Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Stavba malého boxu 150W HPS - jaká je ideální výška? - Klikni zde pro originální téma
ShinDy
Zdravím groweři,

přemýšlím nad tím že bych si postavil 2. menší box. V hlavním boxu svítím QB LED, ale vzhledek k tomu, že pracuji u veřejného osvětlení tak, abych ušetřil finance tak si dotáhnu komplet 150W (zapalovac, tlumivka, vybojka HPS i MH). Výbojku plánuju umísti do cooltube.

Plánovaná sestava:

-skříňka 60x40x100(120)
-MH na růst Philips MASTER CityWhite CDO-TT Plus 150W/942 - 4200K (není optimal , ale lepší než HPS)
-HPS na květ Philips MASTER SON-T PIA Plus 150W
-místo předřadníku startér + tlumivka
-cooltube prima clima 125mm
-odtah bez pacháče VKO 125mm 185m3
-odtah v květu s pacháčem RAM 2 rychlostní 125mm 248/284 m3 , který je zatím ve větším boxu než bude nahrazen
-přítah pasiv

V boxu mám v plánu jet ze začátku 2 kytky z klonu kultivace SCROG a až rozjedu matkárnu tak bych jel i SOG 24ks v 10x10. Sázet budu na začátku klasika do substrátu, ale na další kola bych si udělal už bubbler. Otázka se kterou si lámu hlavu je ta výška boxu jestli stačí 1m nebo dát raději 1,2m nebo ještě víc? nemám přiliš zkušenosti s HPS navíc v cooltube, jinak kdyby vás napadl nějaký podmět k setupu tak sem s ním.
murmur
Nazdar, metr výšky stačí tak v růstu, a s výbojkou - bez šance. Mám podobnou skříň, ale 150cm vysokou a s LED světlem, a vycházelo to občas natěsno. Spočítej výšku květináče a kytky plus 20cm pod lampou a taky něco nad ní. A ta cooltuba má obvykle 48cm, takže se tam vejde leda napevno do stěny. Ať to roste!
ShinDy
No co jsem koukal na cool tube tak ty menší maj 40cm a ty vetsí maj tech skoro 50cm, ale otazka jak ty rozmery udavaji taky , to uz by se pak vlezlo ve chvíli kdy bude filtr u vystupu. Jinak k tvé poznamce o výšce, že to máš při 150cm s ledkama kolikrát natěsno.. řekl bych že to dost zaleží jakou techniku jedeš když si tam hodím sít s květinači výška 23cm a sít nebudu dávat vysoko tak přece nepotřebuji box 150 cm vysokej. Mám ještě jeden box 60x60x160 s led panelem mám v tom white fire OG (60%sativa), kterej jedu takovej rádoby SOG (na sog už je to moc narostlé - velké květináče a zbytečnej skoro týden vege, když byli klony už dost velké) a nejvyšší má aktuálně lehce přes 60cm a zbýva nějaký měsíc a kousek do konce. Ten metr je asi blbost tech 120cm mi přišlo docela optimál max 140, musíš počítatm že když chci dát 150w tak to tolik neprosvítí čili musím zvolit kultivaci s minimen spodku => nižší výška.
ShinDy
Jinak by se dalo i klidně udělat ten box širší, aby se to lepe vlezlo s cooltube nejsem zas až tak limitovanej rozměry jen jsem si chtěl udělat microbox. Otázka pak teda ještě jakou plochu dokáže osvítit ta 150 páč 250 se v práci hůř obstarává jelikož se tolik nepoužívá.
ShinDy
Tady je třeba jeden z mých nízkých výpěstků trénovaných LST.
Johnny Blaze
Ak niesi limitovany miestom, tak sprav co najvyssie, kludne 180, duplom ak pojdes nezname geny, ktore nikdy nevies ci sa nevytiahnu 300%, obzvlast v bubbleri.
ShinDy
Omezený jsem a nejsem nechci to dělat tak vysoké to už by nebyl uplně micro growbox, jinak genetiky neznáme fakt nejedu :D převážně jedu z klonu pokud vyložene nechci genetiku, kterou neseženu. Ten bubbler ještě uvidím jestli to budu dělat i v tom malém, ale jestli tak pak už to bude pod led panelem co je zatím v boxu , který pak budu rušit a použiju ho na něco jiného. Každopádně v tomhle malém boxu plánuju jet převážně SCROG indiky a hybridy s převahou indiky a max když by pak byla vlastní matka tak SOG v 1l květnících, čili neplánuju tam pěstovat zelená monstra na to bude prostor 120x60 s výškou 210/240.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma