Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
1. grow s životě 240 led QB - Klikni zde pro originální téma
cranked
Zdravíčko Groweři,

po 8 letech od registrace zde na groweru tj. několik stovek hodin čtení fora :D jsem se rozhodl konečně si splnit sen a pořídit si box a na klid si jet kytičky.

Setup:
Box je od Secret Jardin DS90 - 90x90x180
Odtah je TT 125 / 240-280m3/H - V odhlučněném boxu ( In progress )
Pachač je Prima Klime 280m3/H
2x Oscilační ventilátor RAM s klipsem 20cm 20w
Podlahový ventilátor MultiFan Turbo 20cm 35w - stojí před přítahem

Světlo:
QB-288 V3 Samsung LM301H 3500k+cree xpe2 660nm+UV+IR 240W s regulací

Osazenstvo bude v 11l textilních květináčích v kokosu od Plagronu 70/30 s perlitem a na spodku keramzit.

3x Easy bud auto od RQS
3x Northern light auto od RQS

Hnojivo:
Plagron Cocos A+B
Plagron Power roots
Plagron Vita race
Plagron Pure Enzym
Plagron PK 13-14
Plagron Green sensation
Plagron Sugar royal

Dobrá zpráva je, že všechny semínka vyklíčila a první se klubou z hlíny ven. Foto dodám. Kokos sem pufroval na 5.8 pH a zalil sem vodou s 5.8 pH. Teplotu mam kolem 24-26 stupňů a vlhkost udržuji za pomocí ručníku kolem 75%. Teď svítim cca. na 50% než to trochu povyroste a poté pojedu na cca. 90-95% kvůli životnosti led čipů. Periodu sem si určil na 18/6. V noci se spí takže od půlnoci do 6 ráno budou mít tmu. Dost mě štve ten hluk z tý ventilace TT, ale dnes mi přijde akustická pěna tak vylepím dřevený box a snad to pomůže. Když né akustická pěna tak tam hodím eště skelnou vatu. Budu rád za budoucí kontruktívní kritiku a každou radu. Pěstu zdar
cranked
Tak vylezlo na svět 5 ze 6 semínek a paradoxně to je easy bud, ale věřím že si jen dává na čas :D. Odhlučnení odtahu neproběhlo slavně. Akustická pěna mi nevystačila na víko. Musím dodat, ale když ani to nezabere tak tam hodím skelnou vatu popřípadě celý box zabalim do polystyrenu. Ale hlučné frekvence dělá hlavně regulátor výkonu. Zde příkládám foto. Pěstu zdárek

PS: přidal bych víc fotografií, ale píše mi to chybu. Jen jednu se mi povedlo uploadnout.
AladinXXX
Tak pridej jen jednu a zbytek pridej pres tlacitko edit.nebo pridavej po jedny fotce do jednoho postu
cranked
Díky za radu :) jelikož fotím zrcadlovkou a po změně formátu z rawu na jpeg měli fotky stejně cca. 10mb na jednu jsem je upravil ještě v malování.
MaTo1168
Vyzera to pekne budem sledovat
cranked
zdravím groweři,

řešil jsem problém se stěhováním. Majitelka sem bude vodit lidi, takže to budu muset zabalit a rozjet znovu první kolo v novém bytě. Vyšlo to fakt na dvě věci. Ale nechce se mi to vyhazovat tak daruji 3x easy bud auto a 3x northern light auto...kokos si nechám na nový kolo. Jsem ze severu zbytek se dá domluvit po pm. Pěstu zdar
cranked
Rozhodl jsem se pokračovat. Když přijde někdo na prohlídku tak to sbalím a pak zase postavím. Bude to opruz, ale už sem investoval něco do semen a nechci to zase oddalovat. v příštím bytě mám v plánu to zakamuflovat do tý textilní skříně co prodávají v Jysku.

A teď ke kytkám. Teplota se drží okolo 25 a Vlhkost okolo 65-70%.
Včera sem po týdnu poprvé hnojil. Každý den dostávají 3L pH 5.8 Ec mám zde 0.2 což je vph.

Výrobce tj. Plagron píše v prvním týdnu 20ml na 10l vody. Já zkusil dát na 3l Cocos A+B 5ml+5ml+2ml pure enzym+2ml power roots pH 5.8 Ec 1

obden budu dávat toto dávkování a uvidím co na to kytky. Jinak budu dávat čistou vodu s upraveným pH 5.8.

Hledal sem dávkování na automaty. Výrobce má tabulku pouze na periody. Takže pojedu buď podle nějaký vaší rady nebo podle citu jak to roste :).

Pěstu zdarek
Solitar
Zdar. Príspevok č. 2 foto 4 - pekná DOF.
cranked
Zdar co znamená DOF? Možná sem jen zhulenej, že nevím :D.
Solitar
Hĺbka ostrosti. Som myslel, že to bol zámer. Alebo len náhoda?
cranked
Jo tohle. Jedna věc mnoho pojmů :D Záměr. Co nejmenší clona atd. však to asi znáš :) Ta 5. fotka v tom druhém příspěvku byla zkouška obráceného objektivu. Má to nahrazovat macro objektiv akorát se mi to zdá po stranách furt mázlý. Nemáš s tím zkušenost?
cranked
Tak dneska jsou 8 dní v kokosu. Dneska jen voda 5.8 pH a výtok sem naměřil 6.1 pH. Zdají se mi stále nějak malý, ale to se rozjede.
cranked
Dneska je výživný den :D dneska sem dal na 3L: 2ml roots+3ml pure enzym+5ml coco A+5ml coco B. Ph 5.8 a EC 1.1. Na výtoku jsem měl 6.5 pH a EC 0.6. To ph výtoku nebudu řešit páč dneska jde vidět, že si první hnojení nemůžou vynachválit. :) Jen jedna je taková krpatá, ale to je možná tím, že sem na ní nechal skořápku od semínka páč sem myslel, že si jí sundá sama :D.
cranked
Není každý den posvícení. Holky měli jen vodu 5.8pH. Výtok 6.4pH a EC 0.6. Po brku sem to rovnou vyfotil :D.
cranked
Dneska jsem dovršil první týden kdy jsem hnojil. Je to znát každým dnem. Listy mají krásnou barvu, jen u té krpaté což je prostřední kytka dolní řada jsem spozoroval mírné ohýbání listů nahoru a celkově pomalejší. Takže adept na to stát se otloukánek :D tj. pokusný králík. Dvě rostly na křivo tak sem je dal na rovnací kůru. Během prvního týdne sem jim dam celkem

20ml Coco A+B což stálo i na plánku od Plagronu
10ml power roost
10ml pure enzym
0.5ml vita race na kropení ( to bych měl následujicí cyklus týdenní zvydnout )

ph zálivek bylo vždy 5.8pH a v hnojící den sem držel toto ph a 1Ec. Včera sem poprvé nezalil a to z důvodu věčně nacucaného květinácě což je jistě dobře, ale zkusim jim jeden den v týdnu dát půst. A vzhledem k velikosti homemade tlumičů ( dodám foto ) sem musel objednat nový box Mammoth pro 120x60x160. Vzhledem k tomu, že obdelník takových rozměrů se dá lépe schovat, což mám v plánu zakamuflovat do skříně na prádlo. Někdo zkušenost s tímto boxem?
Hackthor
Nazdar borče! Odpísal som ti aj do mojho threadu no chcel som sa ťa spýtať či už si rozmýšlal akú techniku použiješ, jestli čisto bush alebo aj nejake treningy :) Inak páči sa mi ten DIY tlmič na vent., funguje to prípadne neprehrieva sa ti? neviem síce ako by sa to prípadne prehrievanie ukázalo ale aj tak sa radšej pýtam keďže si ma inšpiroval ;) Budem to riadne sledovať tak postuj jak ďábel :D a PS: vyšticuj ich poriadne za kotlety nech povyrostou za deň aspoň o 5 čísel :D ;) peace hektor
cranked
Zdravim tě,

postovat budu jak divý, ale až od zítra :D nárocný víkend a navíc chci dofotit finální montáž v novém boxu. Dnes sem začal s druhým týdnem hnojení. Kytí mají 15 dnů. Zvýšil sem zalivku na 1l na kytku tj. 6l pro všechny.

Podle tabulek sem dal 15ml+15ml Coco A+B
6ml+6ml Roots+Enzym

Ph vstupu 5.8 a EC vstupu 1.5
Odpad byl 6,4 Ph a EC 0.7

Asi mam mělké květináče ale dost mi toho vyteklo tak sem to sbíral injekční stříkačkou celkem zábava :D.
cranked
citace:
Původní příspěvek od Hackthor
Nazdar borče! Odpísal som ti aj do mojho threadu no chcel som sa ťa spýtať či už si rozmýšlal akú techniku použiješ, jestli čisto bush alebo aj nejake treningy :) Inak páči sa mi ten DIY tlmič na vent., funguje to prípadne neprehrieva sa ti? neviem síce ako by sa to prípadne prehrievanie ukázalo ale aj tak sa radšej pýtam keďže si ma inšpiroval ;) Budem to riadne sledovať tak postuj jak ďábel :D a PS: vyšticuj ich poriadne za kotlety nech povyrostou za deň aspoň o 5 čísel :D ;) peace hektor


Zdravim tě :)

Přemýšlel sem nad tím a zkusím ohýbat. Prý je blbost zaštipovat automaty i když kamarád to omylem udělal, páč si myslel že to je perioda a výsledek nebyl vůbec marný. Nemyslím že by se měl přehřívat, páč už jen tím proudem vzduchu se ten motor chladí.
cranked
Prve bych rád postnul malej update. Kytky krásně rostou. Vypadají pěkně zeleně a mají na sobě jen pár skrvn od postřiku vita race. Včera sem musel poprvé vše schovat, ale vyšlo to krásně páč ráno mi přišel nový box. První fotka je Northern light a druhá jsou všechny kytky. Tentokrát sem nenastavil dobře foták proto ty barvy, ale sem línej a znovu to fotit dnes nebudu :D.
cranked
A teď bych trochu dokumentoval výrobu tlumičů hluku. Nechal jsem se inspirovat zdejším členem someone.noone. Tímto ti děkuji za nápad jak chytře využít odpadní trubky :).

Potřeboval jsem na výrobu dvou tlumičů 2x akustickou pěnu ( jehlany 50cmx50cm) Kus za 77 Kč na netu.
2x trubku 125mm na vývod ze zaboxovanýho ventulátoru
2x trubku 160mm na samotný tlumič ( vejde se perfektně ta akustická pěna bez nutnosti lepení )
4x přechodku ze 125mm na 160mm
2x přesuvku

Začal jsem tím, že jsem rozdělal zaboxovaný ventilátor a nastrčil jsem na obě strany trubku 125mm a uřízl konec, aby z boxu čouhali dvě uřízlé trubky cca. 10 cm. Lepší víc jak mín :D. Dále jsem trubku 160mm vyplnil akustickou pěnou a dal přechodky s jednou přesuvkou. Poté jsem to vše spojil viz. foto. Návody psát neumím, ale je to pochopitelné. Na vývod jsem pro jistotu dal větší průměr sonoflexu 2m. Vše mám 125mm, jen to sono na konci mám větší a samotný tlumiče jsou taky větší. A funguje to parádně. Příkládám fotky. Pěstu zdar !
someone.noone
Tak jsem rád že jsi to z mého návodu pobral :D a hlavne že ti to pomohlo ať se daří ;)
eňo ňůňo
holt,kdo umi,umi a kdo neumi,tak jen cumi ;-)pekne.K+
cranked
someone.noone : jj šlo to nakonec i bez fotek od tebe :D. Ale super já to původně chtěl dělat z kýblů. Tohle je plug and play stavebnice s tesnicím prvkem :) A díky dělám co mohu. Třeba teď si kladu otázku kdy a jak zahájit ohýbání. Jestli není ještě brzo. Přeci jen zastřihávat nebudu když to jsou automaty. Ať to roste.
Hackthor
ahoj cranku ! pozerám že konečne si sa dokopal k tým fotkám, už mi to tu chýbalo :D škoda že si sa trochu viac nepohral s tym svetlom(na foťáku) ale odpúšťam ti, keďže fotiek bude(snáď) ešte vela :D holky vyzerajú velmi pekne, automaty sa chystám ísť budúce kolo, teda ak vobec nejaké bude...

ale k veci! o automatoch mam čo to naštudované a rozhodne, ako ty vravíš, neTOPuj, ohýbaj! :) konkretne by som použil LST a ešte konkretnejšie asi špirálovitú techniku, javí sa mi ako najefektivnejšia podla všetkých zdrojov čo mam obkukané, jednak koli využitiu miesta(krutiš to doslova do špiráli ako kytka rastie, takže ani nebude pretŕčať-vyčnievať "susedám" do kvetináčov a bude si veselo rásť na svojom teritóriu :) ale to je len moj názor, da sa s tým kadejako vyhrať, je to na tebe len ich proste lúb celým srdieškom(no homo) :) pre pochopenie prikladam foto, zdroj google... ohýbať by som začal keď bude cca taká ako na prvom obrázku. na tuto techniku máš aj dosť ppči kvetináče pozerám, tam len spravíš dieru zadrotuješ o ňu a vualaa..btw-rada. ak chceš viazať rozhodne si pořiď tyčinky na čistenie fajok, v každej trafike to majú, stoji to par korun a je to fest ppči ja s tým drotujem snáď všetko..

inak pekný nápadík s tými tlmičmi, len mám obavy či nebudeš mať problémy s tlakom v potrubí, resp. s podtlakom v boxe, tj. aby sa ti nestalo že aj keď maš pacháč a otvoríš box sa na teba vyvalí kúdel smradu. tak daj vedieť ako to facha. tiež čím ďalej tým viac rozmýšlam že ťa okopírujem lebo bývam síce ešte v poctivej hrubostennej panelovej bytovke no stále rozmýšlam, či ten ventilátor nieje počuť k susedom.. hlučný je asi ako..čo ja viem proste keď zavrem jedny dvere drevotrieskové so sklom v strede tak ho ešte stále dosť počuť vo vedlajšej izbe..
cranked
Vypadá dobře ta metoda. Včera na zahraničnim foru sem o tom něco málo četl. Ale díky za doplňující informace. :) dělat díru se mi do těch květináčů nechce. Objevil sem na netu, že v papirnictví prodávají takový clipy s okem. To jen dám na kraj květináče a mělo by to fungovat i bez děr :) Info dodám celkem vychytávka.

S podtlakem by neměl být problem když pasivní přítah tahá čerstvý vzduch. Jako ztráty výkonu (tlaku) jistě budou, ale myslim si že to bude smrdět tak či tak když necham déle otevřenej box. A od toho miluju vonný tyčinky :D. Tak to máš dost hlasité. Já slyšim jen trochu proudit vzduch v tom pokoji a vedle už nic. Ani z okna neslyšim, že by vedle něco běželo. A taky sem právě byl paranoidní, že to slyší sousedi vedle a nahoře. Takže určitě doporučuji zaboxovat a dát tlumiče.

A kdyby byl problém z velkou ztrátou tlaku tak se furt dá hrát s velikostí toho tlumiče.

Ať se daří ! :)
Hackthor
áno áno presne to s tými klipmi ma potom napadlo len už som ležal a nemal som po ruke ntbk(nechcu sa logovať cez mobil, no vpn protect :D) tak som rad že už si to objavil :) uvidíš po čase ale myslim že keď už to viacerí pred tebou skúšali tak by to mohlo byť good, u mna je problem že to odsavanie pozostava z komunistického ventilátora, akože ťah ma dobrý len by som mu nerád pridával nejaké prekážky keďže je to moja jediná nádej v týchto infernálnych horúčavách :D aj to už mám celkom na mále s tým teplotami vo vnútri.. good luck a nezabudni vela fotiť ! :D
cranked
To jo teploty jsou teď celkem zajímavý ale držim se max. na 30 stupních ale průměr kolem 27 což jde. A teď k tématu.

Dneska jsem dal holkám 5ml+5ml Coco A+B
2ml power roots+2ml enzym

Voda na vstupu 5.8pH a EC 1.1
Dále jsem měřil u každé výstupy. Celkem zajímavé hodnoty a přijde mi, že jsou strašně malinký na to že už jedou 18. den viz. fotos
cranked
Vrchní řada první kytka z leva měla na výstupu 6.8pH a EC 0.7
cranked
Druhá EasyBudka tj. prostřední v horní řadě měla odpad 6.6pH a EC 1.1
cranked
A poslední EasyBud měla na odtoku 6.7pH a EC 0.8
cranked
A teď spodní řada NorthernLight první z leva měla 6.7pH a EC 1.0
cranked
Druhá NL měla 6.6pH a EC 0.8
cranked
A konečně poslední NL měla 6.9pH a EC 0.9
Hackthor
waa pekne fotky, ešte krajšie bitchez :) nj automaty sa dlhšie rozbiehajú, pre to ich chcem skúsiť v bubbleri, či ich to zo začiatku viac nenakopne. northern light AF som šiel raz vonku, zasadené v júni, takmer stále bolo pekne počasie a aj tak mali na výšku len nejakých 50cm, bolo toho len cca 15g z jednej ale za to salámy! no v tvojom prípade pevne verím a prajem nech toho bude najmenej 1,5g/w priatelu ;)

inak ten meanwell driver na QB nechceš dať radšej von z boxu koli teplote? ten moj je neskutočne žeravý. je pravda že teplý vzduch stúpa nahor a odťah by ho teoreticky mal hned odsať, no skúsil by som aspoň ;) k+
someone.noone
Jsem na ty af mega zvědavý tak se snaž ať mi spadne brada :D :D
cranked
Díky dělám co mohu :) Tak 1.5g/w je sci-fi :D ale důležité je že mě to neskutečně chytlo. A to je hlavní, že mohu spojit dva koníčky. Fotografování a zahradničení :) Ať bude výsledek jakýkoliv tak budu spokojený, že jsem dokážal něco vypěstovat :)...Jinak ten driver budu dávat ven až koupim nějaký prodložení kabelu.

someone.noone : Dělám co mohu :D První kolo je loterie :D
Hackthor
citace:
Tak 1.5g/w je sci-fi :D


práveže vôbec nie si myslím, nezabudaj že automaty nepotrebuju periodu na kvitnutie tj. tie buchty su ovela monštróznejšie v porovnaní s periodou :D inak ako svietiš vlastne? hlavne nech ti to tie automaty pekne zaplnia a pekne sa vetvia a uvidíš že budeš prekvapený s výsledkom, som si tým istý :)

growing nieje koníček, to je proste pasia :) :) <3
cranked
citace:
Původní příspěvek od Hackthor


práveže vôbec nie si myslím, nezabudaj že automaty nepotrebuju periodu na kvitnutie tj. tie buchty su ovela monštróznejšie v porovnaní s periodou :D inak ako svietiš vlastne? hlavne nech ti to tie automaty pekne zaplnia a pekne sa vetvia a uvidíš že budeš prekvapený s výsledkom, som si tým istý :)

growing nieje koníček, to je proste pasia :) :) <3


To je fakt, ale vzhledem, že je to mé první kolo tak je jasný že udělám spoustu chyb. Svítím 18/6. No snad se to trochu zaplní páč je to 19 dní a stále jsou strasně nízké. Už rostou 3tí pořadný listy a stále mají kolem 10-12 cm což je strasně málo na to, že příští týden už by to mělo pomalu přecházet do květu. Ať to dopadně jakkoliv tak je to mé první kolo takže šance se toho plno naučit. Což zatím plnim. Vždy se objeví miniproblém tak strejda google najde zde či na zahraničních forách :D A o to má jít především o čistou radost z toho a možnost se naučit spoustu nového :)
Hackthor
byť tebou na to hodím 24/0 alebo 20/4 nech sa to trochu rozbehne do toho "kvetu"..nezabudaj že autoflower tiež rastie popritom ako kvitne, a to ovela rychlejšie obzvlášť keď može kvitnúť pri 24/0 a vlastne hociakej "periode". všetky kytky ktoré potrebujú periodu k tomu aby začali kvitnúť maju tendenciu natiahnúť sa aj dvojnásobou rýchlosťou medzi obdobím kedy ich prepneš a tým ako sa im zastaví rást a veškerá energie ide do kvetov. čim lepšie podmienky im v tomto období ponúkneš, tým viac sa "vyšvihnú". moj názor. a jedna z tých podmienok je aj svetlo... resp. jeho intenzita a doba počas ktorej stihne byť toto svetlo behom 24h produkované.

alebo tie kytky opatrne pod sprchou vybrať z toho kokosu a dať to do bubblera=DDD kludne s tým pomožem keď tak,cely setup cost 1450czk, np. ;)

moj nazor je že hocičo urobíš určite tie kytky nezostanu zakrpatene inak počul som že AF maju radi mega velke kvetináče a vela prievanu neviem čo je na tom pravda
cranked
citace:
Původní příspěvek od Hackthor
byť tebou na to hodím 24/0 alebo 20/4 nech sa to trochu rozbehne do toho "kvetu"..nezabudaj že autoflower tiež rastie popritom ako kvitne, a to ovela rychlejšie obzvlášť keď može kvitnúť pri 24/0 a vlastne hociakej "periode". všetky kytky ktoré potrebujú periodu k tomu aby začali kvitnúť maju tendenciu natiahnúť sa aj dvojnásobou rýchlosťou medzi obdobím kedy ich prepneš a tým ako sa im zastaví rást a veškerá energie ide do kvetov. čim lepšie podmienky im v tomto období ponúkneš, tým viac sa "vyšvihnú". moj názor. a jedna z tých podmienok je aj svetlo... resp. jeho intenzita a doba počas ktorej stihne byť toto svetlo behom 24h produkované.

alebo tie kytky opatrne pod sprchou vybrať z toho kokosu a dať to do bubblera=DDD kludne s tým pomožem keď tak,cely setup cost 1450czk, np. ;)

moj nazor je že hocičo urobíš určite tie kytky nezostanu zakrpatene inak počul som že AF maju radi mega velke kvetináče a vela prievanu neviem čo je na tom pravda

Dal sem těch 20/4. Snad budou vděčný o ty 2 hodiny denně navíc :D. To sice ano, ale já potřebuju, aby vyrostli teď ať je mohu ohýbat konečně. Teť to nemám pomalu za co chytit stále. Klidně mi hoď pm na ten tvůj bubbler. Příští kolo sem chtěl jet wilmu pokud toto kolo dopadne dobře. Tak průvan nikdy nezklame. Čim víc tim líp si myslim a mají 11L kvetináče takže na nedostatek místa pro kořeny si nemohou stěžovat :D.

Trapí mě od čtvrtka tyto žluté skrvny na spodních listech. Od čtvrtka je rosim upravenou vodou a na 0.5L sem přidal 25ml hořké soli. Včera sem jim dal jen Coco A+B+Enzymy. Vynechal sem roots.

Nevíte co jim chybí? Díky předem za tip co by jim mohlo chybět.
Hackthor
dobre si udelal s tou horkou solou :) priam pohotovy zásah :D a čo viac dodať.. je vela sposobov ako im dopomocť, napriklad ako som spominal premiestniť ich do niečoho vzdušnejšieho, keď som ešte rozmýšlal nad hlinou alebo kokosom, zvažoval som "AERO-POT", vraví ti to niečo? isto im vieš pomocť aj tým že im dopraješ vysoku vlhkosť.
cranked
Myslíš, že to je z nedostatku Magnesia? Jestli jo tak o starost méně :). Jj slyšel jsem o tom, ale já kvůli vzdušnosti použil textilní květináš, ale prej je to fajné, ale taky relativně drahé. Vlhkost sem už zvedl a snažím se kropit 3 denně.

Jinak dneska sem si zkusil první ohýbání. Snažil jsem se jen dát listy stranou, aby světlo dosáhlo na malinký budoucí paličky. Viz. foto

A dneska sem nejspíš udělal chybu s hnojením. v důsledku toho, že se listy zbarvovali do žluta jsem včera dal nad plán 5ml+5ml Coco A+B a 2ml Enzymu a dneska sem na to zapomněl a dal jim dalších 10ml+10ml Coco A+B a 4+4ml Enzymu a rootsu. Na výtoku měla jedna kytka 1.7 EC. Snad to bude v pořádku.
cranked
Menší Update. Dnes jsou na světe 22. den. Dneska měli jen vodu a postřik s 2ml vita race. K večeru je zkropím ještě jednou a zítra zbytek z půl litru. Dneska sem dokoupil ty clipsy a pěkně všechny ohnul. Když jsem se snažil do nich vžít tak jsem pochopil jak bych to měl ohýbat. Po včerejším ohýbání částečnym a dle mě chybným stejně ty vetšičky pěkně povyrostli. Každým dnem to roste hezky a ty žlutý listy vypadá to bylo asi tím Mazneziem páč už to přestalo musím zaklepat. Perioda je 20/4.
Hackthor
krásně! čo tie listy? prebrali sa nové k životu, myslím chytili farbu? flaky už asi len tak nezmiznú, uvidíš aké to budeš mať listnaté, podla vlastnej skusenosti tipujem že dosť :D takže by sa poškodene listy mohli keď tak neskor poobstrihávať... vedlajšie. hlavne že rastú! budem sledovať len teraz som bol chvílu zas preč a tiež som sa nestihol čudovať.. :D tak ať to roste !
cranked
Jak píšeš ty poškozené, už dobrý nebudou. Důlěžité, že se to žloutnutí nepokračuje opět musím zaklepat :D. Stříhat je raději nebudu, prostě je ohnu aby nevadili. To ohýbání mě baví :D Sice je trochu mučim, ale výsledky jak rostou ty vetvě které by jinak tak rychle nerostli jsou úžasný :D. Taky ať ti to jde hladce :)
cranked
Tak zloutnutí pokračuje na dalších listech od špiček. Už sem objednal CalMag a zítra průplach a od znovu. Udělám to upravenou kohoutkovou vodou. Máme EC0.2 takže cajk. Ale co mi dělá starosti je že jeden list byl z části suchej. Čím to? Kropím to 2-3x denně a vodu buď s hnojkama nebo obyč mají každý den.
Hackthor
Hmm, zváštne. ten list može byť suchý napríklad od ventilátora, inak netuším prečo by bol len jeden obschnutý :/ EC 0,2 si namiešal lebo myslíš že boli prehnojené? ake maš ph zalievky? skus calmag, možno si namiešal tu horku sol v slabom pomere(len vravim čo ma napada). dúfam že sa to spraví do hajzlu..
cranked
Tak dle toho co sem pročetl tak ten suchý list řešit nějak zvlášť nebudu. EC 0.2 mi teče z kohoutku takže jen upravim ph a tím to budu prolejvat. Ať dám všechny kytky do stejný urovně s ph o ec výtokama. Tu hořkou sůl zkusím dostříkat co sem namíchal a zítra mi přijde ten calmag. Přeci jen 100kč za 250ml není moc, než to řešit dolomitem či tou hořkou solí. Spraví přeci jen kytky jsou jako plevel v dobrém myšleno :) Easybud je strain který snese dosti :D.
Woody
psst .. nemas tam def. ani horcika a ani vapnika .. nedas fotky prosim ta ? inak od toho neustaleho kropenia so vsetkym moznym si co slubujes ? gl
cranked
Kropil sem jen hořkou solí teď po druhé a jednou týdně vita race. Každopádně dnes sem to vše propláchl a ustálil sem všechny na 6.2 ph výtoku a 0.3 EC. Zítra dám jen Coco A+B a udělám fotky na normalnim světle.

A jsem rád, že vše nejde hladce, alespoň je to šance se něco naučit :) Jedno již vím, že automaty zavírat do skříně už nebudu :)
Woody
citace:
Původní příspěvek od cranked
... Kropím to 2-3x denně ....


hmm ?
Hackthor
zdar. už som asi prišiel na to od čoho máš tie flaky..zopár sa mi ich tiež objavilo, po tom čo som posúval svetlo nižšie. je to z presvetlenia.. stačí trochu dvihnúť svetlo podla mňa, vyskúšaj a daj vedieť či to prestalo. každopadne si myslím že tym cal+mag ani horkou solou nič nepokazíš, keďže pod ledkami si ho kytky pytaju o čosi viac. vela zdaru, H
cranked
Woody: když kropim tak na jednou spotřebuji cca. 150ml z 0.5l což znamená, že to tím roztokem s vita race kropím někdy i 2 dny.

Světlem myslíš? Já jen že světlo sem měl cca. 40cm na vrcholky. Dneska sem to zkusil hodit na 52cm tak uvidím. Jinak zde přikládám fotky. Není to roztříděný páč mi blbne myš a byl sem rád, že sem to konvertoval z rawu do jpg.

Jinak dneska jsem dal 2ml/l Coco A+B tj. 8ml+ml na 4l
1ml/l Enzym a 1ml/l Power roots ( ten roots asi už dávat nebudu)
1ml/l CalMag preventivně když už mi přišel :D
Vstup 5.8ph a EC 1.6
Výstup sem zas naměřil 6.5ph-6.9ph a EC 0.7. To Ph výtoku jsem včera měl 6.2ph a dnes zas tohle. Takže uvidím jak na tom budou dál.
cranked
...
cranked
..
cranked
.
cranked
A poslední serie. Uff :D
Hackthor
no ani sme sa nenazdali a hneď sa je na čo pozerať že joo ;) tak podla mna tie velke béžové flaky sú 100% spálenie od svetla, tie konce listov vyzerajú byť spálené z prehnojenia. skus trochu ubrať, ec 1,6 je zbytočne vela v tejto fáze, myslím si. inak sa ti to pekne rozrastá a som mega rad že ohýbaš, len nezabudaj včas povolovať droty ako stonky hrubnú, inak ich priškrtíš. to len preventívne, isto si dávaš pozor ;)
cranked
Zvednul sem to světlo o 10cm a to přehnojení je možné, páč sem jednou zapomněl, že jsem předchozí den hnojil tak sem jim naložil podruhé za sebou. Teď budu prolejvat vodou 2 dny a uvidím jak na tom budou. Když vemu v úvahu, že plagron v tabulce píše 25ml na 10l tak sem dal 8ml na 4 l tj. že zbývá dát nějakých 17ml do konce týdně. Beru to spíš orientačně. Zkusím ubrat na hnojkách teď :) Díky celkem se snaží holky, ale už automaty nepojedu.
cranked
Včera dostali holky jen vodu a dnes sem jim dal vodu+1ml/l Enzym. Zítra lehce přihnojím tak na 1.0 či 1.1. Myslíte, že můžu dávat stále roots nebo už ne? A ještě jedna taková menší otázka. PK13/14 dávat či jen jet A+B a enzymy a později ten sensation či to raději nechat na příští kolo kdy pojedu periody? Díky předem za rady. :)

btw: holky rostou krásně bez připálených špiček, ale raději už je budu hnojit míň. A fleky se také netvoří po tom co sem zvednul světlo na cca. 52cm.
cranked
Dnes 1,25ml/L A+B
1ml/L Roost+Enzym

Ph 5.8 a EC 1.0

Teď budu opatrnější s hnojkama. Přikrmit se dá vždy :)
cranked
Včera jsem dal 1,75ml/L A+B
1ml/L Enzymy
pH 5.8 a EC 1.3
Dnes jen vodu a trenink :)

Budu se snažit to EC držet na 1.3..Na pár rostlinkách se mi objevily flíčky. viz. foto neví někdo co to může být? Díky moc
cranked
:-)
Et23
Nedostatek cal mag.
cranked
Díky za radu :) K+
cranked
Tak dnes sem dal 2ml/l CalMag
0,5ml/ green sensation ( použil jsem ho jako booster pro regeneraci po nedostatku CalMagu navíc už se dělají kvety takže ho budu dávat častěji )
1ml/l enzymy
Složku A+B sem dnes nedal páč výsledný EC bylo 1.5. Konec hlášení :D
cranked
Po delší odmlce nahodím pár fotek. První easy bud jede bomby ( vrchní řada)
A prostřední NL což je spodní řada je nějaká seklá. Jako by se uzavírala, ale takhle vypadá již asi 4 den. Ostatní už kvetou. Přidal jsem Green sensation+royal sugar oboje 1ml/L. Co se týče EC držím ho na max. 1.5 ( dnes 1.6) Ale snažím se to dělat pocitově. Na tabulky prdim a ani si už každý hnojení nezapisuji. Celkem sem prokaučoval srovnaní všech vršků. Takže, nekteré jsou blíž a některé dál. Každopádně to, že si automat přepne kdy chce beru jako mínus a utvrdilo mě to v tom, že už jedině periody. Pěstu zdar ! :)

ps: dát ještě dvě kytky tak na poprvé celkem slušně zaplněný prostor :)
Hackthor
hmm velmi pekné, kiežby aj mňa tak chceli skorej poslúchať s tým výškovým tréningom :D tak nech sa ti ešte darí a nech to hesky bobtná :)
cranked
Zdravím,

přiznávám hned na začátku, že na konci jsem se vybodl na focení a přidávání aktualizací v příspěvku. Mnoho faktorů za to může. Především, sklizeň na dvakrát z toho jsem neměl box u sebe nějaký čas. S tím spojená menší plíšen asi na 3 nebo 4 vrškách. Vše odstraněno.

První sklizeň šli 3 slečny pod kosu. Druhou sklizeň dvě slečny a jednu slečnu jsem daroval kamarádovy, jelikož se sekla a asi 2 nebo 3 týdny stagnovala a nešla do květu. Celkově bych hodnotil automaty jako opravdová zbytečnost do stanu. Myslel jsem si naivně, že od semínka za 2 měsíce kosa, ale teprve dnes jsem dosušil zbytek z druhé kosy.

Teď k výnosům. Beru to hrubého včetně nedomrdlích palic. První várka byla 150g a druhá várka. která byla počítána poctivě s krásnýma paldama na nějakých 222g. To jest nějakých 372g. Což mě velmi překvapilo. Na to, že jsem musel jednu kytku dát pryč. A odstranit nějaký části vršků kvůli plísni. Vyzkoušel jsem si alespoň, že toto světlo z Alibaby má smysl. Další kolo dokoupím ještě jeden panel a uvidí se.

První fotky jsou z první sklizně 3 slečen a druhé dvě fotky jsou z největší paldy a naboxováno. Díky všem co jste sledovali a ještě jednou se omlouvám za neaktualizaci treadu. Pěstu zdar !
cranked
Druhá sklizeň. Ps: co je co netuším pomíchalo se to. Pro příště vím, že to nebudu mít rozdělené na řady, ale každý květináč pěkně označen. A další poznatek je, že textilní květináč snadno chytá plíseň, takže druhé kolo pojedu RootPoty což je stejný jako airpoty akorát lepší litráž pro mě. Peace ! :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma