Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Uplný začátečník - pár dotazů - Klikni zde pro originální téma
salamnibrnak
Ahoj,

jsem tu nový, ale již pár dní čtu příspěvky mistních lidí, rady do začátku, nicméně, pro mě, jako naprostého amatéra jsou některé věci moc složitě napsané a těch informací a způsobů je tolik, že naprostý laik jako já se v tom ztrácí, proto bych se chtěl zeptat ve vlastním tématu. Kadopádně klobouk dolů, netušil jsem, že je to pěstování taková věda. Snad mi odpovíte.

Chtěl bych si pořídit Box na pár kytek, vyhlédl jsem si jeden takový
https://my-garden.cz/growboxy-kompl...4-rostliny.html

myslíte, že mě bude na ty 4 kytky (max) stačit i s těma komponentama, která k němu jsou ?

Za další, ve FAq jsem četl, že se pěstuje z řízků/klonů, nemuzu si do boxu dát například 4 semínka nějaké odrudy a pěstit ?

Předem díky za odpověd!
Growoli
Čauko
Já myslím že to bude plně dostačující i když nevím jak na tom je to stínidlo,já používám zásadně a-wing
Možná by stála za úvahu k tomu dokoupit ještě MH lampu na růst má lepší spektrum za na květ přehodíš květovou
K těm semínkům, samozřejmě že můžeš,já osobně jedu semínka celou dobu....
salamnibrnak
Tak super, díky moc, dobře, koupím jednu zvlášt na růst a na květ.
Subatomic
Zdar, taky jedu ze semen a je to mnohem veselejsi, kazda kytka je takovy prekvapko. Co se tyce toho kompletu, prijde mi to trochu predrazeny na to ze je tam vobyc TT125 odtah a klasik stinidlo. Jinak osobne bych se na MH z vysoka... Mam ji doma asi 5 let a jel jsem ji asi 2x, nevyhoda je ze se neda regulovat vykon, a palit 250w na maly prcky v tak malym prostoru mi prijde zbytecny. Ja celou rustovou fazi jedu s HPS, tlumenou na 150w a je to pohoda! Jinak nejlepsi vybojky hps jsou od Philips a daji se sehnat za 3kila v elektroshopu. At se dari!
Freelancer
Zdar koukni na tohle https://www.bestgrow.cz/pestebni-se...w--60x60x150cm/
Growoli
No jo ale tam má digital předřadník a tady starej elektromagnetický
No vidíš Subatomic jede vlastně celou dobu pod hps,mě se právě zdálo,tento tak.mas ale nebyl jsem si jistý....regulovat se nedá to máš pravdu, otázka jak moc by byl rozdíl v růstu/větvení pod mh/hps
salamnibrnak
Borci, díky moc, netušil jsem, že dostanu tolik odpovědí, velmi si toho vážím.
Věc se má tak, že jsem si koupil pár semínek, dám to za okno a počkám, nicméně okno mám na západ, balkon na východ, první patro v centru velkého města a čím více jsem si tady u vás na Groweru četl, tím více mě to začalo lákat a teď jsem se do toho úplně ponořil, možnost si vypěstovat něco sám je super, navíc jsem do této doby netušil, že se dají sehnat semínka kterékoli odrůdy.

Přemýšlím, že koupím nějaký předřadník, ale co se týče dlouhodobých nákladů a poměr cena výkon asi zvolím tento https://tinyurl.com/y8volfja, abych mohl regulovat výkon, jak píše Subatomic, navíc prý vydrží déle.
Freelancer
Anebo se poohlédni po nějaké Ledce sice to je dražší ale má delší životnost
salamnibrnak
už jsem se díval, stojí kolem 3500 tisíc, zkusím vypěstovat něco a když mi to půjde dám do toho další peníze.
Freelancer
Taky jsem to tak udělal ale zbytečně jsem vyhodil prachy. Ono 3500 dát za ledku anebo 2500 za hps už moc velký rozdíl není ale chápu. Tak přeji dobrý výběr a ať ti to krásně roste
M@gicWeeD
Kontaktuj clena Growplace, urcite ti udela cenu a i poradi. Nehlede na to, ze nikde v zadnym ucetnictvi nebude figurovat tve jmeno.
salamnibrnak
již spolu komunikujeme, díky
koles
citace:
Původní příspěvek od Subatomic
Jinak osobne bych se na MH z vysoka... Mam ji doma asi 5 let a jel jsem ji asi 2x, nevyhoda je ze se neda regulovat vykon, a palit 250w na maly prcky v tak malym prostoru mi prijde zbytecny. Ja celou rustovou fazi jedu s HPS, tlumenou na 150w a je to pohoda!


Ja mam tedy zkusenost, ze tlumit jde i MH. Mozna zalezi na predradniku a/nebo na lampe, nicmene s digitalnim mi to fungovalo - MH 400 W startuje i na 250 W (ztlumeny predradnik 400).

Pokud jen jednu lampu, tak ji staci dat na zacatku vys. A prodavaji se i vybojky s kombinovanym spektrem (viz sunmaster)...
AladinXXX
Taky jsem driv reguloval 400w mh na 250w a v pohode.
Nekde jsem cetl ze se to nedoporucuje kvuli tomu ze se ti zhorci spektrum,ale toho jsem si nejak nevsiml.jelo to normalne.
Zkouseno u vice lidi.....
salamnibrnak
Děkuji, vemu předřadník na 250 s regulací 150W, na ty 4 kytičky mi to snad bude stačit...
Trisuli
Ahoj všem. Ty odkazy na komplety co tu jsou- boxy v nich mají výšku jen 150 cm. To znamená na rostlinu vysokou max 50-60 cm. Takže jen na prcky?? Mikropěstění?? Nebo co?
Osobně mám stan vysoký 180 cm a je to málo- bral bych klidně 200.
The OG
citace:
Původní příspěvek od Venca 8805
Příspěvek č. 2
Čau lidí sem tu novej pěstují prvně mám stan 60x60x175 světlo URBAN LED CFR 110 Quantum board co myslíte děkuji za každou radu pěstovat chci 4 kytky v kokosu hnojky mám od plagronu coco A+B pak růst květ


přestaň to tady spamovat voe
ptáš se na tu stejnou sračku přesně v 6ti vláknech jak imbecil
začni něco tady studovat
nebo jdi doprdele!

čest
MICHAL88
Podle mě je to úplně v pohodě. Na čtyři kytky a watáž 250w bych nevymýšlel pičoviny a koupil tohle. Je to dostačující a tím, že je to komplet, bych předpokládal, že i bezpečné na zapojení. Každopádně být tebou, dám si tam hlínu ať můžeš dát kytky až na zem. U kokosu potřebuješ odtok a tím pádem bys je musel mít výš od země navíc z vrchu ti bude viset lampa, kterou nemůžeš pověsit hned nad vrcholky, ale aspoň nějákých 20 cm + pacháč a větrák. To znamnená, že max výška kytek před smrtí cca. metr a vzhledem k počtu kytek si budeš moct dovolit i nějáký to ohnutí, abys vyplnil prostor. Jdi do toho a hlavně krm je ze startu podle návodu a udržuj správný PH, to je základ úspěchu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma