Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
hydroponie vs květináč - Klikni zde pro originální téma
kuskus002
zdarec chlapi,
Mám celkem velké zkušenosti s pěstěním outdoor na zahrádce.
Letos sem cosi ven prdnul ale řekl jsem si že bych to zkusil i indoor.
Ve sklepě jsem si vyhradil pěknou místnost koupil ledkové světlo větráky i topení (je tam fakt kosna) a místnost patřičně skrz odraz světla vybavil.

Na co se chci zeptat...


klasik květináče vs Hydroponie (fakt základ Water culture) ?

Jsem otevřený všemu novému a vevnitř chci pěstit poprvé.


Případně že tu tento dotaz padl prosím o link a smazání.

Díkec,
Mr.MEN
A co chceš přesně vědět? Co je lepší, horší? Co potřebuješ za info?
kuskus002
Potřebuju znát nějaké celkové porovnání.

V čem získám a ztratím v kvetináči oproti hydru a naopak.
Mondosivan
Ja to mel presne jak ty.dle meho nazoru tera je takovy prvni level v indooru.Ja si na hydro netroufl a asi jeste dlouho ne.Myslim si ze na zahrade dokazu vypestovat kde co ale indoor to je ine kafe.Budes si muset asi neco precist,tady na foru je toho dost.Urcite to v boxu nefunguje jak venku kde sem tam zalejes,sem tam pohnojis a max hlidas zviratka.v boxu udelas chybu jen jednou a cela varka pujde kukat.Neveril jsem když mi rikaly ze první kolo urco nedozraje.Ted jedu 4 a zacinam pomalu tusit jaka packa.uni navod není bo každý ma jinou vodu,svetlo hnojky atd.Nepodcenuj vybavu.urcite nesetri a nekupuj cinu nakonec bez tak pujdes pro kvalitni veci,/ph a ec metr/
To jsou me poznatky,nerikam ze jsou všechny spravne,jeste se sam ucim.Hlavne hodne zdaru a pevne nervy do zacatku
Mr.MEN
No hele takhle. Pro mě je hydro samozřejmě mnohonásobně lepší. To z mnoha důvodů. A tím hlavním je čisto. Hlína se mi zdá moc pracná a není tam prostě jednoduše takové čisto. :D Hlína je velmi pomalá co se nějakých problému týče jak z výživou či chorobami. Když se v hydru udělá chybu velmi rychle ji vidíš. A můžeš jí napravit. U hlíny to může u chvilku trvat. Hlavně co se přihnojením týče. atd. Jinak pěstování celkově hlavně indoor. Je o dodržování všelijakých detailů. Čím více těchto detailů budeš dodržovat do puntíku. Tím lepší výsledek pak bude. Pak už je to vlastně stále rutina dokolečka. Mě už to přejde velmi jednoduché. Ale nejspíš to zase takové sranda není. :D Musím tím trávit opravdu hodně času. Za výsledek to ale vždy stojí. Vše o pěstování si samozřejmě musíš nastudovat sám. Bohužel musíš udělat mnoho chyb z kterých se poučíš. Každý prostor, systém má svoje. Jinak kdyby si chtěl začít hydro doporučuji knihu Hydroponie pro každého. Super knížka.
kuskus002
To Mondosivan: můžu se zeptat co byli největší chyby které si udělal ?
Chci se trochu poučit a vyhnout se největším failům. Tady na forku sem nasál spoustu informací jak o vybavení tak pěstění a z každého jsem si vzal tak trochu něco a rad bych to dal nějak dokupy :D

to MR. Men:Chápu, jenomže mně trochu štve se odpoutat od hlíny mám pocit že se pěstění pak stáva trochu takové sterilní a nepřírodní.

ale na drouhou stranu chápu že za lepším výsledkem budu muset přecvaknout ze sedláka na vědce :D

máš na mysli tuhle ?
https://knihy.abz.cz/prodej/hydropo...JEaAp1jEALw_wcB
Mr.MEN
Jo jo to je ono. Taky ti v tom vysvětlí že v tom není zase tak propastný rozdíl. Hlína či cokoliv jiného je pouze medium. Samozřejmě hlína může obsahovat rozpustné živiny atd. (a samozřejmě mnoho věcí co třeba ani nechceš) Ale většinou záleží na té vodě. Než na tom kde rostou samotné kořeny. Jinak nikdy to není tak sterilní jak to vypadá. Na kořenech stále buje velký život. Můžeš dokonce jet i organickou hydroponii. Je mírně složitější. Ale také to jde. Taky tam bude popisovat příběh kdy hydroponii pěstovali už před stovkami let na nějakém jezeře na plovoucích bambusových rohožích. Nebo co to bylo. To jezero bylo tak akorát slané a s živinami že ty rostliny pěstovali přímo v tom. :) Je toho hodně a určitě po přečtení této knihy budeš jistější co budeš nebo nebudeš dělat. :)
Mondosivan
to co jsem psal,hlavne sosej informace,nepodcenuj vybaveni.nejakej kristalon ti bude akorat k ....vyber si nejakou znacku hnojek.Ja treba mam hesinu,cana taky neni vubec spatna.tam rozdil ve znackach asi moc neni kazdymu sedne neco jinyho.jeste si musis vybrat jesli organiku nebo chemii.
musíš mit taky poradny svetlo,pises ze mas led.o tom se tady pise mraky,ale zase cinsky sunt za 2k ti asi moc uzitku neudela.
samozrejme kvalitni hlinu,ja mel od plagronu lightmix ale biobizz light se mi zdal o trochu lepsi.Hlavne substrat je propareny anejsou v nem zviratka jak v nejaky hobiku
kvalitni ph a ec metr zaklad,mikroskop
Toto všechno ja podcenoval a proto se mi zezačátku nedarilo.rikal jsem si obyc hnojivo bude staci a nestacilo,ph metr z ciny si ukazoval dle nalady a ejhle,ec metr preci nepotrebuju a prehnojil jsem.indor je skládačka puzliku když ti jeden vypadne obrazek neslozis.
uni navod opravdu není ale pokud budes mit slusny zaklad vybaveni pak budes doladovat jen detajly


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma