Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Studie neprokázala efekt flushingu před sklizní - názory? - Klikni zde pro originální téma
M@gic
Ahoj,
včera jsem narazil na zajímavý článek o experimentu, kde se porovnávala sklizeň u kytek proplachovaných 14, 10, 7 dní a pak vůbec. V každé skupině bylo 12 klonů Cherry Diesel a hodnotil se obsah látek listu a květu před flushem a po sklizni + hodnocení "odborníků z průmyslu" kteří nevěděli který vzorek je který.
Teď to nejdůležitější - Nejlíp vyšly klony, které se neproplachovaly vůbec. :D
Další zajímavé zjištění bylo, že hnojení v posledních dvou týdnech patrně nijak neovlivní vůni, potenci ani váhu sušiny (trochu bych o té studii pochyboval kdyby vyšla jinak protože ta firma prodává hnojiva, co jsem tak pochopil, takže by pro ně bylo výhodnější kdyby lidi hnojili až do konce).

Co si o tom myslíte? Přehlédnul jsem něco? Jediné, co mi tam chybí je zkouška ve stylu "celkový popel" jako se stanovuje u rostlinných drog podle Lékopisu ale je tam hafo jiných testů které stanovují skoro to samé.

-->Odkaz na studii <--
Mr.Dalby
Je to tak, zadnej zvlastni vliv to nema. Ale stejne je zbytecny poslednich 10 dnu zalejvat, pokud pestuju v substratu. Zasob je tam porad na delsi dobu, takze kytka nestrada.
Mr.MEN
Jo já vždycky říkám že nejdůležitější je to čím hnojíš. :)
-badboy-
Za mě jednoznačně proplachovat.. Neproplachnute poznám hned jak to zapalim. Já tam tu pachuť hnojek prostě cítím a nemám to rád.. Navíc dle mého názoru spalovat zbytky hnojiv nebude mít zrovna pozitivní vliv na zdraví.
Mr.MEN
No zbytky. Co to znamená? Ta rostlina roste z hnojiv. Já třeba pěstuji v hydru. Oni vlastně rostou pouze z toho co do té vody dám.
Tedy když se zamyslíš jak funguje rostlinná nebo cokoliv co z něčeho roste (třeba i my lidé). Tak to co naroste ta hmota je z hnojiv (či jídla). Tedy minerálů a organických látek atd..
Tedy otázka je čeho se chceš/chceme zbavit? Jak kytku pročistíš? Jak je to svým způsobem možné? Konopí je vysoce bioakumulativn rostlinná. Tedy co nasaje z ní prostě nedostaneš Ať se budeš snažit sebevíc.
Jako toto pročištění čtu i u výrobců hnojiv atd. Tam třeba píší že čím kvalitnější hnojivo je tím ta doba flushe může být kratší. Ale kromě této "studie" jsme nenašel nic k tomu kdo by to studoval nějak podrobněji.
Já to dělám i pro to že se mi zdá že ke konci jsou hnojiva už stejně skoro k ničemu. Tak že nějakou tu kačku na poslední týden či 10dní ušetřím. Když dělám vždycky 150l roztoku.
Ale když jsem se nad tím zamýšlel tak mi to nedává moc velký smysl. S tím že by se kytka něčeho zbavila. Jako třeba spotřebovala na nějaký pochod růst či květ. Otázka je co přesně tato rostlina spotřebuje v posledním týdnu? Co přesně se v té rostlině změní. Když toto co píšeš jsem četl už mnohokrát. Že to lidí i poznají atd.

Jak už jsem psal nahoře pro mě je nejdůležitější čím je to hnojeno. Protože z toho se tvoří ta hmota co pak kouřím. V tom bych řekl že je to snad nejdůležitější.
Taky se mi stává v mém systému že i když před koncem měním klidně i vodou z reverzní osmózy vždy tam něco zůstane. Než bych vypláchl systém tak aby tam nezůstalo žádné hnojivo tak bych to tam proplachoval tak hektolitrem. U hlíny to musí být snad ještě obtížnější.

Fakt nevím nemám na to nějaký názor. Ale moc lidí co by na konec nedávali pouze vodu neznám. Ale někdy u těch venku i když toto nastane stejně je to pěkný humus co se nedá kouřit. :D Ale tam už bude víc problému než jen flush. :D
-badboy-
Dle mě jde o to aby poslední dny před kosou nekolovalo v kytce zbytečně moc hnojv... Po seknuti už kytka nemá šanci vše zpracovat a to se projeví na chuti...
Denytm
souhlasím s kolegou nade mnou :)
Keir
To -badboy-:
Pozri sa na tie grafy v článku, myslím že tam minerálov koluje v podstate úplne rovnako či to flushuješ či nie :D A popravde, rastliny bez flushu mali tých minerálov v sebe väčšinou menej ako rastliny flushované, až na jednu výnimku, a to Vápnik. Tak nemyslím si, že to čo vravíš je úplne logické.


No, podľa mňa keby to nejak malo škodiť človeku, uškodilo by to asi aj rastline. A už som čítal naozaj X článkov o tom, že flush je mýtus, takže len ďalší článok, ktorý podporil moju teóriu.

Bez výsledkov studie a grafov kde sú totálne minimálne odchylky, vlastne pre ľudí žiadny rozdiel nie je. Iba žeby ste niekto mali namiesto pľúc rozborové laboratorium. Tie rozdiely sú naozaj smiešne malé. Či už vo výnose, obsahu THC a terpenov, ale aj v obsahu živín(minerálov, hnojek, nazvite si to ako chcete) v kvetoch.


A povedzme si pravdu, že PLACEBO v tomto flushovaní/neflushovaní hraje naozaj veľkú rolu.

Každý z nás obľubuje inú chuť, a tak isto sú chute ktoré niekomu chutia a niekomu nie. To že ti to neni po šmaku, ešte neznamená že to musí zákonite mať niečo s flushovaním.

Myslím, že teraz so mnou bude súhlasiť viac ľudí. Ja osobne rád ušetrím hnojivo za ten posledný jeden alebo dva týždne flushovania :D Či už to má efekt, alebo nie. V konečnom dôsledku je výsledok aj tak pravdupovediac identický.


ALE TO VŠETKO PLATÍ LEN AK JE VÝSKUM PRAVDIVÝ
-badboy-
Já se tady vůbec nechci s nikým dohadovat.. Pohádka a grafum ať si věří kdo chce.. Realita je ovšem jiná.
Keir
A ešte jeden postreh. Nerobilo by sa to u všetkých plodín ktoré konzumujeme, keby to malo nejaký veľký dopad na chuť ? Alebo mi chceš povedať, -badboy- že to hnojivo cítiš aj zo zeleniny a ovocia ? :D

Mimochodom aby si sa necítil že na teba útočím, tiež flushujem. Ale to je skôr preto aby som ušetril hnojivo. To že je to mýtus, je známa vec, už mnoho krát diskutovaná.

A ak sa nemýlim, hnojivo či už minerálne alebo organické rastlina mení na cukry. Teda nemáš tam žiadne "zbytky hnojiva" či jake blbosti ... OPRAVTE MA AK SA MÝLIM


EDIT: A na výslednú chuť má vplyv dosť to, ako to sušíš a ako to máš uložené.
Maxeaux
Nech si kazdy veri comu chce, ale romanticka predstava ze vodickou vyplachneme z kvetov hnojivo je mylna, je to nemozne. Dokonca sa odporuca kytky udrziavat podla moznosti syto zelene az do konca. Je pravda, ze ku koncu uz tolko nezeru, ale nasadit 2-3 tyzdne cistu vodu pred koncom je destruktivny stres pre kytku. Nevim najst ten clanok, ale bolo to tam podrobne popisane.
Ale ako som spominal, kazdy to bude aj tak robit podla seba. Zbytocne to nejak hrotit.
Keir
Myslím že som to práve pochopil ako to je :D Ono jasné že tie rastliny si budu pri flushi ťahať uložené živiny z listov.. logicky ... lebo ich nemajú v zemine keďže ich všetky vypláchneme preč. Ale živiny uložené v listoch už nie sú tie ktoré sa lejú do zeminy, ale už sú premenené na cukry. Takže znovu, žiadne "zbytky hnojiva" :D
Carllito
cau cau
jen z vlastni zkusenosti ....

ZKUSIL NEKDO Z VAS UDELAT STEJNY MODEL STEJNE PODMINKY ATD.
ALE JEDNOU FLUSH JEDNOU NE?
JA TO UDELAL ... :)
BOHUDIK.. OD TE DOBY TO DELAM VZDY JE TO ROZDIL V CHUTI A NE ZE NE
SOUHLASIM I S TIM ZE CHUT NEJVIC OVLIVNI SUSENI A FERMENTACE A USKLADNENI A TAK VSE CO JSTE KRASNE NAPSALI

KAZDOPADNE FLUSH JE DLE MEHO NAZORU JEDNA Z DULEZITYCH CASTI PESTU


VYHULIT TO MUZES A NEUMRES NO
ALE JAKO MUZES HULIT A PRITOM MLASKAT :)
JINAK JAKO NOHATE.. JEN NAZOR
M@gic
citace:
Původní příspěvek od Carllito
cau cau
jen z vlastni zkusenosti ....

ZKUSIL NEKDO Z VAS UDELAT STEJNY MODEL STEJNE PODMINKY ATD.
ALE JEDNOU FLUSH JEDNOU NE?
JA TO UDELAL ... :)
BOHUDIK.. OD TE DOBY TO DELAM VZDY JE TO ROZDIL V CHUTI A NE ZE NE
SOUHLASIM I S TIM ZE CHUT NEJVIC OVLIVNI SUSENI A FERMENTACE A USKLADNENI A TAK VSE CO JSTE KRASNE NAPSALI

KAZDOPADNE FLUSH JE DLE MEHO NAZORU JEDNA Z DULEZITYCH CASTI PESTU


VYHULIT TO MUZES A NEUMRES NO
ALE JAKO MUZES HULIT A PRITOM MLASKAT :)
JINAK JAKO NOHATE.. JEN NAZOR

Jasně že to někdo zkoušel, o tom je úplně první příspěvek. :)
Ono asi i hodně záleží čím hnojíš...
Mr.MEN
Samozřejmě jsem to zkoušel. I s různými hnojivy v různých médích. Tedy čistě organicky v hlíně. Či organicko-minerálně v hydru atd.

Docela mě překvapilo že z čistě organického ta vůně a chuť byla dosti mdlá. Jak kdyby tam něco chybělo. I když podle všeho by to mělo být lepší. Ale nebylo. Z organicko-minerální ta chuť byla i o něčem jiném. A dokonce lepší.

U organického hnojení v hlíně jsem ten flush ani nedělal. Jestli to byla snad pár dní na vodě. Z hlíny stále vytékalo docela dost hnojiv. A přitom chuť byla skoro totožná s tím jestli bych dělal flush (hlavně nic zcela extra). I když jsem v hydru kvůli úspoře hnojiva dával posledních cca 7dní vodu (i tak toho ve 150l systému stále dost zbylo). Ta chuť byla mnohem intenzivnější a chutnější. Vůně i to jak vypadal konečný produkt byl taky o něčem jiném.

Tedy podle mého vždy zaleží na hnojivech. A ne na flush. Pokud bude někdo používat nějaký shit. Tak podle mého ani flush nijak neovlivní konečný produkt. A že už jsem za těch skoro 15let co pěstuji indoor zkusil opravdu velmi mnoho věcí. Třeba z hnojiv od Advanced Hydroponics byla ta chuť podle mě snad nejhorší. I když podběhl flush. Nemohl jsem si pomoci. Rostlo to potom suprově atd. Ale konečný produkt všechny ty ostatní detaily byli nic moc. Ale je to jen můj názor. Těch hnojiv bylo i víc co toto dělalo.

Teď třeba používám REMO Nutrients a nemůžu si ho vynachválit. Jak to co to dělá kytkám i konečný produkt jak voní a chutná. Za tu cenu co se dají sehnat je to kvalita.
Carllito
Ja jel roky ghe
Totální úlet bez flush
I po něm to bylo těžší kouření ale lepší než bez

Teď už 4 roky advancet nutrients s flawess finish posledních 14 dnů a je to cukroví 😉😂

Ja jsem nechtel rozjet nějakou válku je toho teď kolem dost

Jen mi přijde ten flush k něčemu ...

I když bez nej je výsledek pozivatelny nezávadné atd
Myslím ze vyplachnout i za cenu šoku stojí za to
Carllito
Ale vole zlatý proužek mas ty 😉
Mr.MEN
Já jen psal vlastní zkušenosti. Už jsem fakt jel snad v čemkoliv v čem to jde. A jakkoliv. Tohle je jen výměna názorů 100 názorů 100 chutí. :D

Jako už tady na G toho moc nedávám měl jsem nějaké problémy ze zákonem atd. A snížil jsem rizika na minimum. Protože se nechci vzdát tohoto koníčku. Ale snad někdy do budoucna. Ale to co dělám teď se s těmi pěsty co jsem tu prezentoval už nedá moc srovnat no. Někdy si říkám že už jsem to tak divně předimenzoval. Že už to snad ani víc nejde. :D Já jsem třeba minimalizoval i prach v pěstebním boxu. Tedy mám filtr jak před tak ven ze stanu. Používám dokonce i UVC lampu na dezinfekci kolem stanu po pěstu i samotný stan někdy i při ale jenom pár vteřin. :D Aby byl výskyt plísni na minimum. A hromadu kokotin co jsem za ty roky nastřádal. :D

Jinak nepsal jsem že flush je něco špatného či cokoliv. Jen že jsem já ani okolí nezaznamenal sebevětší rozdíl když jsem toto zkoušel. Ale flus normálně stále praktikuji, ale spíš jako úsporu a mírně vyčistění hydro systému. :) Tak že jestli to nějak funguje i tak, tak jedině dobře. :)

Ale furt trvám na tom že je nejdůležitější čím se krmí. To je alfa a omega. :) To to všechno tvoří. :)
El Dudelíno
Já to zkrátím.
PIČOVINA
buprenorfin
neflush
Markyz
Podle mě ze studie vyplývá, že pokud vám nezáleží na vzhledu kytky při sklizni, tak hnojit posledních 14 dní je zbytečné, takže proč nevyplachovat, šetříte. Optimální délka flushingu se jeví jako cca 7 dní ( poměr terpeny, THC, chuťové hodnocení). Při delším flushingu tyhle "jakostní"parametry klesají, proti tomu stoupá hm.květu/rostlinu. Záleží co preferujete.
Váchy 55
Za mě to má smysl určitě v tom, že čistá nenasycená voda vyplaví zbytkové soli. Je to tedy hlavně o tom čím hnojite a jak. Já třeba jedu drip v kokosu a dělám proplachy každý 3 týdny a tím pádem nakonci ten flush nemusím vůbec hrotit. Je fakt že ten týden poslední ale dávám čistou vodu. Preferuji to takto a souhlasím s vámi že záleží hlavně jak to ususite a skladujete! Zažil jsem neproplachlou organiku plagron a nechtělo to hořet a byl to kašlák.
Dělejte to každej po svým dít je to fuk ale jsem pro proplach
skioo
Poprvé budu zkoušet canna flush. U poloviny posádky ať vidím nějakej rozdíl.... používá někdo?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma