Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
sušenie out - Klikni zde pro originální téma
99lubo999
zdravím chcel by som sa spýtať a poradiť ako vysušiť fotoperiody . nemám to kde sušiť jediná cesta je vonku . automaty ešte v pohode sa daju ale neviem ako fotoperiody na začiatku októbra kedy su teploty vonku nízke . ( 3x big bud xxl.4x jack 47 f1. 2x sweet cheese )
Dead Cat
Napadá mně pár možností, některý jsou špatný a některý ještě horší.

Nejlepší by to bylo předat k sušení nějakýmu kámošovi, který má lepší zázemí a usušil by to třeba za část úrody. Nějaká chata a pod.

Pak už jen něco na způsob dobře zašitejch rozpadlejch baráků, kam moc lidí nepoleze. Starý půdy, stodoly a tak. Vše s rizikem že o to přijdeš.

Nebo kup pár kg silicagelu a suš v krabicích, často kontroluj a větrej. Postav z prken nějakou velkou bednu, na dno silicagel a do prostoru solární větráček a hoď to někam do křoví.
Ten silicagel by ti s tím měl dost pomoct.

Největší zoufalost je sušit v lese/křoví rozvěšený jen pod stříškou, to ti pravděpodobně zplesniví.

V dobách kdy jsem neměl jak sušit jsem to dával za bakšiš ke kámošovi a jednou jsem sušil v práci na starý půdě zateplený slámou, ale to bylo o vyhazov.

V maximální nouzi nějaký rychlosušení fénem a tak podobně, stím že budeš hulit prostě seno.

Víc mně nenapadá. Jak říkám volba mezi špatným a ještě horším.
99lubo999
premýšlal som nad tým postaviť stan a tam to nastrihané povešať . do stanu by som dal plynové kachle a nastavil na minimum aby tam bolo aspom tych 35 stupnov nonstop a plonovú bombu vyviesť von zo stanu . a pokempiť pri tom stane 2 dni niekde hlboko v lese
Dead Cat
No nevim, to úplně nevidim jako reálnou možnost. Stan ti teplo moc neudrží a plyn ti za chvíli dojde, musel bys mít velkou láhev. Navíc na podzim se to v lese bude hemžit houbařema. Houby nesbírám, ale myslim si to.

Asi bych spíš risknul nějaký opuštěný místo, kartonový krabice (buď v budově, nebo spoň pod stříškou/plachtou), na dno ten silicagel a chodit to otvírat a provětrat během odpolední, případně občas vyměnit ten silicagel za novej, nenasáklej. ten použitej se dá zrecyklovat pečením v troubě, kterou otvíráš, aby utekla pára. Jestli nemáš v okolí nějaký opuštěný budovy, továrny a pod., tak vysekej místo v křoví a postav něco tam ( na způsob třeba solární sušičky na ovoce),příští rok tam můžeš i sázet.

Jinak moc nevim a určitě ti tu situaci nezávidim, ale zase držim palce.
Fakt nemáš nikoho, kdo by ti to usušil?
99lubo999
praveze nemam nikoho a už duplom nikoho komu sa dá veriť ( v tomto neverím nikomu) kedze sa jedna o take mnozstvo tak to nemam len na pohuleničko 😁 mynuli rok som to susil pri motore mal som z dvoch 2 metrovych big budov okolo 400 a to nedozrelého . ale pripadalo mi to ako seno . preto to nechce už tak susiť lebo asi by z toho bolo aj viac a bolo by to kvalitnejšie . najhoršie je to že bývam v preslávenom slovenskom meste kde je kriminalita vysoká takže aj keby je tam opustená bydova tak to neskúšam kvoli fetkám a čorkám . nejak to budem muset vyriešit vonku a tak . ale to z tym silicagelom je dobrý nápad . keby tám do tých krabíc ešte pohlcovač vlhkosti na baterky a menim ich bolo by to fajn
Dead Cat
Ještě mně napadlo, pokud z nějakýho důvodu nemůžeš použít silicagel, kterej by sušení hodně pomohl, možná by šel trochu nahradit snopama dobře vysušenýho sena, nebo zmuchlancema nějakýho savýho papíru( noviny,toaleťák), ale musel bys pravidelně ,nejlépe každej den vyměňovat a nebude to tak účinný.
99lubo999
skusim ten silica gel snáď sa mi to vysuší ale kupim aj pohlcovače vlhkosti na tie kapsule myslím že to dosť pomôže
Dead Cat
Pohlcovač vlhkosti na baterky? Mám doma normálně do zásuvky a nevim, jestli by to utáhly baterky. Zkoušel jsem tablety Ceresit, nebo tak nějak a totálně k prdu ( na vlhkost v místnosti ani o pár procent). Kup ten silicagel. Na batrky jsem zkoušel pc větráček a nic moc, 9v baterka hned v čudu. Jestli máš auto, tak dej ty krabice s tim silica do auta někam na sluníčko. Ale nejezdi s nim, než ten smrad vyvětráš.
No ale stejně takovymhle sušením asi extra kvalitu nezískáš. Všechno chce svoje.
99lubo999
sak toto a ako sa suší "nornálne" ?
Dead Cat
Pomalu, zvolna za nižších teplot a ne uplně do mrťe. Pak většinou následuje curring. Jsou tu o tom vlákna, tak pročti.
99lubo999
okej diky za rady
Shelter
Treba kuknut stare opustene domy ktore este nemaju zrutenu povalu a tam podla mna presusis v pohode.
Kamos takto susil v starom dome na povale a cudovl som sa ze zo bolo mega dobre.mozno stastie ale predsa ten prach a stare drevo ubere vlhkost ovzdusia.
99lubo999
to je dobrý napad diky moc 😁 každý nápad je dobrý a skúsim všetko .
Vasto13
A čo tak sušiť v nejakej vlastno postavenej ,,skrinke,, niekde na strome. Na spôsob ako je napríklad polovnícky posed? Hmm?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma