Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Sweet cheese na parapetu - Klikni zde pro originální téma
kery-
Ahoj,

snad mě nikdo neukamenuje, když už tu jedno téma mám. Jelikož se jedná o druhé kolo a nechtěl jsem je motat dohromady, tak jsem se rozhodl pro nové.

- 2x Sweet Cheese F1
- Substrát pro pokojové rostliny z OBI
- Perlit (1:3 se substrátem)
- Keramzit (2-3cm na dno)
- Truhlíky 40x20x20cm


Sázeno do truhlíku s výše uvedeným, umístěno do místnosti dovnitř za okno.

Dvě semínka vyjely skoro hned (cca 10.7.), dalšímu to trvalo o týden déle a po 3 dnech uschlo (moje chyba, málo vody v horku). Od té doby pokračuji se 2, už jsem nechtěl nic vysazovat kvůli času.

Potom, co se kytky rozjely, se na prvních listech začaly objevovat spálené konečky. Chvilku jsem bádal, protože příčin mohlo být více - předtím jsem použil kořenový stimulátor (gelový, takže tak 5cm špejle namočená a rozmíchaná do vody), perodix do vody (pár kapek 30% do litru, asi ve 3 zálivkách), navíc bylo hodně velké sluníčko, takže to mohlo schnout a dokonce jsem to možná i přelil. No prostě blbec.

Nyní jsem to snad trochu vychytal, na peroxid i stimulátor se vysr*l, začal jsem měřit Ph a dohánět ho k.c. (z původních 8+ dávám okolo 5,5-6). Dolní listy jsou stále na hovno; dvou jsem se zbavil, ale nové listy se zdají být OK. Tak uvidíme.

No a proč truhlíky? Chtěl jsem si projekt udělat zajímavější, takže oproti prvnímu kolu šly kytky před okno ven. Truhlík navíc poskytuje více než 2x tolik místa než čtvercové květináče v prvním kole (stejný design/výrobce) a navíc si úplně říká o to, abych kytku táhl "po zemi" po obvodu květináče, a tím se stal i trochu neviditelným pro čumily.

Kytku vždy po pár dnech upravuji do požadované polohy za pomoci nastříhaného drátu. Až dojde na konec květináče, poženu jí po druhé vnější hraně truhlíku zase zpátky.

Možná to bude průser. Možná jsem blázen, uvidíme. :D


Nemáte ponětí, čím ty listy můžou takhle odcházet? Okno je na jih a pere tam celý den, v podstatě od začátku růstu výheň jak prase. Nemůže to být tím?
Ulyssess
Zdarec,
listy jsou urcite spalene, ale vypada to, ze krize je snad zazehnána? Truhlík má malý objem a podle me behem dne rychle vyschne, proto bych urcite v techto vedrech doporucil zalivku vice rano a neco urcite i vecer. Ale cert vi co te genetice smakuje nejvic. Kazdopadne drzim pesti s timto minipestem. Do skla snad neco bude :biglaugh:
kery-
5. týden růstu (půlka srpna)
kery-
7. týden - dneska.

V prvních týdnech jsem našel i malé, asi 1cm velké housenky. V Obi jsem koupil rozprašovač Biotoll (nic vhodnějšího jsem tam nenašel). Z jeho popisu jsem pochopil, že by se neměl aplikovat přímo na kytku, i přesto jsem ale 2x párkrát stříknul na listy a housenek se zbavil a kytky jsou v pohodě.

Zalévám 3x týdně, do odstáté vody se seřízeným pH přidávám tekuté slepičince, které mám z prvního kola. Přepálení nepozoruji.

Praktikuji i stříhání listů, které jsem stříhal nárazově asi 3x. Tam asi beru víc, než je třeba, ale vše přizpůsobuji prostoru.
kery-
Dneska jsem ale narazil na poměrně závažný problém...

Při výběru semen jsem se v té tuně záložek přehlédnul a koupil jsem https://sweetseeds.es/cz/sweet-cheese-f1/ kde píšou, že je to "nesamonakvétací" varianta.

Vzhledem k tomu, že ze země vylezly v první půlce července..je na vše dost času?

Asi je to v prdeli, ne? :D
sakumprdum
Jestli jet f1 jakože fast version tak bys mnel už začatkem bo pulce zaři sklizet:)ja mam taky f1a davam tomu 2 tydny do kosi.
kery-
A kdy jsi zasadil ty? Ja bohuzel az v pulce cervence. Zasadit treba v kvetnu, tak to taky neresim. Jeste nemam ani kvet prave, takze i kdyby to zacalo kvest dneska, tak to nemusim stihnout ani do konce rijna..Do kdy by se to tak mohlo prepnout samo s ohledem na periodu?
sakumprdum
No jauž od pulky dubna předpestovavam doma a pilka kvetna šup ven myslim že protebbe je lepši volba automaty když davaš tak pozde už bys je mnel v kvetu tet:)
eňo ňůňo
Kluci F1 není Fast version.nepletme si pojmy.
kery-
vzdyt ja vim, ze nemam automat. A ano, chtel jsem automaty, dokonce to tu i pisu :D moje otazka znela jestli kdyz uz se to takhle podelalo, jestli ta neauto kytka zvladne dojet kdyz je zasazena v cervenci :D
sakumprdum
Hele f1 jsou fasty :)
Jálo
citace:
Původní příspěvek od kery-

Praktikuji i stříhání listů, které jsem stříhal nárazově asi 3x. Tam asi beru víc, než je třeba, ale vše přizpůsobuji prostoru. [/B]


Listy bereš fakt zbytečně. Vždy jdou někam zastrčit, nebo můžeš použít drát jako na větev. Pokud to vůbec nekvete a nemáš stan, budeš mít asi problém. Dal bych jim zatemňování, ať se to pohne.
eňo ňůňo
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/F1_generace

Nic ve zlým,ale co je potom tohle?
sakumprdum
Jo to ano, ale jeho verze je fast
eňo ňůňo
Tak to se omlouvám.nerozumeli jsme si.
kery-
Tak chvilku po mém dotazu mi kytky začaly kvést. Nyní mají zhruba třetí týden květu a daří se jim hezky. Venku je zatím docela teplo a sluníčko, tak je ještě nějaký ten týden nechám venku a potom bych to dojel uvnitř. Snad z toho něco bude. To tažení po zemi jim nejspíš prospívá - jedna má stonek jako kráva 8-)
kery-
Jinak zalévám zhruba každý 2.-4. den (průměrem ten třetí), kdy do každého truhlíku naleju asi litr vody. Zalévám, až když je horní vrstva hlíny suchá. Do každé zálivky přidávám odměrku Kristalonu, stejně jako v prvním kole.
WhiteFrost
Ta to už nestihne, měl ses vysrat na fasty a koupit radši normál fotoperoidu a byl bys na tom x krát líp..
kery-
chlapci, ja si tu prijdu jak u debilu. xkrat jsem psal, ze jsem semena kupoval s tim, ze jsou auto. spletl jsem se.
kery-
jo sorry, tak jsem debil ja :D v cem by mi normalni perioda pomohla, kdyz jsem sazel az na konci cervence?
WhiteFrost
Celkově je jedno kdy zasadíš fotoproidu, vždy sklízíš kolem září,říjen...
Jálo
to máš teda těžce zpomalený, teď už se sklízí. nevím, proč ti to kvete tak pomalu, ale ty tlustý dráty, co pícháš do země aby si ohnul větev, nejsou dle mě moc ideální. to fotíš v posteli :D???
kery-
Ano, fotim to v posteli, protoze okno je u postele. co je na tom?

To, ze sklidim pozde, neni nijak prekvapive, kdyz - jak uz tu nekolikrat zaznelo - jsem koupil jina semena, nez jsem zzamyslel (chtel jsem auto, ale koupil jsem klasickou periodu ve verzi fast).

Bud ctete cele tema, nebo nereagujte vubec. nema smysl dokola opakovat, ze jsem to posral, kdyz to vim. Stejne tak byste vedeli, ze draty mely ucel ze zacatku, kdy jsem kytku chtel tahnout po zemi. A to se taky povedlo...



Králhrášek
Něco málo sklidíš :p budeš sklízet v listopadu koncem a něco málo na tom bude.. lepší než nic :) příští rok neuděláš chybu :p A uvidíš že to zas tak špatný tohle nebude!! Já jsem jednou sklizel venku 28 listopadu brutalni kytky :p a ty to máš za oknem tak bych se nebál :p
Jálo
citace:
Původní příspěvek od kery-
Ano, fotim to v posteli, protoze okno je u postele. co je na tom?

To, ze sklidim pozde, neni nijak prekvapive, kdyz - jak uz tu nekolikrat zaznelo - jsem koupil jina semena, nez jsem zzamyslel (chtel jsem auto, ale koupil jsem klasickou periodu ve verzi fast).

Bud ctete cele tema, nebo nereagujte vubec. nema smysl dokola opakovat, ze jsem to posral, kdyz to vim. Stejne tak byste vedeli, ze draty mely ucel ze zacatku, kdy jsem kytku chtel tahnout po zemi. A to se taky povedlo...



Nechápu, proč se tak rozšiluješ, nemáš trochu smysl pro humor? Tak to fotíš v posteli, no.

Jinak téma jsem četl a vím, že máš (snad) fast verze. Ale ty fast by si dnes už sklízel, nebo byl ve finále, tak se toho furt tak nedrž. Dráty na větve chápu, ale já bych je tam nepíchal ani na začátku.
WhiteFrost
Kery, davej bacha at ti nepraske cevka, vyhledej si informace na netu!! očividně o tom vůbec nic nevíš, taková fast verze se už měla dávno sklízet, a je jedno že si sázel v červenci!
kery-
Ano Froste, to by klidně mohla. Ono člověka docela sere, když sem napíše jednu věc a reakce na něj je taková, jako by si ho ten člověk ani nepřečetl a reaguje na něco předtím.

Na ten net se budu muset podívat, protože do teď jsem žil v tom, že jenom na ten květ je potřeba minimálně 8 týdnů. Jak jsem psal v prvním příspěvku z tohoto dubna - jsem začátečník. I tak ale nevěřím tomu, že "fast verze se už měla dávno sklízet, a je jedno že si(jsem) sázel v červenci!" - podle mě naopak ten "nesamonakvétací" fast by se měl zasadit tak, aby se sám přepnul někdy v tom červenci a do toho září si to květem dojel sám.

No nic, člověk se furt učí.
WhiteFrost
Hochu trochu to proštuduj páč co jsi napsal je naprostej nesmysl, pochopíš to pak až sklidíš, budeš rád za tři brka ;) ;)
kery-
Jo a ja nekde rikam, ze toho budu sklizet tuny? Ty sis tu zasadil mylnou predstavu, ze ja si schvalne vysadim fast na konci cervence, protoze si asi myslim, ze do posledniho slunicka mi hodi ze vseho nejvic. No, necham te v tom.

Mozna se taky spis venuj mikro za oknem, protoze pak alespon nebudes mit tak vymastenou hlavu aby sis tu odpovidal na prispevky, ktere si pochopis k obrazu svemu.

Nebudu s tebou pokracovat v debate, nijak mi to nic nedava. Pokud to ty potrebujes, tak se klidne jeste vyjadri, "hoch" ti necha posledni slovo. Reagovat nebudu.
WhiteFrost
Na ty tvoje odpovědi se ani odpovědět nedá,takový hovna jsem snad nikdy neslyšel meleš uplně mimo mísu! retard jako jsi ty tu ještě snad nebyl good luck stim tvím nepovedeným experimentem ;) ;)
AladinXXX
nevadi mi nejaka ostrejsi debata ci vymena nazoru,to sem patri a kazdy ma na to pravo a kazdy by mel nazor druhyho respektovat.

Ale jak zacnou litat sprosty slova a nadavky tak je neco spatne.

proto davam č.WhiteFrost TB za flejmovani....

2kery- muzes jakohokoliv clena dat do ignor listu a pak nemuze komentovat tva vlakna....

:busted: :busted: :busted:
Namcore
Ahoj, chci se zeptat bylo z toho vůbec něco?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma