlenit do normálního života.
Děčín - Své závislosti na drogách či alkoholu se v doléčovacím centru v současné době snaží zbavit osm mužů a tři ženy. Všichni v budově D-centra bydlí, vaří si, pracují pro město a učí se správně hospodařit s vydělanými penězi. Z nich si potom platí nájem a jídlo. Do života je budou pracovníci připravovat půl roku až deset měsíců. Když je potřeba, klienti ve městě posekají trávu, vymalují místnost nebo třeba opraví plot u školky. Navíc mají úplně klasickou pracovní dobu, jako ostatní zaměstnaní lidé. "Dostáváme minimální mzdu, takže se musíme opravdu snažit, abychom dobře hospodařili," řekl jeden z klientů D-centra Martin Křeček. Vedoucí socioterapie Hana Boháčová uvedla, že během hospitalizace klienty musí testovat. "Kontrolujeme, zda skutečně abstinují a pročišťuje se jim tělo. Pokud se klient sám přizná, nebo pokud zjistíme my, že neodolal a abstinenci porušil, hned ho z D-centra nevyhodíme," řekla. Poznamenala, že pracovníci centra postupují podle manuálu. Pokud klient nemá pevnou vůli a s drogami, alkoholem nebo gamblerstvím znovu začne, musí odejít. "V tomto případě už totiž nic nepomůže, ani my," uvedla Boháčová. Pracovníci D-centra pomáhají závislým lidem také ambulantně nebo v terénu, kdy drogově závislým radí nebo jim třeba vyměňují injekce. "Teď se chystáme zavést program pro závislé matky s novorozeňaty. O jedné klientce, která by k nám šla na doléčení, už dokonce víme," prozradila Hana Boháčová. Doléčovací centrum na svůj provoz ročně potřebuje zhruba tři a půl milionu korun. Největší podíl na financování má stát, hned po něm úřad práce a město.
________________________________________________________________________

Pomsta, nebo zneužívání?
Blesk | 27.9.2003 | rubrika: Čechy/Morava | strana: 7 | autor: (jad)

BENEŠOV Před benešovským soudem stanul včera už podruhé ředitel 4. základní školy v Příbrami František Kalát. Obžaloba ho viní z pohlavního zneužívání bývalých žáků.

Za celým incidentem může být údajně pomsta chlapců. Ředitel u nich totiž objevil drogy. Jeden z bývalých žáků dokonce u soudu přiznal, že na zájezdu "zkoušeli hašiš". U soudu vypovídala kromě bývalých školáků také tělocvikářka Eva Holá. "Chlapci se na mě obrátili se žádostí o pomoc," vypověděla tělocvikářka u soudu. Sexuální obtěžování se mělo odehrát na přelomu května a června 2002 během zájezdu do Španělska. Ředitel s žáky údajně kouřil a popíjel fernet. Podle pěti z nich požadoval orální sex a nabízel peníze. Ředitel sexuální obtěžování popírá. "Nechci to komentovat. Mohu vám říct jen to, že to v žádném případě není pravda," tvrdí.
________________________________________________________________________

V Singapuru popravili dva malajsijské pašeráky heroinu
Zpravodajství ČTK | 26.9.2003 | 06:28 | rubrika: Právo a krimi - Asie, Austrálie | autor: PKT

SINGAPUR 26. září (ČTK) - V singapurské věznici Changi dnes popravili dva malajsijské pašeráky drog. Proti vykonání rozsudku protestovala řada právníků a organizací na ochranu lidských práv, které pro odsouzené žádaly milost. S odvoláním na otce jednoho z popravených o tom informovala agentura AP.

Vignes Mourthi (23) byl v loňském roce odsouzen za pašování 27 gramů heroinu. Druhý popravený muž - Moorthi Angappan - byl uznán vinným z toho, že Mourthimu v nezákonné činnosti pomáhal.

V Singapuru hrozí trest smrti každému, u koho se najde více než 15 gramů heroinu. Minulý týden mezinárodní organizace na ochranu lidských práv Amnesty International rozjela kampaň požadující znovuotevření procesu s Mourthim.

Mourthiho právníci se až do dnešního rána pokoušeli v singapurské ústavě najít způsob, jak popravě zabránit. Opakovaně kontaktovali i prezidenta S.R. Nathana, který jako poslední mohl vykonání trestu zabránit.

pkt dk
________________________________________________________________________

Fetovat už nestačili
Večerník Praha | 29.9.2003 | rubrika: Krimi | strana: 6 | autor: (luk)

24 HODIN V PRAZE

Nové Město - Nečekané překvapení čekalo na trojici toxikomanů zavřených na toaletě v jedné z restaurací v Hybernské ulici. V sobotu časně ráno nabídl 20letý mladík dvěma dalším k užití pervitin. Proto se sešli v kabince WC. Stihli si ale jen drogu připravit. Píchnout už ne, protože vstoupila policejní hlídka, která trojici zadržela. Dva kupující byli vyslechnuti, ale mladý dealer vyslechl obvinění z drogového deliktu a zatím jej policisté stíhají na svobodě.
________________________________________________________________________

O některé léky je mezi narkomany zájem
Pardubické noviny | 26.9.2003 | rubrika: Lokální | strana: 7 | autor: pd

Pardubice - Více než stovka prázdných balení pro lék Modafen leží pohozena u cesty v polích nedaleko vesničky Počaply. V tomto množství se okamžitě nabízí otázka, zda tento lék nebyl zneužit pro výrobu drogy. Podle Michala Zahradníka z pardubického Kontaktního centra je velmi pravděpodobné, že Modafen mohl být využit jako výchozí látka při přípravě drogy. "Lék se převaří na pervitin. Před prázdninami se skupuje ve velkém, používá se například finta, že je ho potřeba na tábory," popsal praktiky výrobců pervitinu Michal Zahradník. Překvapilo ho však, že by se někdo tímto viditelným způsobem zbavoval prázdných obalů a nezklikvidoval je tak, aby nevzbudily žádnou pozornost. Modafen je běžně dostupný v lékárnách k volnému prodeji, kde vědí své o tom, jak je tento lék skupován ve velkém. Tablety jsou jinak určeny pro léčbu akutních infekčních onemocnění horních cest dýchacích. pd )
________________________________________________________________________

Informace pražské policie
Zpravodajství ČTK | 28.9.2003 | 16:47 | rubrika: Právo a krimi - Praha, Středočes. kraj, ČR | autor: LBN

PRAHA 28. září (ČTK) - Šestadvacetiletý muž z Teplicka je podezřelý, že se v pátek v Praze 4 pokoušel oloupit dvojici čínsky hovořících mužů. Nejprve je na Budějovické ulici napadl pěstmi a požadoval na


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma