Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Ochladenie pestebného priestoru. - Klikni zde pro originální téma
Keir
Zdravím záhradníci.

Mám takú delikátnu otázku. Prichádzam sem lebo som už fakt zúfalý z neustáleho riešenia jednej veci dookola za posledné dva roky (???)

VYSOKÁ TEPLOTA V BOXE

Mám stan 60x60x140.

Kvôli teplote som zamenil HPS za COB (150W od Frynka). - Síce mi to zrazilo teplotu o cca 8-10°C, ale stále nie dosť. (áno s HPSkom som tam mal kľudne aj o 10 stupňov viac ako v Egypte [rekord 47°C minulé leto])
Kúpil silnejší odťah (aj s prislúchajúcim pacháčom): TT 125, 220/280 m3/h
Nasral som tam PC vetráky aby to ofukovali snáď zo všetkých svetových strán.
Dobre, dobre ! Príznám sa, príťah mám pasívny, čo by snáď nemusel byť až taký problém.
Ťahám od okna, nie priamo z vonku, niekedy priamo z miestnosti keď je vonku ročné obdobie menom Zima.

Vkuse som na 30-31°C. A to ešte ani nie je leto.

Aké mám teda možnosti:
1. - Vymeniť pc vetráky za najsilnejšie klipsňové ofuky čo nájdem (najlepšie oscilačné), počítam kúpiť minimálne dva, jeden na kvetiny druhý len priamo na lampu nech to teplo drží hore odkiaľ to pošlem odťahom von - LOGICKY
2. - Pridať príťah ale nie dosť silný aby mi robil v boxe pretlak, potom to cítiť po celom byte.
3. - Kúpiť EŠTE silnejší odťah, ale to mi snáď už vycucne všetky kvetiny z boxu.
4. - Uviazať si špagát okolo krku a skočiť z mosta, a s úsmevom si konečne prestať nad tým lámať hlavu. (Samozrejme joke)

Posledná možnosť je hlavnou otázkou tejto témy, a tá je smerovaná priamo na VAŠU kreativitu lebo ja z toho mám už fakt pomaly depresiu :D :D :D

Existuje nejaký špeciálny intergalaktický vynález ktorý by dokázal chladiť pestebný priestor bez toho aby to tam do prdele zvlhčoval ?

Čo mám boha nakúpiť 280 galónov tekutého dusíka a pomaly to tam púšťať ?

Poprípade ktorá zo spomínaných alternatív bude mať zmysel, a ktorá nie. Ide o to že už ma nebaví investovať ZBYTOČNÉ peniaze do nefunkčných riešení.


Potrebujem sa dostať na 27°C.


Diky za všetky kreatívne a hlavne FUNKČNÉ nápady :D


Moje depresívne výlevy berte s humorom, nemám žiadne samovražedné sklony,
išlo len o expresívne vyjadrenie dlhodobého sklamania a pokusov o napravenie tejto
smutnej skutočnosti, ktorá ma fakt jedného dňa zabije :D


.
DrGrinspoon
Volá sa to klimátizacia. To je taký vynález, ktorý dokáže chladiť vzduch. Ale budeš musieť niekde teplý vzduch z klimatizácie odvádzať.
Keir
Ako zriaďovať klimu kvôli tak malému boxu mi príde trochu praštené nemyslíš ? :D A zas aký je efekt keď to zároveň robí aj teplý vzduch , totálne kontraproduktívne. A klimatizácia celkom efektívne suší vzduch, čo tiež neni moc dobré. Nie len pre rastliny, ale ani pre obyvateľov mimo growbox.

Dobre, túto možnosť zrejme so zdravým rozumom vyškrtneme.

Čo si ľudia myslíte o tých ostatných spomenutých možnostiach ? Ktoré sa mi oplatí skúsiť, a čo z toho by mi moc na teplote nemomohlo ? Ide mi o to, nenakupovať bezhlavo niečo čo by aj tak nemalo vplyv na konečnú teplotu v boxe.
biz
cago..mas pravdu, pasivni pritah neni zadnej problem..

1.- klipsnakem nic nezkazis
2.- tohle je moznost, jak teploty stahnout, je treba to vyladit a snazit se udelat takovej "vzduchovej tunel"
3.- odtah mas silnej dostatecne, silnejsi bych nedaval

nevim sice kam mas odtah, ale ja bych to resil odtahem tepla primo ven, nebude se ti ohrivat vzduch v mistnosti a pasivne ti pujde do mistnosti cerstvej vzduch...taky zalezi jak mas orientovanou mistnost, jestli na jih, tak s tim v lete stejne moc nepohnes..
Mr.MEN
Ty jo kde to máš proboha? V kotelně? (asi ne když tam máš okno) Jak se ti tohle daří udělat taková obří teplota? Máš v pohodě teploměr?

Jedině koupit aspoň cooltube. A vyvádět to někam úplně pryč. Ale to ti teď nepůjde jestli máš ledky. Jestli se nepletu.

Tohle snad ani není možný. Když je venku ještě docela kosa. Jak tam můžeš dostat teplotu 30 - 31? To mě fakt hlava nebere. Já mám ještě vše zavřené aby mi tam netáhlo a stejně tam mám furt 20 - 23 max přes den. V uzavřený mistrnosti. S docela jinou watáží.

Nemáš tam i jiný zdroj tepla? Topení? Nebo něco? Tohle snad ani není možný. Ještě když máš docela pidi watty.

Jinak ti nikdo asi nic lepšího neporadí než klímu. Protože to jinak asi nevyřešíš. Stejně by mě zajimalo jak to dokáže udělat takovou monstrózní teplotu.
DrGrinspoon
Klimatizácia je jediná účinná možnosť a ty ju hneď na začiatku odmietneš -_-
Pokial nemáš možnosť ťahať chladný vzduch z pivnice alebo tak, tak to uchladíš inak len veľmi ťažko. Ono na teplotu v boxe vplýva hlavne to, aká je teplota v miestnosti kde je box umiestnený. Ak máš v byte 25 stupňov tak len ťažko spravíš 26 v boxe...
DrGrinspoon
Klimatizácia je jediná účinná možnosť a ty ju hneď na začiatku odmietneš -_-
Pokial nemáš možnosť ťahať chladný vzduch z pivnice alebo tak, tak to uchladíš inak len veľmi ťažko. Ono na teplotu v boxe vplýva hlavne to, aká je teplota v miestnosti kde je box umiestnený. Ak máš v byte 25 stupňov tak len ťažko spravíš 26 v boxe...
Keir
Nie, žiadny iný zdroj tepla tam nemám. No mohol by byť problém že mám asi najskôr teplo v byte. Ale tak nebudem zriaďovať klimatizáciu do prenejatého bytu len kvôli boxu. Alebo existuje nejaká mini klimatizácia ?
Mr.MEN
Tak teď jsem se díval na nejlevnější klimu a stojí cca 6500Kč cca 240euro. Je to taková mini přenosná klíma.
Žádný ten ochlazovač atd. Ale opravdu klima. Tak jí budu muset pořídit. Ale kvůli něčemu jinému kytky to vždy přežili nejvíc jsem tam měl v létě při těch největších vedrech tak 32.
someone.noone
Tak já teda přispějí taky trochu do.mlyna a snad ti pomůžu na leto plánuju taky ochlazovac takže je to zatím jenom nápad a netuším jak to bude v praxi fungovat ale k věci ... největší thermobox který je na trhu vyvrtas do něj z jedné strany asi cca 5cm na dnem diru průměr 100 někde v rohu. do protilehlého rohu cca 5cm pod vikem stejnou díru . Do první díry vložis kousek roury na tu druho pripojis vko 100 a sonoflexem do přítahu .do thermoboxu na střídačku prolozis chladici vlozky. A mělo by být vystarano.

Prijde mi to jako levné a efektivní řešení jen prostě budeš muset koupit víc vložek a měnit je ale to by neměl být až takový problem. Ale jak říkám v praxi zatím nevyzkoušené
Keir
Rád by som bral vzduch priamo z vonku, ale predsa v byte nebudem vrtať dieru do panelu. Popravde to bude asi teplotou v byte, mám pomerne teplý byt. Je tu tak 23-25°C. :(

Asi fakt len ta klima mi pomôže :D Diky za rady chalani, kľudne ešte niekto napíšte nápady a rady ak nejaké máte.
Mr.MEN
No ještě mě napadá jak tady zmínil someone.noone. Tak místo vložek, suchý led. Když to vyrábí někde v tvém městě tak to není zase tak extrémně drahá věc. A chladí to sakra hodně. :D
Ale pak je tu otázka jestli by si chtěl furt chodit pro suchý led. :D
No zdá se mi jako nejpřijatelnější ta klíma. Jinak se prodávají takové vložky do oken na vývod té roury. Možná by to šlo i s tím braním vzduchu.
Keir
Práve som pozeral presne na tie klimy s tou vecou na okno, javí sa to celkom atraktívne. Popremýšľam nad tým.
Johnny Blaze
Pri 150w nepotrebujes nic ine ako pootvorit okno. Netreba znovu objavovat ameriku.
someone.noone
citace:
Původní příspěvek od Mr.MEN
No ještě mě napadá jak tady zmínil someone.noone. Tak místo vložek, suchý led. Když to vyrábí někde v tvém městě tak to není zase tak extrémně drahá věc. A chladí to sakra hodně. :D
Ale pak je tu otázka jestli by si chtěl furt chodit pro suchý led. :D
No zdá se mi jako nejpřijatelnější ta klíma. Jinak se prodávají takové vložky do oken na vývod té roury. Možná by to šlo i s tím braním vzduchu.


No vidíš a pokud se nepletu tak suchý led je oxid uhličitý takže vlastně zabiješ dvě mouchy jednou ranou :D
Mr.MEN
citace:
Původní příspěvek od someone.noone
No vidíš a pokud se nepletu tak suchý led je oxid uhličitý takže vlastně zabiješ dvě mouchy jednou ranou :D

No ale aby si pak neodrovnal i sám sebe. :D
Woody
zdravicko .. s teplotami som mal aj ja problem .. vyriesil to novy teplomer :D .. alebo ..zeby ta 150W ledka topila az tak, ze to 125 odtah nevytiahne, z takeho maleho stanu?
Keir
No, môže byť problém aj to. Je to pomerne lacný teplomer. Aj tak som chcel taký so sondou :D Asi si ho zakúpim :D
Keir
Takže kúpil som nový teplomer,, i tak som chcel taký čo budem mať vonku zo stanu nech nemusím stále otvárať. Čiže taký simple obdlžniček s displayom teplota a vlhkosť a sonda je vnútri. PC ventilátory som vymenil za 20w oscilačný ofuk, konkrétne TENTO. PC vetrák som dal ako príťah.

Výsledok ? Nič sa nezmenilo :D

Takže teplotu nezbijem nižšie aj keď sa zbláznim. Áno môžte si klásť otázku ako je to možné že mám tak vysokú teplotu v boxe keď som takto naddimenzoval vzduchotechniku. Jednoducho mám zjavne teplý byt, a môžem mať aj okno dokorán a budem sa aj tak občasne dotýkať 30°C v boxe nech robím čo robím. Nevravím že tam je 30°C permanentne. To nie. Ale niekedy zvykne, a dosť som si s tým robil starosti. Teraz som si už istý že som ohľadom vzduchotechniky pre to urobil všetko čo som mohol. Myslím v rámci boxu.

Stále tu je možnosť klimatizácie, do ktorej sa mi popravde len kvôli boxu 60x60 moc investovať nechce. Myslím že väčšina z vás ma pochopí. Konope pestujem pre vlastnú potrebu, a som spokojný so svojimi produktmi. Na úkor občasnej trošku vyššej teploty v boxe, sa snažím všetko ostatné mať dokonale vyvážené. Učím sa, a snažím sa optimalizovať všetky podmienky, pomaly vychytávam všetky muchy, a získavam skúsenosti. Teplotu jednoducho už viac v tomto byte optimalizovať neviem.

Vďaka naddimenzovanej vzduchotechnike mám v boxe neustály "hurikán", čo pekne prevetráva rastliny, tým pádom sú "chladené" vánkom vzduchu, ktorý nie je zas až tak silný aby im uškodil, a vďaka tomu im čerstvý vzduch nechýba.

Otázka pre vás chalani:

Mám byť naďalej rozhodený z jemne vyššej teploty, alebo to hodiť za hlavu a vychytávať radšej ostatné faktory ? Podotýkam, nemám tam permanentne 30°C, ale občas to vyskočí.

Budem rád za vaše odpovede, rady, či povzbudenie.


Ďakujem,

Keir :)
someone.noone
Čus keira to by mě fakt zajímalo kde je chyba :D já v 60x60 zkouším teď 4kouli hps a nejvíc jsem se dostal na 27.5 stupně a to mi ještě na to pere přes okno slunko :D takže řekni mi kde je u tebe chyba :D
Keir
V byte mám cca 24-25°C a neviem to zraziť nižšie. Možno to je tá chyba.
someone.noone
citace:
Původní příspěvek od Keir
V byte mám cca 24-25°C a neviem to zraziť nižšie. Možno to je tá chyba.


To si nemyslím mám taky v místnosti kde je box 23-24 ...
Keir
Neviem, a ver mi že sa tým zaoberám už veľmi dlho :D Mám dať z pacháču dole tú bielu plsť ? pomôže to ? Ale to mi asi uhlie bude vypadávať že ? :D
DrGrinspoon
Someone.noone - kámo máš zlý teplomer -_- 400w hps v boxe 60x60cm v byte kde je 23-24? To ani s LED... 30 stupňov nie je inak zas taká tragédia.
Mr.MEN
Taky si pořiď "VitaLink Chill" a "Purolyt - dezinfekční prostředek".
První je biologický prostředek ke stimulaci rostlin, který působí proti stresu z vysokých teplot. Použití je možné i při teplotách vyšších než 30°C.
To druhé je dezinfekce na kytky a na stan. Protože při vysokých teplotách může být riziko plísní vyšší. Můžeš to stříkat vlastně všude. Co mne docela překvapilo a teď to zkouším. Protože jsem měl problém s padlím a tohle by to mělo jednoduše likvidovat. A přitom se to dá používat i v organickém pěstování není to chemický přípravek. I když chemie je všechno. :D
A asi bych se na to vykašlal. Nevím tedy co tam bude za teplotu až venku opravdu začne teplo. Ale aspoň ti to mírně pomůže vyhnout se všem negativním věcem.
Keir
Ďakujem za hodnotnú radu Mr. MEN, určite sa na to pozriem. Pliesní a podobných vecí sa moc nebojím, obzvlášť pri takej cirkulácii vzduchu, ale prevencia je prevencia, určite zvážim, pravdepodobne aj použijem. Je super že to ide používať v organike, idem totíž čisto organiku :)

Má tu niekto skúsenosť s vymenením tej bielej plsti na uhlikovom filtri za niečo tenšie napr silonku ? Samozrejme pracne a poriadne pripevnenú. Pomohlo by to ? Poprípade odstrániť to úplne ? Bude vypadávať uhlie ?

Poprípade ešte jedna vec. Čo sa stane ak by som kúpil pacháč s väčším priechodom vzduchu za hodinu ? Bude prechádzanie vzduchu cez pacháč lepšie ? Alebo naopak to pôjde ťažšie ?
someone.noone
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon
Someone.noone - kámo máš zlý teplomer -_- 400w hps v boxe 60x60cm v byte kde je 23-24? To ani s LED... 30 stupňov nie je inak zas taká tragédia.


Kámo mám v boxu 3teplomery :D rozdíl cca 0.5°C mám odtah v 60x60 320/500m3
Mr.MEN
Ne filc nesmíš odstranit. Uhlí přestává fungovat když je od prachu. Uhlí by ti nepadalo, ale po každém kole by si ho mohl vyměnit.
Ten filc průtok vzduchu tlumí velmi minimálně. Je tam právě kvůli prachu který se nesmí dostat na aktivní uhlí.
To že si nadimenzoval pcháč je pozitivní. Měli by to dělat všichni. Protože pak déle trvá jeho učenost. A průtok vzduchu je samozřejmě větší.
Tak že tak nebo tak by se nic nezměnilo. Jen by si rychleji odrovnal pacháč.

Jinak jeden kámoš mi prodal komplet. A asi měl ve stanu takové vlhko. Že ten filc přireznul k tomu kovu. :D To jsem ještě do té doby neviděl. Jsem to z toho musel trhat.
A v Gshopu ho pěkně natáhly. Protože mu prodali ufo který měl stejný výkon jako ten pacháč průtok na MAX. Tedy jak tam vždy píšou je na XX a max XX. Tak že mu dali vlastně něco co by se na to UFO používat nemělo. Ale asi prachy dělají hodně. :D

PS: Jo ten Purolyt je fakt bomba. Podle všeho můžeš dezinfikovat všechno od vzduchu po povrchy až po zdi atd. A můžeš to dávat i do živného roztoku a kropit tím rostliny. Namáčet do toho i nářadí atd. Je to mírně dražší, ale určitě super pomocník proti plísni a všelijakému svinstvu. Hlavně když je vysoká teplota a vlhko. :)
Keir
Tak ho nebudem dávať dolu, po tomto vysvetlení určite nie. S tou vlhkosťou, skôr ju musím dvíhať než zrážať, čo mi príde ako výhoda podľa toho čo píšeš. Ten pacháč by som chcel vidieť, muselo to byť teda prekvapenie. No, biznis... skôr prídeš kúpiť nový :D

Purolyt si asi najskôr kúpim, čo-to som si o ňom prečítal, a je to dobré aj na prečistenie medzi kolami, takže za mňa určite diky že si spomenul.
Keir
Inak akú značku pacháču by ste mi odporučili ? Tak aby sa vošiel do 60x60 boxu s obrubou 125mm ? Aj tak onedlho budem musieť meniť, tak aký by ste odporúčili k odťahu TT 125, 220/280 m3/h
Mr.MEN
TT mě doslova se-e. Po nějakých 2 měsících od puštění mi začal cvakat, a cvaká až do dnes. :D Zlaté ufo. Trošku víc žere. Ale jedno ufo mi vydrželo jet skoro přes 10let v kuse. Bez problémů. Nakonec zasmrádlo a šlo to do křemíkového nebe. :D :D
Jinak stačí vyměnit uhlí nemusíš měnit celý filtr. Některé filtry tam mají nitky které stačí odřezat. A hodně filtrů tam má rovnou šroubečky. Tak že stačí koupit industriální aktivní uhlí rozšroubovat nahradit zašroubovat a vyjde tě to na nějakých max 400 - 500Kč.
Keir
Neviem či to chcem robiť takto, keďže to uhlie tam nenaklepem tak, aby bolo v správnej hustote ako od výrobcu. Tak isto do budúcna plánujem kúpiť nejaké silent ufo. Môj TT mi našťastie nerobí žiadné divné zvuky ... zatiaľ :D
Mr.MEN
No už jsme měnil hodně uhlí ve filtrů. A v každém je to naprosto stejně nasypané jako když to tam nasypeš sám. Maximálně si pro jistotu koupit o litr uhlí víc. Aby to bylo až po okraj. Jinak to nahustiti nejde. (doporučuji si to vyspat a zvážit a pak dát vědět prodejci kolik Kg potřebuješ a oni ti řeknou kolik L to cca je)
Žádné speciální nahuštění od výrobce opravdu nehrozí. Nevím ani jak by to přesně dělali. Je to pouze kovová kostra do které je nasypané uhlí. Nic víc.
Jsou pak ještě takové lehké s membránou z aktivního uhlí. A ty se vymaňovat nedají. Už jsme měl takhle asi 2 ze začátku mohu říct že to funguje lépe. Ale po 2 kolech je ta vůně nacucaná do toho filtru. Tak že když pak zapneš větrák tak to už potom jen smrdí i když tam nic aromatického zrovna nemáš. Tak že tento tip opravdu nedoporučuji. Je docela drahý. A funkčnost není taková jakou jsme si představoval.
U výměny uhlí je velká výhoda že to můžeš dělat skoro každé kolo jestli si extra opatrný. Protože je to docela levné. Hlavně když si koupíš toho uhlí opravdu hodně. Tak že tě i u velkého filtru vyjde výměna třeba na 300 - 400Kč.
Já osobně mám pacháč i u přívodu i odvodu vzduchu. Kvůli prachu atd. A kdybych měl pokaždé kupovat nový filtr tak by se to docela dost prodražilo. A jak už jsme psal mnoho výrobců je už na výměnu připravená tím že už to nedělají nitkami ale šrouby.
Samozřejmě se prodává i ten filc. Který je čas od času taky potřeba vyměnit. Ten stojí cca 200 - 300Kč. Tak že si můžeš udělat zcela zbrusu nový filtr tak do 800max.
Keir
Ďakujem za objasnenie, pokúsim sa o to. Nikdy som to nerobil, ale ak to má rovnaký efekt a nie je v tom žiadny háčik, nevidím dôvod to neskúsiť, uhlie samotné je jednoznačne lacnejšie :) Máš na mysli niečo [TAKÉTO] ? Ďakujem za hodnotnú radu Mr. MEN :)

Inak nemáš náhodou skúsenosti s pacháčmi značky PRO-ECO ? Konkrétne [TENTO] .
Mr.MEN
Jasan to jo ono. Teď jsem se díval i po netu protože jsem od kolegy dostal PM kde nakupuji. Já teda většinou taky nakupuji v G-shopu.
Mám větší filtr a stejně se tam dá dát tak cca 2Kg+ max. Tak že ani tak se to moc neprodraží. Ale na netu prodávají i po 70Kg atd. A tam ta cena za 1Kg bude o mnohem nižší. Bohužel jsem většinou našel jen na "zakázku". Tedy cenu tam neuvadají. A takové množství ani nepotřebuji. Ale někomu se tato informace může hodit.

Jinak opravdu se to ničím neliší. Uvidíš sám až ten filtr rozděláš. A budeš to vysypávat.
Ale bacha fakt to dost černí a práší, tak že bych to dělal někde ve vaně nebo tak něco. Nejlepší bude i sundat ten filc jestli ho chceš ještě používat. Nebo rovnou koupit i ten filc. :)
Rád jsem pomohl. Aspoň se ty roky praxe někde zhodnotí. :D
Keir
A čo ten pacháč značky PRO-ECO ? Vyzerá nejak trochu inak ako prima klima. Nevieš o tom niečo ?
Mr.MEN
Vypadá kvalitněji. Takový vychytaný. Jinak bych řekl že bude fungovat totožně. :)
Keir
Lebo moja teoria je, že keď už tam chcem meniť uhlie, tak kúpim nejaký kvalitnejšieho spracovania. Neviem, tak to cítim. Pre vlastný lepší pocit. Práve že to spracovanie mi príde také premakanejšie. Akurát musím zistiť či sa tiež dá nejak rozumne otvoriť.
Mr.MEN
Jasan určitě. :) Jinak jsem našel alternativu k té dezinfekci za mnohem nižší cenu > https://forchem.sk/produkt/dezinfek...m-air-250-plus/ . Purolyt je akorát 2,8x silnější, Ale cenově to stále vůbec nesedí. :D Tak že i od výrobce jsem si potvrdil že ej to totožná věc. Akorát musíš koncentrace dávat o 2,5 větší. :) Tak možná se bude hodit. :)
Keir
Ďakujem za radu, určite zvážim, ktoré z nich použiť :)
Keir
Teraz som si všimol, že obsahuje ten desinfekčný prostriedok koloidne striebro. Nemohlo by sa len čisto teoreticky stať že mi z toho nechtiac na rastlinách začnú rásť feminizované semienka ? :D I keď samozrejme je tam toho mikro množstvo :D
Mr.MEN
To se nepodaří. :D Ona když to ještě naředíš. Tak je to opravdu mikroskopické množství. :D
Keir
Bolo by to vtipné kebyže si človek desinfekciou urobí feminizované semienka nechtiac :D Ale bolo mi hneď jasné že to pravdepodobne nie je možné kvôli tomu mikro množstvu :D
Blaze
Mám stínidlo se zabudovaným odtahem. A mám zvlhcovacku která má i zabudovaný větráček tak jak zvlhčuje tak i chaladi tím vlhkým vzduchem. Kdybych ji dal cca25cm pod stínidlo a pustil tu zvlhcovacku tak ať vyfoukava ten chladný, vlhký vzduch pod lampu a že by to odtahem co je ve stinidlu šlo hned ven.?? Hmm?? Nebo by se tam mohla kondenzovat voda?? Spotřeba zvlhocovacky cca 0,8-1L za 12hodin
Blaze
Chci zvednout výkon výbojky z 400W na 600W ale zase by se mi zvedla teplota a celkově klima v boxu což nechci. Tak proto se ptám.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma