Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Můj první grow a mé první otázky - Klikni zde pro originální téma
st0rm
Ahoj Groweři!

Mám mnoho otázek ohledně mého prvního growu. Postupně bych je do tohoto příspěvku publikoval. Předem budu rád za jakékoliv rady!

1. Mám zářivku píchlou do přeřadníku, uhlíkový filtr zapojený do odtahového větráku a ofukový clip větrák - 3 napájecí kabely.

- Mám všechny tyto napájecí kabely píchnout do jedné prodlužky a tu teprv zapojit do spínacích hodin?Tak aby když se má zářivka po 18h vypnout, aby se vypl i odtah a ofuk? Nebo do spínacích hodin zapojím jen zářivku? Utáhne popřípadě prodlužka tak velký elektrický výkon (600w jen zářivka).

2. Nemám žádný větrák na přívod vzduchu, je potřeba? Stačí když nechám pasivní přísun vzduchu (díra ve stanu) a ofuk?

3. Do skříně 120x120 sem pořídil 9 květináčů a 9 podmisek. Četl jsem, že kytky nemají rádi vlhkost v půdě (pěstovat budu v substrátu).

- Mám místo podmisek pořídit spíše nějakou drenáž a rozprostřít jí po celém stanu?

4. 600W zářivka, přeřadník má možnosti 250w 400w a 600w, po zasazení vyklíčených semínek do hlíny mám na kolik W svítit a jak daleko od kvetináčů?

5. Odtah má také 3 možnosti síly, podle čeho zvolit stupeň síly odtahu? Pouštět odtahový větrák hned jak zasadím semínka, nebo po nějaké době?

Snažil jsem se najít na mé otázky odpověď, určitě tu někde budou a omlouvám se, že sem nenašel. Budu rád, když mi pomůžete. Děkuji!
st0rm
Dokáže prosím někdo odpovědět na otázky, nebo aspoň na část z nich? :((
Woody
zdar .. kamo nehnevaj sa ale otazky, ktore mas napovedaju, ze si sa nesnazil hladat vobec , zatial si si ani nic neprecital a skusenosti mas menej ako ziadne .. k tomu ta plocha a vykon lampy .. vizera to ako by si sa este ani len nebicykloval ale uz chces riadit enterprise .. poradit, usmernit nie je problem ale vodit ta tu za rucicku nikto nebude .. ja ti radim citaj :faq: .. nazaciatok ..
st0rm
Nečekal sem, že zrovna stálý člen jako ty mi napíše hate a úplně no-sense příspěvek.

Co ti přijde divný na stanu 120x120x200 s 600W HPS výbojkou? Můžeš nám prosím napsat co je na tom zlého/divného?
ShinDy
citace:
Původní příspěvek od st0rm
Nečekal sem, že zrovna stálý člen jako ty mi napíše hate a úplně no-sense příspěvek.

Co ti přijde divný na stanu 120x120x200 s 600W HPS výbojkou? Můžeš nám prosím napsat co je na tom zlého/divného?


Však má, ale pravdu nikdo ti tu nebude vypisovat to co zde bežně najdeš. Doporučuji si skutečně pročíst FAQ, oživení FAQ, indoor thready (je zde i přímo podkategorie elektro), projet pěstitelské seriály popř. i zagooglit apod. Já osobně za sebou nemám příliš kol , ale než jsem začal tak jsem si pár měsíců dal na to nastudovat teorii a pochopit spostu věcí proč je tak dělám pak jsem teprve začal s optimalizací sestavy, což se táké měnilo s přibývajícímy znalostmi z groweru. Můžu ti říct, že se to vyplatilo vytáhl jsem z toho téměř 1,5g/W hodně kvalitního hulení a to jen díky tomu, že už jsem teoreticky věděl co dělám.

Udivuje mě to, že si pořídíš takovej setup (není to zrovna malej prostor) a máš velké teoretické mezery, takže nebudeš pak vědět co dělat, ještě bych to pochopil u microboxu for fun na takový to seznámení.
Seky
Jednoduše řečeno drž kytkám optimální podmínky. Vysoká vlhkost během klíčení a růstu, nízká v květu (reguluješ pomocí odtahu). Teplota je ideální do 30 st.
Pokud je ale jedna z mála tvých znalostí informace že kytky nemají v hlíně rády vlhkost bude nejspíš nezbytný je výrazně doplnit.
Woody
dobre ranko priatelia :)

st0rm .. ano priznavam .. nemusel som ti to hned napisat takto ale nebol to cieleny hate .. skusim inak a iba ti tu prekopirujem otazocku : Hledal jsi odpověď ve FAQ a především v archívu diskusních fór?

a na setupe nieje zle/divne nic ... to je az nasledna kombinacia takeho setupu so zaciatocnikom .. tak prosim skus ty nam napisat co od toho ocakavas ? mozno sa nam podari spolu pohnut dalej ..
w_rhino
1, do hodin len svetlo ventilator nech bezi furt predlzka utahne minimalne 2000w malo by to tam byt aj napisane
2.no na 600w uz je dost problem chladenie takze ak mas vent 300m/h tak by to mal stihat zalezi aj aku budes mat teplotu mimo boxu
3 hnojenie a zalievanie je individualne podla hnojek pody genetiky teploty v boxe atd zalej tak aby strvtina vytiekla hnoj od 3-4 tyzdna zacni tretinovou davkou postupne zvysuj
4, no tak aby si nemal cez 28 stupnov na vrcholkoch
5 pozri 1
st0rm
Ahoj,

Seky, w_thino děkuji za odpovědi.

Woody, vím co si tím chtěl naznačit, nemám ti to za zlý.. Stan mi byl věnován, proto jsem pořídil rovnou 600W. FAQ určitě i nadále studovat budu.. Jen mi přišlo toto forum jako fajn místo na otázky u kterých si nejsem jistý.

Abychom to tedy shrnul:

- Lampu jako jedinou píchnu do spínacích hodin
- Odtah nechám běžet 24h - pomocí odtahu budu regulovat teplotu v boxu
- Ofuk předpokládám vypínat se světlem, či nechat také 24h běžet?
- Nejsem si pořád jist, jestli svítit rovnou na 600W když budou kytky čerstvě vyklíčený, nebo jestli začínat třeba na 250W pomocí regulace na přeřadníku (teplota mi je jasná)

Have a nice day!
ShinDy
1. ano jediné světlo spínáš časově
2. odtah nonstop - dobra je automaticka regulace podle teploty, ale není to nutnost - přeci jen když zapneš těch 600W tak ti to pritopí slušně
3. ofuk nech celou dopu pokud nemas z vice smeru tak bych to postupne premystoval at dostanou vsechny hezky vítr
4. 600w je hrozně moc na čerstvé klíčky nehledě na to, že HPS se na vege nehodi na to musíš pořídit MH a stačí o dost měnší vatáž, pod HPS se ti to bude hrozně táhnou protože máš hlavně červenou složku složku světla téměř žádnou modrou na vege. Pokud jen HPS tak řezy a jet SOG.
st0rm
ShinDy, mám tento set.

Na přeřadníku mohu nastavit svítivost na 250W, 400W a 600W. Předpokládám, že ze začátku stačí svítit 250W a jak kytky porostou, postupně zvyšovat?

Myslíš tedy, že mám ještě pořídit MH zářivku? Jsem popravdě docela bez peněz. Díky!
ShinDy
Pokud tam budeš mít ten sodík tak ho určitě snížit pokud koupis MH tak nižší watáž a neregulovat! pac regulace MH ti dojebe spektrum. Pokud chceš pěstovat jen pod jedním světlem doporučuju investovat do LED PCB nebo Vero se spektrem 3500k nebo 3000. Jinak asi nejlevnější grow MH 250W za 599. Jinak mužeš napsat Growplace a třeba by měl nějaaký MH za dobrou cenu.
Johnny Blaze
Metal halid nepotrebujes. Mozes ist rast pod sodikom uplne bez problemov. Videl som to tak x krat aj side by side rovnake geny a rozdiely si nevsimnes.
ShinDy
citace:
Původní příspěvek od Johnny Blaze
Metal halid nepotrebujes. Mozes ist rast pod sodikom uplne bez problemov. Videl som to tak x krat aj side by side rovnake geny a rozdiely si nevsimnes.


Jestli tvrdíš že nebude rozdíl pokud pojedeš delší vege pod HPS a MH tak proč je teda lidi střídaj? :D
st0rm
Myslíte že mám tedy pořídit jednu těhto MH zářivek na růst?

https://www.higarden.cz/400w/vybojk...r-grow-400w-mh/
https://www.higarden.cz/400w/vybojk...er-grow-mh-400w
Christopher T.
Já mám na růst MH Elektrox a nemám žádný problém, kytky rostou hezky. Takže můžu doporučit.
ShinDy
To MH od Elektroxu má lepší spektrum na ten růst takže bych šel spíš do té. Jinak jak už jsem psal předtím MH není nutnost ale pokud jedeš delší vege kor ze semínek tak se určitě vyplatí investovat těch 650 a nechej tam tu vege klidně do doby než se opravdu rozjede fáze kvetení v tom MH červenou furt máš a na tu fázi je to úplně dostačující a nerozjedou se ti ty patra
st0rm
Dobře, pořídím MH od Elektroxu.

Jedna z posledních otázek.. Mám hnojení od Plagronu - 100% Terra a semena Russian Snow od Vision Seeds. V plánu hnojení je plán na 11 týdnů.

- Mám plán hnojení začít hned jak kytičky vyklíčí a budou mít první lístky?
- V plánu je taky, že růst má být pouze 2 týdny, bude doba dostačující proto aby kytky dost narostly?
- V kolika CM je ideální přepnout na květ, když mám 120x120x200? Předpokládám, že kytka po přepnutí ještě nějakou výšku naroste.

Děkuji moc.
GrowPlace
Klidně i sunpro, jsou to dobré lampy.
ShinDy
Takhle brzo určitě nehnojit pořid pořádnej substrát light mix treba od biobizzu nebo plagronu a tam máš předhnojeno minimálně na 14dní. S hnojením začít třeba klidně tak po 3 týdnech od vyrašení děložních lístků, kdy dosáhnou pohlavní dospělosti (tam teprve začíná hnojící plán) a klidně jen s poloviční dávkou - důležité je sledovat kytky a podle toho hnojit. Jinak hnojit stačí 1 týdně, já to mám tak že dávam jednu hnojenou a jednu jen upravenou vodu týdně.

Jinak co se týče doby vegetace tak je to čistě na tobě, odvíjí se to od stylu kultivace, kterej jedeš a taky od genetiky, protože sativa ti mnohem více naroste po přepnutí než indika, mám aktuálně 60%sativu a přepínal jsem ve 25cm cca a ted kdy se začínají tvořit květy tak mají 60cm.
ShinDy
Doba, kdy začneš hnojit se taky odvíjí od velikosti pěstební nádoby, jelikož malý objem kytka velmi rychle vyžere. Každopádně pro prcky je nejhlavnější vlhkost, takže zvlhčovačka nutnost a případně ti dopomůže paříník (ale tam pacha na odvětrání).
ShinDy
citace:
Původní příspěvek od GrowPlace
Klidně i sunpro, jsou to dobré lampy.


Sunpro asi v poho jsou, ale když porovnáš ty 2 produkty tak Elektrox má rozhodně to spektrum lepší, ta modrá je tam výrazně lepší a cenový rozdíl je už minimální.
st0rm
ShinDy, děkuji za info..

Stačí tato basic zvlhčovačka? Teplo-vlhkoměr mám.. Budu se snažit držet růst 70-80% RH ; květ do 30%..

BTW ten růst 70% mám držet po celou dobu růstu? Až když přepnu na květ, tak najedu na 30%?

Ještě se zeptám, jak dlouho jsi jel ty svůj poslední indika grow týdnů (od zasazení po sklizeň)? Po kolika týdnech po vyklíčení nebo po kolika CM si cca přepínal na květ? Dík!
st0rm
Ahoj,

dnes je to 12. den od zasazení semen. Můj setup:

- 9x Royal AK Auto - Royal Queen Seeds
- 150W CFL zářivka, svítím 24h
- Kolem 70% vlhkost
- Odstátá voda, PH kolem 6.5
- Teplota 23-25°
- 2 dny přesezeno z malých startovacích květináčů do 11L

Příde mi, pár kytiček má nějaký problém např tyto 2, že mají jinak zbarvený listy než ostatní:

https://i.ibb.co/pWpp66y/zbarveni-listu.jpg
https://i.ibb.co/HXysmrS/zbarveni-listu1.jpg

A tato, že jí jdou listy spíše dolů, než nahoru:

https://i.ibb.co/h8X1zSQ/zohle-listy.jpg

Je to v pořádku? Nechybí jim něco?

24h jsem chtěl jet pouze po vyklíčení, dokud rostlinka trošku nevyroste.. Teď mám v plánu přepnout na 18/6 a takto to jet po celou dobu growu (včetně květení), je to v pořádku?

Seedbanka mi místo normálních celoroček poslala automaty, tak sem si řekl, že je vyzkouším.

S přepnutím na 18/6, mám vyměnit rovnou na 400W MH? Nebo jsou na to ještě moc malé?

Dík moc za rady.
YngwieM
18/6 rozhodne celou dobu growu nejezdi, jinak se kvetu nedockas nikdy, takze na kvet musis jet 12/12. 400W je OK, ale ne MH - to dela spektrum vhodne na rust, takze vymenit za sodikovku se spektrem pro kvet (nebo neco jineho vhodneho na kvet).
YngwieM
Mozna jsem to napsal nesrozumitelne... 18/6 pro rust MH, 12/12 pro kvet muze byt tejden nebo dva taky MH, ale jestli mas HPS, tak muzes rovnou prehodit.
st0rm
No já mám automaty, ty nepotřebují přepnout na 12/12, měli by se přepnout sami do květu, co jsem tak pochopil. Viz

https://www.royalqueenseeds.com/blo...g-cannabis-n83#
YngwieM
Aha, tak to pak jo.
eňo ňůňo
18/6 na autaky svítit muzes a to po celou dobu vegetace i květů.rozhodne,pokud máš automaty,nezkracuj fotoperioda.urcite jim naopak uděláš dobře,když přidáš na 20/4.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma