Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Jdou holky už do květu? - Klikni zde pro originální téma
ftwenty
Ahoj všichni.
zdá se mi že na mých holkách začalo růst něco co by ještě nemělo. Jsem pořád v podstatě začátečník tak se chci poradit jestli jdou fakt do květu nebo je to normální?
edit: Odrůdy jsou Amnesia, Somango, Big Evil XXL od Fairseeds a BCN Critical XXL od Seedstockers.

Dík za rady.
ftwenty
Nedaří se mi nahrát fotky..
Při nahrávání fotek mi vypíše: No post specified. If you followed a valid link, please notify the webmaster
Neví někdo co s tím?
Stan43
Ahoj, nejde mi to priblížiť ale tuším tam vidím prvé chĺpky, čiže máš samičky :) Rastlinky ti len ukázali pohlavie :) Ak je to autoflower, začnú ti pomaly kvitnúť.
ftwenty
Ahoj, dík za radu. Nevím co přesně myslíš tím že začnou pomalu kvést. Jako že už neporostou do výšky? Já myslel že je dám do skleníku a že toho budou hromady 🙂
Dead Cat
Napiš co máš za odrůdy.
K těm fotkám- když se mi nedaří nahrát foto, obvykle jsem zapomněl zmenšit velikost. Otevři si je v Kreslení, dej zmenšit velikost (ikonka nahoře na liště), místo v procentech dej v pixelech a uprav velikost delší strany na 800 pixelů, kratší stranu ti to dopočte samo, pak to nezapomeň uložit.
Snad jsem pomohl. D.C.
ftwenty
Určitě si pomohl. Při uploadu byla možnost změnit velikost automaticky tak jsem si říkal že to nebude ten problém. Zkusím to a případně je postnu znovu. Jinak odrůdy jsou Amnesia, Somango, Big Evil XXL od Fairseeds a BCN Critical XXL od Seedstockers.
ftwenty
Tak tady fotky a už chápu šlo o úpravu velikosti souboru, nikoliv fotky.
edit: Děkuji Dead Cat ;)
Stan43
Heh tak teraz je to jasné, máš krásne samičky :)
Dead Cat
Ten Evil a Critical jsou automaty, že jo? Ty už klidně můžou začít kvést. Začímají cca po měsíci růstu, podle odrůdy. Ta Amnézka a Somango jsou klasiky, nebo taky automaty?
Edit: sakra, zase pozdě:rasta:
ftwenty
Hele jsou to všechno automaty 🙂 teď mě zajímá, jak z toho vytěžit co nejvíc paliček? To že začali kvést znamená že už neporostou? Nebo je to u automatů nějak jinak? Myslím že růst a kvést zároveň asi nebudou že ne? Nechci mít na kytce jen pár G ☹️
A další otázka: bylo by teda vhodnější koupit nová semena ne-automaty a začít znovu jestli chci pořádnou úrodu?
Já pěstuji víceméně první rok. Vloni je tak na test. Proto tolik otázek 😉 dík
Dead Cat
Při nasazení na květ ještě pořádně vytáhnou do vejšky, v první fázi kvetení. Teď bych nasadil dobrý květový hnojivo a třeba stimulátor kvetení. Ale automaty ti nedaji takovou úrody jako klasiky. Buď nakup fotoperiody, nebo klidně začni další kolo automatů a za měsíc další, i to je možnost. Teď by další kolo mělo mít venku mnohem lepší podmínky. Taky to chce co největší květináče a klasiky nejlíp do dobrý hlíny volně. Snesou i přesazení, ale ty automaty by měli být ideálně rovnou ve velký nádobě.
ftwenty
Takže přihnojit správným hnojivem a pomůže když je dám pod foliovník?
Promiň ale nevím co myslíš tím "nakup fotoperiody" jako že mám koupit klasiky místo automatů? Sorry já se v tomhle ještě tolik neorientuji.
Přemýšlím že koupím ještě pár semen klasik a ty pak vysadím do foliovníku. Je to dobrý nápad?
Jinak děkuji za rady kluci 😉
Dead Cat
Je to dobrý nápad, máš ještě klidně 2 měsíce na to něco vysadit.. Klasika = fotoperioda. Jestli nechceš točit automaty na několik kol, což vyjde i dráž kvůli semenům, tak kup feminizovaný fotoperiody, ať se nemusíš starat o samce, a dej je do fóliovníku, jestli je dost velkej. Ty automaty bych tam asi nedával, neb bych se bál vlhkosti a plesnivění. I u těch klasik bacha na vlhkost v květu a ať se nedotýkají stěn a stropu.
ftwenty
Super DC děkuji za vysvětlení a jdu hned objednat. Foliovnik mám 2x3,5m a 2m na výšku (vyhloubil jsem ho takže možná 2,5m výška). Automaty co mám teď říkáš teda raději na sluníčko ven? Možná kdyby otevřu všechny okna ve foliovniku tak by plíseň nehrozila. Je tam fakt krásné teplíčko oproti venku. Rád bych jim ho dopřál 🙂
Stan43
Pozri sa na to takto.. spomínaš tu fóliovník, z toho usudzujem že máš záhradu, terasu.. proste bezpečné miesto pod kontrolou.. kľudne si kúp ešte automaty, ako písal kolega teraz budú mať lepšie podmienky.. a ak máš vážne bezpečné miesto na záhrade/terase, zasaď si 2-3 ks klasík(fotoperiódy, áno) a staraj sa aj o ne.. automatmi si spríjemníš leto, a poriadne palice budeš mať na jeseň :)
Čo sa týka výšky automatov, po prepnutí ti vyletia o 100-200% na výške bežne, 300% výnimočné ako mne minulý rok :D Pri prepnutí 20cm a pri kose tuším 75-80cm.. :D
A automaty do fóliovníka kľudne daj, len keď kvitnú ich daj vonku pretože sú brutálne náchylné na pieseň.
Dead Cat
Otevři jim a zkus to, v teple pojedou určitě líp. Kdyžtak je přenes prostě ven, jsou v květináčích, ne? Foliovník máš super. Ty klasiky můžeš i zaštípávat a ohybat pro zvýšení výnosu. A zas bych s nima tak nepospíchal, klidně v 2.půlce května. Kámoš dává do skleníku až koncem června, ale ten nemá ani 2m vysokej, a má supr kytky.
ftwenty
Paráda teď už jsem v obraze a hodně si mě potěšil tím jak ještě porostou 😉 automaty jsou v 5l PET lahvích mám je nechat už tak nebo dát do většího? Asi už nechat být že jo. Tady taky fotky jak to u mě vypadá holky už se vyhřívají 😉

Akorát teda nechápu proč jsou foto otočené nahrával jsem poprvé přes mobil :D
Stan43
Pane bože chlape, mať takú záhradu tak sa pokakam asi :D Ty pestuj kľudne automaty, fotoperiódy, čo len chceš! :D
A nie, nepresadzaj ich už, je to pri automatoch kontraproduktívne a ked už, tak po prvých pár dňoch, nie pri kvete :)
Dead Cat
No, mít kytky v tahle malým objemu je na hovno a přesazovat je v době květu je taky na hovno.:D. Já bych půlku přesadil do většího a druhou půlku nechal být. A pak napiš co vyšlo líp.:winner:
Stejně, jestli pojedeš ještě ty klasiky, tak tohle bude jen takovej bonus.:frog:
ftwenty
Taky jsem si říkal že už nepřesazovat ale 5l je fakt málo. Hele možná to zkusím fakt opatrně aby si toho skoro nevšimli :D je to teď hold dilema ale já jim věřím 😉 díky borci za rady ozvu se až bude sklizeň (nebo při dalším problému :D).
Stan43
Ved dávaj updaty, určite je viac ľudí zvedavých ako to pôjde, ja tiež .. :)
A o objeme nádoby, ja som mal minulý rok na východnom balkóne (4 hodiny svetla denne) jeden automat v 3.5l kvetináči a dal 15g, čiže jeho 5l na voľnom priestore vidím celkom nádejne a nepresadzoval by som to :D možno si tým len pokazí úrodu..
Každopádne chod aj do klasík :)
ftwenty
Hele vyzkoušel jsem přesadit jednu kytku s max. opatrností a stejně listy strašně poklesly takže si toho všimne holka jedna chytrá. Teď přemýšlím že bych jen uříznul jen dolní část květníku (5l PET lahve) a vysadil tak do většího květníku. Předpokládam že by si kořeny táhla právě dírou v původním květníku tak by to mohlo být lepší než horší 😉 zítra to budu zkoušet tak se ozvu jak to šlo.
Jo a klasiky určitě půjdu taky, těším se na tu úrodu 🙂
Keir
Hlavne by si mal tie lahve mať nepriesvitné aby korene neprichádzali do styku so svetlom. Inak priestor máš pekný :) Kúp určite tie fotoperiody :) Nech sa darí.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma