Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
600W + UV; Aeroponie; V Scrog (moje maturita ...) - Klikni zde pro originální téma
Criter
Tak konečně jsem si našel čas :) a načtrl si moji budoucí pěstírnu ... kde chci zkombinovat pár metod načerpaných studiem Serverů Grower a Overgrow...
Postupně se budu snažit popsat celý systém pěstírny, ale mám jěště mnoho otazníků ve velikostech a materiálech které chci použít takže budu rád za každou radu ....

Postupem času jak budu kupovat materiál budu přidávat info o cenách a všeho kolem :)


Takže pustíme se asi do toho :)
Criter
Asi začneme místem ... takže je to sklep kde je zhruba celoroční teplota jak v zimě tak v létě (se zapnutou lampou) se pohybuje v rozmezí 20 - 25. Vlhkost je nízká (asi se bude upravovat pomocí ultrazvukového zvlhčovače uvidím)

Rozměry celé pěstírny: délka 2,5m
šířka 1,5m
výška 2m
celé je to z kamených kvádrů takže když tam svítí lampa nasávají teplo (samozřejmě až po vysušení... :) ) a potom přes noc udržují teplotu akorát...
Na stěny přijde odrazová fólie což zaručí maximální využití světla ...
Criter
Živiny
Zálivku bude kytkám dodávat vcelku zajímavej systémek " 1" ( všichni poznáme "levně aeroponicky" :) ) kdy na dně květníku o velikosti 40l (každý květník 3 klony) bude umístěna zahradni tryska (dělá jemný aerosol).
Zálivka poté co steče na dno květníku odteče zpět do nádrže se zálivkou pomoci odtokových kanálků (vyznačené modře) takže s pomocí čerpadla takto vytvořím neustálou cirkulaci zálivky.Za čerpadlem bude umístěna škrtící tryska a rozbočovač. Hadice bude pod květníkem rozpojitélná pro lepší pozdější manipulaci s květníky. Kvůli přebytečnému vzduchu v květnících bude v levém rohu umístěn mechanizmus :) pro větrání a zabraňující odtoku zálivky mimo ...


Světlo + UV
Již z dřívějška odzkoušená osvědčená výbojka od Philipps SOT T Agro (600W s podílem modrého světla) je pro mě nejlepší volbou (nádherně prosvítí i hustší porosta nemusím používat dvě výbojky ).
Ke zmiňovanému UVcku ... UV výbojka určenou pro terária (už objednána) , která má UV spektrum UV B ... pro kyti 10 min deně v růstu a 15 - 20 min v květu...

Vzduch a větrání
o tuto položku se bude starat odtah a nějaký větrák v tom nemám jěště pořádně jasno :)
"2" je vedení vzduchu od odtahu... na konec asi budu muset umístit uhlíkový filtr pač chcemebýt nenápadní


ScroG
po zhlédnutí několika příspěvkůjsem došel k názoru, že tahle věc nesmí v mojem hnízdu chybět :)
každopádně vypletu rám pletivem a oka tak 5x5 cm což myslím je postačující



Hnojiva: AH (grow, bloom, micro)
B Cuzz květový booster
Pythamin
Enzym (Plagron)

Blondacek
Mas to docela vychytany ale fakt se ozvi jestli si to postavil nebo ne protoze ja mam taky sadu nakresu dokonalych pestiren a hovno z toho ;-) viz. 70W ........

PS : Hlavne pozor na pozarni bezpecnost pri te Aeroponii to je vazne dulezita vec,at to nezapnes a instantne nevyhoris na to bacha a jeste bych ti doporucil aktivni vhaneni vzduchu do skrine v dolni casti (150m3/h) a v horni casti aktivni odtah (alespon o 20% vykonu vetraku vice kvuli statickemu tlaku at ti tam nevznika pretlak a vsechna ta vune de do pachace a nezene se skvirama ven) a na ten sodik bych dal vzduchovy chladici okruh zvlast...nasavani zvenku a vyfuk taky ven bude to asi lepsi.
Sice te to vyjde na obrovskou kupu penez ale kdyz uz tak uz zejo ;) kazdopadne drzim palce,taky o aeroponii uvazuju ale nemam penize no jo no.. PEACE bratre
Dlabi
jjo mas to pekny ale nejak si opomenul vysvetlit cerpadlo a ty trsky ktery hodlas pouzit me by strasne zajimalo jak to chces udelat....

aby se trysky neucpavaly a aby to jaksi delalo takovou tu rosu jako delaj rozprasovace nebo mas v planu jen takovou tu jak dela pouze takovy ty proudy vody do stran (fontanka nevim jak to napsat)

domnivam se ze o pravou aeroponii se jedna tehdy kdyz koreny visejj ve vzduchu a je tam takova ta para (jak z rozprasovvace) no a k tomu bys potreboval vykony cerpadlo a nejaky vychyt trysky ktery se neucpavaj.

v kazdym pripade si nejak vyres snadny pristup k tem tryskam kdybys je musel menit at to mas snadny vis jak vsude koreny a budes muset vymenit trysku tak at se tam dostanes.

jinak drzim palce a ozvi se jak si pochodil.
napis o cerpadle a pouzitejch tryskach

CAu DLABI
Criter
No to jsem včera řešil ...
trysku chci použít od Gardeny (MicroDrip system) a k tomu tlakové čerpadlo s výtlakem 2 bar (Alka 4950,- .... :( ), protože ta tryska od Gardeny potřebuje tlak min. 1,5 bar co je zhruba tlak v kohoutkách..

Jediný problém je použití hadic ... K Microdripu jsou tenké hadičky(nevím přesně, ale asi půl coulové) , ale od čerpadla vede normalní hadice takže to nějak budu muset vykoumat (příští týden si s tím budu hrát).

No jinak ty trysky dělají aerorosol a přebytečná voda bude odtíkat zpět do nádrže.
Dlabi
jo to sem mel na mysly tak to se pak opravdu jjedna o poradny aero ne jak tady nekdo delal jjen takovou fontanku nic proti ale kdyz aero tak poradne.

ted k tomu cerpadlu jestli do toho jdes tak ti chci je doporucit abys nekupoval prvni erpadlo na ktery narazis a jeste s hadici za tolik penez si nech nekde poradit rekni ze potrebujes aby z toho sla trubka a ani ti nejaky daji jestli si koupis cerpadlo a pak budes shanet nejaky trubky ktery sednou tak to e na prd musis to koupit komplet aby do sebe vse zapadlo...

a k tem tryskam tam sou strasne maly dirky aby to delalo ten aerosol a ty se snadno ucpou jak uz sem ti rikal tzn bych ti jeste doporucil takovej filtr co se da mezi to cerpadlo a ty trysky stoji tak 2000 a videl sem ho v growshhopu v brne bioplantsu... pacc bez toho filtru ty trysky podle me budes muset menit co dva dny....

jak mas vychytany to rozprasovani premejslels uz o tom? jak casto to bude zalivat?? nonstop nebo ak??

tam jde totiz taky o to ze jak se cerpadlo vypne tak z te trysky vpodstate bude pomalicku vytikat ta voda ktera je jeste pod tlakem v te hadici a co se stane? voda v sobe ma hnojjiva coz sou v podstate mineraly tzn. ze na te tryse se zacnou usazovat tyto mineraly (jak v jeskynich krapniky) jinymy slovy na te trysce zacnou krystalizovat ty hnojiva a cla tryska se ucpe.....

toto je moje teorie v zadnym pripade te nechci odradit (silny erpadlo by to mohlo vvyresit (dycky by tu usazeninu proste tim tlakem vyplachlo ale ona pak stece dolu a pude zase navrc tzn. musis mit ten filtr)

dej vedet jak to pude taky sem to mel v planu ale teorie tohoto typu a nedostatek financi me nakonec odradil nic mene je to genialni zpusob pesteni ale jak na to...
poreferuj jak si pochodil

peace DLABI
g_man
to bohour: To cerpadlo na aeroponii musi byt tlakove, na drip staci, kdyz tam roztok dopravi...

Kdo zna nejlevnejsi tlakove cerpadlo s výtlakem do 2 bar ?
Criter
No ja našel ještě něco lepšího. na Overgrow je o tom celé fórum - Shira ultrasonic fogger. 512 dolarů je sice hodně, ale tady se jedná o opravdovou aeroponii ne li mlhophonii :) . Přístoj dokáže vyrobit kapky o velikosti 5 micronu což je bomba. informuju se jestli se to dá nějak dotáhnout a pokud ano :satan:
pro zájemce http://www.overgrow.com/edge/showthread.php?t=318816
Criter
čerpadlo Alka výtlak 2 bar 4950,- to je jedina možnost v OBI
Criter
Pro velké systémy vhodné čerpadla :) http://www.extremegrowing.com/x-stream_pumps.html
http://www.greenwonder.com/1leadpmp.html
BRAINDEAD
to Snark : philips dělá kombinované spektrum 600W pod označením Greenpower. Agro je starší model jako Planta-T od osramu.
Criter
to snark:

a) hnojiva sem se rozhodl použít jiné (greenair, genesis)
b) existuje :) mám ji doma
c) stejna odpověd jako u a)

ale ono jde ješte o to, že trysky asi nepoužiju a použiju od shiry fogger (musim zjistit jestli se dá k nám dotáhnout), protože odpadne nutnost používat čerpadlo a nemá se tam co ucpat :)
matanuska
criter: ten fogr jsem mel 3x a je to sracka, mozna to fici s destilovanou vodou, ale jak do ni neco das...jestli teda myslis ten samej foger co ja ;)
Criter
to matanuska:

Asi každej myslíme něco jiného. já mám v merku tento přístroj:
http://www.greenair.com/fogger.htm je to od shiry a stojí v přepočtu 18 000 i s dodávkou (to teď zjištuju)
Kvetak
A to chceš do toho dát 18 000,-, za to si postavíš naprosto vymakanou kompletní skříň plnou automatiky. Navíc máme (jako národ) zlatý ruce, takže co udělaj ostatní to mi taky a eště bude druhá ruka volná na pokuřování, jinak sem na to hodně zvědavej-kolik plánuješ rozpočet na celou skříň?
Criter
no jo hodlám... :) já mám totiž rád experimenty. No já to pak totiž hodlám dát do skříně a taky ju plně automatizovat :)
Ono je to zábava no spíše ¨posedlost¨ :)
ciao
Criter
Shira fogger

(informace z ofic. stránky)

Produkuje suchou mlhu
- neustálá tichá dodávka mlhy
- minimální spotřeba elektřiny
- bez potřeby tlaku
- ozdravuje kořeny
- do mlhy je možno přidávat živiny

Základní princip je zásobovat kořeny mlhou obsahující živiny. Rostlina je schopna spotřebovat většinu vody, kyslíku a živin obsažených v mlze. Kapky jsou tak malé, že vzduch se zdá vlhký a mlha neustále obsahuje vodu a hnojiva což je pro rostlinu hlavní.
Systém je efektivní a spotřebuje míň vody a hnojiv než je obvyklé pro dosažení optimálních výsledků.

obrázky: 1) popis přístroje
2) ukázky kořenů (1- hlína; 2- hydproponie; 3- fogger )
3) ukázka zapojení
matanuska
hmmm, tak to jsem taky jeste nevidel! asi do toho pujdu taky...
Criter
to Bohour:
no samospádem ono to jde poznat i z obrázku zapojení
a ty peníze ... já pracuju :)
rela
to this theme: Gratuluji těm, kdo mají takovou práci, že jim zbejvá na tohle... No nic, nemohl jsem si to odpustit
Criter
budete potřebovat hodně silné čerpadlo tak kolem těm zminovaných 2 bar a trubička bude nastabilní .... myslím já
Criter
jestli myslíš výrobu té mlhy... tak to funguje na bázi ultrazvuku :)
KABUTO
polous:Hele s kompresorama z ledniček nic neřešte,je to děsnej vojeb,musíš čekovat volej atd. ,já jsem je chtěl využít na bubláky a pohroma,akorát jsem zlikvidoval lednice :):)
lSlUlPl
Cus hele jako silny cerpadla se daj pouzit cerpadla od vstrikovani do aut ty maj vykon dostatecnej i kdyz jsou stary a pro auto jaokby nepouzitelny na vrakovisti se daj sehnat lacino a k ty aeroponii se chystam vyzkouset tohle prodava to ETA typ je 3290 http://www.eta.cz/katalog/x290.phtml mikrovlnej inhalator nevim kolik stoji mame ho doma a nepouziva se tak to testnu ale mlhu dela fajn mrknete sem jen budu muset trosku poladit privod vody s hnojivem a vite nekdo jak se davkuje hnojivo na aeroponii
lSlUlPl
I kdyz zas na druhou stranu nevim jestli se ty cerpadla z aut nezadrou kdyz nebudou mazany ale jinak cerstvi cerpadlo s vysokotlakyho vstrikovani dela 5 baru tuhle jsem to zkousel u jednoho posranyho a delalo 3 bary ale nevim jak dlouho by mu to jeste vydrzelo.
Criter
to bohour: :) me to newa ono je zajimave, ale myslim, že tady je to zbytečně ztracené pro ost. lidi.
Mohlo by se založit nějaké téma k Aeroponii
Jestě dotaz má smysl zakládat info thread o tom foggeru?? (Shira)
nic tu o tom na groweru není

CIAO Growerz
Criter
to pOlOus:
je to jednoduché :) jak jsem zjistil tak pokud používaš hnojky jako, že asi jo :) tak nemá smysl uvažovat o tryskách pač většina námi použivaných hnojiv zanáší trysku (krystalky) takže bys asi čistil a čistil a čistil a ..... :)
Já chtěl původně použít trysky, ale upustil jsem od plánu
Otestuju ten fogger :)
chemtech
Sice reakce po dvou letech ):-) ale k tem tryskam:

jedna se o spicky na mikropipety (http://www.ped.muni.cz/wchem/studij...Mikropipeta.htm)
cely katalog: http://www.fishersci.cz/katalog/katalog1/Fisher2005.zip
nebo http://www.p-lab.cz/cgi-bin/newkat....top_id=top&id=1
(jsou to nahodne vybrane firmy, urcite jsou i lepci)

a k mlze, co kdybych pouzil takovou tu plastikovou trysku jak je na spreji?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma