Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První Grow - 80x80x180cm 150/250w - Klikni zde pro originální téma
salamnibrnak
Ahoj,

před nějakou dobou jsem se dozvěděl, že lze legálně koupit semena marihuany, zjistil jsem, že jsou vedle těch klasických také feminizované a autoflower, celý nadšený jsem objednal několik AF semínek, pár obyč dal je do textilních květináčů a s představou, že to dám na balkon a AF semínka mi vlastně porostou jak houby po dešti, jenže pak začalo být venku škaredě a já při hledání o informacích, jak lze pěstovat marihuanu na balkoně našel tento web a celý se do toho ponořil, rozhodl jsem se jít do indooru, zeptal se tady Vás zkušenějších na pár rad a sestavil můj první homebox, tak jsem se rozhodl se s vámi podělit o moje první kolo.

Podotýkám, že jsem vybíral semínka spíš podle názvů, nesmyslně jsem je nakombinoval s představou, jak to bdue super a jak budu mít mnoho variací na večerní kouř .. :)

Vše začalo tím, že jsem přemýšlel, jak nejlépe docílit toho, aby mi vyklíčená semínka co nejlépe rostla, nejdřív jsem je měl za oknem ve vyřezané krabici obalenou diamantovou foliíí, pak se venku udělala zima, navíc máme okno na severozápad. Půjčil jsem si od kamaráda box 40x40x120cm, hodil nad ně starou žářivku 36w, 3w ofuk a občas ručně rosil, zde příkládám fotku.

Pak jsem začal více a více přemýšlet nad boxem, ozval se mi tu jeden z členů a vybrali nějaký box a další věci k tomu.

Homebox 80x80x180
předřadník lumatek 150w-250w elektronický
výbojka sylvania 250w
odtah TT 100, 145/187 m3/h
2x 15cm clips ventilátory
mlhovač, který jsem si půjčil od kámoša
6x květináč 5.7l a podmisky
Hlína Biobizz Light-mix

k tomu tu mám hnojiva Biobizz Grow, Bloom a teď jsem si pořídil biobizz Heaven, tak to tady zkusím použít. Na root mám hnojivo od Terra Aquatica, ten od biobizzu nebyl momentálně dostupný.

Kytky jsem z menších květináčů přehodil do těch větších 5.7l, bohužel mám 4 kytky AF a zbylé dvě klasiky, tohle moje první kolo bude takový mišmaš, uvidíme, co z toho vznikne a jak se to povede.

Nyní svítím 18h denně, teplotu udržuji mezi 22 až 28 C, vlhkost mezi 65 až 85%.
Zalévám do podmisek, tak dlouho, dokud hlína není od vrchu cca2 cm vlhká, používám odstátou vodu z kohoutku, většinou je odstátá tak dva dny.

Momentálně hnojím 2ml rootu na L, 2 ml biobizz grow / L a jakmile dojde Heaven, tak použiju i ten.
salamnibrnak
Nevím, jak se připojují fotky, tak to zkusim takto,
Ještě jsem zapomněl, jaké odrudy tam mám...
2x Daiquiri Lime Auto, 2x Happy Blueberry Auto, 1x JAck Herrer, 1x Happy Skunk

A dále uvažuji nad tím, že na růst pořídím 150W MH výbojku a na květ tam hodím tuto co mám.
salamnibrnak
Ještě přikládám fotografie ze dneška, do průchodu na kabely vespod jsem umístil 3W ventilátor, který mi fouká čistý a čerstvý vzduch do boxu, nahoře mám neustále zapnutý odtah, který fouká teplý vzduch ven, Clips ventilátory nastavený tak, aby jemně průvan "lízal" vrcholky kytek a zároveň jel kolem lampy a bral ten teplý vzduch. Uvidíme, snad to tak bude ok, zatím se mi tam furt teplota drží kolem 25 až 27 C a vlhkost 70 až 85%
salamnibrnak
Chci se zeptat, jak mám mlhovač zapnutý, (vypínám jej jen hodinu před vypnutím lampy a zapinám spolu s lampou, aby na noc vlhkost trošku klesla)

tak pára z něj kondenzuje a mám menší kaluže ve spod stanu, myslíte si, že to něčemu vadí ? Další dotaz je, co říkáte na BioBizz Heaven, má to podle vás smysl? má někdo nějaké zkušenosti ?
Arthas
Tenhle zvlhcovač jsem taky mel. A taky vsechno kondenzovalo na zemi. Nedokazal jsem to vyrešit ruznim mirenim ofuku.Vymenil jsme ho za humi pro. Jestli ti nevadej ty kaluže a vlhkost to tam udela dostatečnou tak asi nevadi. Me to vadilo. Hlavne me stvalo ze kdyz klesne ta hladina v ty nadobe pomalu ta para nejde z nadoby pryč. Určite by to slo si s tim vyhrat ale radsi jsem to vyresil prachama a poridil ten humi. Jsem taky zacatecnik s prvnim pestem tak drzim palce. Za me ti muzu jen rict pouceni z mojeho chybovani dodrzuj suchy a mokry cykly. Zalejvej az je hlina uplne sucha a to ne jen nahore :-D musis ty kvetinače potežkavat.
salamnibrnak
já jsem právě s ním, až na ty kaluže spokojený, hlavně jej mám od kámoše zadarmo, ale nemám problém si pořidit něco jiného. Ten HumiPro myslíš tento ? https://www.higarden.cz/zvlhcovace/...vac-humipro-4l/

Samo se ti sepne a stopne, když vlhkost dosáhne nějaké úrovně ? To zní fajn, asi do toho půjdu. Jinak co se týče zalevání, jojo, nesutále tu čtu, že nejčastější chyba začátečníků je přelití/přehnojení, proto zalívám až je květináč komplet suchý, já hlavně zalívám do podmisek a počkám, až si to hlína vytáhne nahoru.
Arthas
Jo to je on. Ano nastavis jakou uroven to ma drzet a vice mene to tak je i kdyz ma to cidlo na dne takze kdyz tam neni poradna cirkulace kolem tak to drzi trosku vyssi vlhkost ale kdyz to vis nastavis mene. Mam box 60x60 takze je to tam dost na tesno, taky mi to tam pri nevhodnym natoceni ofuku kondenzovalo i s humipro tak jsem si udelal s papiru polepenyho lepenkou takovou clonu ze strany ofuku. Mozna by ti to pomohlo i s tímhle , uprimne ted kdyz uz jsou kytky poradne zalisteny a pekne rozrostli tak si drzej sami vlkost 50-60% poustim ji jen obcas. Ph a ec resit nebudes ? Proroze pak se to resi blbe kdyz zalevas do podmisek nezmeris vytok. Jako spoustu lidi mi psalo ze to vubec neresi a jedou podle vzhledu kytek. Nejsem v pozici abych to vyhodnotil co je lepsi. Ale ja to merim a ph upravuju -/+. Myslim si ze je to dobry merit ec na vytoku aspon mam predstavu jak moc je to nahnojeny(kdyz jsi zacatecnik) zjistil jsem diky tomu ze davkovani hnojiva podle tabulky neni tak idealni. Taky jsem se do toho pustil uplne naslepo se zapalem prakticky bez niceho a pak jsem koukal. A jak budes resit ze kazda odruda bude dozravat jinak a navic auto a normalni ? (tomu teda nerozumim ale ta kombinace neni podle me idealni) A jeste co jsem tu cetl tak uz 250w na 80x80 je malo ze kraje poradne neprosviti.
salamnibrnak
Tak to nezní špatně, když si to drží tu vlhkost samo, já to tady s tím udělal zhruba tak, že jsem vypozoroval jak často jej musím pouštět, aby mi to tu vlhkost drželo a koupil jsem spinací hodiny a zhruba 5x za den to na 30 minut pustím a ono si to tu vlhkost nějakým způsobem drží, samozřejmě záleží jak moc je venku horko atp :D.

Právě přemýšlím, že zakoupím 150W MH lampu na růst, když mám ten elektronický lumatek předřadník, a 250W hps dám až na květ. Co se týče toho pH metru, aboslutně nevím jak se s tím pracuje, kdesi jsem četl, že musíš dělat nějaké kalibrace či co atp. Já dostal minulý rok od kamoša 2x seminko, hodil jsem to do květináče, za okno, zalával to vodou z kohoutku, ani jsem tu vodu nikdy nedal odstát, z kohoutku rovnou zalít a rostla jak bláznívá, pak jsem samozřejmě udělal tu chybu, že jsem ji přelil, pač já ji přesadil do kýblu od barvy a ten neměl drenáž, takže voda neodtíkala a kořeny uhynuly. Takže s tím metrem počkám.

Co se týče hnojiva, ano, máš pravdu, ty tabulky jsou celkem naddimenzovaný, proto dávám polovinu toho, co oni doporučují a zatím se to drží. Protože, než jsem vůbec začal uvažovat o boxu, nejdříve jsem si tu fakt asi 14 dní četl tohle forum a 90 % problémů bylo přelití/přehnojení a já si říkám, že s těma kytkama je to jak s babama, nesmíš jim dávat až moc lásky, pač to jim škodí.. :D Snažím se k tomu přistupovat tak, že v indooru se snažíme napodobit co nejideálnější
podmínky a já jsem raději pár kroku pozadu, abych něco nepřehnal.

Akorát mě zajímá někdo tady zkušenější, když mám ten Biobizz Heaven, mám kupovat ještě Top MAx?

Edit: Jinak tvoje vlákno jsem si četl ještě před tím mým, než jsem si jej založil, libilo se mi , protože jak říkáš, jsi novice jako já a vlastně máme podobný skříně. A myslím si, že jsi ty kytky pak dal pěkně do pucu. Dobrá práce!

:drools:
salamnibrnak
Tak další fotku ze dneška,

74% vlhkost a stupně 26,4
Sylvania Grolux 250W růst/květ jsem vyměnil za ELEKTROX Super Grow MH 150W
na květ tam hodím tu předchozí.

nezalívano 4 dny, protože spodek květináčů je stále vhlký.
salamnibrnak
Fotografie ze dneška, akorát jedna kytka roste nějak divně, nevíte někdo proč ? viz fotografie.

Hnojím Heaven 2ml/L,Grow 2ml/L
Hackthor
ahoj. celkom pekne ti to rastie :) na automatoch som začínal vonku a vždy ma lákalo vyskúšať čo z nich vie človek vytiahnuť vo vnútri takže budem sledovať. čo sa týka toho listu príčin môže byť veľa, no zameral by som sa na to podstatné a tým je sledovať si PH. meriaš ho nejako? ph meter nemusíš mať značkový, stačí ak ho správne nakalibruješ prípadne na začiatok odporúčam bežné papierikové testy pre aquaristiku, presné na desatiny to isto nebude no orientačne ti to zatial pomôže. GL :)

/necháš ich rásť prirodzene do stromčeka alebo skúsiš aj ohýbanie ? nič iné než ohýbanie by som ani neskúšal na automatoch.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma